❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

MÉS FACA - Festes Alternatives a CArcaixent

Catorze anys construint l'alternativa! Uneix-te al projecte fent un pas endavant i fes-te sòcia

FACA

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
78
Aportaciones
1.657€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Portem 14 anys construint l’alternativa i volem continuar esmolant la FACA! El nostre projecte és autogestionat: ens financem de les activitats que gaudiu i tot, està fet per nosaltres mateixa i per la gent i col·lectius que participen i col·laboren en les activitats (per cert, el vídeo de la campanya per defecte està silenciat, per si vols tornar a dalt i prems play per gaudir-lo).

Amb este Verkami ens proposem dues coses: volem millorar el nostre finançament. Cada volta ens és més difícil mantenir l’Hort de les FACA i oferir un programa d’activitats anual gratuït, finançat quasi només amb el menjar.

Però sobretot volem ser més FACA. I això sense vosaltres és impossible. Llancem una proposta: feu-vos sòcies de les FACA. Ajudeu socialment i econòmicament un projecte de festes entre totes i per a totes. Creem una xarxa de col·laboradores que estiga atenta a totes les novetats, aporte idees i forme part activa del projecte FACA.

Sobre les recompenses

Les recompenses, com sempre, són una mescla de productes nostres amb d'altres de companyes de les FACA.

Una de les recompenses és un dels motius pels quals fem este projecte de MÉS FACA: fes-te sòcia. Volem que el finançament siga compartit amb vosaltres i que formeu part del col·lectiu. Al fer-te sòcia passes a ser FACA. Però, què implica això? Anem per feina:
• Apuntem el teu nom i contacte per formar part de la difusió oficial de les FACA. Digues adéu a l’spam que tant et molesta quan reps la mateixa activitat per 5 faqueres diferents!
• Estàs convidada a l’Assemblea General pre-FACA per donar idees i també per si vols col·laborar de manera més directa.
• Volem fer una quedada anual gastronòmica, com no, amb les sòcies per compartir i intercanviar idees, trobar-nos i fer comboi, i així continuar creixent des de la crítica.
• I com sempre, si et fas sòcia, però el que vols és participar directament com una més, simplement vine i ens ho dius!

La imatge de les XIV FACA és de la nostra companya Alba Talens i com vegeu, serà la portada de la l'Agenda de les FACA. Quina passada d’imatge que tenim, oi que sí!? També participa Toni Espinar amb dos dibuixos inèdits de l’Hort, un relat inèdit de la Ruta dels Esperits de la mà de Francesc Adrià, recepta del famós allioli de Kike, recepta de l’ungüent del mes de maig, remei per a hortetes, i alguna cosa més que veureu. Editada i pensada per Xavier Pepiol i Joan Albert.

detall d
detall d'una pàgina de l'agenda

Taronges antifeixistes i ecològiques, sobretot per enviar de regal a les amigues de fora, que ve el Nadal i no hi ha millor dolç que una navelina.

Repetim les ampolles de vi per aclamació popular. El vi de la Bodega de la Vinya, de la cooperativa de la Font de la Figuera, on en fem dos: negre tempranillo i syrah, i blanc macabeu i chardonnay. A brindar! I per seguir amb la sobretaula Herbes Gripau i Au! ideal per a les festes nadalenques. Herbero casolà de la Canal.

A l’igual que volem augmentar les FACA i fer sòcies, volem recuperar estos temps perduts i durs de la pandèmia de la COVID i tornar a oferir activitat als projectes alternatius que tenim contacte i als nous projectes que vos volem conèixer. Oferim activitats a triar: un d’agricultura ecològica per fer hortetes de balcó ecològics i un altre d’etnobotànica amb un taller d’usos de plantes a la teua zona (el taller depèn de l’època que el fem). També oferim un ruta guiada per les vostres muntanyes amb parades interpretatives. A triar una, encara que podeu comprar les tres, eh!? Una ganga, xè! Estes recompenses per a col·lectius les poden triar també famílies o amigues que vulguen fer el taller a casa.

Esperem que vos agraden les recompenses. Nosaltres estem orgulloses sobretot de la gent que ens ha ajudat a fer-les possible. Gràcies!

Qui som

Les FACA- Festes alternatives de Carcaixent- som un col·lectiu assembleari que vol ser encara més nombrós i popular. Ens juntem un bon grup de persones que basem el nostre projecte en l’autogestió, així ara ens tornem a trobar ací per aconseguir anar més lluny amb la vostra ajuda.

El nostre centre neuràlgic d’activitat és l’Hort de la FACA. Lloc de trobada, magatzem i on fem activitats, tallers, hortetes ecològiques i menjars. A més a més, l’espai està compartit amb el grup de Teatre el Ball de San Vito i companyes què hi viuen en la casa. També formem part de la Penya Esportiva, espai d’associacionisme històric de Carcaixent.

Les FACA, a més a més, té esperit de carrer i col·lectiu, així que fem moltes activitats pels barris, rutes urbanes-històriques, rutes culturals, teatres i contes, rutes per la natura i molt més senyora!

Juntes fem les festes que volem!

Calendari previst

Portem la idea de continuar fent activitats amb vosaltres, amb els col·lectius i associacions, amb tots els grups que conformen les xarxes socials de Carcaixent. Anem a fer tallers, rutes, les hortetes ecològiques i molt més. Ara mateix acabem les XIV FACA i iniciem una nova etapa més col·laborativa amb vosaltres que formeu part del projecte.

Mentre programem activitats, acabem les XIV Festes Alternatives i en preparem de noves, podeu col·laborar al verkami i si decidiu passar a ser sòcies, doncs més prompte ens trobarem per parlar quines coses repetim o quines noves aventures fem. Siga com siga, esteu ajudant a mantenir l'espai de l'Hort de les Faca, on podrem gaudir de la natura, fer activitats, menjars i tenir un lloc de trobada per poder compartir la cultura i la mala llet que també ens caracteritza. Prepareu-vos, que ara ja esteu al calendari!

+ Info

Ens pots seguir a les xarxes en:
Instagram.com/lesfaca
Facebook.com/FACArcaixent

Al correu electrònic: [email protected]

També al nostre canal de telegram: enllaç telegram

codi QR telegram FACA
codi QR telegram FACA

I, com moltes ens conegueu pots optar per un contacte directe amb telefonades, missatges o quedant un dia per compartir una fresqueta!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • FACA

    FACA
    Autor/a

    más de 1 año

    Gràcies a totes les mesenes! Hem superat el nou objectiu marcat de 1250€.Seguim?

  • FACA

    FACA
    Autor/a

    más de 1 año

    Hem arribat a l'objectiu i estem anant al segon que hem marcat. Gràcies!

  • FACA

    FACA
    Autor/a

    más de 1 año

    Gràcies gentola! Anem fent camí🤘🖤

  • Joan Osca i Boïls

    Joan Osca i Boïls

    más de 1 año

    Enhorabona Faquerxs!!!

  • Silvia Monros

    Silvia Monros

    más de 1 año

    Sort 👏🏼

  • isvicanet

    isvicanet

    más de 1 año

    No he arribat el primer 😭😭

#05 / MÉS FACA! Aconseguim objectius!

Gràcies a totes les persones que esteu ahí seguim amb les FACA i serem MÉS FACA. Primer, cal agrair la participació de les 78 mecenes i avisar-vos de que estigueu atentes que en breu es faran els pagaments aportats.

En segon lloc heu de saber que hem posat a treballar tota la màquinaria per tenir les recompenses aviat. També en breu aneu a rebre un formulari pel repartiment de les recompenses, encara que vos fem arribar informació, a saber:

  • La recompensa de socis no serà immediata, ara quan vos contactem expliquem, però és una recompensa pausada i en la que cal quedar i compartir taula i temps

  • L'agenda, el vi i l'herbero estan en producció, en el formulari ja vos diguem els dies de repartiment

  • Per repartir les taronges vos anem a preguntar per l'enviament o recollida

  • Les activitats vos anem a preguntar per dates i anem agendant- les (en les agendes de les FACA jiji!)

leer más

#04 / Agenda de les FACA 2023: ahí vas un tast!

És un plaer mostrar l’agenda de les FACA. En ella intentem mostrar un pedaç del projecte, de forma molt senzilla i amb el bon gust d’un col·laborador faquer, que no és el primer disseny que ens regala, gràcies Xavier Pepiol.

Com ja hem explicat la portada és d’Alba Talens i dins hi han tastets de Toni Espinar i Francesc Adrià. Sense més mostrem alguna part.

Anoteu les dates de les festes del 2023. Així van les planes (doble pàgina):

I, en exclusiva vos deixem un escena no realitzada del passat Urbascenes:

CONCURS DE BELLESA

Imagineu que esteu pels carrers de Barcaixent. Aneu en comitiva per gaudir d’unes escenes teatrals úniques.

Escenificant una passarel·la de models amb tots els actors i actrius al seu lloc, arriba el grup i el Guia, que ja va explicant els antecedents, va situant al grup.

GUIA. Vet ací que… leer más

#03 / Trau un got net i allarguem la sobre taula

Vos presentem un dels nous productes que oferim en col·laboració. Ideal per a les trobades familiars que per calendari se'ns presenten al davant. Aprofiteu i feu de les hores compartides de taula una mica més distretes.

Herbero del massís del Caroig. Des de les zones més inhòspites, menys concorregudes i plenes de gripaus, apareix aquesta beguda espirituosa, elaborada amb les tècniques de grans mestres, totes fusionades per als millors paladars.
És una beguda sedosa i aromàtica, feta amb 15 botànics que hi aporten les seues propietats. Amb el primer glop ja et transporta al cor del bosc.

#02 / Activitats per a col·lectius i famílies: la ganga!

Una de les ofertes d’este projecte són les activitats. Estan pensades per a fer en col·lectius i també per a famílies, ja que són tallers que s’aprecien més en grups reduït. Com podeu veure són molt del nostre estil:
• Taller d’hortetes ecològiques de balcó. Ja sabem que des dels antics babilonis que els jardins no tenen perquè ser horitzontals, poden ser verticals. Així, al teu pis pot aprendre a fer-te les collites ecològiques. Teoria, pràctica, calendari i consells de la mà de Quique

• L’etnobotànica l’hem fet de moltes maneres a les FACA. La forma de relacionar-nos en les plantes i usar-les també ens bé de lluny. Així, este taller farem un ús de plantes, i clar, este dependrà de quan fem el taller i on. Per exemple, a primavera podem fer l’ungüent del mes de maig, finals d’estiu principis de tardor podem aprendre a fer samorra o siga quan siga, podem fer encens. De les mà d’Isaac
leer más

#01 / I per què sòcies de les FACA?

Com vegeu al projecte de verkami, la primera recompensa i la que tenim destacada és la de fer socis i sòcies de les FACA. I això per què?

Primer dir que no és una cosa pensada ara, portem molts anys pegant voltes a este concepte, principalment per dos motius:
-per tenir una aportació econòmica de gent que vol i promou les FACA
-per tenir un grup de gent vinculat a idear i pensar les festes que volem

Així pot quedar un poc més clar, però seguim desmenbrant. 14 anys de FACA ens ha fet adquirir una certa estructura i això ha implicat adquirir materials i recursos. Tenir l'Hort de les FACA és un puntàs però si esteu llegint estes línies entendreu que comporta un esforç econòmic considerable: lloguer, materials, manteniments, sombrajo, construcció de vàter sec, fer activitats per donar-li vida, i demés afers. El primer punt de fer sòcies és per finançament. Este queda clar.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies