❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Documental RECONÈIXER BORRELL

El documental vol ser un viatge imprescindible per la trajectòria artística del pintor Alfons Borrell que indaga en la seva personalitat i la seva època per donar llum a l'obra i desvetllar la paradoxa de la seva invisibilitat. Ens resta trobar el finançament per la darrera fase; l'edició.

0
segundos
51
Aportaciones
5.085€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Pirinaigua Audiovisuals; Aleix Gallardet i Susanna Bernadí varem iniciar el projecte documental RECONÈIXER BORRELL, sobre l'obra i figura del pintor sabadellenc Alfons Borrell.

Després de dos anys i molt esforç ens trobem ja a la recta final, és a dir, l'edició i post-producció del documental i ens agradaria molt poder comptar amb la vostra col·laboració per, entre tots, donar a conèixer a un dels pintors vius que porta realitzant amb rigor durant més de 50 anys una de les obres més pures i radicals del nostre país.

Moltes gràcies!!

En el documental hi intervenen: Jordi Alcaraz, Vicenç Altaió, Maria-Josep Balsach, Anna Borrell, Família Borrell, Rosa Ma Malet, Manuel Guerrero, Yves Michaud, Miquel Molins, Perejaume, Tomàs Pladevall, Lluís Ma Riera, Fuensanta Saula, Joaquim Sala-Sanahuja, Víctor Sunyol, Oriol Vilapuig..

FITXA TÈCNICA I EQUIP

Fitxa tècnica del documental

Llargmetratge documental, 55'

Format HDV, color. 2012

Producció executiva: Susanna Bernadí

Direcció, Guió i Realització: Aleix Gallardet

Cap de Producció: Pep Masias

Enginyer de só: Albert Royo

Director de Fotografia (algunes escenes): Tomàs Pladevall

Música: Isabel Muniente i Jordi Ruiz

Guió veu en off: Víctor Sunyol

Assessorament històric-artístic: Albert Perelló i Oriol Vilapuig

Muntatge: Marc Alcover

SINOPSI

El documental és un viatge imprescindible per la trajectòria artística del pintor Alfons Borrell que indaga en la seva personalitat i la seva època per donar llum a l'obra i desvetllar la paradoxa de la seva invisibilitat.

Foto de Carme Carreras

Alfons Borrell. (Barcelona, 1931)

Jo no sóc artista, ni tampoc pintor. Jo voldria ser pintura

Hi ha qui diu que si li dones la mà et queda tota tacada de pintura.

El nostre protagonista és un dels màxims exponents de l’abstracció lírica a Catalunya, posterior a Joan Miró i Antoni Tàpies.

Borrell descobreix el concepte de l'art de la mà del pintor Anglada Camarasa i s'inicia en l'abstracció i en les corrents d'avantguarda des de molt jove. L'any 1960 és un dels membres d'una de les iniciatives culturals importants del moment, el Grup Gallot. El mateix any és seleccionat per Alexandre Cirici Pellicer per inaugurar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, a la Cúpula Coliseum.

Des d'aleshores ençà la seva obra ha rebut el suport de prestigiosos crítics com Juan Eduardo Cirlot, Alexandre Cirici Pellicer, Maria Lluïsa Borràs, o Pilar Parcerisas, i no ha deixat d’ interessar a poetes, escriptors i artistes, com Joan Brossa, Vicenç Altaió, Joaquim Sala Sanahuja, Perejaume o Manel Guerrero.

El 1976 és convidat a l'Àmbit de Recerca de la Fundació Joan Miró on participa en l'exposició col·lectiva Pintura 1 i dos anys més tard de manera individual a l'Espai 10 de la mateixa fundació. Entra amb contacte amb Joan Brossa que serà un dels seus grans defensors i amb Maria Lluïsa Borràs que el selecciona per l’exposició Seny i Rauxa (11 artistes catalans), al Centre Georges Pompidou de París, el 1978.

Als vuitanta anys continua pintant amb rigor i radicalitat com ho demostra el quadre de gran format realitzat per la nova sala foyer de l'Ateneu Barcelonès, El llibre Les Vocals de Rimbaud editat per Origami Arts, la carpeta de gravats Trànsit Boreal realitzada conjuntament amb Mestres Quadreny i editada per Tinta Invisible i les últimes obres realitzades per a l'exposició de la Galeria Joan Prats - Artgràfic.

Foto de Carme Carreras

Pirinaigua Audiovisuals (Aleix Gallardet & Susanna Bernadí)

SOBRE EL DIRECTOR I REALITZADOR; ALEIX GALLARDET

Aleix Gallardet. Sort, 1951

Productor i realitzador, l'any 1982 fundà la Productora Canal Vídeo, S.A on durant més de 15 anys realitza nombrosos reportatges industrials i institucionals, spots per TV, videoart, i curts documentals, a destacar: Apel·les Fenosa. La poesia d’un escultor, l'any 1986, per a l'Exposició antològica de l'escultor al Palau de La Virreina. Documental seleccionat el 1987 per a la Mostra Internacional Films sur l´Art". Museu Nacional Georges Pompidou de París.

El deporte original (1993) Documental de 30m. co-produït amb Televisió Iberoamericana de México que ens introdueix en la cultura dels Indis Tarahumara (Mèxic) a través de la seva relació amb una insòlita pràctica esportiva, la carrera de bola o Rarajípame.

Marcel Douchamp. Retard en Vídeo. Produeix el llargmetratge experimental realitzat pert Eugeni Bonet.

Del 1998 al 2000 col·labora assíduament com a realitzador de diferents productes audiovisuals per a la Fundació Tàpies dels que destaquen La Casa y Vaya Cruz* dos vídeos per a la exposició La Comunitat de Pedro G Romero. Exposició guanyadora del Premi Ciutat de Barcelona.

SOBRE LA PRODUCTORA; SUSANNA BERNADI

Susanna Bernadí. Sabadell, 1975
És Llicenciada en Belles Arts en l'especialitat de gravat per la Universitat de Barcelona, l'any 2000.

Des del 2005 fins el 2011 és co-responsable de la programació cultural del Centre d'Art i Natura de Farrera: Beques i intercanvis internacionals, cursos i seminaris, publicacions, exposicions i altres activitats culturals i de la recerca de finançament per dur-la a terme.
(http://farreracan.cat)

Juntament amb Aleix Gallardet, l'any 2000 funda Pirinaigua.

Es destaquen els vídeos:

Crear a l' Alta Muntanya Reportage sobre el Centre d'Art i Natura,

Tractes, bodes i tornabodes Documental de recerca antropològica.

Salt d'Aigua Peça de vídeo-art. Selecció oficial al VAD Festival 2008

Cants tradicionals religiosos del Pirineu Documental 30m.

Trobades d'Escriptors a l'Alt Pirineu Reportatge dels 17 anys de les trobades.

RECONÈIXER BORRELL (2010-2012)

Si en voleu saber més, no ho dubteu, ens escriviu a [email protected]

Moltes gràcies!!!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Hola Dolors,

    Si, hi estem treballant. Només ens falten les còpies del DVD. Segurament la setmana que ve ja us podrem enviar les vostres recompenses.

    Lamentem el retard.

    Gràcies,

    Susanna Bernadí

  • M. Dolors Calvet Puig

    M. Dolors Calvet Puig

    casi 11 años

    Vaig participar en aquest projecte i crec que ens havieu d'enviar el video, un poster...etc. Ho teniu previst? mdc

  • Benvolguda Lluïsa,

    Farem una estrena a Barcelona però encara no tenim ni la data ni el lloc concretats. Així que ho sabem us ho comunicarem a tots. També us farem la data d'emissió per TV3. Aviat ens posarem en contacte amb tots vosaltres per rebre les recompenses que us pertoquen. Si tens qualsevol dubte ens pots escriure a : [email protected].

    Gràcies i fins aviat,

    Susanna Bernadí

  • HO podrem veure a a Barcelona, apart de TV3 ?. Gràcies!!!! Lluïsa.

    HO podrem veure a a Barcelona, apart de TV3 ?. Gràcies!!!! Lluïsa.

    11 años

    HO podrem veure a a Barcelona, apart de TV3 ?. Gràcies!!!! Lluïsa

#03 / MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES.

Moltes gràcies!!!. Amb la vostra ajuda hem aconseguit trobar el finançament restant per poder finalitzar amb èxit el documental RECONÈIXER BORRELL. Aviat ens posarem en contacte amb vosaltres per tal que obtingueu les vostres recompenses. Esperem que us agradin.

Us anirem informant del procés del documental, presentacions, emissió per TV, etc..

Gràcies de nou i rebeu una forta abraçada nostra,

Aleix Gallardet i Susanna Bernadí

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies