❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Pedra i Cel

Retrat documental de la vida eremítica a la serra del Montsant

Adrià Allande

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
24
Aportaciones
850€
De 850€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

PEDRA I CEL és un curtmetratge documental que s'apropa a la vida eremítica, encara present i activa, en el parc natural de la Serra del Montsant. Tradicionalment, el Montsant, des de l'aparició de la primera cartoixa a Escaladei, ha resultat ser lloc de peregrinació i estada per a eremites.

A través de la nostra protagonista, l'anacoreta Montserrat Domingo i Batlle, eremita des de fa més de quaranta anys, ens endinsem en la seva quotidianitat, humil i modesta, per a fer testimoni d'un mode de vida en extinció.

L'equip s'establirà en les proximitats de l'ermita per conviure amb ella, conèixer de primera mà, a través d'un diàleg amb l'entorn, quines són les raons que la van dur a créixer amb la més estricta de les soledats, aprenent des del silenci i la introspecció. Les conclusions d'una forma de caminar assilvestrada que, a poc a poc i en contra de la seva voluntat, les primeres molèsties de l'edat comencen a dibuixar l'endemà i el regrés a la ciutat.

El documental neix amb el propòsit de fer front a la modernitat i a invitar, a l'espectador, a ser testimoni i partícip d'altres formes d'encarar l'experiència de viure.

SERRA DEL MONTSANT
SERRA DEL MONTSANT

MONTSERRAT DOMINGO

La Montserrat Domingo i Batlle (79) fa quaranta anys va decidir deixar la ciutat, ser eremita i viure en solitud en l'església de Sant Joan del Codolar. Lluny del brogit i a prop del paisatge, es va instal·lar en un espai de poc més de vint metres quadrats i en el que, aleshores, era el corral adjacent de l'ermita.

En el documental ens obrirà les portes de la seva llar així com als essencials d'una vida dedicada als marges de la societat, a prop de la contemplació i la distància per, com diu la mateixa protagonista, poder estar a prop de tot i de tothom.

MONTSERRAT DOMINGO
MONTSERRAT DOMINGO

QUI SOM

EQUIP TÈCNIC I CALENDARI

EQUIP TÈCNIC
EQUIP TÈCNIC

ADRIÀ ALLANDE GONZÀLEZ

DIRECTOR

Adrià Allande (Sabadell, 1996) graduat en Direcció cinematogràfica i guió per l'escola Bande à part, actual estudiant en Filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des de fa temps que combina la formació acadèmica amb la producció audiovisual, tant de caràcter documental com propiament de ficció. En els últims anys ha dirigit els curtmetratges "Una mirada íntima" i "Olivera i magnòlies", aquest últim i protagonitzat per la Núria Deulofeu, es troba en concurs de festivals autonòmics i nacionals.

Projectes per a cinema

ALBERT GÒMEZ CASADEMUNT

DIRECTOR DE FOTOGRAFIA

Albert Gòmez Casademunt (Barcelona, 1998) graduat en Direcció de fotografia per l'escola Bande à part amb menció d'honor. Des d'aleshores ha participat i ha portat a terme projectes guardonats com "Vermo", "Anima Minima" i "Rapsodia sobre una manzana".

Apassionat per la llum i la narració, habilitat tant en imatges fixes com en cinema, es compromet amb tot el procés creatiu dels projectes en què treballa intentant apropar la seva mirada i ànima particulars als seus companys de cada departament.

Projectes per a cinema

ÒSCAR PÉREZ DE PICARO

DIRECTOR DE SO I EDICIÓ

Òscar Pérez de Picaro (Sentmenat, 1996) graduat en Direcció muntatge i so per l'escola Bande à part. Ha treballat en televisió així com en cinema, formant part de l'equip de so de projectes destacats com "Cuando acabe el verano" i "La dona il·legal", ambdues premiades en el Festival de Sitges. A més, ha treballat en plató per a l'acadèmia del Futbol Club Barcelona, en el documental "Matchday 2", i en el reconegut programa *"Lo de Évole".

GEORGINA GUEROLA SÁNCHEZ

PRODUCCIÓ I AJUDANTIA

Georgina Guerola Sánchez (Barcelona, 1986) Ha participat en el departament de producció al llarg de la seva experiència, en documentals com Mujeres Calvas i la Revolución de las musas, així com en programes per a la Televisió de Catalunya, entre d'altres. A més, s'hi dedica de forma vocativa i professional en els departaments de producció de festivals com el Primavera Sound, el Cruïlla, el Fringe Festival de Torroella de Montgrí o el Jazz a l'Estartit.

CALENDARI

El calendari del projecte està dissenyat per executar-se al llarg del 15 de setembre fins al 30. A partir de la finalització del rodatge, l'equip d'edició començarà el muntatge d'imatge i de so per a finals d'any, des de postproducció, poder començar a distribuir el projecte en festivals i en altres àmbits de caràcter televisiu.

FASE 1. PRODUCCIÓ 01 - 15 SETEMBRE

FASE 2. RODATGE 15 - 30 SETEMBRE

FASE 3. EDICIÓ OCTUBRE - DESEMBRE

FASE 4. POSTPRODUCCIÓ GENER - JUNY

FASE 5. CALENDARI MECENES Els obsequis i les gratituds als mecenes es destinaran en acabar el projecte d'edició i muntatge. A partir de la pròxima primavera, s'entregarà tant el projecte com les fotografies i els punts de llibre que haurem fet a mà i amb molta estimació al llarg del procés de postproducció!

PRESSUPOST

El finançament provingut del mecenatge anirà destinat de forma íntegra a produir el curtmetratge documental així com les despeses que generen, tant en l'apartat tècnic com pròpiament logístic.

Des de la base cooperativa, compartint els valors de la plataforma, desitgem dur a terme el projecte sense la dependència de finançaments aliens als propis. Us invitem a formar part del documental, a fer família i a participar dels avenços sent coproductors del projecte!

En l'enllaç següent podreu veure els avenços de les respectives fases del curtmetratge així com les fotografies del rodatge, entre d'altres. En tot moment, al llarg dels pròxims mesos, estareu informats. Gràcies, mecenes! Instagram Pedra i cel

PEDRA I CEL
PEDRA I CEL

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies