❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Última campanya llibres 'Tolls i salts d'aigua valencians' i pobles abandonats

El nostre últim verkami abans de parar el 30/9/22

Agustí Hernàndez

A project of

Category

Created in

0
seconds
530
Pledges
12.735€
From 1.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Este nou micromecenatge, l'últim abans de parar l'activitat el 30/9, demana finançament per a reimprimir el llibre Paisatges i pobles abandonats, del qual s'han fet fins ara dos edicions. El verkami finalitzarà a primers de setembre, i els exemplars s'enviaran en el període més curt posterior a la fi, A MEITAT MES DE setembre d'enguany.

L'objectiu d'este verkami és que qui vulga qualsevol dels quatre exemplars, o tots, els puga obtindre, abans del tancament de l'activitat durant un període llarg.

Es prega que qui vulga el llibre ja, escriga a l'autor, però si el vol per a regalar en Nadal o cap a la segona part de l'any, faça ús del micromecenatge. És més còmode per a tot@s, i especialment per a mi.

La idea és que els exemplars estiguen enviats a les mecenes i els mecenes cap a meitat setembre o dies successius, de 2022.

Durant els últims anys he publicat els llibres Tolls i salts d'aigua valencians, Pobles valencians abandonats, Pobles abandonats de la Península Ibèrica i Paisatges i Pobles Abandonats. El de Tolls i salts d'aigua valencians és el més recent de tots els publicats i potser a hores d'ara el més conegut.

Amb esta campanya de micromecenatge es poden aconseguir els quatre llibres, bé en un únic paquet, o bé individualment, o en combinacions diverses entre ells.

Passem a explicar en què consisteix cadascun.

Llibre "Tolls i salts d'aigua valencians"

El llibre, de 160 pàgines, 24 per 17 centímetres i a tot color, escrit íntegrament en valencià, mostra, amb fotografies recents, els principals tolls i salts d'aigua valencians. Són paratges que els últims anys s'han convertit en un poderós reclam per conéixer i gaudir el món rural. El llibre es va publicar inicialment en gener de 2021 i ha aconseguit vendre ja més de 2.500 exemplars.

Estos clots o llocs profunds als rius han donat peu a espais per a l’oci. Eixamplaments, espais on el riu ompli fosses o estrets entre roques. Grans i menuts, més o menys fondos. En alguns casos, un eixamplament als peus d’un salt. Llocs que en molts casos estan identificats entre la població local, que els percep com un element important, igual com una font o un camí.

El llibre Tolls i salts d'aigua valencians prima la imatge sobre el text. A la publicació es donen orientacions bàsiques per a arribar als llocs, o al punt de partida de la ruta. S'ha de tindre en compte que alguns d'ells són una part o la fi d'una excursió que pot estar senyalitzada. En la publicació hi ha més de 400 fotografies en diferents formats.

A més, en acabar algun riu o àrea concreta s'incorpora una secció que parla d'elements del món rural o dels propis rius i barrancs que estan prop i es poden conéixer en la mateixa excursió que ens duu a cascades i gorgs. Vistes paisatgístiques, camins singulars, fonts o pous, assentaments humans històrics o elements patrimonials singulars són el contingut d'esta secció.

Com a aspecte complementari, en el llibre hi ha un text que parla dels rius valencians des d'una perspectiva històrica, amb el testimoni de vint persones que s'han banyat en ells, des de la Rambla del Castell d'Atzeneta, passant pel riu Llucena, el Veo, el Xúquer i el Cabriol, el Bunyol, el Cànyoles, el Túria o a espais com el Racó de Sant Bonaventura d'Alcoi, entre d'altres.

Un text més tècnic explica l'organització i gestió dels rius, els riscos que implica el bany, com s'ha fet este treball, així com les diverses denominacions de rius i salts en les dues llengües oficials valencianes.

Tens tota la informació sobre el llibre Tolls i salts d'aigua valencians en la nota de premsa enviada a mitjans de comunicació i publicada al blog Pobles Valencians Abandonats ací.

Llibre Pobles valencians abandonats

Els nuclis històrics de Domeño, Loriguilla, Benagéber o Tous; el desaparegut municipi de Campos de Arenso, amb el seu nucli de població enderrocat i submergit; pobles com Gavarda o Beneixida, víctimes de la pantanada de 1982; Sant Francesc d'Assís, inundat; o d'altres com Jinquer, Los Mores, Bibioj o Vizcota, que s'han despoblat totalment durant ell segle XX. Són alguns exemples de pobles valencians abandonats.

Al costat d'ells, o molt prop, paisatges pràcticament inalterats per l'acció de l'ésser humà. Alguns protegits, d'altres no. Escenaris idíl·lics on la natura es mostra grandiosa. El llibre Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci planteja conéixer els pobles abandonats, però també estos espais.

El treball mostra els pobles valencians abandonats i explica les diferents circumstàncies que han provocat la despoblació, en dates recents. Amb un percentatge del paper ocupat per fotos en més del 80%, el llibre té un caire divulgatiu.

El llibre és de 24 per 17 centímetres, a tot color i amb enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal. Es va publicar inicialment en novembre de 2013.

Tens tota la informació sobre el llibre Pobles valencians abandonats en l'enllaç a la nota de premsa, en el blog Pobles Valencians Abandonats.

Llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica

La Hortichuela, Berfull, els nuclis històrics de Domeño i Beneixida, Las Tóvedas, Villanueva o Los Sardineros (València); Turballos, La Roca i el nucli històric de Guardamar del Segura (Alacant), La Saranyana o Mas del Aceite (Castelló); Otal, Jánovas i Acín (Osca) són alguns dels nuclis inclosos a este llibre. També, Campo, La Estrella, Paraíso Alto, La Cervera i Las Dueñas (Terol) i Belchite (Saragossa); el nucli històric de Corbera d'Ebre (Tarragona) i Montgarri (Lleida); Peñalcázar, Arganza i Aldealcardo (Sòria); o Alceo los Caballeros (Astúries) són alguns d'estos nuclis.

El llibre, publicat inicialment a finals de 2014, analitza un fenomen global i alhora històric. Fets, ara, com la Guerra Civil, l'emigració rural dels anys 60 i la construcció d'embassaments i la desaparició de pobles van donar lloc a un paisatge de silenci on hui el canvi d'hàbits de vida, la revalorització de l'espai rural i una major consciència ambiental fan atractius pobles abans sense vida. Així, hi ha alguns pobles que tímidament comencen a viure, tot i que siga només en estiu, caps de setmana o en determinades èpoques de l'any.

En el llibre apareixen 50 casos, i les seues dimensions són 24 per 17 i està imprés a tot color.

Informació sobre el llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica també en l'enllaç al blog Pobles Valencians Abandonats.

Llibre Paisatges i pobles abandonats

El llibre de poemes Paisatges i pobles abandonats és una invitació a conéixer el territori, a gaudir-lo, i també a interpretar-lo des d'una perspectiva personal.

Centra les seues composicions en la interpretació del paisatge, els pobles abandonats, i les emocions que estos susciten. La permanença, el canvi i l'evolució de l'entorn, el temps detingut, la immobilitat i l'evocació d'un altre temps s'alternen amb sensacions com la bellesa, la llibertat, la pau i el silenci, que l'autor i persones que han fet excursions han pogut experimentar.

Al capdavall, la publicació és una mirada pròpia a la naturalesa i el territori pròxim, una reivindicació del patrimoni natural i cultural transformat en poesia.

El llibre està format per al voltant d'un centenar de poemes i fotografies de pobles abandonats i paisatges, sobretot valencians, que l'autor ha conegut al llarg de més de vint anys de pràctica del senderisme i bicicleta de carretera i BTT.

El llibre és en blanc i negre, totalment escrit en valencià, i té 128 pàgines.

El què hi haurà en l'endemà de la mar,
quin alt espai ocuparé després de mi,
en quin ofici seré convocat,
quina passejada enceteré,
quan pell i records arrelen
a l'endret d'aquestes pàgines
i jo cresca roser o caiga plugim.

Enllaç nota de premsa llibre Paisatges i pobles abandonats.

L'autor i editor

Agustí Hernàndez (Alboraia, 1977) és periodista. Ha treballabat a la Universitat de València, el diari Levante-EMV, el Periòdic d’Alboraia i la Diputació de València. També ha sigut professor de Formació Professional, comissari de l’exposició del Museu Valencià d’Etnologia Pobles abandonats. Pobles en la memòria i ha guanyat més de deu premis de poesia. És coautor de Pobles abandonats. Els paisatges de l’oblit(Consell Valencià de Cultura, 2006).

Xarxes socials del projecte

• Pàgina de Twitter "Pobles Abandonats"
• Pàgina d'Instagram "Pobles i Paisatges Valencians"
• Pàgina de Facebook "Pobles Valencians Abandonats"

A què destinarem les vostres aportacions

L'import que es vol aconseguir correspon a la reimpressió del llibre, així com a sufragar les despeses d'enviament de la campanya de micromecenatge (enviament i sobres). És objectiu de l'autor que li puguen quedar uns quants llibres que puga vendre en alguna presentació, o regalar a les persones que considere, així com fer les activitats de promoció adequades.

Aparicions en premsa, ràdio i TV de tots els nostres projectes

1 La Ventana, CADENA SER, amb Carles Francino (llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica')

2 Levante-EMV. Llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

3 SER Viajeros Comunitat Valenciana. Sobre llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

4 Podríem fer-ho millor. Ràdio À Punt. Llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

5 Informatius TVE Comunitat Valenciana. LLlibre 'Tolls i Salts d'aigua valencians'

6 Ràdio Vila-real. Entrevista al voltant del llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

7 Comarques del Nord.Cat. Notícia i entrevista sobre el llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians' arran de la presentació del llibre a Vilafranca

8 Castellón Plaza. Notícia al voltant del llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

El Económico. Pàgina d
El Económico. Pàgina d'articles al voltant presentació llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians' a Sagunt

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

11 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Conxita

  Conxita

  9 months

  Ahir vaig rebre el meu llibre! El primer cop d'ull m'ha agradat. Ara a mirar-ho amb més detall i gaudir-lo...

 • Almudena

  Almudena

  9 months

  Como a otro mecenas, tampoco se me ha pedido la dirección de envío. Sólo el pago. Tal vez recibiremos un correo pidiendo la información??? Confiemos

 • Tono

  Tono

  9 months

  He hecho la aportación y no me habéis pedido la dirección de envío!!

 • Vicent Josep Vidal

  Vicent Josep Vidal

  9 months

  👏👏👏

 • Vicent

  Vicent

  9 months

  Molt bon treball! Salutacions des de Xàtiva!

 • Vicent montalt Forment

  Vicent montalt Forment

  9 months

  A la espera del llibre.

 • Aaron

  Aaron

  9 months

  Fa temps que veig aquest verkami superarse cada vegada que ix, per fi forme part i estic desitjant que arribe! Enhorabona Agustí i gràcies per la feina!

 • Sonia Meliá Meliá

  Sonia Meliá Meliá

  9 months

  Esteu fent un gran treball

 • Alvaro

  Alvaro

  9 months

  Esperando el libro con muchas ganas!!

 • ALEX

  ALEX

  10 months

  Gracias por estas auténticas "biblias" de nuestros espacios naturales!!

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.