❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Escultura "La Contacontes" en record d'Helena Jubany i Lorente

Realització en bronze de l'escultura "La Contacontes", de l'artista Joan Solà, en record de l'Helena Jubany, al Pati de Can Marchal (Mataró)

Associació Helena Jubany

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
82
Aportaciones
6.720€
De 26.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

COMIAT I AGRAÏMENT ALS MECENES

Comencem manifestant la nostra gratitud i afecte cap a les 79 persones que amb una voluntat inequívoca de mecenes generosos heu fet 82 aportacions. Aquestes donacions han sumat un total de 6.720 euros.

Els 6.670 euros aconseguits queden molt lluny dels 26.000 euros necessaris. Aquest resultat econòmic evidencia la inviabilitat de realitzar l’escultura amb el darrer material triat, el bronze.

Tot i que aquest intent no ha tingut prou èxit, encara hi ha la possibilitat

d’explorar i valorar la utilització d’un material més assequible, així com una altra via de finançament, que permetin fer realitat l’escultura.

Ara toca tornar l’import que cada mecenes ha aportat per a la realització d’aquest projecte, que no es pot dur a terme, per les raons econòmiques ja explicades.

Reiterem el nostre sincer agraïment a tots vosaltres, les 78 persones que ens heu ofert aquest valuós suport econòmic que ens anima i apropa.

A reveure!

Família de l’Helena Jubany i Lorente

Mataró, 23 d’agost de 2022

L'objectiu és fer realitat l'escultura de bronze "La Contacontes", obra de l'artista Joan Solà i Armengol en record de l'Helena Jubany i Lorente, que quedarà instal·lada permanentment al Pati de Can Marchal de Mataró.

Orígen del projecte d'escultura

ORIGENS.- Fa més de 22 anys l’ Helena Jubany i Lorente vivia al carrer St. Benet. Tot passejant la seva gossa, la Puça, pel Pati de Can Marchal podia coincidir amb en Joan Solà i Armengol. En aquest Pati està ubicat el taller o estudi de l’escultor, on desenvolupa la seva vessant creativa. En les seves converses comentaven l’interès i les experiències que tots dos compartien relacionades amb el món dels contes.

L
L'Helena amb la seva gossa Puça, a qui passejava pel Pati de Can Marchal.

CANVI DE DOMICILI.- El març de l’any 2000 l’Helena començà una nova experiència professional, com a bibliotecària, responsable de la Sala Infantil de la Biblioteca de Sentmenat, organitzant activitats per al foment de la lectura. Passat un temps, per proximitat a la nova feina, va decidir canviar el seu domicili de Mataró a Sabadell.

CRIM.- Divendres, 30 de novembre de 2001 segresten l’Helena i la retenen dos dies. La matinada de diumenge 2 de desembre, es llençada, en estat de coma i amb diverses cremades al seu cos, des del terrat d’un edifici del carrer Calvet d’Estrella, lluny del seu domicili, a la ciutat de Sabadell.

L
L'artista Joan Solà i Armengol, al seu estudi, amb el llibre "Els cristalls de les terres del nord", de l'Helena Jubany i Lorente.

METAMORFOSI.- Les emocions, pensaments, dubtes, records ... relacionats amb l’absència de l’Helena, anaren latent i activant la inspiració de l’artista Joan Solà, fins a materialitzar-se en la creació de la maqueta de "La Contacontes". La noia amb el poder seductor de la paraula, atrau l’atenció dels infants que s’apropen i enllacen el cercle amb abraçades amigues. Aquests infants mataronins, ara ja adults, representen dignament la rica realitat multicultural de la nostra societat actual.

Maqueta de l
Maqueta de l'escultura "La Contacontes", feta amb guix per l'artista JOan Solà i Armengol.

La maqueta de la contacontes llueix al Pati de Can Marchal des de l’any 2016, custodiada amb paternal estima pel seu creador, Joan Solà, la qual ha tingut una acollida molt positiva pels veïns i usuaris del Pati.

El maig de 2021, L’Associació de Veïns i veïnes del Pati de Can Marchal va sol·licitar autorització a l’Ajuntament de Mataró per instal·lar l’escultura al mateix emplaçament. La resposta de l’Ajuntament va arribar el juny de 2022. Valora positivament la iniciativa i, explica el procediment que cal seguir per fer efectiva la instal·lació de l’escultura.

Les trobades i gestions encaminades a avançar per convertir la maqueta en escultura, fetes entre l’escultor; l’ associació veïnal; l’Alcalde, David Bote amb tècnics municipals i la família de l’Helena, han permès concretar les propostes següents:

  • L’escultura tindrà 1 m de diàmetre X 1 m d’alt, perquè les proporcions harmonitzin amb l’entorn i la pilona del Pati que l’ha de sostenir. La reproducció convé que sigui en bronze (tot i que augmenta considerablement el preu), per resistir les inclemències ambientals i els indesitjats actes vandàlics.

  • En Joan Solà ha hagut de construir, amb materials lleugers, una nova maqueta del mateix volum que tindrà la reproducció en bronze de l’escultura.

  • L’aportació creativa i tot el treball artístic, de l’escultor mataroní, Joan Solà, ha estat feta fins ara i vol continuar fent-la de manera altruista.

Joan Solà amb la nova maqueta, feta a partir de les recomanacions de l
Joan Solà amb la nova maqueta, feta a partir de les recomanacions de l'Ajuntament de Mataró.

Qui som

Empesos per la il·lusió i el generós treball de l'artista Joan Solà, la família Jubany-Lorente impulsem aquest campanya de mecenatge amb l'objectiu de fer realitat l'escultura de bronze que contribuïrà a mantenir viu el record de l'Helena en un espai públic.

A què destinarem les vostres aportacions

  • Inicialment partim del pressupost de la foneria Manuel Parellada, ubicada a Lliçà d’Amunt. IMPORT 19.000€ + IVA (3.990€) = TOTAL 22.990 euros, transports no inclosos.

  • Caldrà afegir despeses de menor quantia, com ara l'edició del llibret ofert com a recompensa, i també les despeses de gestió de VERKAMI.

Per fer realitat l’execució del projecte caldrà aconseguir l a suma d’uns 26.000 euros.

Donem a conèixer l'existència de la maqueta per a l'escultura de "La Contacontes" a totes les persones que s’animin i desitgin fer possible aquest projecte. Qui ho vulgui, pot participar activament implicant-se en aquesta experiència sociocultural i, amb voluntat generosa aporti la quantitat que consideri adient. També es pot participar oferint algun servei necessari en la realització d’aquest projecte.

Reconeixement als mecenes populars

  • La recompensa fonamental és la satisfacció personal d’haver col·laborat en el finançament d’una obra d’art, que restarà exposada en un espai públic perquè tothom la pugui conèixer i contemplar, tot recordant l'Helena.

  • Totes les persones que facin alguna aportació al projecte podran descarregar-se en format digital o recollir un llibret imprès, amb la fotografia de l’escultura (ja acabada) i un llistat amb els noms de les persones i/o entitats que amb les seves aportacions hagin fet possible la realització de l'escultura "La Contacontes".

  • Un cop enllestida i instal·lada l'escultura, tothom (mecenes i el conjunt de la ciutadania) estarà convidat a la inaguració de l'escultura al Pati de Can Marchal de Mataró.

Calendari previst

L'endemà que s'acabi la campanya farem la comanda a la foneria perquè comenci el procés de fosa de l'escultura en bronze.

Un cop instal·lada l'escultura al Pati de Can Marchal, conjuntament amb en Joan Solà i l'Associació de Veïns i veïnes del Pati de Can Marchal, participarem a la inauguració oberta a tothom.

+ Info

Per seguir la campanya a les nostres xarxes socials:

Notícies publicades per la premsa:

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • jduranr

    jduranr

    más de 1 año

    No se si ho aconseguirem però t'ho mareixes!

  • Francesc Masriera Ballescà

    Francesc Masriera Ballescà

    más de 1 año

    És una bella mostra de solidaritat i art

  • cansipe

    cansipe

    más de 1 año

    Content de formar part del projecte

  • mergg

    mergg

    más de 1 año

    Bonica iniciativa!!

  • Isabel Tirado Anadón

    Isabel Tirado Anadón

    más de 1 año

    L'escultura mantindrà viu el record de l'Helena i no permetrà oblidar el seu assassinat

#01 / COMIAT I AGRAÏMENT ALS MECENES

Comencem manifestant la nostra gratitud i afecte cap a les 78 persones que amb una voluntat inequívoca de mecenes generosos heu fet 81 aportacions. Aquestes donacions han sumat un total de 6.670 euros.

Els 6.670 euros aconseguits queden molt lluny dels 26.000 euros necessaris. Aquest resultat econòmic evidencia la inviabilitat de realitzar l’escultura amb el darrer material triat, el bronze.

Tot i que aquest intent no ha tingut prou èxit, encara hi ha la possibilitat

d’explorar i valorar la utilització d’un material més assequible, així com una altra via de finançament, que permetin fer realitat l’escultura.

Ara toca tornar l’import que cada mecenes ha aportat per a la realització d’aquest projecte, que no es pot dur a terme, per les raons econòmiques ja explicades.

Reiterem el nostre sincer agraïment a tots vosaltres, les 78 persones que ens heu ofert aquest valuós suport econòmic que ens anima i apropa.

A reveure!

Família de l’Helena Jubany i Lorente

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies