❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Vítol! El joc de cartes de les Festes de Moros i Cristians de Bocairent

Una manera immersiva de descobrir història, personatges i singularitats d'una de les festes amb més tradició del territori valencià.

Adrián i Carles

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
158
Aportaciones
4.452€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Bocairent, Nit de Caixes. Acabes de sopar al maset i el president de la teua Filà t’acaba de soltar la bomba: el Boato per a l’Entrà del dia següent està encara per organitzar. Et queden unes quantes hores fins que a les quatre i mitja les comparses comencen a desfilar pel carrer. Seràs capaç de fer la feina de tot un any en una nit, mentre els teus amics disfruten de la verbena, i traure el millor Boato de l’Entrà?

Primer, el contingut

Vítol! és un joc de cartes sobre les Festes de Moros i Cristians de Bocairent, unes celebracions amb més de 150 anys d'història i que han estat declarades d'Interés Turístic Nacional. Que conegam, es tracta del primer joc amb temàtica de Moros i Cristians que naix a la Comunitat Valenciana.

Pensat per a tots els públics, en les partides poden jugar de 2 a 5 persones. Cada jugador assumeix el paper de representar a una de les nou 'filaes' que participen a les Festes i, al llarg de la partida, juga a la recerca d'aconseguir el màxim número de Punts d'Aplaudiment, que aporten les Cartes de Boato. Una volta no queden Cartes de Boato ja estarà organitzada tota l'Entrà, i la partida s'acaba. Guanya el jugador que haja aconseguit més Punts d'Aplaudiment, és a dir, la filà amb el millor Boato del dia.

La mecànica és ben senzilla. Si vols saber el detall, te l'expliquem amb un breu manual d'instruccions disponible ací. Si et quedes a esta web, et direm que a la baralla trobaràs quatre tipus de cartes: les Cartes de Boato que ja hem nomentat, que poden ser de Capitania o d'Alferes; les Cartes d'Ambaixà, per a celebrar lluites amb altres jugadors; les Cartes d'Ordenança, amb efectes diversos; i les Cartes de Filà, que es repartixen a l'inici i que atorguen avantatges especials a cada jugador.

Després, el continent

O el marc teòric acoblat a la idea. Vítol! naix com projecte cultural a partir d'una metodologia innovadora: la 'gamificació'. És a dir, la divulgació a través del joc.

Mitjançant cadascuna de les 115 cartes de la baralla, de l'estructura de cada partida i del web propi -amb informació ampliada sobre les Festes a partir dels elements del joc-, els jugadors de Vítol! podran conéixer i endinsar-se en el funcionament i identitat dels Moros i Cristians de Bocairent.

Fotografia: Perales Iborra
Fotografia: Perales Iborra

Per tal que l'experiència siga completa, recomanem jugar amb la playlist oficial del joc, disponible a Spotify i a YouTube.

Les recompenses

El producte central d'esta campanya de crowdfunding és el joc físic de Vítol!. Ací podràs adquirir el joc a un preu més reduit del que serà el PVP final. A banda, el teu nom apareixerà a la pàgina oficial de Vítol!, com a agraïment per la la teua col·laboració perquè este projecte pugués vore la llum.

Si participes durant les primeres 48 hores, tindràs un descompte extra!

A més, si eres de fora de Bocairent, esta serà l'única ocasió en què podràs rebre el joc a domicili: una volta isca a la venda, estarà disponible exclusivament a les tendes del poble (encara que podràs aprofitar per vindre i fer una visita!).

També afegim altres recompenses extra per si vols ampliar la teua col·laboració amb este projecte. Així mateix, obrim una opció llimitada per si alguna empresa de Bocairent vol patrocinar el joc. Per a rebre més informació podeu contactar-nos al correu [email protected].

Qui som?

Les dos ments (s'estalviem l'adjectiu de pensants) darrere del projecte de Vítol! són les de Adrián Gisbert i Carles Nájar.

Amics de tota la vida i companys de filà a Bocairent, se'ns va ocórrer la idea de Vítol! al Cap d'Any del 2020. Al llarg de 18 mesos, als moments que hem trobat lliures, hem anat desenvolupant i madurant un projecte nascut de l'estima pel poble i tot el que representa.

Les quatre mans darrere de les il·lustracions de la baralla de Vítol! són les de Jana Beneito, Carlos Alberto, Irene Velázquez y Adrián Beberide, quatre estudiants que, a pesar de la seua joventut, ja han iniciat carreres prometedores al món del disseny.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners que rebem a Verkami es destinaran a cobrir, principalment, part de les despeses de fabricació de Vítol!, que ha estat encarregada a una empresa especialitzada d'Alemanya.

Els autors assumeixen altra part dels costos de disseny i fabricació i, a més, el projecte compta amb el patrocini de l' Ajuntament de Bocairent, de la Junta de Festes de Moros i Cristians del poble i de l'empresa local Idrus.

El calendari

A l'inici d'esta campanya ja estaran dissenyades totes les cartes de Vítol!. L'encàrrec a fàbrica es realitzarà a finals d'este mes de juny, i segons els temps que ens han traslladat des de l'empresa, rebrem els jocs per a finals de novembre o principis de desembre d'este mateix any. Rebreu els jocs i les recompenses aleshores!

Seguix-nos a xarxes!

Tenim compte d'Instagram, pàgina a Facebook i perfil a Twitter.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

7 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Lautrude

    Lautrude

    más de 1 año

    ¡Deseando jugar ya!

  • josep

    josep

    más de 1 año

    amb ganes de posar Vítol a taula. festa avant!

  • Paloma Champayte

    Paloma Champayte

    más de 1 año

    Enhorabuena 👏 por el proyecto tan chulo! Deseando jugar!!! 😊

  • Sayaka Ink

    Sayaka Ink

    más de 1 año

    Som-hi! està a punt d'esgotar-se!

  • Pablo Amor

    Pablo Amor

    casi 2 años

    Excepcional!

  • SILVIA SANZ CARDOS

    SILVIA SANZ CARDOS

    casi 2 años

    👍

  • jorge22gil

    jorge22gil

    casi 2 años

    Orgullosisimo!!

#04 / Benvolgudes i benvolguts: Vítol! ja arriba

Bon dimarts -ja quasi dimecres-!

Si ens seguiu per xarxes, haureu pogut vore que ja hem rebut el primer exemplar de *Vítol!, enviat per correu urgent des d'Alemanya. Això vol dir que esta mateixa setmana rebrem a Bocairent el pallet amb la primera edició del joc. Podem dir-ho ja ben alt: *Vítol! ja arriba**.

Com hem anat anunciant, el dia 17 de desembre celebrarem a Bocairent la festa de presentació de *Vítol!, i el joc estarà a la venda a les tendes del poble a partir del dia següent. Per als mecenes, però, **anem a organitzar l'entrega perquè les recompenses vos vagen arribant des del moment en què tingam ací els jocs*, en agraïment per la vostra participació a la campanya. Anem a fer-ho de dos maneres:

Primer, per a les veïnes i veïns de Bocairent i els voltants. Este dissabte, dia 3, vos esperem a partir de les 10 del matí a la Sala Joan de Joanes del poble, per a repartir-vos els exemplars de Vítol!leer más

#03 / Tenim data d'ensamblatge!

Bon divendres!

Este matí ens han donat grans notícies des de la fàbrica d'Alemanya, i hem de compartir-la amb tots vosaltres. La primera edició de Vítol! estarà llesta perquè ens l'envien el proper 22 de novembre! A partir d'eixa data -i segons ens diuen des de la mateixa fàbrica-, el transport dels 1.500 jocs portarà uns 5 dies hàbils més, i aleshores ja tindrem el joc ací, a Bocairent. Per tant, començareu a rebre els jocs i les recompenses abans que acabe el mes. Podeu anar descomptant els dies al calendari: queda res!

Teniu ja ganes? Nosaltres, moltes. Tantes, que hem decidit celebrar-ho com toca. Apunteu la data: el proper 17 de desembre, el Maset dels Mosqueters de Bocairent acollirà la festa de presentació del projecte. Allí xarrarem una estoneta sobre la iniciativa, ens farem un piscolabis, repartirem els jocs als mecenes que vingau i posarem música per allargar un poc la nit. Tot el qui vulga vindre està convidat. Sereu més que benvinguts :)

leer más

#02 / Formularis enviats i fabricació en marxa!

Fàbrica de Ludo Fact.
Fàbrica de Ludo Fact.

Hola a tots!

Disculpeu la falta de notícies per ací. Se'ns ha acumulat la feina en estes primeres setmanes de setembre i hem deixat de costat el feedback amb els mecenes i seguidors de Vítol! No obstant això, el treball de fons no s'ha detingut, i tot avança segons els terminis previstos.

El divendres vam enviar els dissenys de les cartes a Ludo Fact, l'empresa alemanya especialitzada en l'edició de jocs de taula amb què havíem contactat. La fabricació, per tant, ja deu estar en marxa. De la nau, situada en un poble de nom impronunciable entre Stuttgart i Munich, eixiran un total de 1.500 exemplars de la primera edició de Vítol! La tirada havia de ser gran perquè els costos unitaris foren reduïts. Molts d'estos jocs vos arribaran a vosaltres, com a mecenes. La resta es posaran a la venda a les tendes de Bocairent. leer más

#01 / Projecte aconseguit!

Hola a totes i tots!

Tanquem la campanya de Vítol! a Verkami amb un 127 % de l'objectiu de recaptació. En el moment de llançar-la esperàvem poder aconseguir-ho, clar, però sempre tens una preocupació habitant al fons: estaré flipant-me amb açò? No és una iniciativa tan xula com sembla al meu cap? La gent voldrà, legítimament, vore primer el joc en físic abans de donar els seus diners a ningú? Tots estos dubtes quedaren ràpidament apagats amb l'extraordinari inici de campanya que vam viure. Això del primer cap de setmana va ser una locura. En dos setmanes teníem el 100 % de l'objectiu, i en estos últims dies encara s'han apuntat a este projecte unes quantes persones més (de 40 dies, vos haveu esperat als 3 últims; sou els millors).

Moltes, moltíssimes gràcies per este vot de confiança en el producte que hem… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies