❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

15a Festa de la Poesia a Sitges

Del 8 al 10 de juliol de 2022, torna la Festa de la Poesia a Sitges: l'homenatge col·lectiu, artesanal i sitgetà als poetes i la poesia!

Categoría

Creado en

0
segundos
28
Aportaciones
1.030€
De 700€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Els dies 8, 9 i 10 de juliol de 2022, la Festa de la Poesia a Sitges celebrarà la seva 15a edició. De nou som aquí per gaudir de la llengua en tots els seus sentits, la parla, l’escriptura, i també la rauxa i la trapelleria sitgetanes amb què volem embolcallar els set poetes convidats.

Pere Joan Martorell, Biel Mesquida, Xènia Dyakonova, Esteve Plantada, Corina Oproae, Àngels Marzo i Josep Piera seran les i els poetes de vàlues reconegudes que, durant un intens cap de setmana, viuran amb nosaltres i es lliuraran als jocs imprevisibles de la Festa, aquest ja més que tradicional homenatge col·lectiu, artesanal i rigorosament sitgetà a la paraula i als seus creadors.

Captura d
Captura d'ànimes de la 14a Festa

La Festa de la Poesia a Sitges segueix fidel a un model únic i irrepetible: tant hi caben els actes públics creats especialment per homenatjar els poetes convidats -l’espectacle Captura d’ànimes, el concert personalitzat del Recital de cloenda...-, com també un seguit d'obsequis als poetes en forma de plaers privats i, és clar, les sorpreses inconfessables!

En l'edició de 2022, el Racó de la Calma, els jardins de la Societat Recreativa el Retiro, la Biblioteca Santiago Rusiñol i els carrers de la vila seran l'escenari de les diverses propostes artístiques i poètiques de la Festa.

PROGRAMA D'ACTES (Avançament)

DIVENDRES, 8 DE JULIOL. TARDA I NIT.

18 h Rebuda dels poetes

Recuperem la cercavila després de dos anys! Els poetes seran rebuts a la plaça d’Eduard Maristany (plaça de l’estació) per autoritats, pubilles, hereus i tots els qui us hi vulgueu aplegar. Tot seguit emprendrem la cercavila acompanyats de la Brass Band Buskant el To i ens aturarem sota dels balcons, des d’on ens saludarà la complicitat dels balconers. En arribar a la plaça de l’ajuntament, pluja de Llibres de la Festa, de la mà de Vinyet Panyella. També caldrà refrescar la gola i parar atenció a nou nens i nenes que duran un regal molt i molt personal per als poetes.

BKT Brass Band
BKT Brass Band

21 h Sopar per als poetes, acompanyants i artistes al claustre del Palau de Maricel

22:30 h Recital d’amistat poètica entre generacions

El Racó de la Calma tornarà a ser l’escenari on tres joves poetes dedicaran els seus versos als poetes convidats: Núria Contreras, Max Codinach i Irene Gómez. Enguany, amb la companyia i la passió d’un músic tan sitgetà com internacional. També hi haurà persones de parla quítxua, portuguesa, ucraïnesa... que ens ajudaran a fer de l’acte una gran abraçada col·lectiva.

DISSABTE, 9 DE JULIOL. MATÍ I MIGDIA.

11 h Plaers triats

Per una necessària descompressió emocional, oferim als poetes un passeig en veler o un massatge reconstituent al Palau del Rei Moro. Serà gràcies al ja històric suport del Club Nàutic Sitges i de la fisioterapeuta i artista de “Les veïnes” Anna Mataró.

13 h Inauguració de la mostra 7 Llibres d’Artista per a 7 poemes

Basant-se en fragments de poemes dels nostres set poetes, un col·lectiu de creadors plàstics vinculats a la vila han realitzat, responent a la crida de l’artista Jaume Aldabó, set llibres d’artista que s’exposaran a la sala Lolita Mirabent de la biblioteca Santiago Rusiñol.

13:30 h Foto de família

Poetes, acompanyants, mecenes i voluntàries de la Festa ens aplegarem a la palmera de l’ajuntament, davant dels objectius dels fotògrafs. Tot seguit, amb la gresca musical d’Apocadixie enfilarem cap al Retiro, on els instruments deixaran de tocar perquè... el que toca és dinar.

14 h Dinar dels poetes

Als jardins del Retiro. I a la sobretaula, gralles, notes de cabaret, brindis que posaran a prova la resistència de les cadires... i més d’una sorpresa que ningú no s’espera!

Dinar dels poetes al Retiro
Dinar dels poetes al Retiro

DISSABTE, 9 DE JULIOL. TARDA I NIT.

19 h Captura d’Ànimes
"Brollador sarcopoètic": l’espectacle més intimista i artesanal torna al Racó de la Calma, disposat a atrapar, com sempre, les ànimes dels set poetes convidats! Amb les veus, els gestos, la música i l’humor que tot ho entrelliga, de la companyia sitgetana La Tija, amb en Josep Milan al capdavant.

20:30 h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al pati del Palau del Rei Moro, acollits per l’Agrupació de Balls Populars.

22:30 h Recital de Cloenda

I tornem als jardins del Retiro per escoltar, ara sí, els poemes dels set poetes convidats, en el moment àlgid de la seva immersió en la Festa. En Biel, la Xènia, en Josep, l’Àngels, l’Esteve, la Corina i en Pere Joan seran acompanyats per un compositor genuí que des de fa més d’una dècada recorre escenaris amb els seus treballs discogràfics, col·laborant també amb altres músics. Aquest cop, però, s’enfronta generosament al repte d’interpretar, ell i guitarra, un repertori atzarós i eclèctic: les cançons predilectes dels poetes convidats.

Recital de cloenda de la 14a Festa
Recital de cloenda de la 14a Festa

DIUMENGE, 10 DE JULIOL. MATÍ.

11 h Visita als aparadors poètics

Rere els seus aparadors, set botigues del centre de Sitges mostraran, durant tot el cap de setmana, set obres plàstiques realitzades pels artistes d’El Taller de la Núria Corretgé i pensades a partir d’un poema de cada un dels set poetes. Iniciarem el recorregut a can Gassó, al Cap de la Vila. I el músic peruà Gaddafi Núñez oferirà un tast musical a cada aparador.

12:30 h Poetes a casa

Ja és tradició que ens acomiadem dels poetes a redós d’una casa particular de Sitges, i de la mà dels seus amfitrions. Aquest any, la casa particular serà una casa-taller, la de l’escultor sitgetà Pere Jou, i faran d’amfitrions els seus nets Lluís i el poeta David Jou. Un adeu amb vermut, entre obres d’art i abraçades!

NOTA: Tots els actes són d’entrada lliure excepte el Dinar dels poetes al Retiro, per al qual s’ha d’adquirir el tiquet a la secretaria de l’entitat, al preu de 25 € i de 20 € per als socis del Retiro (fins al dijous 7 de juliol). Tel. 93 894 01 37. Mail: [email protected]

Qui som

Organitzada per l'Ajuntament de Sitges, la Festa de la Poesia a Sitges va ser ideada i està dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, i compta, entre d'altres, amb la col·laboració dels Museus de Sitges i de la Societat Recreativa El Retiro. Tot i això, li cal el suport de les diverses empreses sitgetanes, i les complicitats i aportacions d’entitats o persones que, a títol individual, es converteixen en amigues mecenes de la Festa.

El nostre Verkami està d'aniversari!

Enguany fa 10 anys que la Festa us ofereix la possibilitat de fer-vos mecenes de l'homenatge sitgetà als poetes. Sense les aportacions i els gestos d'amistat de tots vosaltres, de ben segur que no seríem on som! Gràcies per haver-nos fet costat i, sobretot, per seguir-ho fent ara!

+ Informació

Ens podeu seguir als nostres comptes de Facebook, Twitter i Instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • laura lopez granell

    laura lopez granell

    casi 2 años

    Visca la Festa! Sitges és el poema!

  • Andreu Bosch i Ayza

    Andreu Bosch i Ayza

    casi 2 años

    Bona festa de la poesia 2022!!!

  • estheruca

    estheruca

    casi 2 años

    Gracies a vosaltres amics!

  • avilagran

    avilagran

    casi 2 años

    Que disfruteu molt del dia

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies