❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Lo rol de Rèquiem, un joc d'humor còsmic de Marc Pastor

A mig camí entre els Monty Python i Lovecraft, assaonat amb rols ocults, aquest joc de rol explora el món de la novel·la L'horror de Rèquiem

Mai Més Llibres

A project of

Category

Created in

0
seconds
104
Pledges
2.201€
From 1.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

És possible que ja siguis jugador o que t’agradés la novel·la que inspira aquest manual (en aquest cas, gràcies) i ara t’hagi picat la curiositat de saber de què va.

També podria passar que t’hagis confós pensant que havies trobat la novel·la en si i ara no estiguis entenent res del que et dic, per la qual cosa t’explicaré una mica pel damunt què és un joc de rol.

Imatge provisional, pot canviar lleugerament l
Imatge provisional, pot canviar lleugerament l'aspecte i la mida

La cosa és que en un joc de rol interpretes un rol, un personatge. No té cap secret. No té més. No et demanarem sang ni sacrificis humans, si mai vas pensar que anava d’això. Si és el que buscaves, presenta’t a la comissaria més propera i demana’ls alguna recomanació. T’escoltaran molt atentament.

Però quin personatge? t’estaràs preguntant. Potser no t’ho estàs preguntant, però és una forma retòrica de començar.

Normalment, serà un personatge que tu mateix hauràs creat, però és més que probable que acabis adoptant-ne qualsevol de predissenyat perquè la vida diària i les plataformes de streaming ens treuen temps i hem d’anar per feina.

De totes maneres, no t’hi encarinyis gaire. És possible que et durin poc. De fet, és aconsellable que et durin poc.

Es tracta que siguin personatges si no miserables, si amb un contingut loser important. Gent al marge del sistema. Precaris en tots els sentits. No us preocupeu perquè el vostre personatge no tingui prou calers per fer front als problemes que aniran apareixent durant la partida. Ja improvisarem alguna cosa.

A L’horror de Rèquiem, els protagonistes són un tècnic d’autòpsies desmotivat, una rider amb habilitats samurais i un camell expresidiari.

La primera regla que has de conèixer del sistema de regles de Lo Rol de Rèquiem és que les regles les pots anar modificant sobre la marxa.

L’últim que necessitem en aquest moment és haver de memoritzar tot un sistema nou, la veritat, que ja tenim massa coses al cap. Així que aquí donarem algunes pautes bàsiques que pots o no pots seguir, que pots manipular, retorçar i ignorar a voluntat. Si com a Magister mai cap jugador et vol corregir al·legant que el manual indica no sé quina ximpleria, tens tot el nostre permís per fer servir l’expressió: “a casa hi juguem així”.

El llibre tindrà unes 100 pàgines aproximadament, ara son una mica menys, pero si aconseguim alguns objectius, el farem crèixer.

Abans de començar la sessió, el Magister repartirà rols secrets als jugadors: en un paper doblegat, amb un codi xifrat a la secció de contactes del diari, amb un colom missatger. Vigila perquè els coloms missatgers ho deixen tot empastifat i no voldràs trobar-te guano als nachosamb guacamole.

Aquells qui tinguin el paper d’antiheroi són els... ehem... els bons de la història. Són els qui hauran d’aturar la invocació de la monstruositat, o impedir el sacrifici ritual, o aconseguir que aquell equip d’ex-toxicòmans guanyi el darrer partit de la temporada de futbito i eviti que una plaga devastadora acabi amb la vida humana sobre la Terra. Res que no hagi passat infinitat de vegades abans, però amb la responsabilitat sobre les esquenes dels antiherois, que són una gent en qui no confia ningú però que no tindran més remei que enfrontar-se al Mal.

Avís als Antiherois: teniu totes les de perdre. Però ningú va dir que fos fàcil.

Totes les recompensas tenen ja l'enviamnet inclòs a qualsevol punt de Espanya.

El manual en format PDF
El manual en format PDF

Nomès les primeres 24 hores. Manual en format físic +PDF
Nomès les primeres 24 hores. Manual en format físic +PDF

Manual en format físic +PDF
Manual en format físic +PDF

Manuals en format físic + Manual del joc de rol *8 tresors* + PDF
Manuals en format físic + Manual del joc de rol *8 tresors* + PDF

Manual en format físic + Novel·la *L
Manual en format físic + Novel·la *L'horror de rèquiem* + PDF

Un cop arribem al nostre objectiu de 1000€ el manual serà una realitat, en cas d'aconseguir més aportacions, utilitzarem els diners per fer algunes millores.

 • Si arribem a 2.000€ afegirem un aventura escrita per Mar Calpena

 • Si arribem a 2.500€ farem que el Marc escrigui una aventura extra.

 • Si arribem a 7.500€ afegirem invocació primigenia, exclusiva per mecenas.

En Marc Pastor compagina la feina de criminòleg amb l'escriptura de novel·les com La mala dona, Farishta o Els àngels em miren. Les seves obres han estat traduïdes a més d'una dotzena d'idiomes, entre els quals hi ha l'anglès, el japonès, el coreà o el turc. Ara fa el salt a la creació d'un joc de rol --afició que manté viva des de ben jove--, i ho fa recuperant l'ambientació i les trames encetades a la seva última novel·la, L'horror de Rèquiem.

Marc Pastor
Marc Pastor

Mai mes - edició catalana

Diuen de la literatura fantàstica que és una narrativa evasiva i d’entreteniment. Evidentment, en els llibres de Mai Més hi podreu trobar una crida a l’aventura i molta diversió. Però també hi trobareu sovint anàlisi sociopolític de gran profunditat i creiem que això també forma part de l’èxit d’aquest gènere. És una literatura que no en té prou amb la realitat. Viatja al futur per analitzar els problemes als quals ens enfrontarem com a civilització, altera paradigmes antropològics i socials per especular sobre dogmes que ara donem com inamovibles o indaga en els nostres temors més atàvics.

A Mai Més no ens amaguem. Som freaks i volem fer llibres aprofundint en aquestes temàtiques. Volem fer una literatura declarada obertament feminista, integradora, compromesa políticament, ecologista, queer… i esperem que la disfruteu tant com nosaltres!

GDM - edició castellana

GDM Games és una editorial de jocs taula i rol amb més de 100 títols publicats, la majoria dels autors de casa nostra. L'any passat vam començar una nova secció rolera per a petits i volem que segueixi creixent.

GDM
GDM

Gran part de la inversió ja la tenim feta, per això demanem un objectiu tan baix, volem que el joc sigui una realitat!

L'objectiu real serien 5000 €, contant els honoraris del autor, la il·lustradora, algunes despeses d'edició/traducció, la impressió i els enviaments.

Volíem tenir el joc acabat per Nadal, però un bucle temporal vingut de les Perseids i enviat per Azatoth, no ens ho permet.

Tenim les il·lustracions acabades però ens queda fer les darreres correccions i ampliar la campanya (si arribem als objectius extra), així que la idea és entrar a impremta al gener i començar a enviar llibres al febrer.

Entrevista a Marc pastor al Tot es mou TV3 sobre l'Horror de rèquiem

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

28 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Noe Loizaga

  Noe Loizaga

  7 days

  Hola!! Yo también he recibido el libro fisico, pero no el pdf

 • Vagtal

  Vagtal

  20 days

  Buenas, el PDF no lo he recibido todavía, aunque si el físico.

 • Mai Més Llibres

  Mai Més Llibres
  Author

  about 2 months

  Todos los libros de los mecenas que cumplimentaron el formulario (casi la totalidad de los mecenas) se enviaron el día 21 de diciembre. En cualquier caso, son días complicados por la mensajería y es probable que algunos juegos tarden un poco en llegar.

  También quisiéramos aclarar que ninguna librería está vendiendo el juego, que se lanzará oficialmente el día 24 de enero. Si habéis visto algún enlace a redes, aclarar que se trata de preventas que se enviarán en esa fecha.

  Agradecemos de nuevo la paciencia que ha mostrado y esperamos que disfrutéis del juego de rol.

 • Mai Més Llibres

  Mai Més Llibres
  Author

  about 2 months

  Tots els llibres dels mecenes que van emplenar el formulari (gairebé la totalitat dels mecenes) es van enviar el dia 21 de desembre. En tot cas, son dies complicats per la missatgeria i es probable que alguns jocs triguin una mica a arribar.

  També voldríem aclarir que cap llibreria està venent el joc, que es llançarà oficialment el dia 24 de gener. Si heu vist algun enllaç a xarxes, aclarir que es tracta de prevendes que s'enviaran en aquesta data.

  Agraïm de nou la paciència que heu mostrat i esperem que gaudiu del joc de rol.

 • Taneleer_Tivan

  Taneleer_Tivan

  about 2 months

  Hola! Hi han novetats? Ja està a les llibreries pero els Verkami no l'hem rebut... :-(. Vaig enviar el formulari el 29 de Novembre. Gràcies!!

 • Mai Més Llibres

  Mai Més Llibres
  Author

  2 months

  Si todo va bien la imprenta entrega el juego el jueves y el mismo jueves prepararemos las cajas y enviaremos. Habéis tenido que recibir un mail pidiendo los datos de envío. Por favor rellenad los formularios.

 • Mai Més Llibres

  Mai Més Llibres
  Author

  2 months

  Si tot va bé la impremta entrega el joc dijous i dijous mateix prepararem les caixes i enviarem. Heu hagut de rebre un mail demandant les dades d'enviament. Siusplau empleneu els formularis.

 • Rafa H

  Rafa H

  2 months

  Hola, hay alguna actualización?

 • Mai Més Llibres

  Mai Més Llibres
  Author

  5 months

  Benvolguts mecenes,

  El joc ja està maquetat en les dues llengües i actualment encara treballem en la revisió d'aquests documents finals. En el procés hem detectat més errors dels que ens agradaria i hem preferit tornar a revisar tot el joc. El fet que sigui un projecte bilingüe el fa encara una mica més complex. La nostra intenció continua sent enviar el document a impremta el més ràpid possible i ens agradaria tenir-lo llest per al novembre. Demanem disculpes per aquest injustificable enrederiment.

  Atentament,

  Equip de Mai Més i GDM

 • Mai Més Llibres

  Mai Més Llibres
  Author

  5 months

  Queridos mecenas,

  El juego ya esta maquetado en las dos lenguas y actualmente trabajamos aún en la revisión de estos documentos finales. En el proceso hemos detectado más errores de los que nos gustaría y hemos preferido volver a revisar todo el juego. El hecho de que se trate de un proyecto bilingüe lo hace aún un poco más complejo. Nuestra intención sigue siendo enviar el documento a imprenta lo más rápido posible y nos gustaría tenerlo listo para noviembre. Pedimos disculpas por este injustificable retraso.

  Atentamente,

  Equipo de Mai Més i GDM

#05 / Envíos de camino / Enviaments de camí

Buenas tardes,

La invocación se ha completado esta noche y el pequeño primigenio ha salido de la imprenta esta mañana, a la hora del café.

Tras superar múltiples perdidas de cordura, el juego ya está camino de sus hogares.

Estamos muy contentos del resultado final y esperamos que lo disfruten y lo jueguen mucho.

Aprovechamos para desearles felices fiestas y muchas partidas en 2024.

Tekelili año nuevo!

Bona tarda,

La invocació s'ha completat aquesta nit i el petit primigeni ha sortit de la impremta aquest matí a l'hora del cafè.

Després de superar múltiples pèrdues de seny, el joc ja està camí de casa vostra.

Estem molt contents del resultat final i esperem que ho gauiu i ho jugueu molt.

Aprofitem per desitjar-los bones festes i moltes partides el 2024.

Tekelili any nou!

#04 / Sin noticias del apocalipsis/ Sense notícies de l’apocalipsi

Saludos

Estos días estuvimos hablando con cultistas de todos los ámbitos para asegurar que no tenían previsto ningún apocalipsis, no queríamos que el que no debe ser nombrado nos chafara la entrega.

Eso ha hecho que vayamos un pelín tarde, pero tranquilos porque todo va a estar en orden. No penséis que hemos perdido el tiempo, mientras tanto hemos testeado las partidas y hemos hecho algunas mejoras.

Tenemos como fecha objetivo entregar en mayo, os mantendremos informados en cuanto enviemos el libro a imprenta.


Salutacions

Aquests dies hem estat parlant amb cultistes de tots els àmbits per assegurar-nos que no tenien previst cap apocalipsi, no volíem que el que no ha de ser nomenat ens aixafés el lliurament.

Això ha fet que anem una mica tard, però tranquils que tot estarà en ordre. No us penseu que hem perdut el temps, mentrestant hem testat les partides i hem fet algunes millores.

read more

#03 / Lo Rol de Rèquiem, pequeños cambios - petits canvis

Castellano: (català tot seguit)

Estimados mecenas,

Escribimos para comunicar algunos cambios en la campaña de micromecenazgo de "Lo rol de Réquiem", el juego de rol de Marc Pastor.

Con la emoción del lanzamiento del proyecto no nos dimos cuenta de que las fechas finales caían en medio de Navidad y quizás no era el cierre que esto merece, por otra parte, tenemos muchas ganas de incluir una partida de Mar Calpena dentro del juego y esa recompensa extra ahora mismo está lejos de conseguirse.

Para ponerle solución hemos decidido ampliar unos días la duración de la campaña hasta el día 7 de enero y bajar el requisito para obtener la partida de Mar a 2.000 €. ¡Ya estamos cerca!

Atentamente,

Equipo de GDM y Nunca Más


Català:

Benvolguts mecenes,

Escrivim per comunicar-vos alguns canvis en la campanya de micromecenatge de "Lo rol de Rèquiem".

read more

#02 / Partidas en directo

Buenas tardes

La semana pasada estuvimos en la librería Gigamesh haciendo una partida en directo (en catalán) y nos lo pasamos muy bien.

Esta tarde haremos otra con nuestros amigos de kleff

Y en breve esperamos poder subir una en castellano, así también podréis ver lo distintas que salen las partidas.

¿Ganaran los antihéroes o los "captados"?


Bona tarda

La setmana passada vam estar a la llibreria Gigamesh fent una partida en directe (en català) i ens ho vam passar molt bé. Us deixem el vídeo per si us ve de gust fer-hi un ull.

Aquesta tarda en farem una altra amb els nostres amics de kleff

I en breu esperem poder pujar-ne una en castellà, així també podreu veure com de diferents surten les partides.

Guanyaran els antiherois o els "captats"?

#01 / Personajes con L de Looser // Personatges amb L de Looser

Este es un juego de perdedores. No quiere decir que los jugadores tengan que serlo. De hecho, aconsejo que no sean unos perdedores: afecta al estado de ánimo. Pero los personajes lo serán. Prepárense para jugar con las miserias más bajas de sus personajes. Y con las más altas también.

Las fichas de personaje son rápidas de hacer, piensa que algunos de tus personajes morirán, otros serán captados por sectarios y algunos tendrán que reposar en el hospital algunas sesiones de juego. Lo más importante al hacer tus personajes, será encontrar miedos y miserias interesantes.

Una de las características que hacen especial a Lo rol de réquiem son sus fichas “recortables”. Tienes algunas acciones de un solo uso, cuando quieras puedes gastarlas y eliminarlas permanentemente de tu ficha.

Que nadie… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy