❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Columnes d'Aire

Curtmetratge d'ESCAC Films que ens narra la historia d'una família que ha de lluitar contra el contrarellotge d'una malaltia cardiovascular.

Columnes d'Aire

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
32
Aportaciones
1.170€
De 1.100€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Columnes d'Aire és un curtmetratge de Projecte de Final de Grau d'un grup d'alumnes de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) que compte amb el suport de la productora ESCAC Films.

El curt narra història d'un noi que haurà d'escollir si viure la seva vida o deixar-se arrossegar per la malaltia del seu pare. Un drama familiar / coming of age que ens ensenyarà el que podem arribar a descobrir de nosaltres mateixos en situacions adverses.

Dirigit i escrit per Jordi Huguet Riba, el projecte vol il·lustrar la situació en què moltes famílies es veuen ignorades en els processos mèdics. Es vol fer visible el patiment dels acompanyants dels malalts crítics que acostumen a quedar fora del fucus d'interès en aquest tipus de processos. Centrant-se sobretot en els nens que veuen com els seus pilars no són invencibles i han d'assumir rols que potser encara no haurien de practicar. El rol de cuidat i de cuidador s'inverteixen.

En Pau és un adolescent de divuit anys que haurà de confrontar la possible mort del seu pare mentre intenta adquirir una beca per estudiar arts a la universitat. En el procés s'adona que ha tingut massa por d'acceptar la realitat dels rols a casa fins que s'adona que s'ha de fer gran i que el seu pare segurament es morirà.

Això, farà que es vegi obligat a veure la cara B d’una moneda que poca gent coneix. La història d’aquelles persones que perden l’essència del que són quan es veuen en la situació d’acompanyar a un malalt terminal en un camí que no saps mai ni com, ni quan acabarà i que no deixa espai per al creixement personal.

Situació que el portarà a redescobrir un dels pilars que fins ara havia passat per alt. Un pilar que s’havia d’encarregar d’una amistat, d'un infant i d'un amic mentre esperava un final que havia intentat sempre evitar. La seva mare.

Viure la malaltia del seu pare ha fet que en Pau hagi crescut sense poder ser qui necessitava ser. Generant un sentiment de dependència cap al cuidat del seu pare, es va convertir en l'adult de la família per carregar el pes d'un paper que no li tocava fer i ajudar a la seva mare a sortir d'un malson interminable.

Això va produir en ell un tancament emocional que va impossibilitar que pogués sentir o entendre les seves emocions de la manera que tocava, destruint un desenvolupament personal que produeix en ell que les seves emocions no hagin pogut tenir lloc per expressar-se dins un món que no ha parat mai de matxacar-lo.

El dolor, la tristesa o la felicitat inexistents per una por a l'afrontament de la seva realitat; una realitat que mai ha pogut acceptar i que ara haurà de combatre si vol desfer-se del pes que fa més de 10 anys que porta.

Sent un adult atrapat dins un cos de nen, i un nen atrapat dins una ment adulta; en Pau buscarà en l'art l'única forma que té per seguir sobrevivint dins un món que no entén i que creu injust. L'única forma d'expressar-se des de dins tot el dolor que porta 10 anys aguantant per a crear alguna cosa que evoqui el que fa tant temps que necessita cridar.

Columnes d'Aire està conformat per un conjunt d'estudiants d’ESCAC i d'altres escoles de cinema que porten bolcant-se des de fa més d'un any en aquest projecte:

Director: Jordi Huguet Riba.

Script: Irene Segovia González.

Director de Producció: Pau Berlanga Calvo.

Director de Fotografia: Unai Bonilla Fernández.

Directora d’Art: Joana March Malagrida.

Director de So: oscar Acón Castañeda.

Muntador: Javier Cobo Moreno.

Directora de Maquillatge i perruqueria: Ariadna Fa Lladó.

Figurinista: Laura Pratsobreroca De la Rubia.

El cine és un art que necessita del col·lectiu. No es pot fer una obra fílmica sense un equip que cregui en el projecte i que confiï en les històries que expliquem.

Tot i tenir una subvenció d'ESCAC films, Columnes d'Aire necessita la vostra col·laboració per poder donar unes condicions dignes a un equip que necessita explicar aquesta història i que ho fa sense cobrar.

El món del cine al nostre país i les subvencions del mateix no arriba a totes les creadores que necessitem explicar el que volem explicar, i l'única manera de rodar dignament que tenim les cineastes és demanant ajuda a les persones per a les que volem crear la història.

Portem més d'un any treballant en el desenvolupament del projecte, el calendari que ens queda, però, és el següent:

  • Preproducció: Des de finals d'Abril a principis Juny de 2022

  • Rodatge: Del 14 al 20 de Juny de 2022

  • Postproducció: Des de Finals de Juny fins a principis de Septembre de 2022.

  • Finalització del curtmetratge: Principis de Septembre de 2022 (dates aproximades).

  • Estrena del curtmetratge: Després de la finalització. A confirmar per la productora ESCAC Films.

L'entrega de les recompenses es farà un cop hagi acabat la finalització del curtmetratge amb un marge de dos mesos per poder enviar tot el que pertoca a cada mecenes i establir l'estrena segons els protocols de les sales i la situació epidemiològica del moment.

Per poder fer que Columnes d'Aire arribi a totes les nenes i nens que han viscut una situació similar o que estan en un moment en el qual creuen que ningú els entén de veritat, la vostra col·laboració anirà destinada a les següents despeses:

  • Lloguer de localitzacions.

  • Dietes (Àpats dins els dies i jornades de rodatge) i transports perquè l'equip pugui funcionar sota unes condicions dignes.

Per participar en aquest projecte només cal que li donis botó d'aportar, situat a la part superior dreta de la pantalla; seleccionis el paquet de recompenses que més t'agradi i, després de registrar-te a Verkami, punxis a "APORTAR". Després, la gent de Verkami et demanarà les teves dades bancàries i de contacte i elles s'encarreguen de tot.

Es realitzarà un càrrec directe al vostre compte, i en cas que la campanya no obtingués el 100% del pressupost necessari, els diners oferts és retornarien al mateix compte del que partien. Aquest sistema et permet, doncs, aportar ara mateix els diners que vulguis/puguis fins que la totalitat del crowfounding arribi al final.

Necessitem qualsevol tipus d'aportació. No importa si és petita o gran, però necessitem que hi participis per poder començar a explicar les històries en veu d'aquelles persones que encara no tenim els mitjans necessaris per aconseguir-ho sense l'ajuda de les persones més importants del projecte. Vosaltres. Així que qualsevol aportació és un pas més per construir el projecte per el que lluitem junts.

Per finalitzar, recordar-vos que Verkami és una plataforma de Crowfunding de TOT O RES, així que necessitarem arribar (mínim) als 1100€ per a poder convertir Columnes d'Aire en el missatge que arribi a aquells nens i nenes que s'hagin vist en una situació similar. Tenim fins al X de Maig per aconseguir-ho!!!

En relació a la preestrena, serà a finals de setembre a diferents llocs de la província de Barcelona! A cada mecenes se l'informarà específicament del lloc hores i entrades que tindrà.

Per Acabar, aquí us deixem uns enllaços d'interès que us poden servir per conèixer millor d'on ve el projecte.

· D'on ve la història (documental de la Rosa Riba):
MAMA

· La web de la nostra universitat ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya): ESCAC Films

· Pràctica de presentació de Personatge:
1a PRÀCTICA

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jordi Huguet

    Jordi Huguet

    casi 2 años

    Albert huguet 2/2

  • Jordi Huguet

    Jordi Huguet

    casi 2 años

    Albert huguet 1/2

  • Jordi Huguet

    Jordi Huguet

    casi 2 años

    La mami del Cobo

  • Jordi Huguet

    Jordi Huguet

    casi 2 años

    DE CARLOS LORENZO Y CATALINA MORENO

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies