❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

CD: "Catalunya: Terra de cants". Andreu Miret & Cobla Maricel

El lied català per a veu i Cobla, les sardanes cantades més nostrades i de nova composició. Un disc únic!

Cobla Maricel

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
66
Aportaciones
1.507€
De 1.400€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Informació sobre el projecte: "Catalunya: Terra de cants"

En aquests darrers anys, la Cobla Maricel ha creat diferents propostes artístiques segons diversos centres d'interès (contes musicals, la música i el vi, la igualtat de gènere, entre d'altres). Aquest CD recull la darrera de les propostes artístiques amb la veu del tenor Andreu Miret i el descobriment d'una increïble música destinada originalment per a veu i piano (el Lied).

Paraules i sons que commouen a través d'aquest binomi; veu i Cobla.

Contingut del CD:

Repertori:
1. Cant de joia*, sardana de Joaquim Serra
2. Per tu ploro, sardana de Pep Ventura
3. El cavaller enamorat, sardana de Joan Manén
4. És la moreneta, sardana d'Antoni Carceller
5. Festa i ermita, sardana d'Andreu Miret
6. Girona m'enamora, sardana de Ricard Viladesau
7. La nina i el gegant*, sardana de Manel Oltra
8. Cançó marinera, Guillem Lluís
9. A l'ombra del lledoner, música d'Eduard Toldrà i lletra de Tomàs Garcés **
10. Camins de Fada, música d'Eduard Toldrà i lletra de Tomàs Garcés **
11. Canticel, música d'Eduard Toldrà i lletra de Josep Carner **
12. Cançó incerta, música d'Eduard Toldrà i lletra de Josep Carner **
13. Festeig, música d'Eduard Toldrà i lletra de Joan Maragall **
14. Vinyes verdes vora el Mar, música d'Eduard Toldrà i lletra de Josep Maria de Segarra **
15. Encís amorós, americana de Felip Font i Gabriel pallarès ***

*Sardana per a Cobla

** Arranjaments de Joan Moliner

*** Arranjament: Esteve Molero i instrumentació: Joan Moliner.

En el llibret del CD:
"De sardanes cantades" text de Jaume Nonell.
"Qui canta els seus mals espanta" text de David Puertas.

Sobre les recompenses

Quines recompenses us oferim segons les vostres aportacions:

  • El CD "Catalunya: Terra de cants".

  • El CD "Catalunya: Terra de cants" + Concert de presentació. Aquest concert tindrà lloc a les caves Codorniu de Sant Sadurní d'Anoia, el diumenge 27 de març de 2022 a les 12:00h.

  • Dues conferències: "De sardanes cantades" i "Qui canta els seus mals espanta", que aniran a càrrec de Jaume Nonell i David Puertas respectivament + 20 CD's.

Qui som

Som una jove formació musical catalana, inquieta i amb moltes ganes de cercar noves propostes artístiques que connectin amb el tradicional oient de Cobla i, per què no?, amb nous públics.

FENT UN CLIC ACCEDIU AL BLOC DE LA MARICEL

A què destinarem les vostres aportacions

Si assolim l'objectiu, les vostres aportacions es destinaran a la financiació dels costots de producció i edició del CD.

Calendari previst

CD:

- DIUMENGE 27 DE MARÇ a les 12:00h: Concert presentació i lliurament del CD (entrega de les recompenses) a les caves Codorniu de Sant Sadurní d'Anoia.

- De l'1 al 10 d'abril de 2022: enviament per correu ordinari del CD.

CONFERÈNCIES:

- Dates a pactar amb els conferenciants. Els 20 CD's seran lliurats en el mateix dia de la primera conferència.

+ Info

Segueix-nos a:

Instagram
Blog

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cobla Maricel

    Cobla Maricel
    Autor/a

    2 años

    Moltes gràcies, aquests dies estem rebent les primeres mostres de l'enregistrament i el resultat està sent molt satisfactori. Cal remarcar la feina que està fent l'Enric Giner en el control del so. L'Enric és un gran professional, té molta experiència en l'enregistrament de cobla i aconsegueix sempre un resultat impressionant en els seus enregistraments.

  • Jordi Saura

    Jordi Saura

    2 años

    Bufa, gairebé se'm passa. No tinc perdó!!!! Endavant Maricel!!!! i visca la sardana cantada (a voltes massa oblidada i tan important)

  • Mercè Jacas Miret

    Mercè Jacas Miret

    2 años

    Endavant!!

  • fxjc

    fxjc

    2 años

    Gràcies a vosaltres per a fer-me'n partícep!!!! Ens veiem.

#09 / Moltes gràcies!

Avui es compleix el termini d'aquesta campanya de Verkami amb l'objectiu assolit. És per això que us volem agrair enormement a tots els que ens heu donat suport i ens heu ajudat a tirar endavant el projecte.

El sentiment d'il•lusió es va enterbolir diumenge amb la notícia de la mort d'en Marià Franco. Ell va viure també amb molta il·lusió aquest projecte, com ho ha fet amb tots els altres des del neixement de la cobla Maricel. Sabem que va estar escoltant amb molta alegria les mostres d'àudio que arribaven de l'estudi d'enregistrament. En Marià ha viscut amb passió el sardanisme i així ho ha compartit amb la família i amb la comunitat sardanista. És per això que li volem dedicar aquest CD amb tot el carinyo del món.

Ens veiem a la presentació del CD que tindrà lloc el proper dia 27 de març a les 12:00 a les caves Codorniu de Sant Sadurní d'Anoia.

#08 / Concert presentació del CD

Quan som a pocs dies de finalitzar la campanya de mecenatge estem molt contents d’haver assolit l’objectiu marcat i poder tirar endavant aquest projecte.

El concert de presentació serà el diumenge 27 de març a les 12:00h, a les Caves Codorniu de Sant Sadurní d'Anoia.

Aquest concert serà obert a tothom prèvia reserva() al telf. 938 91 23 38 (Foment de la sardana de Sant Sadurní). Si desitgeu dinar a les mateixes caves Codorniu, també podeu fer la reserva en el mateix número de contacte.

(*)Places limitades

Us compartim un parell de cançons de les que conformen el CD, "Per tu ploro" i "A l'ombra del lledoner". Esperem que us agradin

Per tu ploro
A l'ombra del lledoner

#07 / Ecuador

Quan som just a l’equador d’aquesta campanya que ens permetrà publicar el CD “Catalunya: terra de cants”, ja n’hem assolit l’objectiu. Estem molt contents per això i molt agraïts pel suport que ens heu donat.

Volem dedicar els diners que excedeixen de l’objectiu inicial a ampliar la tirada de unitats per a poder afrontar la demanda que estem tenint.

La campanya continua, estem rebent les primeres mostres de l’enregistrament i tot apunta a que el resultat serà molt satisfactori.

Moltes gràcies a tots i endavant amb la música per a cobla!!!

#06 / David Puertas

En aquesta campanya que estem duent a terme per al finançament i promoció de l'enregistrament "Catalunya: terra de cants", anem coneixent el detall dels seus components. Són diferents dimensions, totes elles d'una gran exigència, les que conformen aquest projecte: interpretació, direcció, composició, comunicació, gestió.

En el camp de la comunicació tenim la gran sort de poder comptar amb en David Puertas, músic i divulgador musical. En David Puertas fa de la divulgació musical la seva gran passió. Té una llarga trajectòria de ràdio, premsa, conferències, col·laboració amb orquestres simfòniques, publicacions, etc. Gràcies a la seva feina podem conèixer d'una forma directa i propera molts aspectes del patrimoni musical català, que és d'una riquesa immensa.

Amb ell la Cobla Maricel ha treballat en el disseny d'espectacles i concerts des dels inicis de la formació. Canta'm un conte, Arran de terra, La música dona, en són alguns exemples.

leer más

#05 / Francesc Gregori

Verkami: Catalunya: Terra de cants, dia 14

En Francesc Gregori és el director titular de la Cobla Maricel. La seva formació acadèmica és molt àmplia: saxòfon, tible, composició, instrumentació, direcció d’orquestra i cors, i piano. Compagina la direcció a la Cobla Maricel amb la direcció a altres cobles com la Reus Jove i la Vila d’Olesa. És instrumentista de tible a la cobla Mediterrània i intèrpret de saxofon al quartet Afrodisax amb qui ha aconseguit diversos premis en concursos de música de cambra.

El seu coneixement de la sonoritat i l’estil de la música de cobla és gran i sempre sap treure el millor rendiment de la partitura i dels recursos musicals de que disposa. Però, per sobre de tot, la seva humanitat fa que sempre sigui un plaer compartir amb ell els assajos, els concerts i els moments de relaxament.

#04 / Andreu Miret

Andreu Miret és el tenor que posa veu al repertori que presentem en aquest projecte. Als cinc anys ja va entrar a formar part als cors de l’Orfeó Català aprenent també solfeig i piano. Al seu pas pel Cor Jove s’inicià com a solista i fou aquesta motivació la que el portà a estudiar cant líric de forma professional a l’Escola Superior de Música de Catalunya. L’Andreu rep una formació molt sòlida de la mà de professores com Mireia Pinto, Giovanna di Rocco, Francisco Poyato i Assumpta Mateu. També es gradua en Comunicació, Cine i TV per la Universitat Ramon Llull – Blanquerna, i és guanyador de diversos premis d’interpretació.

L’Andreu Miret és un jove talent amb una veu prodigiosa. Els seus matisos vellutats la fan òptima per a afrontar el repertori de la cançó catalana i el lied català. Malgrat la seva joventut l’Andreu demostra una gran maduresa en la interpretació i, de ben segur que farà una gran carrera artística.

leer más

#03 / Jaume Nonell Juncosa

Avui és l'aniversari d'en Jaume Nonell Juncosa, promotor cultural català i estudiós de la sardana.

La seva trajectòria és molt llarga i va des de l'activitat en colles sardanistes, la publicació de llibres i articles dedicats a la sardana, la direcció d'espectacles a l'entorn de la sardana, conferències, etc.

Per destacar-ne algun exemple podem anomenar la publicació "La sardana: dansa catalana", i la direcció de l'espectacle "Trencats i Seguits", una mostra de l'evolució musical i coreogràfica de la sardana. Amb aquest espectacle va obtenir (1995) el Premi a la Difusió Històrica de l'Obra del Ballet Popular.

En Jaume col•labora al projecte Catalunya: terra de cants amb un escrit al llibret del CD, "De sardanes cantades". També participa en una de les recompenses del Verkami realitzant una conferència.

Personalitats com en Jaume Nonell ens fan conèixer i entendre el mon de la sardana, la seva gran riquesa artística i cultural i ens encomana la seva passió per la sardana.

leer más

#02 / Manuel Oltra, centenari del seu naixement

Avui es compleixen cent anys del naixement de Manuel Oltra, un dels compositors més importants que hem tingut. Compositor, pedagog i director, va ser catedràtic d'harmonia, contrapunt, fuga i formes musicals al Conservatori de Barcelona. Els que vam poder gaudir de les seves classes el recordem amb una passió i una energia impressionants que va mantenir fins a l'últim dia al Conservatori.

Va escriure una gran varietat de música de diferents generes per a cor, cor i orquestra, cobla i altres formacions. La seva música per a cobla és sempre interessant, i la instrumentació sempre respon a un gran coneixement del material tímbric i expressiu de la cobla. En Manuel Oltra aprofita la sonoritat de la cobla com ningú ho fa, i ha estat referent per a molts compositors.

La seva sardana "La nina i el gegant", amb motius de cançons populars, ha estat inclosa al CD "Catalunya: terra de cants".

#01 / Descobrint el repertori

Verkami: Catalunya: terra de cants, dia 3

Aquest cap de setmana és un dels pocs de l’any que la Cobla Maricel no té actuació. Aprofitarem per a descansar, estar amb la família, o fer allò que normalment no tenim gaire temps de fer. Si teniu una estona podeu donar una ullada al projecte “Catalunya: terra de cants” i descobrir quin és el repertori que estem preparant.

La cançó catalana és una font meravellosa d’inspiració musical i poètica. La sardana i la música per a cobla tenen un lligam molt estret amb la cançó catalana.

En aquest enregistrament fem un recull d’alguns dels clàssics de la sardana cantada: Per tu ploro, el cavaller enamorat, És la Moreneta i Girona m’enamora.

Dediquem una part de l’enregistrament a l’anomenat lied català. Cinc cançons que Eduard Toldrà va musicar amb poemes de Tomàs Garcés, Josep… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies