❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

TarragonaUrbanRaptors: caixes niu per a Rapinyaires Urbans

Estudi, seguiment i sedentarització de Falcó pelegrí i Xoriguer comú a la ciutat de Tarragona

0
segundos
11
Aportaciones
340€
De 7.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Què volem fer?

Tarragona Urban Raptors és un projecte que neix de la convicció que un altre model de relació amb la natura és possible a la nostra ciutat.

Volem que Tarragona serveixi com a punt de partida d’un projecte molt més ambiciós de sedentarització del falcó pelegrí i altres rapinyaires a les nostres ciutats que al mateix temps tingui un vessant formador, pedagògic i de control natural de plagues pròpies de la humanització de l’entorn.

Volem estudiar l'activitat dels rapinyaires a la ciutat, principalment Falcó pelegrí i Xoriguer, per determinar la millor ubicació de caixes niu que incentivi la seva cria i fer la seva instal·lació i seguiment.

El projecte es basa en crear una xarxa ciutadana d'estudi i ajuda per fer realitat aquesta iniciativa.

L'activitat dels falcons a la ciutat, a més de constituir una oportunitat per descobrir d'altra manera el nostre entorn, és un formidable aliat en el control de coloms i estornells que ara mateix suposen un greu problema a les nostres ciutats.

El nostre objectiu és trobar les millors localitzacions a la ciutat per instal·lar caixes niu i aconseguir que els rapinyaires puguin nidificar.

Falcò pelegrí
Falcò pelegrí

Com ho pensem fer?

Primer de tot, cal estudiar quins són els costums i activitats a la nostra ciutat. Recollint les dades de cada observació per part dels ciutadans en un projecte de ciència ciutadana on recollirem aquestes dades i que podeu consultar i apuntar-vos aquí: iNaturalist Tarragona Urban Raptors

Amb la nostra guia, disponible a les recompenses, ho tindreu molt fàcil per identificar els nostres rapinyaires i poder participar en el projecte.

Per poder participar en la recollida de dades i ser un autèntic Urban Raptor podeu consultar tota la informació a les nostres xarxes socials on anirem publicant novetats i activitats adreçades a tots els públics. Més informació al final de la pàgina.

Recollides les dades i amb l'ajuda d'especialistes en rapinyaires i falconeria estudiarem les millors ubicacions per instal·lar els nius.

Caixa niu per Falcó pelegrí
Caixa niu per Falcó pelegrí

Caixa niu per Xoriguer comú
Caixa niu per Xoriguer comú

Un cop tinguem els nius a lloc, caldrà fer-ne el seguiment per veure si finalment aconseguim la cria i fer que aquests extraordinaris ocells es quedin a viure amb nosaltres.

Sobre les recompenses

Hem treballat molt per que tothom pugui participar i sentir-se part del projecte, a més de participar de forma gratuita aportant les teves observacions, pots ajudar-nos a aconseguir l'objectiu amb les recompenses, que hem creat i que inclouen:

Dues làmines A4 per acolorir creades expressament per al projecte per l'artista Christina Hoffmann i que els més petits disfrutaran omplint de colors. Les làmines es podran recollir en establiments col·laboradors per evitar despeses d'enviament.

Làmina Urban Raptors
Làmina Urban Raptors

La mini guia d'identificació de rapinyaires, plastificada i fàcil de portar per poder dur-la a les teves observacions. Siluetes i aspectes més destacats de cada espècie per una identificació molt fàcil

Fotografia original feta per Ferran Aguilar, totes elles originals i fetes a Tarragona, i signada per l'autor amb un paspartú en blanc, opcionalment amb un marc de fusta artesanal molt bonic, d'un Falcó a la nostra ciutat. Diferents mides. La fotografia s'acompanya amb la seva descripció del moment en que va ser obtinguda i la seva 'història'.

Una de les fotos a escollir
Una de les fotos a escollir

Taller d'observació per a dues persones per gaudir en directe de les activitats dels rapinyaires i tots el ocells que puguem veure des d'un terrat amb una vista privilegiada de la ciutat. Nosaltres posem el material, tú les ganes i de segur que passem una molt bona estona. Us convidem a un café durant l'observació i ens tindreu al vostre costat per ajudar-vos en la identificació no només dels rapinyaires sinó també en el seu comportament, vol, reclams i com interactuen amb les seves preses en l'entorn urbà

Taller d
Taller d'observació

Samarreta dissenyada en exclusiva per al projecte en aquarel·la, segur que voldràs portar-la quan surtis a fer d'Urban Raptor Observer. Material 100% ecològic i d'alta qualitat fabricada a Europa.

Samarreta Urban Raptors
Samarreta Urban Raptors

Falcó pelegrí Tarragona
Falcó pelegrí Tarragona

La Dessuadora Urban Raptors, amb un disseny exclusiu en aquarel·la i fabricada amb materials ecològics i reciclables per aguantar millor les observacions amb fred.

Dessuadora Urban Raptors
Dessuadora Urban Raptors

Totes les recompenses es podran recollir a Foto Ferran, així ens estalviem les despeses d'enviament.

I per a empreses i entitats, hem reservat recompenses molt especials que et permetran vincular la teva imatge amb el nostre projecte.

Qui som

Som un grup d’amants de la natura, professionals de diferents àmbits però de sempre molt lligats amb el naturalisme, la conservació i la observació del nostre entorn.

Ferran Aguilar

Ferran Aguilar
Ferran Aguilar

Fotògraf professional i consultor ambiental.

Gerent Foto Ferran
https://www.facebook.com/ferran.aguilaranton


Santiago Begué

Santiago Begué
Santiago Begué

Naturalista i tecnòleg

CEO & Founder @ Kirewin & SkillsNetwork

https://www.facebook.com/santi.begue.7


A què destinarem les vostres aportacions

Repartiment de despeses
Repartiment de despeses

Les despeses mes importants corresponen a l'elaboració de les recompenses per als mecenes. Aquestes ens permetran finançar l'assessorament del falconer, la compra i col·locació de les caixes i la tramitació dels permisos. Una part anirà destinada al cost de la propia plataforma de Verkami.

Calendari previst

Les recompenses es començaran a enviar tan bon punt aconseguim l'objectiu, això hauria de ser cap a començament de març donat que la nostra intenció és tenir les caixes niu per què aquest mateix any els falcons i els xoriguers facin cria.

Les activitats per la creació de la comunitat Urban Raptors a Tarragona ja porten molts dies en marxa i en l'apartat de +Info podeu veure com seguir-les. El llançament d'aquest Verkami coincideix amb l'inici de la formació i la recollida de dades per part de voluntaris de la comunitat Urban Raptors però els tallers d'observació s'iniciaran també al març. La idea és que els tallers permetin també observar les caixes nius a més dels rapinyaires observables des de qualsevol ubicació de la ciutat.

+ Info

Per veure més informació del projecte, les activitats complementàries que estem fent i preguntar-nos qualsevol cosa, estem a les xarxes socials :

Agraïments

Agraïm la col·laboració en aquest projecte a la gent de Verkami, a TAC12 pel seu resum sobre el projecte i a tots els membres de Urban Raptors que ens estan animant i donant soport.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies