❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Navegants

Factea presenta el seu primer espectacle teatral: NAVEGANTS de Toni Cabré. L'estrena serà el proper 16 de novembre a Can Gassol de Mataró. L'espectacle està dirigit per Marc Molina i interpretat per Roser de Castro i Andreu Sans. Ens ajudes a fer-lo possible?

Factea

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
46
Aportaciones
3.500€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

L'obra és 'NAVEGANTS' del dramaturg Toni Cabré. És una producció de Factea, sota la direcció de Marc Molina i interpretat per Roser de Castro i Andreu Sans. L'espectacle es podrà veure a Mataró els dies 16, 17 i 18 de novembre a Can Gassol, Centre de Creació d'Arts Escèniques de Mataró, i després iniciarà una gira per diverses ciutats del territori català, i finalment farà temporada a Barcelona.

LA SINOPSI

Navegants és una comèdia de dos personatges que, per atzar, es coneixen a Internet.

Dos personatges, Ell i Ella, que inventen un joc, una realitat que no és la seva, una realitat virtual, i hi queden atrapats. Potser no era un joc tan innocent com es pensaven, o potser és que són més perversos del que ells mateixos estan disposats a acceptar... O potser ambdues coses alhora.

El conflicte és servit i, com diu Ell en una rèplica de l’obra, Allò que la tecnologia uneix, que l’home no ho separi.

Una comèdia àcida, oberta i desconcertant; una comèdia cínica.

NAVEGANTS és Premi Crítica Serra d'Or de Teatre.

L'EQUIP CREATIU

Producció / Factea

Productors / Marc Molina i Oriol Miras

Amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Mataró

Repartiment / Roser de Castro (Ella) i Andreu Sans (Ell).

Autor / Toni Cabré

Direcció / Marc Molina

Producció executiva / Oriol Miras

Disseny i construcció d'escenografia / Marina Pineda

Disseny de vestuari i caracterització / Xels Mogas

Disseny gràfic / Bernat Martorell

Adaptació gràfica / Factea

Direcció i producció tècnica / MICS BCN

Comunicació i premsa / IMAC i Factea

(En curs la resta de l'equip)

LA PRODUCTORA

Factea Creacions i Produccions Teatrals és una productora d'espectacles, creada l'any 2012 i dirigida pels mataronins Marc Molina i Oriol Miras.

Neix amb la voluntat d’unir talent i passió per poder crear i desenvolupar nous projectes en l’àmbit de les arts escèniques, especialment en el teatral.

També amb l’ambició de crear una estructura empresarial de producció i gestió per donar estabilitat, forma i impuls als muntatges propis de la companyia.

Projectant la companyia i les produccions cap al teatre del segle XXI, Factea té com a dramatúrgies d’autors catalans contemporanis, nous llenguatges escènics i artístics, i apostar per un equip artístic i creatiu jove, format, entregat, i amb l’estímul i el caràcter de vocació professional, en una nova etapa generacional en el sector de l’entreteniment i de l’espectacle en viu amb qualitat i identitat.

Actualment, amb aquest Navegants, Factea està en ple procés de creació del seu primer muntatge teatral professional que, com hem dit més amunt, s'estrenarà el proper 16 de novembre a Can Gassol, Centre de Creació d'Arts Escèniques de Mataró.

TEXT DE L'AUTOR

Agrega’m al teu joc

*Les xarxes socials ens faciliten una comunicació constant amb el nostre entorn. Cada segon tenim nous amics, coneguts, grups, suggeriments, missatges, imatges, notícies... que ens inciten a no desconnectar-nos, a no perdre el tren d’un món accelerat que ens proporciona una allau d’informació instantània. Ningú no vol quedar-se fora del núvol virtual, encara que això ens amorri tothora a l’smartphone o a l’iPad i ens distanciï de la realitat quotidiana que tenim al costat o a dintre de casa. Molts experts diuen que tranquils, que aquestes xarxes són un gran avenç, que promouen les relacions entre persones i, sobretot, milloren la sociabilitat. Tant de bo que la pràctica no contradigui aquesta visió tan entusiasta i naïf.

Els dos personatges de l’obra teatral Navegants també creuen en la bondat de les xarxes socials. Ell i Ella es connecten per saber què està passant, per intercanviar sensacions, per divertir-se... i segurament que, gràcies a aquesta comunicació, se senten acompanyats i són una mica més feliços. Passa, però, que les relacions humanes són força més enrevessades que una finestra virtual des d’on tafanejar la vida. Per molt que hem arribat a pensar que els ordinadors són capaços de tot, està demostrat que capaços de tot només ho som les persones. Les persones que no ens conformem amb la pantalleta, sinó que volem experimentar en directe, cos a cos, jugant amb el nostre atreviment, la nostra inconsciència i la nostra perversitat.

Ell i Ella estan sols, amb ganes de trencar la rutina, i naveguen per trobar algú que vulgui agregar-los al seu joc. Us hi apunteu?*

Toni Cabré

Dramaturg

Agost de 2012

LA CRÍTICA

Toni Cabré ha demostrat amb les seves darreres peces que domina un llenguatge contemporani i sap tractar temes d'actualitat amb una mirada crítica, irònica i distanciada. L'extraordinària coherència de la seva trajectòria no el fa gens suspecte d'oportunismes temàtics i revela una escriptura dramàtica preocupada pels problemes contemporanis i per la funció ètica que pot adquirir el teatre respecte la societat en què es troba immers. Un dels seus temes preferits, com ell mateix anota al pròleg de Navegants, és la tecnologia i la seva influència

a la societat actual. El tractament dels avenços tecnològics portats a escena (que ja abordà sobretot a Oh, bit! i Oi?, publicades el 1986 i el 1994, respectivament) li permet de treballar en el binomi realitat-ficció i copsar com canvien les relacions comunicatives entre els humans, com incideix la tecnologia en la manera de viure. [...] Amb Navegants Cabré reflexiona també sobre el paper del teatre en l'era de

la comunicació virtual i, amb la seva (tragi)comèdia, posa de manifest que tots els avenços tecnològics no són capaços, almenys per ara, de suplir el contacte físic entre espectadors i actors. [...] La veritat del teatre, que la tecnologia encara és incapaç de transmetre, consisteix en aquesta relació presencial, física, tangible, d'actors i espectadors. Una singularitat que demostra, de retop, que tota comunicació humana pot ser una perversió perillosa si perd els referents del real i tota la seva dimensió física. Quan aquesta veritat escènica és transmesa amb la passió i l'enginy de què fa gala Cabré, i aconsegueix que el lector

devori àvidament la peça, no dubtem que, com a espectadors, Navegants mereixés un bon port en el plaer efímer que és la representació teatral.

Francesc Foguet: "De perversitats virtuals", Diari Avui.

PER QUÈ 3.500 EUROS?

Aquesta quantitat anirà destinada íntegrament per poder fer possible part del muntatge de l'espectacle: pagament sous, creatius, construcció escenografia, confecció vestuari, material de promoció i comunicació, etc... Ens ajudes? Aquests 3.500 euros són el 40% del pressupost de producció.

Des de l'equip de Factea, volem donar les gràcies anticipadament a totes les persones interessades en el projecte, les persones que ajudaran a fer-lo possible i sobretot als mecenes que sense les seves aportacions econòmiques el projecte seria inviable. Moltes gràcies a tots i a totes!!!

Segueix-nos a: facebook.com/Factea i twitter.com/Factea_Teatre

Properament: www.facteateatre.com

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies