❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Transformem elPoble - Fotoperiodisme i fotografia documental

Fotoperiodisme i fotografia documental enfocat en drets humans, problemàtiques socials i protestes.

elPoble

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
32
Aportaciones
926€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

elPoble és un equip de fotògrafs, videògrafs i documentalistes creat l’any 2018. Estem compromesos amb els drets humans, les causes socials i la cobertura de protestes arreu.

Des de elPoble creiem en un fotoperiodisme conscient i responsable, i treballem amb l’objectiu de fer arribar les històries al nostre públic de la manera més transparent possible. Apostem per un periodisme sense censura, que reflecteixi la cruesa del món on vivim, però sempre des de l’ètica i el respecte.

L'origen

Un 21 de desembre de 2018 ens reuníem quatre joves del Maresme i del Baix Llobregat per començar aquest projecte sense un rumb definit i amb moltes idees al cap. Tot i això, teníem clar que les nostres imatges havien de tenir un impacte més enllà de fotografiar una manifestació.

El nostre projecte sorgeix de les ganes d’expressar i mostrar la realitat dels moviments socials, molts cops amagada pels grans mitjans de comunicació. Durant aquests últims anys, hem anat millorant i aprenent mentre cobríem desenes de mobilitzacions i problemàtiques socials. Hem compartit amb el nostre públic el relat de les vagues multitudinàries, les mobilitzacions i les protestes viscudes a Catalunya des de desembre del 2018.

Per què serveix aquesta campanya?

Necessitem créixer, evolucionar i transformar-nos.

Després de tres anys sense demanar finançament, us demanem ajuda per fer de elPoble un projecte molt més gran. La primera empenta per seguir fent el que hem fet fins ara, però millor. Ens ajudarà a poder tenir un equip més ampli i divers, així com un canvi radical de tot el projecte mantenint els valors i la nostra línia editorial a l'hora de treballar.

Volem fer un gran salt en nivell qualitatiu apropant-nos a terrenys més complexos com el documental. Un dels primers grans projectes que farem serà un documental sobre el Poble Sahrauí i el seu procés històric d'alliberació. Una regió que torna a estar en guerra després que el Marroc trenqués, el 13 de novembre de l’any passat, l’alto el foc declarat l’any 1991. Explicarem, a partir del context històric, un dels grans conflictes oblidats.

Per la seva realització viatjarem a Algèria amb la frontera amb Mauritània, Marroc i Sàhara Occidental. La nostra estada serà als mateixos campaments Sahrauís situats al Tindouf, a pocs quilòmetres de la zona alliberada del Sàhara Occidental.

Recompenses:

Tant el disseny de la nova imatge gràfica com el disseny del marxandatge ha estat fet de la mà de Kreative Offensive, un estudi de disseny i comunicació Barceloní.

Pel que fa a la fabricació, treballem amb TextilRed, una impremta tèxtil de Balaguer.

El nostre treball en més detall

"La Batalla d'Urquinaona"

Els aldarulls de la plaça Urquinaona van tenir lloc durant el cinquè dia de les protestes postsentència l’octubre de l’any 2019, i va ser la culminació d'una setmana de cinc dies marcats per la violència policial i els disturbis arreu de Catalunya.

Un manifestant avança entre contenidors en flames durant la Batalla d
Un manifestant avança entre contenidors en flames durant la Batalla d'Urquinaona

Un escut fet de cartó protegeix als manifestants de les pilotes de goma a Via Laietana
Un escut fet de cartó protegeix als manifestants de les pilotes de goma a Via Laietana

L'empresonament de Pablo Hasél

Un any i mig després de l’anunci de la sentència del procés, s'ordenava l'ingrés a presó del raper Pablo Hasél per un delicte d'injúries a la corona i enaltiment del terrorisme. Després que els manifestants ocupessin la Universitat de Lleida durant més de 24 hores, els mossos van accedir-hi utilitzant un ampli dispositiu policial mentre els activistes intentaven evitar la detenció del raper.

Activistes buiden extintors als Mossos d
Activistes buiden extintors als Mossos d'Esquadra per dificultar la detenció de Pablo Hasel a la UdL

Durant els dies posteriors, la societat va respondre de manera massiva i es van produir protestes multitudinàries i disturbis arreu dels Països Catalans.

Un manifestant a la porta de la Borsa de Barcelona durant les protestes per l
Un manifestant a la porta de la Borsa de Barcelona durant les protestes per l'empresonament de Pablo Hasel

Campament per a persones migrants de Las Raíces, Tenerife

D’altra banda, durant aquest any 2021 hem realitzat un fotoreportatge al campament per a persones migrants de 'Las Raíces', situat a Tenerife. Per tal de mostrar i denunciar les vulneracions de drets humans cap a persones migrants a les Illes Canàries. Una ruta migratòria on en un any i mig han mort més de 1.700 persones.

Un nen dins de la seva "habitació" a l
Un nen dins de la seva "habitació" a l'antiga presó de Santa Cruz de Tenerife

Un noi senegalès espera la seva ració de menjar al campament de "Las Raíces", Tenerife
Un noi senegalès espera la seva ració de menjar al campament de "Las Raíces", Tenerife

Un noi es recolza en un fanal entre el mar de carpes blanques del campament per a persones migrants de "Las Raíces", Tenerife
Un noi es recolza en un fanal entre el mar de carpes blanques del campament per a persones migrants de "Las Raíces", Tenerife

Una part de la nostra feina al carrer sempre ha sigut mostrar les males praxis policials i intentar donar una cobertura a la víctima, per tal que pugui denunciar-ho amb l'ús de les nostres imatges com a prova. De fet, hem col·laborat juntament amb el centre IRIDIA per identificar a agents antiavalots implicats en agressions altament lesives.

Un agent dels Mossos d
Un agent dels Mossos d'Esquadra dispara salves durant un acte de Vox a Salt, Girona

(Totes les nostres fotografies aquí)

A què destinarem les vostres aportacions?

De la meta final, a causa d'impostos i de les despeses de les recompenses... només percebem aproximadament un 37% dels donatius. Aquests aniran destinats principalment al documental del Sàhara Occidental.

També ens pots trobar aquí:

Instagram | Twitter | Pàgina Web

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies