❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

¡Visita la caseta virtual!
Descúbrelos todos

El conte de l'Escola Popular, per seguir creixent juntes

És un conte escrit i il·lustrat per les acompanyants de l'Escola Popular de Manresa, sobre el procés de desallotjament de la nostra cabana.

Escola Popular de Manresa

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
116
Aportaciones
2.216€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Aquest conte neix a partir de la necessitat de poder explicar a les peques i joves, el procés de desallotjament de l'Escola Popular, que tenia data el passat Dilluns 1 de març de 2021.

A partir del conte vam poder apropar aquesta nova realitat que vivia l'Escola Popular a les peques, i realitzar diferents converses, debats i jocs sobre processos de desallotjament, les conseqüències del capitalisme ferotge, la necessitat d'estructures populars a la ciutat...

A l'Escoleta ens agrada molt explicar contes crítics amb mirades socials perquè defensem que la literatura infantil i juvenil, ens ajuda a explicar realitats concretes a partir del món de la fantasia, a definir i reconstruir la pròpia identitat individual i col·lectiva, a viure emocions i alliberar tensions, i a ordenar i definir el propi món.

L' Escola Popular de Manresa és un projecte autogestionat, iniciat el 2016 a iniciativa de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages, quan es va ocupar, estava totalment abandonat pel propietari, que veu en l'immoble una finalitat purament especulativa.

El projecte amb els anys de funcionament s'ha consolidat i arrelat al barri, actualment acompanyem a 65 peques i joves de famílies, moltes d'elles en risc d'exclusió social, a través d'un model educatiu popular, transformador, crític i participatiu basat en les relacions horitzontals.

El procés judicial iniciat davant la denúncia de la SAREB, propietària de l'immoble, amenaça la continuïtat del projecte en desestimar-se el recurs presentat després de la sentència desfavorable en el judici de l'estiu del 2018. Tot i que la defensa presentàrem un recurs d'apel·lació, en aquest cas no tindrà efectes suspensius, per tant, no va implicar la suspensió de la data de desallotjament: Dilluns 1 de març del 2021.

Cal recordar, que la SAREB es va crear amb el rescat bancari de la crisi del 2008, una entitat amb una elevada participació pública i que desnona persones deixant-les sense un dret bàsic com és l'habitatge constantment. És urgent que tot el que ha pagat la població, amb el rescat a la banca, es posi a disposició social de manera urgent. Durant la campanya iniciada el curs 2020-2021, L'escola Popular ens quedem al barri, vam dur a terme diferents accions per defensar el nostre espai (encartellades, roda de premsa, difusió per xarxes...).

Fruit de les diferents accions i l'organització popular el Divendres 19 de febrer, vam aconseguir apropiar-nos d'allò que ja era nostra; vam aconseguir aturar el desallotjament. La victòria ens demostra que només lluitant i organitzades podem fer front aquells que volen mercantilitzar drets bàsics com són l'habitatge i l'educació. L'educació no es desallotja. L'Escola Popular ens quedem al barri!

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions aniran destinades a finançar la impressió i l'edició El conte de l'escola popular, per seguir creixent juntes, per tal de difondre el projecte de l'Escola Popular de Manresa, i donar a conèixer l'autoorganització i la lluita popular.

A més, amb els beneficis que generi el conte aniran destinats per a seguir cuidant el projecte amb la cura que requereix. Ens permetrà poder comprar més material pedagògic, jocs, contes; poder realitzar excursions amb les peques i joves; seguir formant-nos...

Sobre les recompenses

Les recompensa que oferim és el llibre que fareu possible amb les vostres aportacions. Hem fet diferents opcions de preus per permetre tota mena d'aportacions a la creació del llibre i al projecte.

Un cop tinguem els llibres impresos, es podran recollir a:

  • Manresa: Escola Popular de Manresa (C/Sobrerroca 12) Dl, dt, dj i dv de 17 a 19h

  • Barcelona: Escola Popular de la Bordeta (C/Hostafrancs de Sió, 1) Dc, dj i dv de 17 a 19h

  • Lleida: Biblioteca Anarquista Maria Rius (C/ Corts Catalanes, 79) Dt i dc de 17 a 21h

  • Vilassar de mar: Escola Popular Vilassar de Mar (pg dels pins, s/n) Dl i dc de 17 a 18:30h

  • Ripollet: Escola Popular Rizal (Pasaje Monturiol Local 2D [Parc de Rizal])
    Dc de 17:15 a 19h

Si recollireu el llibre en un dels punts que no sigui Manresa, envieu-nos un correu electrònic a [email protected]

Calendari previst

Un cop es completi el Verkami ens dedicarem a fer-lo realitat i tenir-lo llest tan aviat com sigui possible. El juny tenim previst poder-los començar a repartir.

Més informació

Per més informació podeu trobar-nos a Manresa al Carrer Sobrerroca número 12, també per Internet:

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / El conte segueix en marxa

Hola mecenes!

No ens hem oblidat de vosaltres i el conte segueix en marxa, n'estem ultimant els detalls. Ja us n'informarem quan els tinguem llests, però la nostra idea és que de cara a mitjans de setembre el tingueu a les mans.

Moltes gràcies per l'espera! :)

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies