❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

¡Visita la caseta virtual!
Discover them all

Trilogia llibres pobles abandonats i llibre 'Tolls i salts d'aigua valencians'

Per completar el pack de llibres sobre despoblació i el de 'Tolls i salts d'aigua valencians', reimprimirem 'Paisatges i pobles abandonats'

Agustí Hernàndez

A project of

Category

Created in

0
seconds
398
Pledges
8.787€
From 2.650€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Durant els últims anys he publicat els llibres Tolls i salts d'aigua valencians, Pobles valencians abandonats, Pobles abandonats de la Península Ibèrica i Paisatges i Pobles Abandonats. Este últim, de poemes, s'ha esgotat, i per tant, cal reimprimir-lo per poder oferir tota la col·lecció sencera.

Amb esta campanya de micromecenatge es poden aconseguir els quatre llibres, bé en un únic paquet, o bé individualment, o en combinacions diverses entre ells.

Llibre Tolls i salts d'aigua valencians

El llibre, de 160 pàgines i a tot color, escrit íntegrament en valencià, mostra, amb fotografies recents, els principals tolls i salts d'aigua valencians. Són paratges que els últims anys s'han convertit en un poderós reclam per conéixer i gaudir el món rural.

Estos clots o llocs profunds als rius han donat peu a espais per a l’oci. Eixamplaments, espais on el riu ompli fosses o estrets entre roques. Grans i menuts, més o menys fondos. En alguns casos, un eixamplament als peus d’un salt. Llocs que en molts casos estan identificats entre la població local, que els percep com un element més de l’entorn, igual com una font o un camí.

El llibre Tolls i salts d'aigua valencians, de 24 per 17 centímetres, prima la imatge sobre el text. A la publicació es donen orientacions bàsiques per a arribar als llocs, o al punt de partida de la ruta. S'ha de tindre en compte que alguns d'ells són una part o la fi d'una excursió que pot estar senyalitzada. En la publicació hi ha més de 400 fotografies de diferents formats.

A més, en acabar algun riu o àrea concreta s'incorpora una secció que parla d'elements del món rural o dels propis rius i barrancs que estan prop i es poden visitar en la mateixa excursió que ens duu a cascades i gorgs. Vistes paisatgístiques, camins singulars, fonts o pous, assentaments humans històrics o elements patrimonials singulars són el contingut d'esta secció.

Com a aspecte complementari, en el llibre hi ha un text que parla dels rius valencians des d'una perspectiva històrica, amb el testimoni de vint persones que s'han banyat en ells, des de la Rambla del Castell d'Atzeneta, passant pel riu Llucena, el Veo, el Xúquer i el Cabriol, el Bunyol, el Cànyoles, el Túria o a espais com el Racó de Sant Bonaventura d'Alcoi, entre d'altres.

Un text més tècnic explica l'organització i gestió dels rius, els riscos que implica el bany, com s'ha fet este treball, així com les diverses denominacions de rius i salts en les dues llengües oficials valencianes.

Tens tota la informació sobre el llibre Tolls i salts d'aigua valencians en el blog Pobles Valencians Abandonats i en les dues campanyes de micromecenatge que ja s'han realitzat els últims sis mesos.
Enllaç blog
Campanya 1
Campanya 2

Llibre Pobles valencians abandonats

Els nuclis històrics de Domeño, Loriguilla, Benagéber o Tous; el desaparegut municipi de Campos de Arenso, amb el seu nucli de població enderrocat i submergit; pobles com Gavarda o Beneixida, víctimes de la pantanada de 1982 o Sant Francesc d'Assís, inundat; o d'altres com Jinquer, Los Mores, Bibioj o Vizcota, que s'han despoblat totalment durant ell segle XX. Són alguns exemples de pobles abandonats.

Al costat d'ells, o molt prop, paisatges pràcticament inalterats per l'acció de l'ésser humà. Alguns protegits, d'altres no. Escenaris idíl·lics on la natura es mostra grandiosa. El llibre Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci planteja conéixer els pobles abandonats, però també aquests espais.

El treball mostra els pobles valencians abandonats i les diferents circumstàncies que han provocat la despoblació, en dates recents. Amb un percentatge del paper ocupat per fotos en més del 80%, el llibre té un caire divulgatiu.

El llibre és de 24 per 17 centímetres, a t tot color i amb enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal.

Tens tota la informació sobre el llibre Pobles valencians abandonats en l'enllaç al blog Pobles Valencians Abandonats.
Enllaç

Llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica

La Hortichuela, Berfull, els nuclis històrics de Domeño i Beneixida, Las Tóvedas, Villanueva o Los Sardineros (València); Turballos, La Roca i el nucli històric de Guardamar del Segura (Alacant), La Saranyana o Mas del Aceite (Castelló); Otal, Jánovas i Acín (Osca), Campo, La Estrella, Paraíso Alto, La Cervera i Las Dueñas (Terol) i Belchite (Saragossa); el nucli històric de Corbera d'Ebre (Tarragona) i Montgarri (Lleida); Peñalcázar, Arganza i Aldealcardo (Sòria), o Alceo los Caballeros (Astúries) són alguns d'estos nuclis de població.

El llibre esdevé una proposta interessant, donat que analitza un fenomen global i alhora històric. Fets, ara, com la Guerra Civil, l'emigració rural dels anys 60 i la construcció d'embassaments i la desaparició de pobles van donar lloc a un paisatge de silenci on hui el canvi d'hàbits de vida, la revalorització de l'espai rural i una major consciència ambiental fan atractius pobles abans sense vida. Així, hui hi ha alguns pobles que tímidament comencen a viure, tot i que siga només en estiu, caps de setmana o en determinades èpoques de l'any.

En el llibre apareixen 50 casos, i les seues dimensions són 24 per 17 i està imprés a tot color.

Informació sobre el llibre Pobles abandonats de la Península Ibèrica també en l'enllaç al blog Pobles Valencians Abandonats
Enllaç

Llibre Paisatges i pobles abandonats

El llibre de poemes Paisatges i pobles abandonats és una invitació a conéixer el territori, a gaudir-lo, i també a interpretar-lo des d'una perspectiva personal.

Centra les seues composicions en la interpretació del paisatge, els pobles abandonats, i les emocions que aquests susciten. La permanença, el canvi i l'evolució de l'entorn, el temps detingut, la immobilitat i l'evocació d'un altre temps s'alternen amb sensacions com la bellesa, la llibertat, la pau i el silenci, que l'autor i persones que han fet excursions han pogut experimentar.

Al capdavall, la publicació és una mirada pròpia a la naturalesa i el territori pròxim, una reivindicació del patrimoni natural i cultural transformat en poesia.

El llibre està format per al voltant d'un centenar de poemes i fotografies de pobles abandonats i paisatges, sobretot valencians, que l'autor ha conegut al llarg de més de vint anys de pràctica del senderisme i bicicleta de carretera i BTT.

El llibre és en blanc i negre, totalment escrit en valencià, i té 128 pàgines.

El què hi haurà en l'endemà de la mar,
quin alt espai ocuparé després de mi,
en quin ofici seré convocat,
quina passejada enceteré,
quan pell i records arrelen
a l'endret d'aquestes pàgines
i jo cresca roser o caiga plugim.

Informació sobre el llibre que es reimprimix ara, Paisatges i pobles abandonats en el mateix blog.
Enllaç

Lliurament de les recompenses

Les recompenses s'enviaran el mes de juny, una vegada passats els 40 dies de la campanya. Si la campanya s'avançara i acabara abans de 40 dies, no afecta en res a les mecenes i els mecenes ja existents, només que els llibres els arribarien abans. En qualsevol cas, un avançament s'informaria per xarxes socials i es podria consultar en esta mateixa pàgina.

Els enviaments dels paquets de llibres es faran per correu postal, a través de Correus. Per tant, es prega estar atent a la recepció del mateix. Hi ha hagut casos, en anteriors campanyes, de gent que té una bústia on no cabia el paquet, s'ha deixat notificació, i en passar els deu dies que Correus manté els llibres, se m'han tornat. És important estar pendent d'esta qüestió per a no demorar la recepció dels llibres.

A què destinarem les vostres aportacions

L'import que es vol recaptar correspon a la reimpressió del llibre Paisatges i pobles abandonats, així com a sufragar les despeses d'enviament de la campanya de micromecenatge (enviament i sobres). És objectiu de l'autor que li puguen quedar uns quants llibres que puga vendre en alguna presentació, o regalar a les persones que considere.

L'autor

Agustí Hernàndez (Alboraia, 1977) és periodista. Ha treballabat a la Universitat de València, el diari Levante-EMV, el Periòdic d’Alboraia i la Diputació de València. També ha sigut professor de Formació Professional, comissari de l’exposició del Museu Valencià d’Etnologia Pobles abandonats. Pobles en la memòria i ha guanyat més de deu premis de poesia. És coautor de Pobles abandonats. Els paisatges de l’oblit *(Consell Valencià de Cultura, 2006) i autor i editor de tres llibres més sobre despoblació, entre ells *Pobles Valencians Abandonats (2013).

Xarxes socials projecte

Pàgina de Twitter "Pobles Abandonats"

Pàgina d'Instagram "Pobles i Paisatges Valencians"

Pàgina de Facebook "Pobles Valencians Abandonats"

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

19 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Manolo80

  Manolo80

  almost 3 years

  Ke ganas de tenerlo y estrenarlo.Gracias por un gran trabajo como es este libro

 • Sanmi

  Sanmi

  almost 3 years

  Molt bona iniciativa

 • Maria Ángeles Minuesa

  Maria Ángeles Minuesa

  almost 3 years

  Tinc moltes ganes de tenir el llibre dels Tolls d'Aigua

 • Txemajara

  Txemajara

  almost 3 years

  Espere gaudir-lo

 • Empargh

  Empargh

  almost 3 years

  Que ilusión.

 • Juan Francisco Perez Mengual

  Juan Francisco Perez Mengual

  almost 3 years

  Enviar a Jorge Juan 27,3, 46004 VLC

 • Juan Francisco Perez Mengual

  Juan Francisco Perez Mengual

  almost 3 years

  Enviar a Jorge Juan 27,3, 46004 VLC

 • Jaume Arderiu i Salvadó

  Jaume Arderiu i Salvadó

  almost 3 years

  Felicitats a l'Agustí per aquest recull històric del nostre món rural.

 • Vicente Ferrero Sanchis

  Vicente Ferrero Sanchis

  almost 3 years

  Molt interesants.

 • Sonia Reverter

  Sonia Reverter

  almost 3 years

  Mecenatge fet! Moltes ganes de rebre els llibres. Ja em demaneu adreça, suposo.

  Enhorabona per aquesta meravellosa iniciativa!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy