❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Fes possible l'autoedició de "El desconfina-ments", nou llibre de poemes de Maties Segura i Rubio

Us convido a la celebració de la publicació del llibre, una edició especial de 100 exemplars impresos. Suma't a la festa!

Maties

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
60
Aportaciones
1.390€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Descripció del projecte

Vull autoeditar un llibre de poemes i imprimir-ne, com a mínim, 100 exemplars. El llibre estarà escrit en català, concretament, en la varietat valenciana. Els poemes són d'aparença senzilla (alguns d'ells amb rima i d'altres amb vers lliure), però tracten temes punyents com la precarietat existencial, la salut mental, la mort, la vida, l'amor i la crítica radical a l'ordre preestablert.

Gairebé tots els poemes que componen el llibre estan escrits durant la pandèmia de la COVID-19, així que són un testimoni poètic d'aquest últim any intens que ens ha tocat viure.

Crec que vivim un moment excepcional en el qual cal que ens replantegem la vida, la llibertat i la mateixa idea d'humanitat. Urgeixen canvis, desconfinar ments i ser el canvi que volem. Tornar a l'antiga normalitat seria terrible.

Per què fer aquesta campanya de micromecenatge?

  • Plataformes de crowdfunding com la de Verkami fan possible finançar projectes al marge de les grans empreses i de la lògica capitalista, gràcies a les xicotetes aportacions dels micromecenes. Els micromecenes reben, a canvi, una recompensa.

  • L'autoedició del llibre em permetrà no cedir els drets de l'obra a una editorial ni dependre de premis literaris. És una forma d'escapar del circuit comercial i de la literatura institucional. El crowdfunding facilita el "fes-t'ho tu mateix" però amb xarxa, solidàriament, amb el suport d'amics i desconeguts. Podré controlar tots els aspectes de l'edició del llibre, optant, per exemple, per fer-lo amb paper reciclat i sota llicència Creative Commons.

  • L'objectiu mínim és reunir 1.000€ per finançar l'elaboració del llibre i la impressió de 100 exemplars, una edició molt especial.

  • Després de l'autopublicació digital del poemari Salut precària, vull tornar al llibre com a objecte físic, independent de les pantalles electròniques i sempre a l'abast de la mà. Gairebé una excentricitat vintage!

  • Crec que publicar un llibre de poemes pot ser motiu de celebració, un acte creatiu que és un regal, i vull convidar a la festa a amics, coneguts i desconeguts que vulguen sumar-s'hi. En el context de pandèmia actual podem apreciar millor la fragilitat de la vida (personalment, accentuada per la pèrdua recent de ma mare), i aposte per la creació i la celebració de la vida. Celebrem la publicació del llibre, un cant a la vida!

Sobre les recompenses

  • La recompensa principal és el llibre. Malauradament, no compte amb un equip al darrere per poder oferir recompenses sorprenents.

  • Em fa il·lusió la recompensa que inclou una videotrucada amb els micromecenes, ja que poder comentar l'obra, rebre feedback i crítiques (tant positives com negatives) és un al·licient engrescador. Quantes vegades he volgut comentar l'obra i no he pogut! Fem-ho possible!

  • Una de les recompenses està adreçada a col·lectius i biblioteques perquè, si les circumstàncies sanitàries ho permeten, faci la presentació del llibre i un taller de poesia viva.

Qui soc?

Tot i que vaig néixer a València, de ben xicotet em vaig traslladar a Castelló amb els meus pares i el meu germà major. Vaig viure la infància i l’adolescència en aquesta ciutat, fins que als divuit anys vaig marxar a estudiar a Barcelona, ciutat on, a banda de llicenciar-me en Comunicació Audiovisual, vaig portar a terme un intens activisme artístic, científic i polític, implicant-me en diversos moviments socials transformadors. Sempre en situació precària, amb la via universitària cremada i el 15M retirat de les places, marxe amb una beca a Rio de Janeiro durant sis mesos. Després d’un període a cavall de Castelló i Barcelona, on treballe interinament de professor d’imatge i so en cicles d’FP, acabe renunciant, per motius de salut, a la vida, tant precària com revoltada, de Barcelona, i torne a casa.

Vaig descobrir el plaer de la lectura i l’escriptura en la meua etapa a l’escola pública Censal. Durant els anys a l’institut escric els primers versos per amor i guanye els primers premis literaris, tant dins com fora de l’institut. Ja a Barcelona, continue escrivint poemes i soc considerat «una promesa de la poesia valenciana», per descomptat, promesa mai no complerta. M'endinse en el món del cinema i m’especialitze en el guió. M'inicie com a videoactivista i realitze alguns documentals, com En nom del pare i del fill (TVC, 2008) i Joves en crisi (TVC, 2009). Sense gaire sort en la indústria audiovisual, m’òbric camí en la narrativa juvenil, publicant en col·laboració amb Abraham Carreiro, la sèrie «Joeliki. Les aventures d’un ciberpirata», tres llibres transmèdia publicats originalment en gallec, dels quals el primer fou també publicat en català per 3i4. Actualment, treballe en una novel·la ja començada, un projecte de guió cinematogràfic i nous poemes, i coordine la revista de lletres C+, feta entre alumnes del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC.

Després d'autopublicar en format digital el poemari Salut precària (batecs entre 2009 i 2017), he pres embranzida i prepare el llibre El desconfina-ments, el qual vull publicar mitjançant aquesta campanya de crowdfunding, finançant l'elaboració del llibre i l'edició especial de 100 exemplars impresos.

A què destinarem les vostres aportacions?

  • 350 € per a la impressió i enquadernació dels 100 exemplars.

  • 200 € per al disseny i la maquetació del llibre.

  • 200 € per a la revisió i correcció del text.

  • 200 € per a les despeses dels enviaments postals.

  • 50 € per a Verkami.


1.000 € en total!

Si la demanda superés els 100 exemplars previstos i s'arribés als 1500 €, es podrien imprimir 200 exemplars en lloc de 100. Si no hi ha una demanda superior a 100 exemplars i se superen els 1.000 €, els diners que em sobren de l'edició dels llibres els empraré en l'enregistrament i producció de poemes musicats amb Kike Kayuco.

Calendari previst

  • El llibre està molt avançat, només falten uns últims poemes per escriure.

  • Comptant amb la revisió del text, la maquetació i la impressió del llibre, espere que per a principis d'agost ja tingueu el llibre a casa!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

12 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • PEREZOV

    PEREZOV

    más de 2 años

    Matíes nos ilumina con su sentir, dedicación y cariño, tornando la tristeza en arte.

    PD:

    Me pide que rellene el formulario, pero no lo veo!!

  • PEREZOV

    PEREZOV

    casi 3 años

    Matíes nos ilumina con su sentir, dedicación y cariño, tornando la tristeza en arte.

  • Descobriment* :')

  • Bon descubriment. Sort amb el teu projecte :)

  • Imma Monlleó Martínez

    Imma Monlleó Martínez

    casi 3 años

    Endavant amb la poesia!

  • josé icaria

    josé icaria

    casi 3 años

    Aúpa, Maties, una abraçada!

  • Rosa Miró Pons

    Rosa Miró Pons

    casi 3 años

    Endavant!

  • rferranp

    rferranp

    casi 3 años

    El desconfina-ments

  • andreu

    andreu

    casi 3 años

    Molta sort, Maties.

  • uhuru

    uhuru

    casi 3 años

    Molta sort Maties i una abraçada!

#04 / Publicació del disc "El desconfina-ments"

Hola!

Com us vaig contar fa uns dies, he emprat els diners sobrers de la campanya de micromecenatge, feta per a editar i publicar el llibre, per a produir un disc, en el qual es musiquen i es reciten 7 poemes inclosos en el llibre «El desconfina-ments». El músic i productor Kike Kayuco, gran amic, ha estat l’artista responsable de fer possible el que fa uns mesos tan sols era un somni. El que escolteu és gràcies a ell; jo només hi poso la lletra i la veu (amb el cor al fons). Gràcies, mecenes, no només per fer realitat el llibre «El desconfina-ments», sinó també aquest disc que avui dono per publicat completament.

El 23 de maig vaig publicar la recreació sonora del poema «Dol», escrit pocs dies després de la pèrdua de ma mare, Pepa, pel maleït càncer. El 22 d’octubre… leer más

#03 / Les dues primeres cançons basades en poemes d'El desconfina-ments

Hola a tots i totes!

El projecte d'El desconfina-ments, després de la publicació del llibre, ha seguit en marxa aquests mesos, en aquesta ocasió produint unes "recreacions sonores" basades en poemes del llibre, de la mà del músic i productor musical Kike Kayuco.

Els diners recaptats durant la campanya de crowdfunding han cobert les despeses de l'edició i distribució el llibre, i, afortunadament, hi ha hagut diners sobrers que he pogut invertir a finançar aquest disc amb 6 poemes musicats per Kike Kayuco (a més del de "Dol" fet ja fa 4 mesos). Meues són la veu i la lletra. El músic és Kike. Per a ell la meua estima i admiració. Gràcies, mecenes, per ajudar a fer possible aquest disc, inimaginable fa uns mesos!

De moment, hem publicat les dues primeres cançons a Youtube, i en les pròximes dues setmanes publicarem les altres quatre que hi falten i el disc sencer.

Cançons ja publicades:

01 La revolta permanent: https://youtu.be/EyMbXDixwgU

02 Mileurista: https://youtu.be/k6KvGQFIi7M

#02 / Alliberament del llibre en suport digital (PDF)

Hola!

M’alegra poder compartir amb vosaltres una fita important del projecte d’El desconfina-ments: l’alliberament i la difusió del llibre en suport digital (llibre electrònic), en format PDF. Espero ben prompte poder fer-vos arribar també el llibre en format EPUB.

Us recordo que consento la difusió dels continguts d’aquest llibre d’acord amb les normes internacionals de la llicència Creative Commons, segons les disposicions de reconeixement, no comercial i compartir igual (CC BY-NC-SA 4.0). Per tant, els poemes d’aquest llibre poden ser reproduïts amb finalitats NO comercials, citant explícitament el nom de l’autor i, si se’n fan obres derivades, la distribució d’aquestes ha de fer-se amb la mateixa llicència que regula aquest llibre.

De fet, no només consento… leer más

#01 / Objectiu mínim aconseguit! Nous objectius a la vista!

Hola a tots i totes!

Després de 12 dies de campanya, hi ha 54 aportacions que sumen un total de 1.275€ recaptats. Així doncs, vull compartir amb tu l’alegria d’haver aconseguit ja l’objectiu mínim (de 1.000€), i puc assegurar que, si no passa cap contratemps insalvable, el llibre veurà la llum en els pròxims mesos. Ja el tenim a tocar! El desconfina-ments és a prop de publicar-se, gràcies a les aportacions dels micromecenes que han donat suport al projecte! Mil gràcies per confiar en mi!

En els 28 dies que queden de campanya, albire dos nous objectius: d’una banda, imprimir més exemplars dels 100 que tenia pensats en un inici, però tenint en compte que no vull tenir a casa un excedent molt gran de llibres no compromesos i estan per veure alternatives de… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies