❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Quan les Mares Dormen

El comiat que exigeix el canvi de les estacions. Un dolor que aflora sota el sòl de la innocència. Curtmetratge de ficció.

quanlesmaresdormen

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
36
Aportaciones
1.120€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

SOBRE EL PROJECTE

Quan les Mares Dormen és un projecte que neix de les entranyes, a partir de la llavor d’una idea; després d’alguns mesos de gestació sentim que ha arribat l’hora que donem a llum en forma d’un curtmetratge. Com en els contes de Raymond Carver, la nostra història pretén retratar la presència latent de terrors extraordinaris dins una existència ordinaria. El fenomen de la pèrdua travessa el relat subterràniament, però només el podem arribar a intuir a través de la mirada innocent d’un nen de sis anys, inexperta i poc instruida en el repte de mantenir la mirada a l’abisme.

El paisatge, les estacions, la Natura i el pas del temps transcorren al marge de tota activitat humana, com si la cosa no anés amb ells, però esmerçant-se tanmateix en degradar-nos i sotmetre’ns, invisible, al seu influx. L’escenari rural del curtmetratge es contraposa a la severitat de la situació que viuran els personatges, amb la intenció de posar en escac i mat la relació que acostumem a establir entre Naturalesa i ètica o moral.

Sobre la maternitat: La Violeta és una dona plena de blaus, l’encarnació d’una flor maltractada, aixafada. El Dan és fruit d’un dolor que no pot entendre, però del qual sempre acaba sent relleu i recordatori per a la Violeta. Són l’herència d’un ahir fosc, del que s’esforcen protegir intentant desfer-se en va de la certesa que aquest passat el duen amb ells. El Dan és un noi solitari: anhela i maleeix al mateix temps la companyonia de la seva mare. Alguna cosa li impedeix arribar fins a ella; però el Dan és petit, encara no pot entendre les regles d’aquest joc.

Pintures de Raül de la Torre
Pintures de Raül de la Torre

SINOPSIS

La Violeta i el seu fill Dan, de sis anys, resideixen en una masia de la Segarra, on porten un model de vida apartada, a recer de la natura i el bosc. Ella treballa al mercat, mentre que el Dan passa llargues estones sol a casa, o l’acompanya, sempre en trànsit entre el tedi i l’afecte maternal. Un dia d’estiu, el Dan es trobarà d’imprevist amb un altre tipus d’absència de la Violeta. Enmig la indiferència del camp i la muntanya, el Dan s’afrontarà per primera vegada a sensacions i neguits que li son desconeguts, a la solitud i a la cruesa del món, fins veure’s cara a cara amb la pèrdua, que haruà d’assumir com una segona mare.

ET NECESSITEM

GRÀCIES. Ets molt important! El públic sou part imprescindible de qualsevol projecte, i més quan ben just comencem a provar de portar a terme els nostres projectes artístics. Tot i que l’objectiu de finançament de Quan les mares dormen es presenta com de 1000€, el pressupost REAL que necessitem és de 2000€ per arribar a cobrir les despeses de postproducció, distribució i altres. Qualsevol aportació feta de més per damunt de l’objectiu anunciat serà benvinguda i necessària.

L'EQUIP

Director i guionista (Àngel): L’acte de dominació humà, l’antropocentrisme, o simplement, l’humà i les seves creences, no em produeixen més que tristesa, una amargor a la gola que em fa tenir cura i compassió per la natura. La crueltat i l'egoisme, la insuportable pesadesa dels desitjos humans i la individualitat, exerceixen una força corrosiva sobre la terra. Però quan has de morir, t’adones que l’acte de la natura és dominant. T’embolcalla amb les arrels com un nadó i t’alleta de la seva pròpia substància fins a fer-te envellir, per després retornar l’aliment que t’ha fet créixer a la terra, en forma de fertilitzant. Llavors, tota dominació humana, queda sotmesa a la grandiositat d’una mare: la mare de totes les mares i de tots els nadons, de la que en fa l’ànima i l’amor, l’odi i la por.

Estudiant de tercer Grau de Comunicació Audiovisual a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) amb un projecte de ficció entre mans que busca reivindicar el paisatge territorial de la Segarra i retratar l’experiència individual d'un nen de sis anys fruit de les seves vivències personals. Amb moltes ganes de donar vida al projecte del qual fa més d’un any que hi treballem, juntament amb altres estudiants de la meva edat i amb qui comparteixo inquietuds artístiques.

Coguionista, Ajudant de direcció i compositor (Adrià): Quan les Mares Dormen és un projecte nascut de l’amor, així com de la falta d’afecte. Un curtmetratge que parla de moltes orfandats possibles, i que va venir a nosaltres com un fill legítim, en un moment de plena pandèmia emocional, encomanant-nos la missió d’acompanyar-lo maternalment a la majoria d’edat d’una pantalla de cinema.

Estudiant de segon del grau d’Estudis Literaris de la Universitat de Barcelona (UB), graduat en l'especialitat de Piano al conservatori de Lleida. Apassionat del cinema i l’escriptura, desitjo nodrir-me d’aquesta experiència i gaudir de l’escalfor d’un equip fantàstic nascut per arquitomia a partir del propòsit de dur a terme aquesta història.

Ajudant de direcció (Marta): Quan les Mares Dormen és una història de clarobscurs, on barallen sensacions desconegudes que desemboquen en la consciència primerenca d’un nen sobre la pèrdua.

Estudiant de tercer de Comunicació Audiovisual a l’Universitat Internacional de Catalunya (UIC), amb molta il·lusió de formar part d’un projecte tan ben curat i que porta coent més d’un any.

ELS ACTORS

LOCALITZACIÓ

Una masia apartada enmig del bosc, a recer del brogit del món, taller i sepulcre d’una pintora; pati de jocs d’una criatura de vuit anys, filla del penediment. Un rastre de records tèrbols tenyeix les estances, i les branques dels arbres s’inclinen sobre teulades i finestres, amb la intenció d’arrelar-hi dins. També aquí la soledat i la incomprensió semblen ser una espècie invasora, un sender de males herbes.

Recompenses

Aparició als crèdits del film i agraïments: com a agraïment per fer possible el projecte.

Postal firmada per l’equip: T’enviem una postal del curtmetratge firmada per part de l’equip per agrair-te la teva ajuda.

Fotografies artístiques digitalitzades del curtmetratge i vídeo: Fotografies analògiques i un vídeo on es plasma el to del curtmetratge.

Enllaç estrena oficial en directe: T’enviarem un enllaç perquè puguis veure el curtmetratge en primícia!

Guió pdf i vídeo del making off: Com a agraïment de la teva ajuda, t’enviarem material del curtmetratge exclusiu per tal que et puguis endinsar del tot i puguis veure al complet el que s’amaga darrere les càmeres.

Fotografies analògiques impreses del curtmetratge: Perquè no ens perdis de vista! :)

Cançó oficial del curtmetratge Mp3: T'enviem en exclusiva, la peça completa composta per Adrià Ibáñez i que representa al curtmetratge.

Ocellet del Dan + un esbós oficial del curtmetratge: T’enviem la joguina preferida del Dan, el protagonista, i a més a més, un esbós fet per la pròpia Violeta. Material exclusiu del curtmetratge.

Pòster firmat i attrezzo: Enviem el pòster oficial de QLMD a A2 signat per tot l’equip i una caixa sorpresa amb més material que hagi sortit al mateix curtmetratge.

Llenç a l'oli oficial del curtmetratge: Un llenç de la nostra pintora Violeta perquè puguis conèixer les seves inquietuds.

Un dia de visita a la localització i excursió: Et fem una ruta per la zona, t'ensenyem les instal·lacions i et presentem l’equip.

Aparició als crèdits com a productor a associat/da: Simplement, gràcies.

DONATIUS

CALENDARI


CONTACTE

Per a més informació sobre el projecte, segueix-nos a @quanlesmaresdormen

Qualsevol dubte no dubteu en escriure'ns a [email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Andreu Miñarro

    Andreu Miñarro

    casi 3 años

    Ok, suerte en el proyecto.

  • Meivives

    Meivives

    casi 3 años

    💖💖💖

  • Ana Uroz

    Ana Uroz

    casi 3 años

    La cultura necessita joves com vosaltres per continuar alimentant l'esperit crític i l'ànima de vida. Molta sort!!!!

  • Beatriz

    Beatriz

    casi 3 años

    Felicidades por el proyecto y suerte!

  • Yolanda Perera Ramos

    Yolanda Perera Ramos

    casi 3 años

    Buena suerte!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies