❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

¡Visita la caseta virtual!
Discover them all

Diània. Paisatges costaners

Un viatge fotogràfic pels paratges més bells de la costa diànica, presentats en un llibre a color amb 400 pàgines i 350 fotografies

Just I. Sellés

A project of

Category

Created in

31%
19
days
121
Pledges
7.302€
From 23.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

El projecte

Diània, paisatges costaners és, segurament, el més bell llibre de fotografia que aconseguiré fer mai. I això és així perquè sovint la fotografia és una projecció de l’estat anímic del fotògraf i la simple contemplació de la mar, la nostra mar, m'ha transmés tota classe d’emocions i estímuls durant la realització d'este llibre. Palejar arrimat als penya-segats, admirar el que queda de les antigues pesqueres de canyís i cingle, endinsar-se en les mateixes coves que amagaren pirates i contrabandistes, o fondejar a recer del vent en un portitxolet o una caleta, i tot açò fer-ho en solitud o acompanyat d’un bon amic, en temporada baixa, aprofitant les encalmades hivernals, ha sigut d’allò més emocionant i enriquidor.

La premissa ha sigut una i ha estat sempre present al llarg de tot el projecte: sense emoció no hi ha fotografia, no hi ha paisatge sense emoció.

Què és Diània? L'àmbit geogràfic

Si acceptem país com unitat de paisatge, no hi ha cap ombra de dubte: el territori diànic és un país, una unitat paisatgística muntanyenca farcida de barrancs, serralades i valls, on les penyes s’escabussen decidides dins la mar. A més d'açò, Diània és una manera de ser, de parlar, sentir i viure, un poble, i encara que no se li coneix una fita fronterera certa que delimite administrativament el seu territori, sembla del tot raonable fer-la coincidir amb la traça final del riu Xúquer pel nord i amb la del riu Montnegre o de Xixona pel sud, per assimilar-la al districte andalusí de la Muntanya, a la governació dellà Xúquer, al Montanea Valencie, al país de les Muntanyes. En el marc de l'àmbit costaner diànic trobarem dos territoris completament diferents: la Diània d’inesgotables platges d’arena, aiguamolls i cordons dunars, en la mitat nord, i la Diània esguitada de cales, penya-segats, illots i platges de cudols, en la mitat sud. La primera es correspon amb el tram meridional del sucronensis sinus, des de la desembocadura del Xúquer fins a la costa de les Rotes a Dénia; la segona coincidix aproximadament amb la comarca natural de la Marina, un territori feréstec que, tot i haver sigut –i ser– past del més ferotge incendi especulatiu, encara atresora uns paisatges d’aclaparador encant.

Mapa de Diània
Mapa de Diània

Diània paisatges costaners és, per tant, un viatge fotogràfic pels vora de 160 quilòmetres de costa diànica, principalment de les comarques de la Safor, la Marina Alta i la Marina Baixa.

Els objectius

Els últims 60 anys han sigut terrorífics quant a la degradació dels nostres paisatges i recursos naturals costaners i urgix una canvi de mentalitat. Confie que la publicació d’este llibre aporte el seu granet d'arena en la tasca de conscienciació i preservació que tenim per davant; si no fóra així, sempre quedarà per a escarni de la nostra vergonya col·lectiva, com un fidel testimoni d’allò tan bell i nostre que no hem sabut salvaguardar.

No estima la terra qui no la coneix, ni la preserva de dany qui no la valora. Coneixement, estima, valoració i preservació són una successió natural de conseqüències, i és segur que, després d’admirar i assimilar els paisatges que trobarem en este llibre, coneixerem més i millor la nostra terra per a més i millor estimar-la, per a enfortir i afonar en el seu sòl la nostra arrel identitària. Gaudiu de la travessia!

El llibre

 • 400 pàgines.

 • 350 fotografies a color.

 • 121 paratges costaners.

 • Tapa dura (245x245 mm)

 • Paper estucat semi-mate de 150 grs.

 • Acabat protector en vernís mate.

Este és l' índex dels continguts i els capítols:

 • Pròleg (de Francesc X. Llorca Ibi)

 • Preàmbul (de Just I. Sellés)

 • Cap 01: Dellà lo Xúquer (comarca de la Safor)

 • Cap 02: Davall l’influx d’Hemeroskopeion (Dénia)

 • Cap 03: La badia de Xàbia

 • Cap 04: La badia del Portitxol

 • Cap 05: Vorejant el cap de la Nau

 • Cap 06: Cingles de pesquera (El Poble Nou de Benitatxell)

 • Cap 07: A l’ombra del cap d’Or (Teulada-Moraira)

 • Cap 08: Des d’Ifac (Benissa i Calp)

 • Cap 09: Als peus de la Bèrnia (Altea)

 • Cap 10: La serra Gelada (L'Alfàs i Benidorm)

 • Cap 11: Davall l’esguard del Puigcampana (La Vila Joiosa i el Campello)

 • Epíleg (de Just I. Sellés)

Les fotografies, tot i ser les protagonistes, no vindran soles, sinó que es faran acompanyar dels més selectes textos antics i actuals, en prosa i en vers, d'autors principalment locals que parlen amb sentiment i erudició de cadascun dels indrets.

El llibre tindrà el mateix paper, els mateixos acabats, la mateixa maquetació i les mateixes dimensions que el llibre anterior Diània terra nostra, però esta volta vindrà enquadernat en tapa dura per a dignificar el seu contingut i fer-lo més durable. Un llibre un poc més gros i robust que el seu germà anterior (Diània terra nostra), millor, digne de la nissaga d'altres foto-llibres sobre el territori diànic en els quals estem treballant i que confiem arriben amb els anys.

Ací es deixa una mostra del capítol 4 corresponent a la badia del Portitxol, a Xàbia. Espere que vos agrade.

Sobre les recompenses i els terminis

El llibre proposat pesarà més de dos quilos. Això vol dir que s'haurà de certificar el seu enviament i que les despeses superaran els 10€, encarint la seua adquisició. És per açò que es recomana l'arreplegada del vostre exemplar en mà a qualsevol de les nombroses presentacions que l'autor emprendrà des de la seua publicació i al llarg de tot l'estiu, o que, millor encara, l'arreplegueu en la presentació inaugural que es celebrarà el divendres 18 de juny en un lloc costaner encara indeterminat que s'informarà més endavant.

A més del llibre proposat per a esta campanya de micro-mecenatge, l'autor oferix altres recompenses per atendre les necessitats que particulars, associacions, ajuntaments i empreses puguen tindre. S'oferixen altres foto-llibres i novel·les de l'autor, packs de llibres, excursions fotogràfiques i en caiac, màsterclass de fotografia amb drons i presentacions privades i públiques del llibre per a diferents col·lectius.

Sobre l'autor

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura. En 2009 es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la amb El llanto del petirrojo, la seua primera obra. Des d’aleshores treballà en un projecte literari ambiciós i apassionant que l’any 2014 el portà a editar la seua segona novel·la, la primera històrica: Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya. Un any després publicà Al-Azraq. El visir que somiava La Muntanya (2015), un llibre de divulgació històrica en què l’autor vessà bona part de les anotacions i les fotografies que guardava en la llibreta de camp de la novel·la. El següent projecte literari seria una altra novel·la històrica ambientada en la nostra terra. Durant la fase de documentació prèvia a la seua escriptura, l’autor explorà els més singulars indrets del territori diànic, l’immens escenari on transcorria l’acció de la novel·la. Així va nàixer Diània, terra nostra (2017), el foto-llibre que preludiava Amira. L’última flor de La Muntanya (2019), la novel·la que publicaria dos anys després.

Sessió fotogràfica a la cala dels Testos
Sessió fotogràfica a la cala dels Testos

Esgotat per l’ingent esforç que havia suposat documentar i escriure dos novel·les històriques seguides amb els seus corresponents apèndixs fotogràfics, l’escriptor beniarresí decidí canviar el registre literari i mamprendre el gènere de viatges. Diània s’havia convertit ja en la seua mussa i cap a esta dirigí de nou tot el seu interés. Actualment documenta i escriu La Marina en caiac. Crònica d’una travessia anticiclònica, el seu primer llibre de viatges. Per tant, Diània, paisatges costaners (2021) és el quadern fotogràfic de la publicació que està per vindre.

Pàgina de l'autor
Perfil de Facebbok
Perfil d'Instagram
Portafoli fotogràfic 500px

+ Info

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

18 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Marilola

  Marilola

  5 days

  L'arreplegue a Potríes .

 • Marilola

  Marilola

  5 days

  L'arreplegue a Potríes .

 • Marilola

  Marilola

  5 days

  L'arreplegue a Potríes .

 • Irene

  Irene

  6 days

  Ganaaas locaaaasss!!!!

 • Irene

  Irene

  6 days

  Ganaaas locaaaasss!!!!

 • Maria Sentandreu

  Maria Sentandreu

  12 days

  Sóc Bienve de Quatretonda! Amb ganes de veure el llibre ja!

 • Just I. Sellés

  Just I. Sellés
  Author

  16 days

  Gràcies a tots per la vostra confiança

 • miquel.simon62@gmail.com

  miquel.simon62@gmail.com

  16 days

  Per la pervivència de la nostra llengua, cultura i paisatge. Que tinguem sort!!!!

 • Hèctor Rubio

  Hèctor Rubio

  17 days

  Reservat. Quines ganes de fullejar-lo ja!!

 • Morralla Films

  Morralla Films

  17 days

  Ànim, Just!

#01 / JA TENIM PRESENTACIÓ INAUGURAL!!!

Benvolgudes amigues i amics,

en primer lloc vull agrair la vostra confiança en este projecte editorial en el qual haveu col·laborat. Gràcies de tot cor per participar d'esta iniciativa cultural amb tota la pluja pandèmica que ens està caient damunt.

A més d'expressar-vos el meu agraïment, vos vull anunciar que el divendres 21 de maig farem la primera presentació del llibre, una presentació inaugural que volem que siga ben lluïda. Hem pensat en fer una vetlada cultural multi-disciplinar, on la poesia, la gastronomia i la música de la nostra terra diànica siguen protagonistes. I hem cregut necessari que eixa presentació primera fóra a la vora de la mar, clar. El lloc? Als peus del castell de Moraira. L'hora? Les 20:00h.

Començarem amb una degustació de les millors i més variades coques de la Marina cuinades pel xef Daniel Albors. Després,… read more

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.