❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Robert Agustina i Busquets: Obra per a cobla

Enregistrament de les sardanes i obres per a cobla de Robert Agustina amb la Cobla Berga Jove

Cobla Berga Jove

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
92
Aportaciones
2.375€
De 1.400€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Nou objectiu en marxa! Coneix tots els detalls aquí!

El nom de Robert Agustina ha anat lligat al de la Cobla Berga Jove pràcticament des dels seus inicis: l’any 2015, per celebrar el primer any de la formació, vam encarregar-li la sardana Un any i un dia. Més endavant han vingut altres estrenes, com Queralt al cor o Petits Marc i Queralt, dedicada als seus dos fills bessons i estrenada el 2016 a l’Aplec de Berga. A més, Agustina ha dirigit la formació en múltiples concerts, i més darrerament en alguns dels concerts de l’espectacle que hem presentat amb el grup català Obeses.

Ja l’any 2016 va sortir la idea d’un possible enregistrament amb l’obra per a cobla de Robert Agustina, incloent-hi les sardanes escrites per encàrrec de la Cobla Contemporània i la fantasia per a cobla i percussió Quòdlibet, inspirada en temes de la Patum. Finalment, aquest 2020, i coincidint amb el 50è aniversari del compositor, hem pogut portar a terme l’edició d’aquest CD.

Robert Agustina i Busquets - Biografia

No vaig néixer en una família de músics però sí molt musical, cosa que em va portar a iniciar els meus estudis amb el piano (és clar!) però un músic experimentat em va aconsellar la trompeta “perquè n’hi ha pocs”. Devia tenir raó perquè, amb prou feines aguantava l’instrument, em va fitxar la llavors Cobla Atanaga (després Principal de Berga) on m’hi vaig estar deu anys. Aquí va començar el meu idil·li amb la sardana: als vint anys vaig estrenar la primera, recomposta parcialment més endavant, i fins ara. Entremig van venir els estudis amb el mestre Josep Soler i la composició d’obres d’altres gèneres “molt seriosos” però és en el món de la cobla on deixo anar la meva vena més lírica i, perquè no, també la més sorneguera.

La Cobla Berga Jove

La Cobla Berga Jove va iniciar el seu camí el dia 31 d'octubre de l'any 2014, amb un concert al Pavelló de Suècia de Berga sota l'aixopluc de l'ANC de la ciutat. A partir d'aleshores, ha format part de diversos projectes, col·laborant amb l' Esbart Sant Martí de Barcelona, el saxofonista Miquel Bofill, el cantautor Roger Mas, l'arpista Esther Pinyol i, durant el darrer any i mig, ha portat arreu de Catalunya l'espectacle conjunt amb el grup català Obeses.

La Cobla ha actuat sota les batutes de Denis Rojo (director titular), Robert Agustina, Joan Casas, Jesús Ventura, Jordi Figaró i Francesc Cassú.

L'any 2016 va dur a terme l'enregistrament del CD Sardanes del Centenari, amb sardanes d'estrena dedicades al Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.

Podeu saber més informació sobre nosaltres a la pàgina web www.coblabergajove.cat i mantenir-vos al dia de novetats a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (@coblabergajove)

Cobla Berga Jove (setembre 2020)
Cobla Berga Jove (setembre 2020)

Repertori

Primer bloc (Espontànies)

  • Il·lusions (2003)

  • Nans i gegants (2004)

  • Op. 41 (2011)

  • Clàssica (2020)

Segon bloc (Dedicades)

  • Gerard i Marta (2001, a Gerard Comellas i Marta Camps)

  • Un any i un dia (2015, a la Cobla Berga Jove)

  • Queralt al cor (2016, al Centenari de la Mare de Déu de Queralt)

  • Per tu, Pol (2009, a Pol Agustina)

  • Petits Marc i Queralt (2016, a Marc i Queralt Agustina)

Tercer bloc (Col·laboracions amb la Cobla Contemporània)

  • L’abella picapedra (2012)

  • Malbaratament indecent per sota la taula (2016)

  • Una de l’oeste (2018)

Quart bloc (Obres)

  • Breu divertiment sobre una popular catalana (1999)

  • Quòdlibet, fantasia per a cobla i percussió sobre temes de la Patum (2010)

A què destinarem la teva aportació?

Les aportacions que els mecenes feu per al nostre projecte aniran destinades a l’enregistrament i edició d’una tirada de 500 CDs. La direcció musical del projecte anirà a càrrec del titular de la Cobla Berga Jove, Denis Rojo; i la presa de so, edició i mescla del disc anirà a càrrec de Tasso Laboratori de So, amb Enric Giné al capdavant. La il·lustradora Bet Calderer, que ja ha col·laborat amb Robert Agustina en diverses ocasions, es farà càrrec del disseny de la portada i el llibret del CD.

Recompenses

  • Pla 1: 15€ ▪ CD + Menció al llibret

  • Pla 2: 25€ ▪ CD + Menció al llibret + CD Sardanes del Centenari (Cobla Berga Jove) + Prioritat en la reserva d'entrades pel concert de presentació [Previst per l'abril de 2021 a Berga]

  • Pla 3: 45€ ▪ CD + Menció al llibret + CD Sardanes del Centenari (Cobla Berga Jove) + Prioritat en la reserva d'entrades pel concert de presentació [Previst per l'abril de 2021 a Berga] + 2 entrades pel concert + Sorteig de la làmina original de la caràtula del CD

  • Pla 4: 120€ ▪ CD + Menció al llibret + CD Sardanes del Centenari (Cobla Berga Jove) + Prioritat en la reserva d'entrades pel concert de presentació [Previst per l'abril de 2021 a Berga] + 2 entrades pel concert + Sorteig de la làmina original de la caràtula del CD + Menció a les xarxes com a Mecenes d'Honor

  • Pla 5 (Empreses): 400€ ▪ CD + Menció al llibret + CD Sardanes del Centenari (Cobla Berga Jove) + Prioritat en la reserva d'entrades pel concert de presentació [Previst per l'abril de 2021 a Berga] + 2 entrades pel concert + Sorteig de la làmina original de la caràtula del CD + Menció a les xarxes com a Mecenes d'Honor + Inclusió de la marca al programa del concert de presentació

Calendari

  • Novembre/Desembre 2020: Preproducció i assajos musicals de la Cobla Berga Jove

  • Finals de desembre 2020: Enregistrament del disc

  • Primer trimestre 2021: Publicació del CD Robert Agustina i Busquets: Obra per a cobla

  • Març/Abril 2021: Concert de presentació del disc a Berga i entrega de les recompenses

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

11 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Josep Maria Vinyas Canal

    JOSEP MARIA VIÑAS CANAL

    3 años

    Pel futur de la sardana i la cobla !

  • josep antoni martinez lopez

    josep antoni martinez lopez

    más de 3 años

    Moltes felicitats per la iniciativa, esperem que el projecte sigui tot un èxit !!!

  • Natalia García

    Natalia García

    más de 3 años

    Una iniciativa preciosa de la mà d'un gran professional!

  • cscalonge

    cscalonge

    más de 3 años

    Enhorabona per la iniciativa!

  • Queralt

    Queralt

    más de 3 años

    La Berga Jove i el Robert s.ho val , ho diu la Queralt! Felicitats a tots, només fent tals obres tirem endavant el País!

  • Biel

    Biel

    más de 3 años

    Drets!!

  • Mar

    Mar

    más de 3 años

    Molta sort, amics!! Té molt bona pinta!

  • Josep

    Josep

    más de 3 años

    Que serveixi per el progrés de la sardana.

  • Carme Calderer i Tuyet

    Carme Calderer i Tuyet

    más de 3 años

    "La música cura moltes penes" Gràcies Robert

  • eduardsendra

    eduardsendra

    más de 3 años

    amb ganes de tenir a les mans el nou disc

#01 / Ajuda’ns a aconseguir el segon objectiu!

Nou objectiu en marxa!
Nou objectiu en marxa!

Primer de tot volem agrair immensament a totes les persones que heu col·laborat com a mecenes per a aquest projecte. Amb les vostres contribucions heu assegurat l’èxit de la realització del CD i donat que hem aconseguit l’objectiu marcat amb només 11 dies, hem decidit no aturar-nos a aquí i anar més enllà.

Us proposem ara un segon objectiu que no us deixarà indiferents. Ens proposem com a segon objectiu recaptar 1600€ més (un total de 3000€). En cas d’assolir aquesta xifra, la recompensa és d’allò més espectacular. Heu desitjat sempre tenir una sardana dedicada? O bé un retrat fet a mà? Doncs contribuint a la campanya, ho podeu aconseguir!

Si assolim el segon objectiu, farem un sorteig entre tots els mecenes (els que hagin col·laborat abans de fixar aquest segon objectiu i els que col·laborin a partir d’ara) d’aquestes 2 obres d’art:

  • Una sardana dedicada i escrita a midaleer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies