❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

DOFINS DE TRAMUNTANA 2020

Campanya per a seguir promovent la conservació dels ecosistemes marins i la població del dofí mular a la zona de Cap de Creus. Suma't!

SUBMON

A project of

Created in

18%
16
days
39
Patron
1.880€
From 10.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Fa ja tres anys vam iniciar “Dofins de Tramuntana”, un projecte per a la conservació de la població del dofí mular de les aigües del Nord de Catalunya, amb la participació de sectors d'interès i l'objectiu d'impulsar el desenvolupament territorial basat en la conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics de la zona del Cap de Creus. Hem treballat amb tots els sectors rellevants que coexisteixen amb els dofins: pescadors, confraries, peixateries i sector turístic. Per a preservar el patrimoni natural del mar de Cap de Creus, hem d’aconseguir que tots els actors es sumin al projecte.

El projecte és actiu tot l’any però les campanyes a mar les centralitzem a l’estiu, enguany ens ha estat impossible aconseguir tots el fons necessaris. Es per aquesta raó que l'obrim a la participació ciutadana. Volem continuar amb l’estudi sobre aquesta espècie emblemàtica i més especialment aquest any, en el que no volem perdre la oportunitat de veure l'efecte que ha pogut tenir el nostre confinament sobre la fauna marina. Aquest any més que cap altre ens cal el suport de tots i totes.

El dofí mular

El dofí mular (*Tursiops truncatus*) és una de les espècies de cetacis amb hàbits més costaners. És una espècie vulnerable i sensible a l’impacte d’activitats antropogèniques, com la interacció pesquera, un problema ben documentat en el mediterrani Catalano-Balear. Des de 2017, a partir del projecte Dofins de Tramuntana, hem estat promovent la conservació dels ecosistemes marins i la població del dofí mular en la zona del Cap de Creus.

El Canyó de Creus, juntament amb l’àrea de la Ligúria, és una de les zones més productives del mediterrani occidental i amb major biodiversitat en les seves aigües i fons marins, com indiquen diversos estudis científics realitzats en la zona. Està inclòs en l’espai de la xarxa Natura 2000 LIC ESZZ16001 del Sistema de canyons submarins occidentals del Golf de Lleó.

Promotors del projecte

SUBMON és una entitat que des de 2008 treballa per a la conservació del medi marí i per assolir una relació sostenible de la societat amb el mar. Al llarg d’aquests anys, hem desenvolupat més de 250 projectes de conservació, educació i sensibilització de la biodiversitat marina.

Carla A. Chicote: Responsable del projecte Dofins de Tramuntana, a SUBMON encapçala la línia d’investigació de bioacústica i implementació i desenvolupament de protocols per a la mitigació d’impactes de la contaminació acústica sobre els cetacis.

Manel Gazo: Doctor en Biologia Animal especialitzat en mamífers marins i les seves interaccions amb les pesqueries. Director de SUBMON.

Irene Álvarez de Quevedo: Tècnica del projecte establint el vincle amb el sector pesquer de la zona d'estudi.

Entitats col·laboradores

Gran part de la feina realitzada amb pescadors que podem dur a terme en el projecte és gràcies a la col·laboració del GALP Costa Brava i les confraries de pescadors de Roses i Llançà.

Entitats ambientals i empreses turístiques que participen en el projecte:

 • SK KAYAK

 • KAYAKING COSTA BRAVA

 • ASSOCIACIÓ SOM-HI

 • TERRAMAR

 • OFICINA DE TURISME DE ROSES

 • GISFERA

 • BOATS MEDITERRANI

 • EURODIVERS

 • PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS

A què destinarem les vostres aportacions

 • 10.000€: Campanya de 10 dies, uns 6 dies de sortides al mar.

 • 15.000€: campanya de dues setmanes, 8 dies de sortides al mar.

 • 20.000€: campanya de 20 dies, més de 12 dies de sortides al mar.

L’import sol·licitat servirà per a la realització d'una campanya base de 10 dies que inclou la logística, el personal tècnic, el lloguer de la plataforma d’observació (vaixell) i patró i el restabliment de contactes presencials amb el sector dels pescadors. Si aconseguim més diners incrementaríem els dies de mostreig i seguiment i podrem involucrar altres sectors d’usuaris en l’àmbit territorial.

Recompenses

 1. Apadrina un dofí: Menció al web i xarxes socials + apadrinament d'un dofí i enviament de certificat (20€)

 2. Samarreta "Building a sustainable marine future" i menció al web i xarxes (30€)

 3. Un dia de campanya: Reconeixement, samarreta i experiència in situ d'un dia de campanya per a dues persones (200€)

 4. Activitat Team Building: visita in situ d'un dia en grup per a conèixer el projecte, explicació + sortida de campanya (1000€)

Calendari previst

La nostra previsió és realitzar la campanya a finals d'estiu (setembre 2020).

Quant a les recompenses que inclouen sortides amb nosaltres durant la campanya, informarem de manera personalitzada a cada mecenes del calendari disponible per a poder programar les sortides de forma àgil.

Vols conèixer més sobre el projecte?

>> https://dofinsdetramuntana.cat/

Sobre SUBMON:

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

3 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • MARTINEZ DORA

  MARTINEZ DORA

  1 days

  BRAVO

 • Rai Puig

  Rai Puig

  24 days

  Follow your dreams!!

 • patriciopd

  patriciopd

  24 days

  Ánimo! Seguro que lo conseguís!

20€
14 backers
Apadrina un dofí

Menció al web + certificat SUBMON d'apadrinament d'un dofí mular

Estimated delivery October 2020
200€
15 left (of 20)
Un dia de campanya per a dues persones

Menció web + samarreta Dofins de Tramuntana + Experiència in situ "un dia de campanya" per a dues persones.

Explicació del projecte i sortida al mar amb l'equip de SUBMON.

calendari segons disponibilitat. Contactarem amb cada mecenes de forma personalitzada

Estimated delivery September 2020
1.000€
3 left (of 3)
Team building: sortida al mar

Activitat Team Building: visita in situ d'un dia en grup per a conèixer el projecte, explicació + samarreta "Construint un futur marí sostenible".

Grup màxim de 8 persones

Calendari segons disponibilitat. Contactarem amb cada mecenes de forma personalitzada

Estimated delivery September 2020
Cookies help us to offer you the best experience. Settings