❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

MÚSICA I POESIA: CD Artur Àlvarez canta AUSIÀS MARCH + Poemari TRILOGIA

Nova producció poètica i musical del cantautor castellonenc

Usuario dado de baja

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
19
Aportaciones
575€
De 1.400€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Als meus seixanta i pocs… continue experimentant aqueixa indefinible sensació que t'atrapa i t'impulsa a compartir el fet creatiu. Sent el mateix pessigolleig que fa quasi quatre dècades quan vaig cantar en públic per primera vegada una recopilació de versos populars.

A principis d'any, després de més de 40 anys actuant, vaig comunicar la meua retirada dels escenaris que, en cap cas, era la retirada de la producció artística. De fet, acabat d'enfornar, està l'ambiciós projecte que vam emprendre en 2019 i que hem finalitzat recentment, El NÚVOL POÈTIC (http://elnuvolpoetic.bandcamp.com). Una col·lecció, virtual i gratuïta, en la plataforma BANDCAMP de 20 CD’s en els quals musique i interprete, amb una barreja d'instrumentació més tradicional i d'altra pròpia de la música sintetitzada més avanguardista, versos d'un nodrit grup de poetes contemporanis del País Valencià.

Paral·lelament a l'esmentada activitat, en tot aquest temps, he prestat també atenció a la meua producció poètica i musical. Fruit de tot això és el material que dóna contingut a la campanya de micromecenatge que hui presente i per la qual us sol·licite el vostre mecenatge perquè puga veure la llum.

Des que vaig veure per primera vegada la trilogia cinematogràfica TROIS COULEURS: BLEU, BLANC, ROUGE del director polonés Krzysztof Kieślowski he professat un culte especial per les tres pel·lícules.

Des de la primera visualització quedí atrapat per les subtileses, el simbolisme, les atmosferes… en definitiva, per la gran dosi de lirisme que contenien els tres cel·luloides.

Les pel·lícules les he visionades fins a la sacietat i sempre he sentit la mateixa necessitat, realitzar una interpretació poètica dels seus continguts. Doncs bé, el poemari TRILOGIA (A recer de Kieślowski) és el fruit d'eixa necessitat.

Com deia, a banda de dedicar els darrers mesos a omplir de contingut el NÚVOL POÈTIC, he utilitzat el mateix concepte per a dur a terme un projecte paral·lel en relació amb la nostra poesia medieval. I concretament amb la producció poètica del seu màxim representant, AUSIÀS MARCH. El resultat ha estat la recopilació d'un material d'estudi susceptible de ser editat fisicament en un CD. Un material discogràfic, en format digifile tres pales, que respon al títol de Artur Àlvarez canta AUSIÀS MARCH, utilitzant com a punt de referència fragments de poemes de March actualizats al valencià modern per Joan Fuster.

Un material conjunt, musical i poètic, confeccionant en aquest darrer any juntament anava també omplint de contingut EL NÚVOL POÈTIC. Com diu el refrany: heure la mare i els pardalets. Ara, amb la vostra ajuda, espere que veja pròximament la llum.

Darrera actuació d
Darrera actuació d'Artur Àlvarez en concert. Almussafes 2019.

Des de molt jove he comprés que en la música, la literatura, la pintura… en general, les Belles Arts, si no estàs al lloc adequat en el moment just i, a més a més, no claudiques a les imposicions del negoci, no interesses a la indústria. És el peix que es mossega contínuament la cua. Un cercle viciós que ens deixa fora de joc a molts com jo, creautors independents que autogestionem la majoria de la nostra producció artística. Sempre he cregut en alternatives més justes i democràtiques on el valor de la creativitat i la necessitat de compartir estiguen per damunt del consum sense ànima. Per desgràcia, des del meu punt de vista, el negoci fa temps que ha perdut l'ànima.

Aquests arguments són els que em fan novament prendre la decisió de finançar i distribuir aquesta nova proposta mitjançant una campanya de mecenatge.

Entre les coses positives que trobe, cal destacar la possibilitat de fer sentir, a les persones que decidiu col·laborar amb les vostres aportacions, que és un projecte compartit que valora, en primer lloc, el fet creatiu i relega a un segon pla el negoci. Realment, és molt gratificant caminar junts cap a un objectiu comú: compartir i gaudir.

Finalment, reitere la meua sol·licitud d'ajuda econòmica. Us anime a triar la recompensa que considereu oportuna. La vostra aportació servirà per a gaudir d'una lectura poètica i una escolta musical que considere originals i interessants. I el més important, fareu possible que un humil i indepemdent creautor com jo puga realitzar el seu continu somni: compartir la creativitat. Sense cap dubte, una de les millors maneres de sentir-nos lliures.

Per endavant, gràcies!

Artur Àlvarez

Qui sóc

Artur Àlvarez i Boix (Castelló de la Plana, Plana Alta, 1957). És cantautor, poeta i altres menesters creatius. Respecte l’activitat musical, allà pel 1978 va ser cofundador del grup de cançó popular ADESIARA. Grup amb el qual editaren el CD 20 anys després... i va continuar actuant fins a la seua dissolució definitiva en 2010.

En la dècada dels '80 va compaginar la cançó popular amb la música de ball, en formacions com ara l'orquestra FILADÈLFIA, CICLADES o MAKUMBA.

Al 2004, inicia formalment l’activitat com a cantautor i edita el primer CD, Deixa’m dibuixar-te un espai (Edició privada)”.

Amb el segell discogràfic d’Audiovisuals de Sarrià, Castelló, triangulada plana (2007), musicant i interpretant el líric del poeta Albert Vernet i Mateu. També treballs íntegrament personals en música i lletres. Treballs com Paisatges (2010) i Hores Baixes (2011). Així com d'altres que han estat la base per a homenatjar il·lustres poetes castellonencs com Pols del meu camí-Bernat Artola 50 anys (2008) i A recer de la mar-Miquel Peris 25 anys (2012).

Al gener de 2014 edità el CD Entre versos i pinzells contemporanis dedicat a poetes i pintors contemporanis de les comarques castellonenques.​

Amb motiu d'una dècada en solitari com a cantautor, al 2014 va editar el llibre/CD 10 anys de versos i cançons.

Al 2015, A RITME DE BLUES. Un nou homenatge a Bernat Artola i Miquel Peris en clau de blues. Amb la col·laboració d’un nombrós grup d’amigues i amics músics locals.

El mateix any, participa, amb el tema Com una onada embravida, al doble CD Després vingué la música (Antología de poemes de Manel Alonso i Català).

A la primavera del 2017 presenta un doble CD, [TRIBUT], per homenatjar a la cançó d'autor.

El darrer treball discogàfic conté una desena de cançons amb poemes d'una selecció de poetes valencians actuals, 10 POETES CONTEMPORANIS del País Valencià (desembre 2018), musicant poemes de Manel Alonso, Carme Arnau, Berna Blanch, Alba Fluixà, Gràcia Jiménez, Susanna Lliberós, Francesc Mompó, Àngel Moreno, Vicent Penya, Josep Porcar.

Al 2020, finalitza el projecte EL NÚVOL POÈTIC. Col·lecció de 20 CD's dedicats a 20 poetes

representatius de la poesia contemporanea al País Valencià (Manel Pitarch, Manel Alonso, Josep Lluís Abad, Alba Fluixà, Berna Blanch, Gràcia Jiménez, Rosa Miró, Vicent Penya, Maria Carme Arnau, Susanna Lliberós, Francesc Mompó, Romà Bernad, Aina Garcia-Carbó, Ramon Guillem, Isabel Robles Maria Josep Escrivà, Jaume Pérez Montaner, Àngels Gregori, Mercè Claramunt, Artur Àlvarez).

Com a poeta, Artur Àlvarez escriu des de molt jove. Ha publicat en la xarxa poemaris com Darrere les bambolines , Les paraules oblidades i Haikus. En paper, Poemes i microassajos de la Primera Llum del Dia (Autoeditat) i és coautor, amb poemes que complementen la narració El temps de Niculina de l’escriptora Isabel Marín, del llibre col·lectiu Ponts suspensius (Editorial ONADA).

Al 2017, guanya, amb el poemari Caragola, el premi MIQUEL PERIS de poesia en els XXV Premis de la Mar de Poesia (Edita Ajuntament de Castelló), coincidint amb el centenari del naixement de l'esmentat poeta.

Al 2018, 100 TRIBUTS en DO MAJOR, recull de poemes dedicats a personalitats de la cançó d'autor. Un recorregut per la banda sonora de les nostres vides.

A les acaballes del mateix any, publica el poemari Amor i fum.

També col·labora en publicacions locals amb articles de caire musical o filosòfic. Pertany a l’associació literària d’escriptors i escriptores de les comarques de nord del País Valencià, EL PONT, Cooperativa de Lletres.​ Habitualment escriu en el seu blog SINGLADURES.

A les acaballes de 2019, després de 40 anys de recórrer escenaris en diferents projectes i formacions, anuncia en un comunicat la seua retirada definitiva dels escenaris.

Pretén, a partir d'ara, compaginar l'activitat creativa multidisciplinar (música, poesia, pintura, disseny gràfic...) de la forma mes relaxada i lúdica possible.

Sobre les recompenses

La campanya presenta com recompensa ESTÀNDARD l'oferiment conjunt del CD i poemari, en un únic pack.

Material extra que Artur Àlvarez ofereix a les recompenses
Material extra que Artur Àlvarez ofereix a les recompenses

Relació d'altre material extra oferit a les recompenses:

  • Poemari AMOR I FUM (Edició 2018).

  • Poemari 100 [TRIBUTS] en DO major (Edició 2018). Una publicació que, vers a vers, rendeix tribut poètic a 100 personalitats de la música.

  • DOBLE CD [TRIBUT]. Un homenatge a la cançó d'autor amb versions d'una selecció de cantautors i cantautores que formen part de la banda sonora de la nostra vida. (2017).

  • Llibre + CD A RITME DE BLUES. Dedicat a la poesia del il·lustres poetes, fills predilectes de Castelló, Bernat Artola i Miquel Peris). (2015).

  • CD ENTRE VERSOS I PINZELLS CONTEMPORANIS. Artur Àlvarez canta a poetes contemporanis de les nostres comarques. Complementat amb poemes i la creativitat pictòrica d'un nodrit grup de pintores i pintors locals. (2013).

  • CD PAISATGES. Artur Àlvarez. (2010).

  • CD CASTELLÓ, TRIANGULADA PLANA. Monogràfic poètic del poeta Albert Vernet dedicat als orígens i fets destacables de la ciutat de Castelló. (2007).

AQUAREL·LA

A què destinarem les vostres aportacions

El disc ja està gravat i mesclat i el poemari preparat per trametre'l a la impremta.

Les vostres aportacions aniran destinades al procés de masterització final i a l'edició física, en format DIGIFILE (tres pales) del CD. Així mateix, el poemari preparat per a la seua edició. Ens hem marcat l'objectiu de 1.400 euros per a cobrir les despeses de les edicions, dissenys gràfics, tràmits ISBN i D.L. del poemari i CD, Correus...

Calendari previst

Si s'aconsegueix l'objectiu de finançament, totes i tots els mecenes tindreu les vostres recompenses en un termini màxim de 30 dies a partir de la finalització del crowdfunding.

Com funciona la campanya

El projecte té un objectiu de finançament, establit pel creador (1.400 euros), i 40 dies per a aconseguir-ho. Finalitzat el termini existeixen dos escenaris:

a) Que no s'haja recaptat el 100% de l'objectiu de finançament. En aquest cas no hi ha cap mena de transacció monetària i els compromisos d'aportació dels mecenes queden anul·lats.

b) Que s'haja arribat al 100% de l'objectiu de finançament o s'haja superat. En aquest cas, els mecenes reben en el termini estipulat les corresponents recompenses. Únicament en aquest cas es realitza el càrrec en les targetes.

Darrer desig

Ajuda'ns a difondre la campanya. Dis-li als teus amics, familiars, companys i companyes de treball… que vas ajudar al fet que aquest projecte veja la llum, que formaràs part d'ell i que ells també poden formar part.

A la teua sencera disposició per a tots els dubtes, suggeriments o aclariments que desitges.

Una forta abraçada i, per endavant, gràcies.

Artur Àlvarez.

Artur Àlvarez a INTERNET:

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jordi Aguilar

    Jordi Aguilar

    casi 4 años

    Gràcies per la iniciativa

  • Elena

    Elena

    casi 4 años

    Molta sort, Artur! T'ho mereixes per la teua abnegada dedicació.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies