❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

VullEscriure – Llibre Sant Jordi 2020

El llibre escrit pels escriptors de la 8a temporada de VullEscriure.cat, aquest any inspirats pels cinc sentits!

Teresa Saborit

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
48
Aportaciones
1.375€
De 200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Descripció del projecte

Benvinguts a VullEscriure.cat: la web pels amants de l'escriptura en català que funciona des de l'1 de gener del 2012!

Arriba Sant Jordi i, amb la diada del llibre, arriba també un dels moments més esperats de la web: la publicació del llibre de Sant Jordi! El recull que editem cada primavera amb una selecció dels millors textos escrits durant tota la temporada pels nostres fantàstics escriptors ;)

D'octubre a febrer, els nostres valents gladiadors de la paraula heu hagut de plantar cara a un enemic ferotge: «La Crida de La Setmana». 7 dies per escriure un microrelat de 300 paraules, amb una paraula obligatòria (la de maldecaps que han provocat mots aparentment benèvols com «xiuxiueig», hehe). 7 dies per comentar els textos escrits pels vostres companys.

Aquest any, a més a més, cada Crida de la Setmana ha vingut acompanyada per tres dificultats addicionals. En primer lloc, cada una de les Crides ha estat inspirada en un dels cinc sentits: vista, olfacte, gust, oïda, tacte. En segon terme, cada setmana s'ha plantejat una minicrida «online»: una dificultat opcional a incloure en el text de resposta a la Crida (des de mims col·locant bombes fins a ovnis estavellant-se contra les muntanyes de Montserrat). I, per últim, una minicrida «postal», exclusiva pels mecenes que van escollir aquesta recompensa en participar en el Verkami que va fer possible la 8a temporada: quinze sobres amb tota mena de «sorpreses» que també heu hagut d'incorporar en els textos (retoladors de tinta invisible, ambientadors amb olor de piruleta, sals de bany, pots de mel, cafè, xocolatines, antifaços, cascavells,...).

Ha estat un goig llegir-vos setmana rere setmana. Esperem que us hagueu divertit tant com nosaltres! Ens fa pena acomiadar-nos, però sabem que no és un «adéu», sinó tan sols un «arreveure»: si continueu fent-nos confiança, nosaltres us continuarem fent propostes per seguir escrivint ;)

Ens llegim, escriptors!
.


.

Recompenses

Mantindrem activa aquesta campanya de micromecenatge fins el diumenge 1 de març del 2020 a la mitjanit. Utilitzarem els diners que recollim per editar i publicar el llibre i per enviar les recompenses: a través de la plataforma podreu encarregar tants llibres com vulgueu i decidir si voleu que us els enviem per correu postal certificat o si preferiu venir a recollir-los en persona en la presentació que farem a Barcelona el dissabte 18 d'abril al matí.

A més a més, aquest any també podreu reservar tasses i blocs de notes de VullEscriure! :D

El 2 de març, l'endemà d'haver finalitzat la campanya, enviarem a imprimir tots els llibres que ens hagueu encarregat i, si tot va bé, la primera setmana d'abril podrem portar els llibres a Correus perquè, aquells que hagueu triat rebre'ls per correu postal certificat, els rebeu abans de Sant Jordi.

Estigueu atents al nostre twitter @VullEscriure! Us anirem informant de totes les novetats… I és possible que us demanem alguna opinió ;)

.


.

Voleu saber més coses sobre nosaltres?

Visiteu-nos a la nostra web: www.VullEscriure.cat! També ens podeu seguir a través de Twitter, Facebook i YouTube o enviar-nos un correu a [email protected]. Ens llegim!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • XusMas

    XusMas

    4 años

    Ens veiem en la recollida del llibre :D

  • JordiPlana

    JordiPlana

    4 años

    Gràcies Teresa!!

  • Moooolta il.lusió

  • Montserrat Vilaró Berenguer

    Montserrat Vilaró Berenguer

    4 años

    Estupendo

  • dacfortuny

    dacfortuny

    4 años

    Que bé! Moltes gràciees!! 📚

  • Glòria Casacuberta

    Glòria Casacuberta

    4 años

    Quines ganes de veure el nostre llibre!!

#08 / Llibres de Sant Jordi desconfinats!

Sí, sí, ho heu llegit bé: els primers llibres de Sant Jordi 2020 de VullEscriure ja han començat a viatjar cap a les vostres cases!

1) Si heu completat el formulari amb les vostres dades (que us hem enviat des de la web de Verkami).

2) I si heu fet la transferència per cobrir les despeses d’enviament (en cas que aquesta no hagués estat la vostra elecció inicial en escollir les recompenses).

3) Sapigueu que els llibres ja estan de camí! Si tot va bé, els hauríeu de rebre a mitjans de la setmana que ve.

Si us falta completar algun dels passos, reviseu el correu electrònic que us hem enviat i poseu-vos en contacte. Segur que entre tots podrem resoldre la situació en un tres i no res!

Bon post Sant Joan!

#07 / Tres bones notícies… I una no tan bona

Després de dies de silenci per culpa del confinament, VullEscriure retorna a l’activitat amb tres bones notícies… I una de no tan bona.

  • Primera notícia: Bona. Comença la desescalada! Les xifres de la pandèmia evolucionen favorablement i sembla que aviat tots podrem tornar a una, més o menys, «normalitat». Esperem que hagueu passat el confinament de la millor manera possible i que tots estigueu el màxim de bé.

  • Segona notícia: Bona. Ja estem a les portes de l’estiu! Quan vam aturar-ho tot encara anàvem amb anorac (gairebé) i ara ja podem sortir al carrer sense mànigues i amb pantalons curts (amb les mesures pertinents).

  • Tercera notícia: Boníssima. Reprenem la producció dels llibres de Sant Jordi! Si tot continua com fins ara, podrem anar-los a recollir per enviar-vos-els després de Sant Joan, així que sigui possible transitar entre regions sanitàries. I sí… Hem dit «enviar».

  • I aquesta és la quarta notícia… No tan bona.leer más

#06 / Som escriptors: el nostre poder són les paraules

Som escriptors. El nostre poder són les paraules. Vam iniciar el joc d’escriptura a Twitter #VullEscriureACasa com una forma de descobrir nous ebooks que ens permetessin passar millor la quarantena, però arran de la crida feta per l’Hospital del Mar, demanant que se’ls enviïn cartes pels malalts ingressats en aïllament, hem pensat que era hora de fer un pas endavant i aportar, nosaltres també, el nostre granet de sorra per combatre la pandèmia.

Gratitud. Força. Confiança.

A partir d’avui, cada dia a les 8 del vespre us proposarem d’escriure #tweetrelat en homenatge a aquells qui estan lluitant per contenir el coronavirus SARS-CoV-2. Cada dia, un col·lectiu diferent. Cada dia, l’etiqueta #VullEscriureACasa més un hashtag representatiu de cada grup d’homenatjats. El primer, com no podia ser d’altra manera, servirà per sumar-nos a la iniciativa de l’Hospital del Mar: #Cartesquecuren.

Missatges d’agraïment. Missatge d’ànims. Missatges d’esperança.leer más

#05 / Adéu, Sant Jordi. Hola, #VullEscriureACasa!

Ja és oficial: no hi haurà Sant Jordi. En conseqüència, cancel·lem la trobada del 18 d’abril i deixem per més endavant la forma de recuperar-la. Atenent les mesures de confinament decretades, tampoc no s’enviaran els llibres de VullEscriure per correu postal. Tant de bo la situació millori en breu i tots puguem tornar a la normalitat ben aviat. Des d’aquí, el nostre homenatge i agraïment a tots els qui estan lluitant per contenir la Covid19: Moltes gràcies!

La quarantena és necessària per controlar la propagació del coronavirus, però a voltes es fa pesada. Els escriptors que estàvem en plena acceleració pre Sant Jordi, de sobte ens hem vist frenats en sec. Per ajudar-vos a fer més passable el confinament, hem decidit organitzar un petit joc d’escriptura: #VullEscriureACasa.

  • Quan? Cada dia, a les 8 del vespre, mentre duri la quarantena, publicarem una proposta per escriure al nostre compte de Twitter @VullEscriure.

  • Què? Publicarem una imatge en la que trobareu la portada d’un ebook

#04 / Coronavirus i Sant Jordi

El primer és el primer: tal i com ja us vam confirmar pel Twitter, tenim el goig d’anunciar-vos que tots els llibres de Sant Jordi de VullEscriure d'aquest any ja són a impremta! Moltes gràcies a tots per participar en el projecte.

El segon és el segon: no sabem si hi haurà Sant Jordi. De moment, per culpa del coronavirus, han quedat cancel·lats tots els actes dels pròxims quinze dies, però encara ningú no sap si a l’abril la situació ja estarà regularitzada o si s’hauran de prorrogar les mesures extraordinàries. En conseqüència, ningú no pot assegurar encara si es podrà celebrar amb normalitat la diada del llibre i la rosa… O no.

Des de VullEscriure, estem a l’expectativa. A efectes pràctics això significa que, de moment, la trobada del 18 d’abril es manté, però amb un interrogant.

ESCENARI A - Si el coronavirus remet, la trobada del 18… leer más

#03 / Oooooh… Tenim un empat (gairebé)!

Oooooh… Això encara no ens havia passat mai! Finalitzat el període de votacions per decidir la portada del llibre de Sant Jordi de VullEscriure d’aquest any, acabem de recomptar el global de vots rebuts al blog, a la web de Verkami i a les xarxes socials… I tenim un empat (gairebé)!

  • Portada blanca: 51,1% dels vots

  • Portada vermella: 48,9% dels vots

La diferència és tan mínima que hem optat per prendre una decisió kamikaze, extraordinària i sense cap mena de precedent: editarem el llibre amb les dues portades! Sí, sí, ho heu llegit bé (a la Quesis li agafarà un tropell, quan ho sàpiga: no l’hi digueu fins demà al matí, hihi).

TOTS ELS MECENES que heu participat en el Verkami (o que esteu a punt de fer-ho) teniu fins demà dilluns 2 de març, a les 6 de la tarda, per enviar-nos un correu electrònic amb la vostra decisió:… leer más

#02 / Última ronda de votacions!

Moltes gràcies a tots els qui heu votat per escollir les 2 portades finalistes pel llibre de Sant Jordi de VullEscriure d'aquest any! Sumant els vots rebuts al blog de VullEscriure, al blog del Verkami i a les xarxes socials, en total hem comptat amb la participació d’un centenar de votants. Moltes gràcies!

El recompte queda com segueix:

  • En quarta posició (10% dels vots): Portada fons sèpia

  • En tercera posició (26% dels vots): Portada fons negre

  • En segona posició (29% dels vots): Portada fons vermell

  • I en primera posició (35% dels vots): Portada fons blanc

Com veieu, els resultats no podrien ser més ajustats! Quina emoció!

Iniciem la segona i definitiva ronda de votacions, des d’ara i fins dissabte a la mitjanit. Passen a la final les portades de fons vermell i la de fons blanc (veieu la imatge adjunta):

  • Opció 1 => Fons vermell

  • Opció 2 => Fons blanc

leer más

#01 / Ja tenim portada! (o gairebé, hehe)

El llibre de Sant Jordi comença a prendre forma! Per una banda, ja hem rebut els textos de tots els autors que han decidit participar en el recull. Al final seran 39 autors amb 67 textos. Moltes gràcies per la confiança, Zelder, YolandaGF, XusMas, Versus_perduts, Txisky, Tiniana, TereDGrau, Susannaxp, SFC, salvagora, Rasati, Pocatraça, Omatram, Núria 73, Neferieb, montserrat vilaró, Mixa, meyonbook, Llumsdefar, Laura, lalluna, L'Ux de sempre, Jordi, Jenni, ipl.ingrid, Iceberg, Glòria Casacuberta, Farners, espilldaurat, Eduard 7105, deomises, David, dacfortuny, Cristinabcn28, Cristina 92, Cèlia Roca Martín, Carme, Aoi i AlfonsC! 😊

Per altra banda, comencem amb la tradicional ronda de votacions per escollir la portada del llibre! En total hem rebut 24 fotografies per fer el collage de la portada: moltes gràcies per tots els ulls, mans, orelles, llavis i nassos que ens heu enviat!

En la imatge adjunta trobareu les 4 propostes que us hem preparat:

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies