❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

VullEscriure - 8a temporada (2019-20)

Vols escriure? Participa en el disseny de la 8a temporada de VullEscriure.cat!

Teresa Saborit

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
36
Aportaciones
2.120€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PRESENTACIÓ DE LA 8a TEMPORADA

Voleu escriure? Benvinguts a VullEscriure.cat: la web pels apassionats de l'escriptura en català que funciona des del gener del 2012! El Comitè d'Idees de Bombera (Teresa Saborit & Co.) estem començant a dissenyant la 8a temporada i hem pensat de fer-ho com mai abans: amb la participació de tots vosaltres!

Com voleu que sigui la nova temporada? Voleu que només hi hagi enunciats per escriure, però sense intercanvi de comentaris? Voleu que mantinguem els comentaris? Voleu que organitzem una trobada per veure'ns les cares a final de curs? Repetim l'edició del llibre de Sant Jordi? Hi afegim una nova edició de «La nit de les lletres»? I què us semblaria organitzar uns «Amics invisibles literaris», amb trobada presencial inclosa, pels volts de Nadal?

El destí de la 8a temporada està a les vostres mans! En funció de l'import que recollim, la Quesis i el Drac Alat tindran més o menys feina aquest estiu per preparar-ho tot.

Sí, sí, ho heu llegit bé: l'«estiu». Aquest és un dels secrets més ben guardats de la web, però potser ha arribat el moment de desvelar-lo. Des dels inicis de la web, cada temporada de VullEscriure es prepara en jornades maratonianes (de dedicació intensiva i exclusiva) durant els mesos d'agost i principis de setembre: quinze dies per dissenyar la següent temporada i buscar els textos que serviran d'inspiració durant l'any; quinze dies per preparar, gravar i editar tots els enunciats; quinze dies més per actualitzar la infraestructura bàsica de la web perquè tot estigui a punt perquè els escriptors hi pugueu participar a partir de la tardor;... I si això hi sumem les hores de gestió setmanal mentre la temporada està activa... Sort n'hi ha que els nostres animalons no saben què signifiquen les paraules «vacances» ni «conveni laboral», hehe.

Abans que la Quesis i el Drac Alat descobreixin què signifiquen les paraules «vaga» o «jornada de vuit hores», el Comitè d'Idees de Bombera hem decidit obrir aquest Verkami per demostrar-los que la seva feina és apreciada i valorada. Ens ajudeu a convèncer-los perquè la web de VullEscriure continuï un temporada més?

Per facilitar-vos la tasca, hem preparat un seguit de recompenses que trobareu a continuació d'aquest missatge: bolígrafs, tasses, blocs de notes,... Esperem que us agradin! Cada una d'elles està pensada per ser una petita mostra d'agraïment pel vostre suport. Encarregueu-ne per a vosaltres, per als vostres amics i coneguts, per als vostres veïns i, fins i tot, per a aquells companys de feina que us grunyen cada matí en lloc de desitjar-vos un «bon dia». Tota aportació serà més que ben rebuda!

Ajudeu-nos a aconseguir que VullEscriure pugui continuar, un any més, demostrant-nos de nou el que nosaltres ja sabem (el que la Quesis i el Drac Alat necessiten que els recordem de tant en tant, hehe), que VullEscriure és molt més que una web d'escriptura: VullEscriure és un grup d'escriptors que saben que, tant important és allò que s'escriu, com aquells amb qui es comparteix 😉

Continueu llegint!

.


.

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

En funció de l'import aconseguit, la 8a temporada de VullEscriure tindrà:

  • NIVELL 1 (si aconseguim mínim 1.000€): «Web bàsica»

Com ja sabeu de temporades anteriors, la «Crida» és el buc insígnia de VullEscriure i es mantindrà amb el format habitual: cada setmana, una nova proposta per escriure a la qual haureu de respondre escrivint textos d'unes 300 paraules amb només 7 dies de temps; no hi ha escriptors més agosarats que vosaltres en tot el ciberespai català!

Arribar a aquest nivell significarà poder actualitzar la web per adaptar-la als requeriments de la 8a temporada i la publicació de 15 Crides setmanals. Com en temporades anteriors, els enunciats es publicaran en dijous, d'octubre a gener, els dies: 10/10/2019, 17/10/2019, 24/10/2019, 31/10/2019, 07/11/2019, 14/11/2019, 21/11/2019, 28/11/2019, 05/12/2019, 12/12/2019, 19/12/2019, 09/01/2020, 16/01/2020, 23/01/2020 i 30/01/2020.

La web continuarà sent oberta a tothom qui vulgui participar-hi (com sempre, només serà necessari registrar-s'hi per poder-hi escriure i comentar), però els «escriptors-mecenes» que participeu en el Verkami tindreu l'opció de gaudir d'alguns avantatges que no tindran la resta d'escriptors de la web: més temps per respondre a la Crida (podreu accedir als enunciats de forma anticipada per començar a preparar els vostres textos abans que la resta de participants, hehe) i, si ho voleu, un joc de minicrides addicionals que rebreu per correu postal (una per cada una de les 15 Crides de la 8a temporada), bolígrafs, tasses, blocs de notes,... Trieu la vostra recompensa! 😊

En aquest primer nivell, els enunciats es publicaran en format text, sense vídeo. No hi haurà validació de textos (la Quesis no revisarà que els textos que hagueu escrit compleixin amb l'enunciat) i tampoc no hi haurà intercanvi de comentaris.

Us sembla un format massa bàsic? Voleu afegir-hi algun extra? Haurem de pujar de nivell!

  • NIVELL 2 (si aconseguim mínim 1.500€): «Grup d'escriptura»

Si arribem a aquest nivell, VullEscriure continuarà funcionant com un grup d'escriptura virtual: després de publicar el text de resposta a cada una de les Crides, tindreu la possibilitat de compartir-lo amb la resta d’escriptors de la web per comentar-vos entre vosaltres els textos que hagueu escrit. Mantindrem els dos grups de comentaris: «Somriure» (per aquells qui només vulgueu dir coses bones dels textos a comentar) o «Trencaclosques» (per aquells que vulgueu que us diguin una cosa bona i un aspecte que que es podria millorar dels textos que hagueu escrit).

A més a més, la Quesis continuarà revisant que els textos enviats compleixin amb els requeriments marcats en els enunciats de cada una de les Crides setmanals (i estirant-vos de les orelles quan la feu enfadar, hihi) i mantindrà setmanalment el rànquing d'escriptors (recomptant del nombre de textos enviats per cada autor durant tota la temporada).

  • NIVELL 3 (si aconseguim mínim 2.000€): «Inspiració setmanal»

Si arribem a aquest nivell buscarem un fil conductor que uneixi, com cada any, les 15 Crides de la temporada. Fa 3 anys: Clàssics de la literatura universal. Fa 2 anys: Versions originals dels contes clàssics. L'any passat: Contes i llegendes amb dracs de tots el món. Quins serà el tema d'aquest any? Ens haureu d'ajudar a decidir-ho si arribem a aquest nivell!

Els enunciats de cada Crida es complementaran, setmanalment, amb el vídeo de la lectura en veu alta d'un text que tingui relació amb el tema escollit per la temporada i que servirà d'inspiració per a cada una de les Crides de la temporada.

  • NIVELL 4 (si aconseguim mínim 2.500€): - «Llibre VullEscriure 2020»

El llibre de Sant Jordi s'ha convertit en un clàssic de la nostra web: un llibre que publiquem amb una selecció dels millors textos escrits durant tota la temporada i que és una recompensa pels autors més prolífics de la web!

Voleu que aquest any repetim l'experiència? Ajudeu-nos a arribar al quart nivell! Si ho aconseguim, mantindrem el sistema de recompenses habitual: aquells qui respongueu a 5 Crides o més, tindreu dret a incloure 1 text en el llibre; aquells qui respongueu a 10 Crides o més, tindreu dret a incloure 2 textos en la recopilació de Sant Jordi ;)

[Nota: S'obrirà un Verkami específic, durant el mes de febrer, per cobrir les despeses de publicació del llibre.]

  • NIVELL 5 (si aconseguim mínim 3.000€): «Sant Jordi 2020»

I què seria d'un grup d'escriptura, si no ens poguéssim veure les cares almenys un cop l'any? Si arribem al cinquè nivell, la Quesis i el Drac Alat organitzaran una trobada presencial a finals de març per desvirtualitzar-nos i per presentar el llibre de Sant Jordi.

Aconseguirem que, aquest any, el Drac Alat no segresti els llibres de Sant Jordi? O serà la Quesis la qui, aquesta vegada, intentarà boicotejar l'entrega de llibres? Passi el que passi, estem convençuts que aconseguirem, com cada any, que els llibres arribin sans i estalvis a les vostres mans!

  • NIVELL 6 (si aconseguim mínim 3.500€): - «La nit de les lletres»

Què us semblaria celebrar una nova edició de «La Nit de les Lletres»? A través de la web o de les xarxes socials, aquestes sessions virtuals d' speed writing són ja una tradició de la nostra web. Un dissabte al vespre, a partir de les 8 del vespre i fins a la 1 de la nit, cinc hores d'escriptura ràpida en temps real. A cada hora en punt es publica una minicrida, una excusa per escriure: a partir de llavors els escriptors teniu seixanta minuts per escriure el vostre text; ni un segon més.

Si arribem al sisè nivell, organitzarem una sessió de «La Nit de les Lletres» a principis de tardor. Hi podria haver millor forma d'escalfar motors per la nova temporada? (hehe)

  • NIVELL 7 (si aconseguim mínim 4.000€): - «Final de temporada premium»

Escriptors veterans de VullEscriure, tenim una pregunta per fer-vos: l'espera entre el final de temporada (a principis de febrer) i la presentació del llibre de Sant Jordi (a finals de març) se us acostuma a fer massa llarga? Tenim la solució!

Mentre la Quesis i el Drac Alat treballin en la maquetació del llibre de Sant Jordi, us proposarem 5 Crides extres per arrodonir el final de temporada. 5 enunciats que publicarem en dijous, durant els mesos de febrer i març, els dies: 06/02/2020, 13/02/2020, 20/02/2020, 27/02/2020 i 05/03/2020. 5 Crides úniques, sense intercanvi de comentaris i amb dificultats mai vistes fins ara que... I fins aquí podem llegir, hehe.

Si voleu saber-ne més, haureu d'arribar al setè nivell 😉

  • NIVELL 8 (si aconseguim mínim 4.500€): «Amics invisibles literaris»

Una trobada presencial us sembla poc? I si en féssim dues: una al mes de març (com cada any) i una altra a finals de novembre (per desitjar-nos un bon Nadal)?

I com que no es pot fer una trobada de Nadal sense regals... Per què no organitzar uns «Amics invisibles literaris»? Uns «amics invisibles» en el qual no haureu de trencar-vos el cap per trobar el regal perfecte, sinó per escriure unes històries molts especials que...

Voleu descobrir-ne tots els secrets? A arribar al vuitè nivell s'ha dit!

.


.

RECOMPENSES I CALENDARI

Bolígrafs, tasses, blocs de notes,... Al costat d'aquest missatge trobareu les recompenses que hem preparat per agrair-vos el vostre suport. Encarregueu-ne per a vosaltres, per als vostres amics i coneguts, per als vostres veïns i, fins i tot, per a aquells companys de feina que us grunyen cada matí en lloc de desitjar-vos un «bon dia». Tota aportació serà més que ben rebuda!

El calendari del projecte serà el següent:

  • Campanya de Verkami: Juny - Juliol

  • Preparació de recompenses i disseny 8a temporada de VullEscriure: Agost - Setembre

  • Enviament de recompenses: Principis d'octubre

  • Calendari 8a temporada VullEscriure: Octubre 2019 - Abril 2020

El 50% del total de l'import recollit durant la campanya de Verkami es destinarà a cobrir les despeses de la pròpia campanya (impostos, despeses de gestió, enviament de recompenses, etc). El 50% restant anirà destinat íntegrament a cobrir les despeses de la 8a temporada de VullEscriure (hosting, domini, preparació de materials, tasques de programació i webmaster, gestió de la temporada, organització d'activitats, dinamització de la web, etc).

Ajudeu-nos a aconseguir que VullEscriure pugui continuar un any més! Demostreu-nos de nou el que nosaltres ja sabem (el que la Quesis i el Drac Alat necessiten que els recordem de tant en tant, hehe), que VullEscriure és molt més que una web d'escriptura: VullEscriure és un grup d'escriptors que saben que, tant important és allò que s'escriu, com aquells amb qui es comparteix 😊

.


.

VOLEU SABER MÉS COSES SOBRE VULLESCRIURE?

Participeu en el CONCURS que hem organitzat a twitter per celebrar l'arribada de l'estiu! Del 20 de juny al 10 de juliol cada dia, a les 8 del vespre, una nova proposta per escriure que publicarem al compte de twitter de @VullEscriure, amb una imatge com a inspiració i una lletra prohibida que no podreu utilitzar. Seguiu les etiquetes #VullEscriure #VerkamiVE8T!

Els mecenes que respongueu correctament, com a MÍNIM, a 5 dels enunciats proposats, rebreu un REGAL EXTRA juntament amb la recompensa que hagueu escollit en el Verkami: una bossa de roba de VullEscriure! Una bossa amb nanses llargues, de tela de cotó i unes mides aproximades de 36x40 cm, amb espai de sobres per portar-hi tots els vostres estris d'escriptura! (Si participeu en el concurs, quan s'acabi el Verkami i us enviem els formularis per demanar-vos les dades, us demanarem que ens digueu el vostre nom d'usuari a twitter per comprovar si heu complert amb les condicions, hehe.) Feu clic AQUÍ per llegir-ne les bases completes 😉

Voleu saber encara més coses sobre nosaltres? Visiteu-nos a la nostra web: serà una plaer conèixer-vos! Feu clic a aquí: www.VullEscriure.cat. També ens podeu seguir a través de Twitter, Facebook i YouTube o enviar-nos un correu a [email protected]. Ens llegim, escriptors!

Preguntas frecuentes

  • He participat en les propostes de relats breus al twitter i m'heu dit que ja tinc una recompensa. Quina? Com i quan l'aconseguiré? És necessari que faci una aportació com a mecenes?

    En primer lloc: moltes gràcies per participar en el concurs de #tweetrelat de VullEscriure d'aquest estiu al twitter! :D

    1) La recompensa exclusiva pels participants del concurs de #tweetrelat és una bossa de roba de VullEscriure: una bossa amb nanses llargues, de tela de cotó i unes mides aproximades de 36x40 cm, amb espai de sobres per portar-hi tots els vostres estris d'escriptura! ;)

    2) Per aconseguir-la, heu de participar en el Verkami i fer una aportació: quan finalitzi la campanya de micromecenatge, us demanarem que ens indiqueu el vostre nom d'usuari a twitter. El mecenes que hàgiu respost, com a mínim, a 5 dels enunciats proposats en el concurs de tweetrelat #VullEscriure #VerkamiVE8T, rebreu la bossa juntament amb la recompensa que hàgiu escollit! :D

    3) El termini per participar en el Verkami, i per respondre als enunciats del concurs de #tweetrelat, és fins aquest diumenge, 14 de juliol, a la mitjanit. Les recompenses s'enviaran a principis d'octubre, coincidint amb l'inici de la 8a temporada de VullEscriure.

    Esperem que la resposta et sigui útil. Restem a la vostra disposició per qualsevol comentari addicional ;)

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Teresa Saborit

    Teresa Saborit
    Autor/a

    más de 4 años

    Moltes gràcies, Cristina! :D

  • Cristina Company Fontané

    Cristina Company Fontané

    más de 4 años

    Siiii, jo també!

  • Teresa Saborit

    Teresa Saborit
    Autor/a

    más de 4 años

    Mil gràcies per col·laborar en el projecte, Montserrat! Ja estem més a prop d'arribar al 2n nivell! :D

  • Montserrat Vilaró Berenguer

    Montserrat Vilaró Berenguer

    más de 4 años

    Ja he fet aportació

  • Teresa Saborit

    Teresa Saborit
    Autor/a

    más de 4 años

    Salvador, Josep, Teresa: Mil gràcies pel vostre suport i recolzament! Mil gràcies per contribuir a fer possible la 8a temporada de VullEscriure! :D

  • Teresa Torrens

    Teresa Torrens

    más de 4 años

    Per una 8a temporada

  • Josep Uxó Serra

    Josep Uxó Serra

    más de 4 años

    sort

  • Salvador Riera

    Salvador Riera

    más de 4 años

    Usuaris de Vull Escriure, la @Tere_SM necessita un cop de mà envers la nova temporada, va! doneu-li! 😊😊😊

  • Teresa Saborit

    Teresa Saborit
    Autor/a

    más de 4 años

    Moltes gràcies per la confiança, Glòria! 😍 Tant de bo el #VerkamiVE8T arribi a port i VullEscriure pugui continuar una temporada més! Mil gràcies per fer-ho possible ❤ #VullEscriure

  • Glòria Casacuberta

    Glòria Casacuberta

    más de 4 años

    Fem-ho possible!

#03 / Resultats de la consulta - Hi haurà llibre de Sant Jordi!

Bon dia, mecenes!

Com va l'agost? Espero que molt bé :D

En primer lloc: MOLTES GRÀCIES per participar en el Verkami per fer possible la 8a temporada de VullEscriure! La Quesis s'ha quedat sense vacances, però el Drac Alat està feliç de saber que podrà continuar amagant-se a la nostra web i no haurà de tornar a la seva cova solitària (hehe).

En segon lloc: RESULTATS DE LA CONSULTA que us vam enviar per correu electrònic. Encara falten un parell de mecenes per respondre, però amb més d'un 90% de participació, i veient la contundència de les respostes, podem donar l'enquesta per tancada ;)

Tal i com us vam comentar per correu electrònic, ens havíem quedat a molt poquet d'arribar al 4t nivell del Verkami.

El 4t nivell era la publicació del llibre de Sant Jordi, en les mateixes condicions que l'any passat: hi… leer más

#02 / ÚLTIMS DIES per participar en el concurs de tweetrelat #VullEscriure #VerkamiVE8T d'aquest estiu! 🌞

En primer lloc: MIL MILIONS DE GRÀCIES a tots els escriptors que ja heu participat en el concurs de #tweetrelat de VullEscriure d'aquest estiu al twitter! Tots els qui heu respost a MÍNIM 5 ENUNCIATS ja podeu passar per la web del Verkami per aconseguir la vostra recompensa exclusiva. 👏👏👏

1) La recompensa EXCLUSIVA, pels participants del concurs de #tweetrelat, és una bossa de roba de VullEscriure: una bossa amb nanses llargues, de tela de cotó i unes mides aproximades de 36x40 cm, amb espai de sobres per portar-hi tots els vostres estris d'escriptura! 😁

2) Per aconseguir-la, heu de participar en el VERKAMI i fer una aportació. Quan finalitzi la campanya de micromecenatge, us demanarem que ens indiqueu el vostre nom d'usuari a twitter: els mecenes que hàgiu respost, com a mínim, a 5 dels enunciats proposats en el concurs de tweetrelat #VullEscriure #VerkamiVE8T, rebreu la bossa juntament amb la recompensa que hàgiu escollit! 😊

leer más

#01 / Tenim una GRAN notícia! :D

Tenim una GRAN notícia! VullEscriure TORNARÀ l'any que ve: hem arribat al 100% del 1r NIVELL! Mil gràcies 😍🎉

Queden 8 dies de #VerkamiVE8T per acabar de decidir com serà la web! 😊 Voleu intercanvis de comentaris? Haurem d'arribar al 2n nivell! 👏🏼👏🏼

www.vkm.is/vullescriure8

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies