❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

LLIBRE "HISTÒRIA DELS TRANSPORTS A SANT ANDREU DE PALOMAR"

Transportant andreuencs i andreuenques. Llibre realitzat pel geògraf Ricard Fernández Valentí i l'historiador Pau Vinyes i Roig

Pau Vinyes i Roig

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
80
Aportaciones
4.035€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Projecte d'edició del llibre "Història dels transports a Sant Andreu de Palomar. Transportant andreuencs i andreuenques", a càrrec del geògraf historiador Ricard Fernàndez Valentí i l'historiador Pau Vinyes i Roig.

Coberta del llibre. Disseny de Nora Grijalba. Foto autor desconegut / Fons Família Vinyes-Roig.
Coberta del llibre. Disseny de Nora Grijalba. Foto autor desconegut / Fons Família Vinyes-Roig.

Un recorregut històric pels mitjans de transports a Sant Andreu de Palomar des de l'època prehistòrica fins a l'actualitat.

Dividit per capítols: Tartanes i carruatges, tren, tramvia de vapor, tramvies, autobusos i troleibusos, metro, taxis, bicicletes, motos, cotxes particulars.

També farem un repàs històric per les indústries andreuenques d'automoció i ferroviàries: Hispano-Suiza, Pegaso, Maquinista Terrestre i Marítima, Tallers del Nord, Automóviles España,...

Així com de les entitats Penya Aeronàutica de Sant Andreu, Moto Club Sant Andreu, Penya Lambretta de Sant Andreu, Centre d'Estudis Històrics de l'Automoció i Unió Ciclista de Sant Andreu.

També farem una breu pinzellada històrica de les xarxes de comunicació com l'avinguda Meridiana, la carretera de Dalt o de Barcelona, el carrer Gran de Sant Andreu....

Serà un llibre amb text rigorós però amè i amb força il·lustracions, moltes de les quals inèdites. Amb una extensa bibliografia consultada i destinat al públic general.

El llibre tindrà 272 pàgines i unes 200 imatges aproximadament. Imatges i documents procedents d'arxius públics i particulars.

Petit recull d'imatges que il·lustraran el llibre:

Carrer Gran de Sant Andreu amb Rambla de Fabra i Puig, l'any 1932. Autor desconegut / Fons Família Vinyes-Roig.

El tramvia 40 al seu pas pel carrer Gran de Sant Andreu. A.T.V. / Fons Família Vinyes-Roig.

Un autobús de la línia Barcelona-Montcada a punt de girar cap al passeig de Torras i Bages. Miquel Segura / Fons Miquel Segura.

Locomotora Santa Fe construïda a la Maquinista Terrestre i Marítima. Autor desconegut / Fons Família Vinyes-Roig.

El diari "La Vanguardia" informava el 9 d'octubre de 1962 de la construcció d'una estació de metro de la línia 1 a la plaça del Comerç. Projecte finalment no realitzat. Pérez de Rozas.

Línia del tramvia 51 al seu pas per l'avinguda Meridiana. Tomàs Fàbregas / Fons Particular.

Troleibús al seu pas pel carrer de Santa Marta. Miquel Vinyes / Fons Família Vinyes-Roig.

Qui som?

RICARD FERNÁNDEZ VALENTÍ (Barcelona, 1971). Llicenciat en geografia humana per la Universitat de Barcelona. Especialitzat en història local, ha exercit com a conferenciant, guia de rutes urbanes i expositor. És autor de diverses monografies: La Catalana. Història de la línia Clot-Poblenou (2000), De Cases a Authosa. Història d'uns autobusos d'Horta (2001), El Mina-Grott. Història d'un petit tren de Vallvidrera (2004), Magí Roca i Sangrà (1880-1947). Compromís social, passió pèls transports i devoció per 1a terra (2008), Destinacio: Nou Barris. Un viatge per la història dels transports a Nou Barris (2010), Funiculars i telefèrics de Montjuïc (2012) i Así era Nou Barris (2013). Des de 1999 col·labora a l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris com a arxiver i historiador, i des de l'any 2008 disposa d'un bloc personal (http://eltranvia48.blogspot.com.es) on periòdicament publica articles d'opinió i d'història local.

PAU VINYES I ROIG (Barcelona, 1964)

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, on també va realitzar un màster d’Estudis Històrics. Membre fundador de Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i de Tot Història Associació Cultural. Forma part del Grup d'Estudis d'Història de la Cultura i dels Intel·lectuals, vinculat a la Universitat de Barcelona. Ha treballat en els camps de l'educació en el lleure i la dinamització cultural. Col·labora en diverses revistes i mitjans electrònics locals i ha realitzat com a autor i coautor diversos llibres sobre Sant Andreu de Palomar i la Segona República a Catalunya. Dos dels seus dos darrers llibres són Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes (2017) i Melcior Font, guerriller cultural (2018). Té en preparació el llibre Josep M. Sagarra, fotògraf de la crònica gràfica, realitzat conjuntament amb l'historiador Daniel Venteo. Des de l'any 2008 disposa d'un bloc personal (http://opinioandreuenca.blogspot.com/) on periòdicament publica articles d'opinió i d'història local.

A què destinarem les vostres aportacions?

Els diners recaptats seran destinats a la correcció, disseny i maquetació, impressió i enquadernació i a les recompenses.

Calendari previst

  • Gener-Febrer: Campanya Verkami

  • 1a quinzena de març: correcció

  • 2a quinzena de març: disseny i maquetació

  • 1a quinzena d'abril: impressió i enquadernació

  • 23 d'abril: presentació i distribució i repartiment de les recompenses (s'indicarà més endavant dia i hora de la presentació)

Les recompenses es podran recollir durant la presentació del llibre i el dia de Sant Jordi a l'estand de Llop Roig, situat a la plaça d'Orfila, de 10 del matí a les 9 de la nit.

+ Info

[email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • LLuís Galbas Guixé

    LLuís Galbas Guixé

    5 años

    desitjo que es faci una bona feina i que tingui els recursos que es nessesita

  • Jordi Royo Vila

    Jordi Royo Vila

    5 años

    Enhorabona pel projecte. És molt interessant!

  • Pau Vinyes i Roig

    Pau Vinyes i Roig
    Autor/a

    5 años

    Moltes gràcies a tot i a totes!!!

  • Helena Sacasas i Arissa

    Helena Sacasas i Arissa

    5 años

    Enhorabona pel projecte! Ja tinc ganes de tenir el llibre.

  • Pau Vinyes i Roig

    Pau Vinyes i Roig
    Autor/a

    5 años

    Gràcies, Cristina!!!

  • Cristina Serra Pagès

    Cristina Serra Pagès

    5 años

    Hola. Soc filla de Sant Andreu malgrat fa molts anys que no hi visc.el meu avi treballava a la maquinista i tinc fotos de la postguerra. Encantada de poder participar. .

  • Cristina Serra Pagès

    Cristina Serra Pagès

    5 años

    Hola. Soc filla de Sant Andreu maldat fa molts anys que ni ho visc.

  • Pau Vinyes i Roig

    Pau Vinyes i Roig
    Autor/a

    5 años

    Moltes gràcies, Maria José i Pere, molt agraïts!!!

  • Maria José Luque

    Maria José Luque

    5 años

    Estic molt satisfeta de poder participar en aquest projecte, enhorabona per la idea!

  • PereRoca

    PereRoca

    5 años

    Endavant amb el llibre!!!!

#03 / A PUNT DE FER HISTÒRIA

Benvolgudes i benvolguts, som a punt de aconseguir l'objectiu. Estem a les portes d'arribar-hi.

Us donem les gràcies per fer-ho possible. Avui ens hem trobat els autors del projecte i tenim els textos a punt d'enviar a correcció i tot seguit a maquetació. Hem demanat ajut extern en alguns temes per tal de fer el llibre més enriquidor i tenim més de cent imatges -fotografies i documents- que ens ajudaran a fer més visual el manuscrit.

Només queden 6 dies!!!!

Seguim......

Fins aviat.

Ricard i Pau

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies