El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

Priorat en persona, trobada d'escriptors al Priorat és un projecte del Centre Quim Soler, la literatura i el vi; associació sense ànim de lucre i amb molt ànim de fer cultura lligada al territori.

Priorat en persona vol ser un espai i un temps de trobada per fer conèixer, de manera directa, a través de la seua gent, un territori massa invisible en l’imaginari literari català. Per tant, el nostre objectiu és fer visible el potencial com a territori literari, però no només literari, de la comarca del Priorat. I fer conèixer a la gent del Priorat l'obra dels autors convidats.

Aquest projecte, encetat l'any 2009, es desenvolupa en sessions de dos anys, l'anada i la tornada. A l'anada, sis escriptors d'arreu dels Països Catalans vénen a passar 4 dies al Priorat. Durant aquests dies, quatre persones de la comarca, els adalils, els mostren i els fan viure el seu Priorat personal.

Durant aquests dies, també, conviuen entre ells i amb els socis del Centre Quim Soler i el darrer dia ens parlen de les seues primeres impressions en un vermut obert en algun poble del Priorat. El desenvolupament de la trobada és enregistrat dia a dia. Després, els escriptors tornen als seus territoris quotidians i han d'escriure per al web “Priorat en persona, diccionari literari del Priorat” les entrades que reflecteixin la seua experiència a la comarca o tot allò que s'hi relacioni d'una manera o altra. Tenen llibertat absoluta per triar mots, gènere, estil i plantejament. Només se'ls demana que “defineixin” els adalils que els han acompanyat i algun dels col·legues que han compartit la trobada amb cadascun d'ells.

L'any següent, els escriptors retornen a presentar l'obra feta durant l'any i a fer activitats (tertúlies, tallers, lectures, etc.) amb alumnes de les escoles i instituts, amb els usuaris de la Biblioteca Estrem i Fa i amb els socis del Centre, que durant l'any hauran pogut llegir l'obra dels autors i treballat els seus textos sobre el Priorat.

El web del projecte recull i recollirà tot el material literari generat, any rere any, i la filmació de cada dia de la trobada, de les intervencions dels autors, dels itineraris fets, etc. Podeu passejar-vos-hi per veure la trobada en virtual. El projecte, doncs, es va fent en cada edició, els autors i els adalils van canviant i els territoris i les realitats visitades també. Com dèiem al començament volem fer visible una comarca i volem també que la comarca conegui escriptors d'arreu i el que han creat a partir de la seua estada entre naltros i de la seua experiència, en persona.

Les despeses del projecte són importants i des de l'inici hem volgut que sigui participatiu en tots els sentits. Per això ens ha semblat interessant plantejar-lo al VERKAMI, per fer-lo conèixer i per donar-li una altra dimensió. Ens fa il·lusió poder-lo compartir amb tothom que cregui que el seu objectiu i el seu plantejament s'ho val. En tot cas, us hem de dir que la recepció a la comarca ha estat molt positiva i interessant i igualment per als autors participants, com ens ho demostra la repercussió que l'activitat ha tingut.

El que us proposem és el finançament de la part audiovisual, és a dir les depeses d'enregistrament, postedició, producció i implementació web del vídeo de la trobada del 2011, que es farà a l'octubre d'enguany. El pressupost per a aquesta feina el tenim fixat en 4.000,00 euros, a partir de l'experiència que tenim de l'edició anterior. Tothom que ens ajudi a fer-ho possible, figurarà en els agraïments del web que recull textos i imatges de la trobada.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(1)

 • Per fer la nostra humil asportació com ho hem de fer ? No entenem gaire l'ús d'Internet. Gràcies. Maria

  hecha por MARIA GOLOBARDES I MARTÍ

  Us enviem un correu electrònic per explicar-vos-ho. Gràcies per endavant!

Si quieres saber más pregúntale al autor

PRIORAT EN PERSONA - EL VÍDEO

Conseguidos4.360€
de4.000€
100% conseguidos Conseguido!
Priorat en persona vol ser un espai i un temps de trobada per fer conèixer, de manera directa, a través de la seua gent, un territori massa invisible en l’imaginari literari català. El nostre objectiu és fer visible el potencial com a territori literari, però no només literari, del Priorat.
Creado en: El Molar

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 9 de Mayo de 2011.

 
 • Aportando 5€
  2 Mecenas

  Tramesa d'un punt de llibre del Centre + Un dibuix de Quim Soler en pdf + El teu nom apareixerà en els agraïments del web i DVD

 • Aportando 15€
  12 Mecenas

  Menció en els agraïments + Enviament postal d’un punt de llibre del Centre i d’un dibuix de Quim Soler.

 • Aportando 30€
  19 Mecenas

  Menció en els agraïments + Enviament d’un punt de llibre del Centre + El DVD de la trobada 2011 + Un val del 10 % de descompte per a estades a la casa rural PERXE (www.perxe.com).

 • Aportando 50€
  34 Mecenas

  Menció en els agraïments i/o logo + Un CD de "La Porta del somnis" (programa radiofònic de creació literària) de Quim Soler + Una còpia del DVD del vídeo de la trobada 2011 + una ampolla de vi de la DOQ Priorat, del Centre/11. Un punt de llibre del Centre + Un dibuix de Quim Soler + Un val del 10 % de descompte per a estades a la casa rural PERXE (www.perxe.com)

 • Aportando 100€
  9 Mecenas

  Val per 2 persones per a una visita a les vinyes i tast en un celler de la DO Montsant o de la DOQ Priorat + Una còpia del DVD del vídeo de les trobades 2010 i 2011 + Un punt de llibre del Centre, un dibuix + Un llibre de Quim Soler + Una ampolla d’oli DO Siurana + Un val del 15 % de descompte per a estades a la casa rural PERXE (www.perxe.com) + Nom o logo als crèdits del DVD.

 • Aportando 500€
  2 Mecenas

  Val per a 2 persones d'una nit amb sopar i esmorzar a la casa rural Perxe (www.perxe.com)+ Visita a vinyes, celler i tast de vins + Un val per al sopar dels escriptors durant la trobada 2011 + Una còpia del DVD del vídeo de les trobades 2010 i 2011 + Un punt de llibre del Centre + Un llibre del Quim Soler + Una ampolla de vi del Centre/11 + Nom o logo en els crèdits del DVD.

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 9 de Mayo de 2011.

 

Blog del proyecto (5)

5 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de centre quim soler
centre quim soler
El Centre Quim Soler, la literatura i el vi és una associació cultural, sense ànim de lucre, nascuda al Priorat fa 4 anys. Difonem el llegat de l'escriptor Quim Soler i organitzem activitats culturals que relacion... Leer más
centre quim soler tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://prioratenpersona.cat