❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Concert Circular 'Palestina Batega': Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món

Us animem a escoltar de prop la veu de Palestina, perquè volem que la seva música bategui ben fort i ben alt a Catalunya.

0
segundos
20
Aportaciones
1.570€
De 1.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El concert tindrà lloc a Barcelona a la Sala Moragues del Centre Cultural el Born, el dia 1 de desembre a les 19.00h. Comptarà amb la participació dels musics palestins d'Al Kamandjati Ensemble i de Cordes del Món, amb la col·laboració especial de la guitarrista i cantant Ana Rossi i la violoncel·lista Marta Roma.

Què és Palestina Batega?

Palestina Batega és una campanya coordinada per l’Associació Catalana per la Pau (ACP) que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, que vol donar la veu i escoltar alt i clar al poble palestí, mitjançant la cultura palestina, amb la música, el cinema, el circ, el teatre i la poesia. La campanya proposa obrir espais culturals de diàleg, intercanvi, aprenentatge, reflexió i alhora fer denúncia sobre les violacions dels drets humans del poble palestí.

El desconeixement sobre el món àrab i la causa palestina, afegits a certa prevenció per part de la ciutadania cap a aquesta regió fan cada vegada més complicat generar-hi solidaritat i ampliar el compromís amb la pau, el diàleg i els drets humans.

El conflicte palestí és un conflicte enquistat i de llarga durada; tot sovint, una crisi oblidada dintre de la nostra societat. Ja fa setanta anys que el poble palestí viu sota una vulneració sistemàtica dels seus drets humans i llibertats fonamentals: Israel, malgrat la seva aparença de país democràtic, no compleix amb les resolucions de les Nacions Unides i viola constantment la legalitat internacional.

Al llarg d'aquest 2018, la Franja de Gaza ha viscut una forta escalada del conflicte. Des del passat 30 de març, gairebé 200 palestins, inclosos infants, han sigut assassinats per les Forces de Seguretat israelianes, i a això cal sumar-hi les més de 20.000 persones ferides a la línia fronterera. Paral·lelament, els atacs dels colons als palestins de Cisjordània han sigut aquest estiu els més alts dels darrers tres anys.

La demolició de cases i els desplaçaments forçats registrats en els darrers dotze mesos ja són mes de 350. La planificació estratègica per part d’Israel de construcció de nous assentaments continua sense aturador a Cisjordània, incloent Jerusalem Est. A les presons israelianes, hi malviuen un total estimat de 440 homes i dones palestins, sota l’anomenat sistema de “detencions administratives”, entre d’ells, centenars de menors d’edat (alguns sense càrrecs).

La situació complexa del món àrab, resultat de l’encreuament de factors històrics, de conflictes sense solucions aparents a la vista i de la suma de factors econòmics, estratègics i interessos regionals de les potències mundials; tot això sumat a la complexa situació geopolítica de la regió i al fet que es tracta d’un conflicte molt prolongat en el temps, dóna com a resultat un increment en la percepció de l’opinió pública catalana que, amb prou feines, es pot fer res des de la societat civil per afavorir un procés de pau basat en la justícia i l’equitat.

Aquesta proposta de concert pretén escoltar la música i la veu dels palestins, aprendre, intercanviar i crear noves sinèrgies amb l’objectiu d’obrir fronteres i estendre ponts de diàleg i solidaritat entre tots dos pobles. L'objectiu de Palestina Batega és el de denunciar de forma clara la vulneració de drets permanent que viu el poble palestí.

Qui són Al Kamandjati Ensemble?

Al Kamandjati Ensemble és un grup de músics palestins creat per l'associació Al Kamandjati (AK). AK va ser creada per l’internacionalment reconegut Ramzi Aburedwan. La seva fundació, l’any 2002, amb l’ objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos. Més enllà del seu objectiu musical, AK també ha esdevingut una eina per enfortir la identitat palestina i el reconeixement cultural.

AK té escoles i centres a sis localitats de Palestina i a dues al Líban per a les persones refugiades palestines. Incorporen l'ensenyament tant de la música clàssica occidental com de la música tradicional palestina, àrab i oriental. Compten amb estudiants i programes d'orquestra clàssica per a adults, així com programes d'ensenyament oriental que difonen a nivell internacional.

Segons les seves paraules, “Al Kamandjati existeix per ensenyar música als joves palestins, especialment a aquells que viuen en àrees marginals, i per fer accessible la música a tota la comunitat palestina, reforçant el reconeixement de la identitat palestina, així com de la cultura àrab. Al Kamandjâti busca difondre la cultura musical entre tots els membres de la societat palestina, potenciar la seva creativitat, fer-los conscients de la seva identitat nacional i contribuir a la construcció d'una societat cohesionada que respecti la llibertat d'expressió, el pluralisme, la tolerància, la igualtat i la cooperació".

Qui són Cordes del Món?

Cordes del Món neix a Parets del Vallès de la mà del seu director Ernesto Briceño, creador del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever. El Museu Etnològic de Barcelona i el Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals en són col·laboradors científics i metodològics.

El projecte, d’orientació social, cultural i educativa, basa el seu contingut musical en els instruments de corda i està pensat perquè hi participin des d’un músic fins a un total de vint-i-dos, en funció de cada espai i cada temàtica. Cordes del món incorpora l’antropologia als seus espectacles, a través de creacions musicals de base tradicional, jazz o experimentació.

Els músics palestins i catalans de Palestina Batega...

Iyad M. S. Staiti: llaütista i director

Henneh H. M. Alhajhasan (Al Kamandjati): cantant

Mohammed N. M. Khamaysa (Al Kamandjati): nay

Ayham B. A. Ayesh (Al Kamandjati): qanoun

Yanal M. M Staiti (Al Kamandjati): percussionista

Ernesto Briceño (Cordes del Món): violinista i director

Ana Rossi (Cordes del Món): guitarrista i cantant

Marta Roma (Cordes del Món): violoncel·lista

La Marta i l’Anna, acompanyades de l’Associació Catalana per la Pau, van viatjar la segona setmana d’octubre a Ramallah, per conèixer i crear sinèrgies amb Al Kamandjati, amb l’objectiu de preparar el repertori del Concert Circular Palestina Batega. Bones sinergies, bons tons i moltes expectatives!

Presentem un concert circular...

Una experiència sonora aural dissenyada des de la musicoteràpia i les músiques intel·ligents. Inclusiva i cohesionadora. Té l’objectiu de crear una atmosfera sensorial mitjançant el so, la il·luminació, la meditació activa i la immersió sonora binaural. El públic se situarà dins d’ una gran mandala, percebent els músics palestins i catalans des de quatre anelles sonores que evolucionen des del so pur, la veu, les cordes i la percussió.

Els músics d’Al Kamandjati i de Cordes del Món ens transportaran a la vida i als carrers de Ramallah, Jenin, Jericho o Jerusalem, amb un repertori conjunt que inclourà: samai, longa, música clàssica sobre el cançoner clàssic àrab (com la taktoka), cançons tradicionals de la música palestina i catalana i nombroses emocions sensorials.

Qui som?

L’ Associació Catalana per la Pau (ACP) neix l’any 1990, impulsada per un col·lectiu d’homes i dones, vinculats a diverses organitzacions i moviments socials compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions Nord-Sud del planeta.

Som una organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’eradicació de la pobresa.

Treballem per possibilitar a tothom l’exercici d’aquells drets que garanteixen la dignitat de les persones. Ho fem a partir d’instruments com la cooperació al desenvolupament, l’acció humanitària, l’educació i la sensibilització, la mobilització social i la incidència política.

A Catalunya, sumem sinergies i compartim esforços amb d’altres organitzacions i institucions que també reivindiquen un món més just i solidari. Als països on desenvolupem projectes, ho fem conjuntament amb socis locals que formen part de la societat civil, tot apostant per la creació i l’enfortiment del teixit social.

Per a què necessitem la vostra col·laboració?

La vostra aportació ens permetrà organitzar i coordinar amb garanties totes les tasques i despeses que comporta realitzar aquest concert. Així, podrem cobrir despeses de transport (bitllet d'avió) i d'allotjament dels músics, el lloguer de materials o l'edició d'un cartell i la realització d'una bona campanya de difusió.

Sobre les recompenses

Si ens ajudes amb aquesta iniciativa, et reservarem les entrades, reconeixerem la teva aportació incloent el teu nom al programa de mà i al web. A més, podràs accedir a l'assaig general que farem el mateix dia del concert. També rebràs entrades per a l’espectacle de circ social palestí SARAB de la Palestinian Circus School, que està previst per a la segona setmana de maig de 2019, activitat inclosa dins el programa Palestina Batega. SARAB és una historia de setge i supervivència, una representació de la història que viuen les persones que busquen refugi en totes les seves etapes.

T’obsequiarem amb diferents regals relacionats amb la campanya Palestina Batega i amb Al Kamandjati, com el llibre The Children of the Stone: The Power of Music in a Hard Land (edició en anglès): narra la història de Ramzi Hussein Aburedwan, un noi d’un camp de refugiats palestins, que confronta l’exèrcit ocupant, rep una educació i es converteix en músic professional. Mitjançant el seu carisma i la seva persistència, inspira altres joves a fer els seus somnis realitat.

Fragment de la portada del llibre "The Children ot the Stone: The Power of Music in a Hard Land"
Fragment de la portada del llibre "The Children ot the Stone: The Power of Music in a Hard Land"

Agraïment

Amb la vostra col·laboració, aconseguirem portar la música d’Al Kamandjati a la ciutadania catalana, apropant la veu del poble palestí i donant a conèixer les condicions de vulneració permanent dels seus drets a causa de l’ocupació que pateix per part l’Estat d’Israel. Ajuda’ns a fer possible aquesta iniciativa solidària!

+Informació

Per a qualsevol dubte o consulta, podeu contactar amb nosaltres:

E-mail: [email protected]

Telèfon: 933 188 444
www.acpau.org

Facebook: Associació Catalana per la Pau

Twitter: @_acpau

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • imma sau

    imma sau

    más de 5 años

    Ànims

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies