❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Refer. Fer i desfer

Participa en una intervenció artística sobre las ruïnes del puig de Sant Martirià de Banyoles, i visita l'exposició dels resultats.

Jaume Geli Julbe

A project of

Category

Art

Created in

0
seconds
41
Patron
2.300€
From 2.000€
Contribute to the project

El projecte

Refer consta de dues fases, en dos espais diferents, i separades per un interval temporal de tres setmanes.

Maqueta de la instal·lació a la capella del puig de Sant Martirià.
Maqueta de la instal·lació a la capella del puig de Sant Martirià.

La primera fase s'inicia amb una acció oberta al públic, una pujada a peu de la ciutat al puig amb els arcs necessaris per al muntatge.

Continua amb la instal·lació efímera d'aquests arcs de metall sobre els pedestals de pedra de les restes de la capella de Sant Martirià. Es vol intervenir l'edifici d'una manera minimalista, i connectar-lo amb la seva memòria històrica. El procés quedarà reflectit en una filmació.

I per tancar aquesta primera part del projecte es farà un acte de presentació dels resultats de la intervenció, i d'un muntatge visual que relata les raons d'aquesta intervenció.

La segona fase s'exposarà en un espai interior, la Factoria de les Arts Escèniques de Banyoles, on es reconstruirà tota l'estructura metàl·lica de la intervenció, aquest cop penjada a la inversa del sostre d'aquest equipament teatral. L'objectiu d'aquesta decisió és fonamentar la reflexió i l'estudi d'aquest gran cos arquitectònic i escultòric que ha estat instal·lat prèviament a l'exterior, i ara, en repòs, esdevé una gran metàfora de la memòria.

L'altre protagonista serà la seqüencia d'imatges de la construcció i deconstrucció de l'estructura a l'exterior i a l'interior en un videomuntatge projectat a la mateixa sala.

Així es tanca el cercle de tot el projecte: en una exposició que visualitzarà i explicarà tot el procés, i que connectarà la memòria històrica amb el temps present.

Qui sóc

Em dic Jaume Geli, visc a Banyoles, i després d'anys dedicats principalment a la pintura, els darrers temps he treballat en un seguit de projectes artístics sobre l'entorn proper, que comparteixen la voluntat del coneixement del medi, el contacte com a eina de treball, i la intervenció com a fruit de la maduració de cada procés. Com a exemple, dues mostres: Terra incògnita (Museu Darder de Banyoles, octubre de 2014) i Projecte L (Fundació Valvi de Girona, març de 2018).
http://metgeli.wixsite.com/jaumegeli
www.instagram.com/jaume_geli/
www.facebook.com/jaume.geli

Jaume Geli treballant en la peça "L
Jaume Geli treballant en la peça "L'arbre caigut" de Projecte L.

A què destinarem les vostres aportacions

La vostra aportació permetrà la fabricació de la totalitat dels 13 arcs metàl·lics del projecte. Primer, la compra dels 300 metres de tub de ferro de perfil rodó de diferents diàmetres.

Seguidament, la torsió dels diferents trams de cada arc, la fabricació dels encaixos i el foradat pel tornillatge, que donarà lloc a l'arc muntat per peces.

Finalment, l'acabat: la pintura.

Per tant, el que aporteu va íntegrament destinat a tota aquesta partida tan important: la de la creació de l'estructura protagonista del projecte.

Què us oferim a canvi de les vostres aportacions

Aportar i escollir recompensa
Veureu que podeu triar diferents trams d'aportació (de 30€ a 300€). Cada tram conté diferents recompenses (dibuixos o pintures). Decidiu la vostra aportació i la recompensa del tram corresponent (podeu veure els dibuixos o pintures de cada tram a les galeries del meu web: http://metgeli.wixsite.com/jaumegeli/refer-fer-i-desfer

I ara què?
Ja heu decidit la quantitat de la vostra aportació, i ja teniu decidit quin dibuix o pintura us agrada més: JA PODEU FER L'APORTACIÓ. Se us demanarà nom d'usuari i mail. Res més.
El mateix dia rebreu un correu on us demanaré el CODI de la recompensa que heu escollit (sigui un dibuix o una pintura). IMPORTANT: cada dibuix o pintura té un CODI a la seva base (per exemple: DIB-A-001 o PINT-B-002...), que trobareu a l'enllaç del meu web.
Quan rebi el codi, procediré a reservar la vostra recompensa. En cas de coincidència d'elecció de dos aportadors o més sobre la mateixa recompensa en el mateix dia, es tindrà en compte l'ordre d'aportació.

Recollida o enviament
Podeu escollir entre recollir les recompenses o rebre-les per correu.
Les podeu recollir en directe a l'exposició Refer que es farà a la Factoria de les Arts Escèniques de Banyoles durant la Festa Major de Sant Martirià, del 26 al 29 d'octubre de 2018, en horari de sala (veure programació, que adjuntarem més endavant).
I si no la podeu recollir, us la farem arribar a l'adreça que ens senyaleu sense cap despesa addicional, a partir del 29 d'octubre de 2018, quan conclou l'exposició.

Calendari previst

Agost i setembre:
• Fabricació de l'estructura metàl·lica a taller.
• Preparació dels elements visuals de la presentació al puig de Sant Martirià.
• Coordinació dels voluntaris i participants en la pujada dels arcs al puig.
• Difusió del projecte als mitjans.

Primera fase

29 de setembre de 2018:
• Matí: Pujada popular del material al puig.
Inscripcions a metgeli@icloud.com

30 de setembre de 2018:
• Tarda: Presentació de Refer al puig.

Segona fase

26, 27, 28 i 29 d'octubre de 2018:
• Exposició a La Factoria de les Arts Escèniques de Banyoles durant els dies de la Festa Major de Sant Martirià (consultar inauguració i horaris de visita en la programació municipal).
• Durant els quatre dies de l'exposició, es mostraran les vostres recompenses com a part del muntatge. Podreu visualitzar directament el munt de dibuixos i pintures, de diferents formats i tècniques, i escollir i emportar-vos el vostre. En cas de no poder assistir, acordarem l'entrega.

+ Info

Podeu seguir el projecte a:
www.instagram.com/jaume_geli/
www.facebook.com/jaume.geli
http://metgeli.wixsite.com/jaumegeli

Si voleu participar en la pujada de material al puig, us podeu inscriure a:
metgeli@icloud.com

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Laura

  Laura

  over 1 year

  😍😍😍😍

 • Pere Pagés Prat

  Pere Pagés Prat

  over 1 year

  😃😃😃😃

 • Pere Pagés Prat

  Pere Pagés Prat

  over 1 year

  😃😃😃😃

 • laura

  laura

  over 1 year

  Anima’t!!!! Ja sóc mecenes. I tú?

 • sussi

  sussi

  over 1 year

  L'art és l'expressió sincera de l'ànima..O alliberem aquesta expressió o ens podrim per dins...

30€
4 backers
Dibuix 23x30cm

Un dibuix original i signat relacionat amb el projecte Refer. Mida 23x30cm. Paper fet a mà. Tècnica mixta.
A escollir entre els disponibles (consulteu a la descripció com fer la reserva).

35€
6 backers
Dibuix 27x38 cm

Un dibuix original i signat relacionat amb el projecte Refer. Mida A4 aprox. Paper fet a mà. Tècnica mixta.
A escollir entre els disponibles (consulteu a la descripció com fer la reserva).

40€
9 backers
Pintura 20x20cm

Una pintura original i signada relacionada amb el projecte Refer. Mida: 20x20 cm. Acrílic o tècnica mixta sobre tela de cotó o sobre tauler de fusta.
A escollir entre els disponibles (consulteu a la descripció com fer la reserva).

45€
7 backers
Pintura 21x32cm

Una pintura original i signada relacionada amb el projecte Refer. Mida: 21x32cm. Acrílic o tècnica mixta sobre tauler de fusta.
A escollir entre els disponibles (consulteu a la descripció com fer la reserva).

50€
4 backers
Dibuix 40x40 cm

Un dibuix original i signat relacionat amb el projecte Refer. Mida: 40x40 cm. Paper fet a mà. Tècnica mixta o llapis Conté.
A escollir entre els disponibles (consulteu a la descripció com fer la reserva).

55€
9 backers
Pintura 30x30cm

Una pintura original i signada relacionada amb el projecte Refer. Mida: 30x30 cm. Acrílic o tècnica mixta sobre tela de cotó.
A escollir entre els disponibles (consulteu a la descripció com fer la reserva).

300€
2 backers
Maqueta del projecte

La maqueta de l'intervenció a l'espai de la capella, amb els arcs de metall i el relleu de les restes arquitectòniques. Escala 1:50. Mida: 70x40 cm aprox. Materials: fusta pintada i ferro galvanitzat.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings