❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

La Ravalera. Teatre breu. El llibre

Publicació dels textos de les cinc primeres edicions de "La Ravalera. Fira de teatre breu de Castelló" (2015-2017).

Toni VB

A project of

Category

0
seconds
46
Pledges
2.063€
From 3.850€
Contribute to the project

Choose your reward

La Ravalera és una jove productora d'esdeveniments teatrals especialitzada a fer teatre en espais no convencionals.

La Ravalera. Fira de teatre breu de Castelló és el nostre principal projecte. Proposem diversos itineraris on s'ofereixen peces de microteatre en llocs emblemàtics de la ciutat.

En les cinc primeres edicions, hem convocat diverses companyies que han creat peces d'uns 15 minuts de durada per ser representades en una carnisseria, en una capella, en una casa pairal, en el taller d'un pintor...

Es tracta d'un total de vint-i-una peces, els textos de les quals ens agradaria, ara, editar en format llibre.

Breument. Què.

Hem pensat recuperar, aplegats en quatre llibres, els textos de les peces teatrals i també les descripcions dels llocs per als quals van ser concebudes. Un llibre per cadascuna de les primeres tres edicions de La Ravalera, i un altre amb les dues edicions especials, a la Cambra Agrària de Castelló i a l'Institut Ribalta.

Llibres, obres, espais, persones i altres colorins
Llibres, obres, espais, persones i altres colorins

Si ja ens has acompanyat, no t'agradaria tenir en un prestatge de casa aquelles estones de calidesa i descobriment? Aquest teatre no vol acabar quan tornes al carrer...

Si no ens coneixes, per què no ens fas una visita a través de les paraules impreses en paper?

Breument. Com?

Quatre llibres que en són un, però que en són quatre. Mane?

Cadascun dels llibres es podrà entendre, adquirir i llegir de forma individual, però, al mateix temps, els editarem de manera que formaran un tot, tant pel que fa la línia gràfica com a l'enginyós sistema d'enquadernació (ho podem dir perquè no l'hem pensat nosaltres, sinó les amigues i els amics de Mineral Gràfics i La Trama) amb una portada i una contraportada mòbils, unides per unes gometes moníssimes.

I quan publiquem els llibres de les futures edicions de La Ravalera, també els hi podreu incloure.

Breument. Què en farem, dels euros?

La Ravalera és una associació sense ànim de lucre. Les nostres finalitats són la promoció del fet teatral, una mica diferent, i de les creadores i els creadors de Castelló i voltants, alhora que conéixer una mica més la nostra ciutat.

Per això, els fons obtinguts amb aquest Verkami aniran íntegrament destinats a les despeses de publicació dels llibres.

 • Disseny, maquetació i "packaging"*: 2.250 €

 • Impressió: 1.300 €

 • Despeses administratives, comissions, imposts, etc.: 300 €

*El packaging es realitza en serigrafia artesanal, fent de cada pack una peça única.

En tot allò que puguem superar aquest mínim, i serà gràcies a vosaltres, destinarem els guanys de la publicació a les autores i els autors, i, per descomptat, a fer més Ravaleres.

Breument. Quan?

 • Juny-juliol: disseny i maquetació de les obres

 • Agost-setembre: impressió i edició. Calculem tindre llesta la publicació a finals de setembre.

 • Entre setembre i octubre lliuraríem les recompenses.

En principi, no es faran enviaments perquè comptem amb l'ajuda de diversos punts "amics" de repartiment a Castelló, València, Barcelona i Mallorca, però si no podeu passar-hi, farem perquè us arriben les recompenses.

A mitjan novembre, previsiblement hi haurà una altra Fira de Teatre Breu de La Ravalera, a Castelló. Aprofitarem també per lliurar les vostres recompenses.

Breument. Més info

Web: www.laravalerateatre.com
Facebook
YouTube

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • naoj

  naoj

  over 3 years

  Lea Ravaleres sou la canya 😍

 • Toni VB

  Toni VB
  Author

  over 3 years

  Gràcies, Àlex. És més fàcil amb la complicitat de persones com tu.

 • Àlex

  Àlex

  over 3 years

  Us desitge el millor, Ravaleres!!

 • Toni VB

  Toni VB
  Author

  over 3 years

  Gràcies, Amèlia. Seguim!

 • Amelia Torres

  Amelia Torres

  over 3 years

  Ánim!

#08 / Parlem amb les autores 4

Recordeu La Ravalera de la Cambra Agrària, a la tardor de 2016? Era la primera vegada que tot es desenvolupava en les diferents dependències d'un sol espai, i l'experiència va ser molt xula. L'any següent vam repetir, a l'institut Ribalta.

Recordeu quan anàveu a pujar (o baixar) l'escala que uneix la planta baixa i el primer pis? Hi havia una xica... fregant l'escala... i contant coses que tocaven...

Ella és Begoña Tena, que en aquesta ocasió va exercir com a dramaturga, directora i actriu en la peça Els senyors de la terra.

També ha volgut contestar el nostre microqüestionari

Quan vas començar a escriure?

Des de xiqueta... m'agradava molt inventar-me històries i il·lustrar-les... ja d'adolescent escrivia en les revistes de l'institut, sobretot poesia o prosa poètica. Al teatre vaig arribar quan estudiava interpretació a la Sala Escalante... i ja més seriosament quan vaig fer cursos d'escriptura amb l'autor Paco Zarzoso.

read more

#07 / Parlem amb els autors 3

Una incorporació de La Ravalera 2017, va ser la companyia Paraules d'Àire, que van representar l'obra El dia més feliç de la meua vida.

L'espai escollit va ser el saló d'actes del Centre Municipal de Cultura.

Un saló d'actes... des de quan és un espai no convencional, per a fer teatre? Doncs sí. Resulta que el saló susdit, havia estat originàriament la capella de l'antic col·legi de la Consolació, abans de convertir-se en el Centre Municipal de Cultura. I aquest va ser el tret de caràcter de l'espai, del qual la companyia va voler traure suc.

Deixem que ens ho explique Òscar Luna, una de les "potes" de Paraules d'Aire

Quan vas començar a escriure, Òscar?

Com que d’això en fa molts anys i no ho recorde bé, m’ha calgut abusar de la memòria de ma mare perquè m’ho aclarira. Molt amablement m’ha explicat que va ser allà pels 5 anys a la classe… read more

#06 / On estàveu la primavera de 2016?

A la primavera de 2016, a Castelló de la Plana, ciutat quasieuropea i semifeliç, passava, entre altres coses, això que ara volem recollir per escrit:

A la Casa dels Caragols

A l'antiga vaqueria del carrer d'Antoni Maura

Al pati del convent de les monges

En una casa de llauradors del raval

En un taller de pintura proper

Açò és La Ravalera. Açò és microteatre en llocs per descobrir. Aço és el que volem recollir en llibre, i que estiga en la prestatgeria de casa teua.

T'animes?

#05 / Parlem amb els autors 2

Sergi Tellols va participar com a dramaturg en les edicions de 2016 i 2017, amb dues obres de la companyia "Etèria".

Sergi, quan vas començar a escriure?

De menut escrivia o jugava a escriure amb una vella màquina d'escriure de mon pare. Per a la comunió, amb 9 anys, me'n van regalar una d'electrònica. No sé massa bé quin format tindrien aquelles primeres històries, però no va passar massa temps fins que vaig començar a veure-les en forma de pel·lícula. Des d'aquell moment, quasi tot el que he escrit ha sigut en el camp del guió, principalment audiovisual, però des de fa uns anys també en format teatral. La meua primera experiència seriosa en les lletres teatrals ha sigut gràcies a La Ravalera.

Quin és el detall que et va inspirar del teu espai per a fer la peça? Com vas lligar l'espai i el text?

La idea de 'Fins que deixa de ser… read more

#04 / Parlem amb les autores 1

Recordeu aquella parella de “bones ànimes” que havien estat citades al pati del Convent de les monges Caputxines? Tenien tot el temps del món… però combatre el silenci de l’espera sempre pot traure a la llum coses inesperades.

I aquella altra parella que havia entrat, de nit, a les fosques, a remenar entre els records del propietari del garatge de “casa Sisco”, antic cau de la colla Pixaví?

Aquestes dues peces ens van arribar amb les Ravaleres de 2016 i 2017 de la mà de Comboi Teatre.

Conversem amb Tània Muñoz, membre de la companyia i dramaturga.

Comboi Teatre al pati del Convent
Comboi Teatre al pati del Convent

Tània, quan vas començar a escriure?

Sempre m’ha agradat escriure i, d’alguna o una altra manera, ha estat una activitat molt lligada a tot allò que faig. De menuda, gaudia d’escriure les redaccions per a classe i d’enviar cartes a l’estiu, i tenia llibretes… read more

#02 / Què us sembla aquest packaging?

Les amigues de Mineral gràfics, que s'encarregaran del disseny i la maquetació, ens han enviat una proposta.

Us l'adjuntem per veure què us sembla.

Com veieu, es tracta que els quatre llibres solts es puguen aplegar, amb una portada genèrica i dues gomes elàstiques que els mantenen units.

Quatre llibres, que en són un... i en són quatre!

#01 / Quadre d'obres, espais i autores/autors

Ja tenim la primera setmana al sac i, per celebrar-ho, us volem fer arribar el llistat complet d'obres, companyies, autores i autors, i els espais per als quals van ser concebudes.

Aquestes són les obres de les cinc primeres Ravaleres, repartides en els quatre llibres que volem publicar:

Quadre obres espais autoria
Quadre obres espais autoria

Endavant! No es pot dir que aquests dies hi haja hagut una allau d'aportacions que ens ha sepultat d'entusiasmes ;-), però volem dir-vos que estem molt contentes i agraïdes (molt!) per totes aquelles i aquells que ja heu confiant en La Ravalera, i seguim creient amb forces que aquest projecte és una bona idea. Això sí... un llibre només té sentit si hi lectores i lectors que li'n donen.

Abraçades Ravaleres!

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.