❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Veus Barberà, fem néixer un mitjà digital d'informació local

Fem néixer un mitjà digital d'informació local! Una eina per enfortir els lligams i el territori, per conèixer i entendre Barberà.

VeusBarbera

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
70
Aportaciones
2.673€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Què farem?

Crearem un mitjà digital d'informació local, centrat a Barberà, que permeti conèixer i entendre el nostre municipi. Un mitjà que recollirà la varietat d'interessos i posicions de la gent que vivim a Barberà per tal d'arribar al conjunt de la població.

Publicarem regularment contingut periodístic d'elaboració pròpia. Dedicant el temps i els recursos necessaris per garantir el rigor, l'aprofundiment i la qualitat que fan falta per esdevenir referents.

Ho farem des d’una mirada propera, arrelada a la vida de Barberà, compromesa amb el que hi passa i travessada per le seves històries.

Esprèmerem totes les possibilitats que dona un mitjà online: aprofitant la riquesa expressiva que permet (amb llenguatges com la ràdio, el video, la fotografia o els continguts interactius) així com apostant per generar un espai de debat i intercanvi d'opinions entre el veïnat.

Serà un mitjà plural, un reflex de la diversitat de punts de vista que conviuen al nostre municipi. Una pluralitat que no s'ha de confondre amb la neutralitat, farem un periodisme posicionat i compromès amb valors com el respecte, la solidaritat, la participació o la cooperació.

Un mitjà associatiu, en el que les decisions es prenguin de manera col·lectiva entre totes les persones implicades, funcionant en base a una àmplia i heterogènia xarxa de col·laboracions i sostingut per la compicitat de qui el llegeix i la col·laboració amb el teixit social i comercial del municipi.

Per què ho farem?

Perquè Barberà necessita un mitjà així.

Per contraposar el model de ciutat-dormitori amb el d'una ciutat viva i cohesionada. Conèixer Barberà és el primer pas per estimar-la i enfortir els lligams entre les que hi vivim.

Per promoure una ciutadania activa. Tenim el convenciment que un major coneixement de la realitat ens impulsa a moure'ns per transformar allò que no ens agrada.

Per garantir el dret a la informació, tant a accedir-hi com a generar-la.

Per posar el focus en aquelles històries de solidaritat, convivència i cooperació que ens puguin inspirar.

En darrer lloc, i no menys important, volem començar aquesta aventura col·lectiva perquè serà una oportunitat de passar-ho bé, créixer i aprendre!

foto: Mikel Trigueros
foto: Mikel Trigueros

I jo què puc fer?

La figura de la subscripció, cada cop més comú en mitjans digitals, és en primer lloc una forma de mostrar el teu compromís amb el projecte. Aquesta quota anual de les lectores i lectors és un suport económic que garanteix la viabilitat i la independència editorial del mitjà. A través d'aquesta campanya de verkami et podràs subscriure al mitjà aconseguint a més alguns extres.

Les persones subscrites al mitjà gaudiran d'alguns avantatges com a usuàries:

  • Podran participar de l'assemblea anual, el principal espai de decisió del projecte.

  • Tindran accés a descomptes i promocions exclusives a diferents comerços locals.

  • Rebran regularment un butlletí amb avançaments de les notícies encara no publicades al web.

  • Estaran convidades a esdeveniments organitzats des de Veus Barberà destinats a les subscriptores, com xerrades, actes culturals..

  • Tindran un espai destacat al web reservat per a les seves publicacions, el “bloc de les subscriptores”.

  • Un cop a l'any, rebran al seu domicili un Anuari editat en paper a tot color, amb els continguts més destacats de l'any així com altres materials inèdits.

I per què aquest Verkami?

L'objectiu del projecte és ser autosuficient econòmicament i generar els recursos necessaris per al seu funcionament. Tot i això ens hem decidit a llençar aquesta campanya de micromecenatge per dos motius.

En primer lloc creiem que és una bona eina per mesurar l'interès i el suport d'aquesta iniciativa. Veus Barberà només tindrà sentit i serà viable amb una comunitat al darrera que comparteixi els seus objectius i cregui que és una bona eina per assolir-los.

A més, aquest primer impuls econòmic ens servirà per fer front a les despeses extraordinàries que suposarà el seu llençament, que no formen part de les despeses ordinàries del projecte. Aquests són els nostres càlculs:

Formació "Introducció al periodisme": 600€

Acte de presentació: 200€

Material gràfic campanya de llençament: 200€

Disseny del web: 300€

Material informàtic: 250€

Despeses recompenses: 400€

Percentatge Verkami: 50€

Total: 2000€

Si superem l'objectiu inicial, destinarem el finançament extra a l'adquisició de material propi per desenvolupar els formats multimèdia, com el vídeo i la ràdio. També serà un coixí molt útil per, a mig termini, poder abordar amb garanties el repte de la professionalització del mitjà.

Sobre les recompenses:

La principal recompensa d'aquesta campanya són les subscripcions a Veus Barberà.

A més, dins d'aquesta campanya de Verkami, les recompenses aniran acompanyades d'una bossa de tela amb el logotip del mitjà, perquè puguis portar sempre a sobre la Barberà que t'estimes. Es tracta d'una bossa de disseny horitzontal de gran mida (48 cm x 28cm), gran qualitat (cotó de 275 gr) i sota el segell Bags of Ethics, que regula les condicions laborals i ambientals de la seva producció.

Per les subscripcions solidàries, les recompenses compten amb la complicitat d'una sèrie de col·lectius i comerços locals que ofereixen productes i serveis que s'afegeixen a la subscripció i la bossa.

Plaers de Paper

El Col·lectiu Editorial Bauma ens proposa una edició de tapa dura, enquadernada i serigrafiada a mà del llibre de xilografies "La ciutat" de Frans Masereel, acompanyada d'una làmina serigrafiada del mateix llibre.

Per anar fent gana

La Coop ens proposa un lot de cervesa artesana variada,vermut Yzaguirre de Reus i enllaunats, que són algunes de les especialitats d'aquest nou local.

A taula!

La pizzeria Maremonty ens proposa demanar un parell de les seves delicioses pizzes fetes al forn de llenya, amb massa fina i feta amb productes frescos i de qualitat.

Cuida't

El centre d'estètica Bambú ens anima a provar un dels seus tractaments de 40 minuts, a escollir entre el tractament facial, el relaxant o el de xocolateràpia.

A cobert!

Amb el seu estil inconfusible, des de Cleopatra ens proposen aquest original paraigua plegable acompanyat d'un portamonedes.

De peus a terra

Des de Calçats Vila ens recorden que hem de tenir cura dels nostres peus i ho fan oferint aquestes còmodes sabatilles.

Beus Barberà

Des del Vinalium del Mercat no ens volen deixar amb la gola seca, i ens proposen regar el periodisme amb aquests bons vins del Penedès. Un lot d'Alsina i Sardà composat per una ampolla de vi negre cabernet sauvignon amb un any de criança, una de vi blanc muscat, molt floral i afruitat i una de cava reserva.

Les recompenses s'entregaran en persona el dimarts 5 de juny a la tarda, aprofitant l'acte públic de presentació que coincidirà amb la posada en marxa definitiva del web. Si us és impossible passar a recollir-la aquell dia, ho podreu fer durant les següents setmanes en els punts de recollida que habilitarem a Barberà.

Qui som?

Som un grup de veïnes i veins de Barberà del Vallès. Persones de diferents edats, inquietuds i trajectòries, un grup amb una àmplia varietat de perfils i sensibilitats. La majoria de nosaltres tenim una forta vinculació amb el teixit associatiu, i el que tenim en comú és que per a nosaltres Barberà és molt més que el lloc on anem a dormir.

Més informació:

Si no et vols perdre cap novetat, pots seguir-nos per tots aquests canals:

Twitter

Instagram

Facebook

Telegram

Butlletí

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Rubén RuLozz

    Rubén RuLozz

    casi 6 años

    Apuretear mola! :P forza!!

  • José Antonio Muñoz Sánchez

    José Antonio Muñoz Sánchez

    casi 6 años

    Avanti popolo!!

  • Maria José Pacheco

    Maria José Pacheco

    casi 6 años

    Me pillo zapatillas megacomodas para relajarme “cuando arribo a casa”

  • Bauma

    Bauma

    casi 6 años

    Guapuuures!!!!!!dejad de darle al refresh de la pagina!!jejej!mmmua

  • JUDITH ARGEMÍ i MONTAMAT

    JUDITH ARGEMÍ i MONTAMAT

    casi 6 años

    Felicitats a vosaltres!!

  • JUDITH ARGEMÍ i MONTAMAT

    JUDITH ARGEMÍ i MONTAMAT

    casi 6 años

    Felicitats a vosaltres!!

  • José Antonio Álvarez Moreno

    José Antonio Álvarez Moreno

    casi 6 años

    Ánimo y confianza.

  • Maria José Pacheco

    Maria José Pacheco

    casi 6 años

    Veus Barberà et posa bella, bellísima 😍

#07 / Objectiu aconseguit!

Gràcies a les vostres aportacions hem assolit l'objectiu mínim que ens marcàvem per cobrir les despeses d'engegar aquest projecte. Encara queden 5 dies per finalitzar la campanya i un major suport ens faria començar aquesta aventura encara amb més forces, pel que us animem a donar una darrera empenta entre els vostres contactes que encara no han fet la seva aportació.

Per acabar, un deixem amb l'explicació d'un altre dels principis que volem que marqui el nostre camí: la cultura lliure.

Creiem que la cultura creix i millora sent compartida, per aquest motiu hem decidit apostar per fer servir llicències obertes com les creative commons. Els continguts que generem a Veus Barberà podran ser compartits i modificats, sempre que es faci citant la font i autoria original i sense ànim de lucre. D'aquesta manera, defensem… leer más

#06 / En bona companyia

Entenem aquest mitjà digital no com un fi en si mateix, sinó com una eina per assolir els objectius socials d'aquest projecte. Som conscients que aquests objectius són compartits per moltes persones organitzades en diferents espais i projectes complementaris que cooperen en un procés de transformació global.

En aquest sentit ens reconeixem dins dels principis de l'Economia Social i Solidària, que prioritzen el benestar social i la sostenibilitat ambiental i funcionen amb un model organitzatiu democràtic. Per aquest motiu des de Veus Barberà, apostem per dinamitzar aquest ecosistema escollint a aquells proveïdors ètics que comparteixen aquests valors. Som conscients dels límits amb els que es trobarà aquesta voluntat, que a vegades per motius tècnics, per capacitat de gestió o per múscul econòmic no podrem accedir a… leer más

#05 / Presentem Veus Barberà i ho volem fer amb tu.

Arriba el gran dia, després de mesos de preparació finalment Veus Barberà, el nou mitjà digital d'informació local, surt a la llum. Ens agradaria molt comptar amb vosaltres, es veïnes i veïns que omplen de vida Barberà, que viuen les històries que seran explicades a Veus Barberà. Tens un seient reservat, guarda't la data,** el proper dimarts 5 de juny a les 19h a l'Auditori Maria Feliu.**

En aquesta presentació estarem acompanyades d'algunes de les persones i projectes que ens han inspirat i acompanyat en aquest camí que tot just comencem a caminar. En l'acte, conduït per la clown i actriu barberenca Laia Pineda, a més de la presentació dels objectius del projecte i l'estrena de la web, tindrem algunes convidades de luxe. Així podrem gaudir de les intervencions del Jordi Pascual, periodista i impulsor d'elCugatenc, del David Vidal Castell, membre del col·lectiu Somatents i professor de periodisme a la UAB, de la Laia Soldevila, periodista i sòcia cooperativista de Crític leer más

#04 / Escollint les paraules.

Les paraules que fem servir no només descriuen la realitat, sinó que la construeixen. Allò que no es nomena no existeix, les normes lingüístiques no són són neutrals, responen a una determinada relació de poder que reforcen. Com hem après dels feminismes, el masculí normatiu de les nostres llengües invisibilitza a la meitat de la població i és una coartada cultural per negar la plenitud dels seus drets.

De la mateixa manera, les paraules tenen significats que van molt més enllà del que recull el diccionari. Cada paraula té unes connotacions segons el context i pot reforçar els estereotips que pateixen alguns col·lectius o augmentar el seu estigma. Per aquest motiu és important, sobretot amb aquells col·lectius exclosos o marginalitzats, donar l'oportunitat que parlin en primera persona i escullin les paraules amb què volen ser descrits.

leer más

#03 / Veus en formació

"Diuen que les sabates delaten la personalitat de qui les porta" aquest va ser un dels pensaments que em va venir al cap en veure que un dels nostres conductors de la Jornada portava unes sabates amb el dibuix d'una palmera. Era un fred diumenge al matí encara d'hivern. L'associació Veus Barberà ens reuníem al local de l'associació Tangram per rebre una formació magistral del Col.lectiu SomAtents.

Feia dies que estàvem ansios@s per poder posar-nos cara entre les companyes d'aquest projecte tan engrescador. Una a una, diferents veïnes, diferents personalitats, diferents Veus de Barberà s'anaven sumant a la rotllana de germanor espontània. Certament aquell dia ens havíem trobat persones ben diverses però amb un mateix ritme cardíac.

David Vidal i Gerardo Santos els nostres formadors per un dia, es van presentar amb molta… leer más

#02 / Una llengua per compartir-la

Una cultura, una llengua, no té sentiments. És ridícul pensar que es “posa contenta” si molta gent la parla o “trista” si la gent no la comprèn. Les llengües són eines al servei de les persones i no a l'inrevés. A Veus Barberà apostem per fer un mitjà en català perquè creiem que és una eina útil per les que vivim a Barberà del Vallès.

D'entrada, conèixer dues llengües (o més) ja és un fet positiu, una riquesa personal que ens permet obrir-nos a altres mons. A més, per les persones que formen part d'una comunitat un factor clau d'integració és el domini de la llengua compartida per aquesta comunitat, evitant qualsevol segregació dins d'aquesta.

En general, però particularment a Barberà, la llengua catalana està en una posició de feblesa. Tot i que la majoria de la població la comprèn, el seu ús social és molt… leer más

#01 / Per començar us presentem el nostre ideari

Com expliquem a la pròpia campanya, ens definim com un mitjà plural, però en cap cas això vol dir que no tinguem unes idees compartides, uns valors que ens motiven a engegar aquest projecte i des d'on els desenvoluparem. Farem un periodisme posicionat, però alhora honest i transparent, pel que el primer text que volem compartir al blog és el nostre ideari. No és un text llarg, molt desenvolupat ni profund. A Veus Barberà caben i poden conviure una àmplia varietat d'opinions i posicions, però el projecte es farà des d'aquestes tres idees principals:

1.

En una societat desigual no restem neutrals, sinó que ens comprometem amb l'erradicació d'aquestes desigualtats posicionant-nos al costat de les que les pateixen. Rebutgem qualsevol tipus de discriminació i assumim la responsabilitat dels mitjans de no reproduir estereotips ni alimentar rumors, sinó de tractar la realitat amb una mirada inclusiva.

2.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies