❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

11 de setembre a Tarragona. Per una Diada popular i participativa!

La Diada popular i participativa de l'11 de setembre ja fa tres anys que se celebra als carrers de la Part Alta de Tarragona. S'organitza exclusivament des del teixit associatiu i cultural de la ciutat, amb la intenció de reivindicar explícitament la realitat nacional dels Països Catalans.

0
seconds
102
Patron
2.530€
From 2.000€
Contribute to the project

Aquest projecte neix de la il·lusió per oferir a la ciutadania tarragonina un espai on celebrar la Diada nacional d’una forma popular i participativa. La Diada és un moment per a opinar i per a participar, no només per a ser espectadores passives d’un o altre espectacle cultural. L’**Onze de setembre** hem d’oferir a la ciutadania la possibilitat de sortir a passejar, de participar en la cultura, de treure els nostres símbols i signes d’**identitat** al carrer, d’intercanviar criteris i opinions, de reivindicar-nos de forma explícita com a membres d’un mateix Poble, per més que aquest sigui cada dia menystingut i dividit.

No acceptarem amb resignació que la nostra Diada nacional només pugui celebrar-se dignament a Barcelona; l’Onze no commemorem tan sols la caiguda de la capital en mans de Felip V, sinó un fet tràgic en la nostra història col·lectiva, que ens afectà per igual a tots els catalans i catalanes fóssim d’on fóssim i que, encara avui, deixa sentir les seves conseqüències.

El sentiment de pertinença a un país neix del poble, de la gent. I cal permetre que els actes de celebració i commemoració d’aquest sentiment brollin directament de la gent i del seu teixit associatiu, si no volem que aquest sentiment s’encartoni i es rovelli. Per això el projecte sorgeix de la lliure i espontània associació de persones i entitats locals; i per això el caràcter participatiu de les activitats que organitza any rere any: les mostres de cultura popular, la cercavila pels carrers de la Part Alta, el correfoc, la fira d’entitats, els jocs i les danses per la canalla, els tallers, els parlaments, les actuacions musicals i el dinar popular.

Avui som 30 les entitats tarragonines que lluitem per aquests objectius:

 • Fomentar la celebració de la Diada Nacional; oferint un espai a la ciutadania tarragonina on poder fer-ho de forma explícita i participativa.

 • Promoure la cultura popular i de carrer, així com reivindicar l’ús festiu i cultural del foc com a símbol identitari pròpiament català.

 • Promoure la normalització del marc territorial dels Països Catalans com a territori nacional propi del Poble Català.

 • Reivindicar i estendre l’ús social de la llengua catalana, així com la nostra identitat nacional, també i especialment a les persones nouvingudes.

PER A QUÈ NECESSITEM ELS RECURSOS
El projecte és totalment autogestionat i sostingut per les entitats participants, i no rep cap ajuda institucional. Enguany, doncs, els obstacles són majors, donat que ni tan sols podem optar als premis "Tu Ajudes" de la Fundació Caixa Tarragona, que s'han suspès temporalment i potser per sempre, al·legant falta de recursos per part de l'entitat. Això, no obstant, reforça el caràcter popular i la independència del projecte.

A més a més, la nova normativa europea per a actes pirotècnics, dificulta enormement la realització del correfoc, i exigeix l'elaboració d'un pla tècnic d'autoprotecció que suposarà una despesa addicional d'entre 1500 i 2000 euros.

No cal dir que el projecte no té cap ànim de lucre. El total d'ingressos es destinen a les despeses per raó de taxes, l'assegurança de responsabilitat civil, l'equip d'extinció d'incendis i ambulància, les despeses de les colles de cultura popular, el lloguer de la infrastructura, i la difusió en forma de cartells i programes de mà.

Les dificultats econòmiques, doncs, són molt més grans que altres anys, però confiem que amb l'ajuda de les vostres aportacions podrem fer-ho realitat un any més.

RECOMPENSES
Podeu consultar tot el seguit de recompenses que oferim a canvi de la vostra col·laboració econòmica a la barra lateral. Si no compteu amb la possibilitat de fer el pagament per Internet, podeu fer-ho adquirint les butlletes amb el mateix cost i les mateixes recompenses de manera física al Casal Popular Sageta de Foc (c/Trinquet Vell, 15).

PATROCINI
A banda del micromecenatge particular, també tenim una altra via de finançament que és el programa de mà. En aquest llibret col·lectius i empreses s'hi poden anunciar a canvi d'un mòdic preu, segons el tipus d'anunci. Us animem també a participar d'aquesta altra manera.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

4 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Bona tarda,
  Com ja vam estar parlant a la paradeta que teníem a St Roc, podríem mirar de fer-vos un petit taller per a explicar la realitat nacional dels Països Catalans i més concretament la desfeta de 1714 i la Guerra de Successió. Miraríem de fer una bona explicació i també alguna dinàmica per fer-ho més amè. Caldria que algú de vosaltres fes les traduccions pertinents. Com sabreu, hi ha programada una cercavila, parlaments, actuació musical, i diverses activitats a les parades de les entitats. Ens agradaria molt comptar amb vosaltres també pel dinar que farem en cloure l'acte.
  Per qualsevol cosa, escriviu-nos a coordinadora11setembre@gmail.com
  N'anem parlant!

 • JCI TARRAGONA

  JCI TARRAGONA

  over 7 years

  Durant la diada de l'11 de setemebre coïncideix que nosaltres estem realitzant un programa de caire internacional que s'anomena MTP2012 (mtp.jcitarragona.org) i hi tindrem més de 40 joves d'arreu d'Europa. Podem fer quelcom plegats?

 • Cadascú és ben lliure de fer el que vulgui la Diada. Nosaltres creiem que cal que s'organitzin actes arreu del país per tal de reivindicar-nos com a poble a totes les viles i ciutats. Independentment, una cosa és fer aportacions i l'altra anar-hi. Si tu creus que és important que hi sigui però alhora vols animar a tothom a anar a Barcelona, endavant. Nosaltres simplement som entitats que volem treballar per la nostra ciutat de manera participativa i popular. Res més. Dit això, de ben segur que es poden combinar totes dues coses: al matí vindre a Tarragona i a la tarda a on cadascú triï. ;)

 • Frank

  Frank

  over 7 years

  No seria millor quedar tots a Bcn. Aixi sumariem i fariem més bulto

#04 / Nova recompensa!

Hem afegit una nova recompensa donat que s'ha esgotat la de 100€, que consistia en uns tallers de Tarragona Literària. Ja podeu seleccionar-la, amb dues opcions més!

Beca d'inscripció a un taller d'escriptura de Tarragona Literària - Escola de lletres + el teu nom en un plafó i al web + foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + senyera o estelada perquè pengis al balcó + samarreta a escollir del lot

I ràpid, que tan sols queden unes hores per a què s'acabi el Verkami! Moltes gràcies!

5€
22 left (of 30)

El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa!

10€
18 left (of 40)

El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó

25€
29 left (of 50)

Dinar de la Diada gratuït + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó

35€
14 left (of 25)

10 tiquets de begudes a bescanviar l'11 de setembre i/o a Barraques 2012 + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó + Samarreta a escollir del lot

35€
25 left (of 25)

Participació gratuïta a les quatre excursions obertes que organitzarà l'Agrupament Escolta i Guia Fent Camí durant el curs 2012 - 13 + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó

60€
5 left (of 10)

Àpats populars del curs vinent gratuïts organitzats per les entitats participants de la Coordinadora 11 de setembre + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó + Samarreta a escollir del lot

80€
1 left (of 3)

Setmana castellera (escola de castells, assaig i actuació) amb la Colla dels Xiquets de Tarragona o la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó + Samarreta a escollir del lot

100€
1 left (of 2)

Beca d'inscripció a un taller d'escriptura de Tarragona Literària - Escola de lletres + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó + Samarreta a escollir del lot

400€
2 left (of 2)

Concert privat del grup Ai, carai! + Maqueta Ai, Carai! + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada pel balcó + Samarreta de la Diada

20€
30 patrons (sold out)

Samarreta a escollir del lot + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó

100€
2 patrons (sold out)

Beca d'inscripció a un taller d'escriptura de Tarragona Literària - Escola de lletres + El teu nom en un plafó i al web + Foto amb la senyera o estelada que t'enviarem a casa + Senyera o estelada perquè pengis al balcó + Samarreta a escollir del lot

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.