❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

En Procés

Tretze pobles ja han aconseguit la independència a Catalunya i n'hi ha d'altres que ho estan intentant

Lluís Vilaró

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
22
Aportaciones
550€
De 5.232€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

A Catalunya s’han produït un total de tretze processos d’independència des del restabliment de la democràcia. És a dir: un total de tretze pobles s’han independitzat i segregat d’altres pobles i s’han convertit en municipis lliures i sobirans.

Han estat processos molt diversos i s’han fet via referèndum, via unilateral o via amistosa amb l’altra part implicada.

Frame del programa pilot sobre Vilanova del Vallès. Entrevista a la primera treballadora municipal de Vilanova del Vallès.
Frame del programa pilot sobre Vilanova del Vallès. Entrevista a la primera treballadora municipal de Vilanova del Vallès.

Durant aquests anys també s’han produït processos fallits o processos que encara ara estan en curs. I fins i tot hi ha pobles que han deixat de ser independents i han tornat a formar part d’un altre municipi, com és el cas de Medinyà. També s’han creat noves comarques fruit d’una identitat conjunta i diferenciada, com és el cas del Moianès.

Frame del programa pilot sobre Vilanova del Vallès. Entrevista a Josep Fontbona, un dels impulsors de la independència municipal.
Frame del programa pilot sobre Vilanova del Vallès. Entrevista a Josep Fontbona, un dels impulsors de la independència municipal.

En Procés és un programa de televisió – o un web programa- que explicarà casos de pobles que han aconseguit la independència municipal, pobles que no l’han aconseguida i pobles que estan en procés d’aconseguir-la. La riquesa del programa, de fet, és que cada poble té un procés diferent a l’anterior.

Alguns dels pobles susceptibles de ser tractats en aquest programa són Vilanova del Vallès, Badia del Vallès, Salou, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Medinyà, Salt, Sarrià de Ter, Sant Miquel de Balenya o Bellaterra, Gallecs o Riells del Fai entre d’altres.

Vilanova del Vallès va aconseguir la independència municipal l
Vilanova del Vallès va aconseguir la independència municipal l'any 1983. Frame del programa pilot sobre Vilanova del Vallès.

Què volem fer

En Procés es concep com un programa dividit en capítols d’uns 10 minuts de durada per emetre en format on line, amb una pàgina web com a base i una distribució a través de xarxes socials. També hi haurà una edició per cada capítol d'uns 25 minuts de durada amb format totalment televisiu, que serà una de les recompenses dels mecenes.

Hem posat aquest projecte a Verkami per recaptar diners per fer els tres primers capítols de la temporada. En cas que la resposta sigui bona, buscarem finançament per fer una segona temporada.

El presentador viatjarà a un poble diferent a cada capítol. Frame del programa pilot sobre Vilanova del Vallès.
El presentador viatjarà a un poble diferent a cada capítol. Frame del programa pilot sobre Vilanova del Vallès.

El presentador viatjarà a cada municipi i entrevistarà les persones que van impulsar la independència a cada poble. La història s’explicarà a través de les entrevistes, tot i que hi haurà transicions en què el presentador es dirigirà a càmera i explicarà detalls que ajudaran a entendre la història.

El to del programa serà amè i distès, però amb un rigor històric absolut. La major part d’entrevistes es realitzen en localitzacions significatives dels processos de segregació.

En línies generals, l’objectiu del programa és:

• Explicar el procés d’independència de cada poble a través dels testimonis i dels propis protagonistes que van tirar endavant les respectives segregacions.

• Explicar les singularitats de cada cas i la forma amb què cada poble aconsegueix la segregació.

• La finalitat és explicar els motius, causes i conseqüències -positives i negatives- de la independència. No hi ha, en cap cas, voluntat d’adoctrinar l’espectador. En algun municipi la independència no ha resultat ser positiva, almenys econòmicament parlant.

Sobre les recompenses

Les recompenses pels mecenes inclouran, a partir d'un cert import, la fórmula del Dret a decidir. És a dir, els mecenes d'aquesta modalitat tindran dret a vot per escollir quins seran els tres casos de la primera temporada.

Per aquest motiu -i amb la intenció d'ajustar-se al màxim al pressupost- l'equip del programa farà una preselecció dels sis casos més viables per rodar i emetre. D'entre aquests sis casos, els tres més votats pels mecenes seran els guanyadors.

Emissió capítol pilot

Durant els quaranta dies de campanya de Verkami emetrem el capítol pilot dedicat a Vilanova del Vallès, un municipi que l'any 1983 es va independitzar de Montornès del Vallès i de La Roca del Vallès. El capítol serà emès a través de les xarxes socials en tres parts diferents perquè sigui el màxim d'amè i dinàmic. D'aquesta manera, els mecenes podreu veure quin és l'estil del programa.

Portada del DVD del capítol pilot sobre Vilanova del Vallès.
Portada del DVD del capítol pilot sobre Vilanova del Vallès.

Qui som

D
D'esquerra a dreta: Abel Castilla, Cristina Torra, Lluís Vilaró.

Som tres professionals de la comunicació amb moltes ganes de tirar endavant aquest projecte:

Lluís Vilaró. Periodista. Actualment treballa a Vallès Visió, la televisió pública del Baix Vallès. Llicenciat per la Universitat Ramon Llull l’any 2004, té experiència en el món de la televisió, la ràdio i la premsa escrita. Ha treballat durant gairebé nou anys a l’Agència Catalana de Noticies. També ha treballat i/o col·laborat a Catalunya Ràdio, Nació Digital, Canal Català TV, el diari Bon dia d’Andorra, el Diari Avui, Ona Catalana, COM Ràdio, Ràdio Montornès o Ràdio Caldes de Montbui, entre d’altres.

Cristina Torra. Periodista i community manager. És freelance i escriu sobre viatges al Diari Ara i sobre hotels i vols a Skyscanner.es. És la responsable de comunicació del Mercat Audiovisual de Catalunya. Ha portat les xarxes socials de la marca Barcelona és molt més de la Diputació de Barcelona i va reimpulsar les xarxes de Tursime del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Autora del bloc wetravel.cat, que va gestionar durant una volta al món. També ha treballat a IB3, VOTV o el 9NOU, entre d'altres.

Abel Castilla Prats. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, ha treballat com a operador de càmera ENG i postproducció en diferents televisions i productores com ara Lavínia o Canal Català. Apassionat de la imatge i l'actualitat, actualment es dedica a la docència en l'àmbit audiovisual.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners pressupostats en aquest crowfunding aniran destinats a la contractatció d'un realitzador, lloguer de material tècnic, rodatge, muntatge i postproducció. La resta anirà a parar a la promoció i la difusió del programa a través de les xarxes socials. Va totalment a càrrec nostre el guió, la producció, part de la postproducció, part del muntatge i la gestió de les xarxes socials.

Calendari previst

El rodatge i la postproducció dels tres capítols es farà durant la l’estiu i la tardor del 2018. L’emissió on line es produirà immediatament després d’acabar l’edició de tots els episodis. Per tant, la temporada es podria emetre a finals del 2018 o inicis del 2019. Serà llavors quan editarem i entregarem els DVD's de les recompenses.

El dia abans de l’emissió on line, es farà una prestrena davant del públic al poble al qual s’ha dedicat el capítol, ja sigui al centre cultural, el teatre municipal, a la biblioteca o en alguna sala de cinema si n’hi ha. Aquell dia, els mecenes podran venir i s'ubicaran en zones VIP.

+ Info

http://www.facebook.com/enproces/
@enProcesCat
www.enproces.cat

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Josep Masats

    Josep Masats

    6 años

    Salut i força!

  • Carles T

    Carles T

    6 años

    Espero que la gent es vagi animant!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies