❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La clau que obri tots els panys (Baix Montseny)

La clau és una associació sense ànim de lucre que aglutina diferents entitats del Baix Montseny. L'objectiu a curt termini és obrir un espai físic a Sant Celoni , un punt de trobada amb la voluntat de promoure la reflexió crítica i acció ciutadana, l'oci alternatiu i la cultura popular.

0
segundos
170
Aportaciones
7.034€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

QUÈ ÉS "LA CLAU"

La clau és una associació sense ànim de lucre que aglutina diferents entitats del Baix Montseny. És un espai social i cultural, un punt de trobada, que té la ferma voluntat de promoure la reflexió crítica i acció ciutadana, l 'oci alternatiu i la cultura.

El projecte gira envers una xarxa articulada d' organitzacions i col•lectius amb inquietuds socials, polítiques i/o culturals, moviments socials que ja existeixen al Baix Montseny.

Des de ja fa un temps, són diverses les persones involucrades en aquests moviments , que parlen de la necessitat d’un espai cultural d’oci alternatiu que, a través d’un espai físic, pugui crear aquest nexe d’unió.

L’espai escollit per a dur-hi a terme l’activitat es troba al c. Alguersuari,16 de Sant Celoni. És un local d’uns 230 m2 i es troba a una zona que limita el centre de la població, a cinc minuts a peu de la Plaça de la Vila i a un minut de l’estació de renfe.

En l’aventura d’aquest Projecte, i sota el paraigües de l’entitat La Clau, sorgeixen 3 pilars molt importants per tal d’assolir l’èxit del mateix, amb la intenció que sigui un èxit col•lectiu a nivell social de la població. Aquests 3 pilars són les entitats que integraran el projecte, els socis i persones que hi participaran i la Cooperativa que gestionarà l’espai.

LA COOPERATIVA

La Cooperativa estarà integrada per un mínim de tres persones, una d’elles especialitzada en tasques de cuina.

La tasca principal d’aquesta és la de gestionar el Bar-Restaurant, per tal que sigui un reclam per a la gent i de gestionar l'espai sòciocultural per dur-hi a terme tot tipus d'actes, des de concerts fins a tallers i cursos de tot tipus, exposicions i xerrades.

ENTITATS

Les entitats són el pilar més fort d'aquest projecte:

La Colla Bastonera Quico Sabaté, Colla de Diables de Sant Celoni, Timbalers de Sant Celoni, Lapocafarinaproduccions Artístiques, JASC ( Joventut alternativa de Sant Celoni ), Casal Quico Sabaté, CUP Sant Celoni, la PAH, Nicat i La Cooperativa ja s'han adherit al projecte.

Totes elles formen part de la Junta gestora, Assemblea que es reuneix setmanalment per tal de dur a terme el projecte.

SOCIS COL·LABORADORS/ES
Com a tot projecte social, el socis col•laboradors hi tenen un paper cabdal.

Les seves quotes són aportacions econòmiques bàsiques per tal de tirar endavant el Projecte. A canvi, aquests socis, gaudiran de descomptes en tots els espais, ja sigui en el Bar- Restaurant, com en tots els actes que s’organitzin dins La Clau: cursos, tallers...

A part d’estar informats en tot moment del que vagi succeint entorn de l’entitat i rebre l’agenda cultural mensualment, també per descomptat, tindran dret a participar de l’Assemblea General per tal de dir la seva en la Gestió de La Clau.

ELS ESPAIS

Bar - Restaurant

Un dels punts forts de La Clau serà la part gastronòmica. Menjar de qualitat i de proximitat per a tot tipus de paladars.

A part del servei purament gastronòmic, es busca oferir un espai de trobada per a gent de totes les edats, ja sigui per llegir, escoltar música, xerrar o fer un refrigeri.

Al Bar també es duran a terme diferents activitats com poden ser exposicions, concerts de cantautors, xerrades, presentacions llibres, degustacions, trobades …, que estaran incloses dins l’agenda mensual d'activitats.

Sala polivalent

Durant els espais de temps en què que les entitats no facin ús de la Sala Polivalent ( sobretot durant el dia ), s’hi organitzaran tallers i cursos de tot tipus, tot programant concerts o altres espectacles d’arts escèniques com teatre, dansa, cicles de cinema, espectacles infantils, comptant amb artistes d'arreu del país, ilocals.

Sales de reunions

Totes les entitats que entrin a formar part de La Clau tindran el seu espai per tal de dur-hi a terme reunions, trobades, xerrades etc., així com poder guardar-hi tota la documentació necessària.

OBJECTIUS

A més del conjunt d’entitats ja adherides, tenim la voluntat de potenciar i sumar-ne d'altres:

  • Cooperatives de consum basat en productes catalans i del Baix Montseny.

  • Societat gastronòmica per als amants culinaris.

  • Objectiu de crear un grup escolta per als més joves.

  • Crear una plataforma de defensa de la llengua.

  • Crear grups de reflexió sobre temàtiques actuals.

  • Crear entitats de caire esportiu

Tenim moltes idees, il.usió i ganes per tirar endavant aquest projecte.

Un projecte obert a totes aquelles persones interessades en iniciatives d'aquest tipus o d'altres que sorgiran, tenint el seu espai dins La clau.

ECONOMIA

Evidentment estem davant un Projecte molt ambiciós i per tan molt important a nivell econòmic.

Pressupost d’inversió i finançament

Inversió inicial

L'import aproximat d'inversió en obres puja uns 80.000 €

Pressupost d'inversions

Despeses

  • Obres i tràmits: 80.000€

Ingressos

Finançament propi

  • Aportacions : 19.000€

  • Micromecenatge: 6.000€

Finançament aliè

  • Crèdit COOP-57: 55.000€

Total despeses: 80.000€

Total ingressos: 80.000€

Des de l' assemblea gestora de La Clau vam creure convenient buscar fonts complementàries de finançament a les que ja tenim (socis, aportacions de les entitats, actes...).

La Clau és un projecte per a totes i tots els vilatans, no només de Sant Celoni, sinó del Baix Montseny. L’entenem com un punt de trobada social i cultural, un projecte per a tots, i per això creiem que la gent s’ha de sentir partícip del projecte, ja sigui a través de la participació en forma de capital humà, com econòmica.

La col.laboració amb d' altres projectes similars ens ha servit durant els últims anys per teixir complicitats i intercanvis amb d' altres espais de la resta del país. Unes complicitats que estem segurs que es poden transformar en petites aportacions econòmiques. Entenem que La clau no només és un projecte celoní,tambe un projecte de país,de col•lectivitat on tots i totes ens hi podem sentir partícips.

MÉS INFORMACIÓ
La Clau

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Bon dia,

    Primer de tot mil disculpes pel retràs en la resposta.

    Creiem convenient que no sigui cap comerç el que figuri a la paret de la clau.

    Salut!

  • Marta Vancells

    Marta Vancells

    más de 11 años

    El nom de la paret del Local podria ser el d'un comerç de Sant Celoni? Gràcies ;)

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies