❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Mi vida con tres nombres (Apolo Giménez García) Una vida de lucha por las libertades

Apolo Giménez va deixar enllestida, abans de morir, la seva autobiografia que convida a viatjar pels seus records.

Category

Created in

0
seconds
113
Pledges
4.324€
From 4.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Apolo Giménez va deixar enllestida, abans de morir, la seva autobiografia que convida a viatjar pels seus records, pels bons i pels no tan bons, rememorant moments i situacions que formen part ja de la història de Terrassa. Cal que entre totes i tots fem possible la seva publicació.

Des de feia temps Apolo Giménez (el Cayetano) escrivia el relat de la seva vida. Molts li havíem demanat que ho fes entenent que era una vida que valia la pena conèixer, des de la difícil infantesa a la seva Baza natal marcada per les conseqüències d’una cruel guerra fins els dies tranquils de la jubilació, a Terrassa, envoltat de la família, d’homenatges i reconeixements, passant per molts anys de lluites intentant, i molts cops aconseguint, millorar les condicions de vida i treball de molta gent.

Entrega Medalla d
Entrega Medalla d'Honor de la Ciutat de Terrassa

És un llibre amb el qual podreu recórrer els camins d’una vida intensa i a la vegada part de la vida de la ciutat de Terrassa. Malauradament, Apolo no ha pogut veure editada la seva autobiografia. Un 28 de març de 2017, mentre treballava al seu hort, el seu cor va deixar de bategar.

Ell llibre acaba amb una reafirmació d’Apolo en les seves idees de sempre, aquelles que, segons explica, tenia quan fa més de 60 anys es va comprometre amb el PSUC, en el qual militarà sempre. Idees que es resumeixen en la frase que deixa escrita al final: «sigo creyendo en aquella utopia que afirma que «de cada cual según su capacidad, a cada cual según sus necesidades». En aquest sentit reprodueix tot seguit la frase que l’escriptor Josep Roth tan encertadament va deixar escrita: «La alegria de haber luchado por una gran idea sigue determinando nuestra conducta mucho después de que la duda nos haya vuelto más lúcidos, conscientes y un poco desesperanzados.» Apolo, però, no va perdre mai del tot l’esperança en aconseguir un món nou, un món de pa i roses per a tothom.

SOBRE L’EDICIÓ DEL LLIBRE

L’Apolo volia finançar personalment l’edició del llibre, en contra de l’opinió de molts. La seva sobtada mort ens obliga, per respecte a la seva memòria, a editar-lo amb la col.laboració de totes i tots els que el vam conèixer, i dels que no van tenir aquesta sort i que el coneixeran a través de la lectura de la seva autobiografia.

Destinació de les aportacions:

Les aportacions aniran destinades a sufragar els costos d’edició, les despeses de la tramesa, la part pròpia del crowdfunding i els costos de la presentació pública.

Hem optat pel mètode de CROWDFUNDING concebut com precompra, i pel qual mitjançant l’aportació mínima de 18 euros el donant rebra el llibre a casa seva, o personalment en cas que assisteixi a la seva presentació. Es pot contribuir amb una quantitat superior, que anirà destinada a sufragar les despeses totals de l’edició incloses les motivades per el corresponen crowdfunding. L’aportacio de 50 euros donarà dret a rebre tres exemplars que poden ser un bon regal. Per entitats o col·lectius, 100€ permetran l’obtenció de 7 exemplars. Cal comunicar l’adreça on rebre el llibre en el moment de fer l’aportació.

L’edició s’ha encarregat a la Fundació Torre del Palau i està previst fer 500 exemplars, amb plecs cosits, amb paper de 90 gr., offset, cobertes cartolina 240 gr i amb solapes plastificades. També inclou la correcció inicial, el formatat i l’implementació d’esmenes, la inserció d’imatges amb el peu corresponent, el disseny de les cobertes i la confecció d’un índex de noms propis al final. El cost total, amb IVA inclòs, és 4250 euros.

En el cas de que superéssim aquest import o la petició de exemplar fos superior a 500, ampliaríem l’edició.

CALENDARI

El llibre està previst que surti de la impremta el proper mes de gener, i es realitzi la seva presentació a Terrassa, en un acte que també sigui un homenatge a la persona de seu autor. Els llibres que no es recullin en aquest acte seran tramesos per correu.

Amb les aportacions voluntàries, doncs, veurà la llum i tindreu a les vostres mans “Mi vida con tres nombres”. De segur que gaudireu amb la seva lectura.

Darrers reconeixements a l'Apolo Giménez:

Acte de lliurament de la Medalla d'Honor de la Ciutat a Apolo Giménez García
Opuscle Apolo Giménez - Medalla de la Ciutat de Terrassa
Homenaje a Apolo Giménez y Alba Nos
Homenatge a Ramon Clariana i Apolo Giménez
AVV La Maurina: autoconstrucció del barri i organització
1a Escola de Formació Apolo Giménez o com sumar la lluita sindical i l’acció social
Ha mort Apolo Giménez, històric activista, líder veïnal de Terrassa i militant del PSUC
Apolo, una vida en tres imágenes
Apolo Giménez, un somriure per a l'esperança

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

3 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Amics i Amigues de Apolo Giménez

  Amics i Amigues de Apolo Giménez
  Author

  over 6 years

  Moltes gràcies amigues i amics!

 • ICV-VALLES OCC.

  ICV-VALLES OCC.

  over 6 years

  Por una buena causa

 • Pep Pàmies

  Pep Pàmies

  over 6 years

  Orgullos dels companys que ho han impulsat i agraït de poder-hi participar. Gràcies Apolo!

#06 / Presentació llibre "Mi vida con tres nombres"

Benvolguts/des amics i amigues d'Apolo Giménez,

Moltes gràcies a tots i totes els que ens vau acompanyar dimarts a la presentació del llibre.

Vam poder fer entrega de molts llibres que com ha mecenes del projecte havieu demanat.

Qui no va poder assistir, la setmana que bé farem entrega a les adreces que ens heu indicat i amb alguns ens posarem en contacte personalment i us els entregarem.

Encara queden llibres. Si algú en vol més o algú s'ha descuidat, encara en tenim.

Al twitter amb el #MiVidaConTresNombres hi ha un recull de mencions del acte,moltes gràcies a tots i totes. Ho podeu seguir i afegir-ne més si us ve de gust.

Al facebook em penjat aquest recull de premsa.

Us faig un recull de notícies de premsa del acte de dimarts:

Presentado el libro ‘Mi vida con tres nombres’

Presentació del Llibre de Memòries d'Apolo Giménez

S’edita “Mi vida con tres nombres”, l’obra pòstuma d’Apolo Giménez

**Amics i Amigues d'Apolo Giménez

#MiVidaConTresNombres**

#05 / Presentació i entrega de llibres als mecenes

Benvolgut/da

Hem arribat de manera molt satisfactòria al final del procés del Verkami que tenia per objectiu col·laborar en l'edició del llibre en el qual Apolo Giménez explica la seva vida. L'aportació realitzada fa que el llibre sigui també una mica obra teva.

El proper dimarts 13 de març es farà la presentació al Cinema Catalunya, a Terrassa, c/Sant Pere, n.9, a les 7 del vespre. Allà podràs recollir el llibre, o llibres, que et corresponen com a participant en el Verkami. Caldria, però, que en previsió de la molta gent que recollirà el llibre, vinguessis abans de l'hora dita per poder agilitzar la tramesa i poder començar puntualment l'acte.

T'adjuntem la invitació a la presentació.

Qui no pugui venir aquest dia a la presentació i recollida del llibre, que ompli formulari que us arribarà a través del email

Invitció presentació
Invitció presentació
i a partir del dimarts 13 de març us el farem arribar a la adreça que ens indiqueu al formulari adjunt.

read more

#04 / Carta als Reis, de l’AVV La Maurina

Benvolguts amics i amigues,

Bon any i millors desitjos pel 2018 !!!!

Properament us enviarem un formulari per saber on voleu rebre el llibre, sino podeu venir a recollir al acte públic que farem de presentació i que estem pendents de confirmar data: finals de gener o principis de febrer.

Us enviem aquesta carta que han publicat la Avv La Maurina, entitat que va fundar i presidir el nostre Amic Apolo.

Carta al Reis de l'Avv La Maurina

La carta als Reis d'Orient de l'AV La Maurina de Terrassa

#03 / Projecte assolit amb èxit, gràcies a tots i totes!

Amics, amigues,

Projecte assolit! Moltes gràcies a totes i tos els mecenes que ho heu fet posible.

El Verkami el tancarem dimecres matí, fins les 11:20h encara es poden fer aportacions.

http://vkm.is/mividacon3nombres

Estem preparant el acte de presentació del llibre, que serà cap a finals de gener principis de febrer, on farem entrega del llibres i qui no hagi pogut adquirir també ho podrà fer en aquest acte.

Ara cobrim totes les despesses de impressió i acte de presentació, tot el que sorti de més serà per fer més llibres. A la xarxa de biblioteques de Terrassa faren entrega de exemplars, també.

Per tant encara hi sou a temps d'adquirir el vostre exemplar!

http://vkm.is/apologg

Moltes gràcies a totes i tots!

Portada del llibre
Portada del llibre

#02 / Cayetano, Cayetanito, nuestro héroe favorito"

Vaig sentir una immensa alegria quan vaig veure publicat que al mestre, company i amic li concedien la Medalla de la Ciutat de Terrassa.

Medalla d
Medalla d'Honor de la Ciutat de Terrassa, ajuntament.

Encertadíssima proposta i encertada decisió de concedir aquest màxim honor de la ciutat a l’incombustible Apolo Giménez. Gràcies a tots i totes.

Em demanen que faci cinc cèntims de la meva relació amb l’Apolo. Uf! Quina responsabilitat i quin acolloní, però, com sempre ens encoratja ell, “pit i endavant, Joan! Què si es volen les coses, tot surt”.

Quin personatge, mare meua! Un paio del que… read more

#01 / "El chico de la bicicleta"

Vaig conèixer l’Apolo a començaments dels anys 60. Va ser a casa del meu oncle Domingo Rivas Rosales, al barri de La Cogullada, per on passaven diferents militants (molt sovint amb les seves famílies) com Juan Hernández i Celia García. Els meus pares m’havien regalat una màquina d’escriure, una Pluma 22, i el meu oncle em cridava a casa seva a transcriure algunes de les cròniques que ell enviava a La Pirenáica, “El chico de la bicicleta” tal como el coneixíem, era una de les persones que reportaven sobre accions i lluites (manifestacions i vagues) que es feien a Terrassa.

Anys més tard, quan vaig començar a militar i assumir responsabilitats a les Joventuts Comunistes, vaig viure jornades que no oblidaré mai. Era l’activitat que es feia a casa de l’Apolo i la Carmen, amb dues filles petites,… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy