❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Micromecenatge del projecte teatral Assaig sobre la Lucidesa

Assaig sobre la Lucidesa és l'adaptació teatral de l'obra homònima del Premi Nobel de Literatura, José Saramago.

Cia La Danesa

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
97
Aportaciones
3.520€
De 3.450€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Assaig sobre la lucidesa, és l'adaptació teatral de la novel·la homònima del Premi Nobel de Literatura José Saramago.

Jumon Erra ( Vintage, La distància entre el llamp i el tro, DesigJam, Un disgust danès ) , autor i co-fundador de la companyia teatral La Danesa en signa l'adaptació teatral.

La direcció d'escena va a càrrec de Roger Julià ( El tigre de Yuzu, GREC17/Mercat de les Flors; Pussy Riot, Nau Ivanow; Un cau de mil secrets Auditori de La Pedrera, Hair, Teatre Apolo de Barcelona/Teatro Coliseum Gran Via, Madrid).

SINOPSI

Assaig sobre la Lucidesa situa la societat protagonista de la seva cèlebre preqüela, Assaig sobre la Ceguesa davant d’un altre fet insòlit. La convocatòria d’eleccions municipals, exactament quatre anys després de l’episodi de ceguesa sobtada que va paralitzar el país, se salda amb un inesperat resultat. La majoria dels habitants de la capital han decidit votar en blanc. El govern tem que aquest acte paralitzant i inesperat sigui fruit d’una revolució coordinada impulsada per un grup anarquista internacional o un grup extremista encara desconegut. Les clavegueres del sistema democràtic, corromput fins a l’arrel, cercaran culpables -i si no els troben, els hauran d’inventar.

L’obra presenta una visió irònica però també profundament pessimista sobre la possibilitat de practicar la tan preuada democràcia real.

LA DANESA, EL NOSTRE PROJECTE ARTÍSTIC

En la nostra trajectòria com a companyia, aquest projecte vol consolidar la nostra línia artística a nivell de temàtica: posar llum sobre temes que massa sovint donem per entesos, contractes que un cop signats no poden revisar-se, en aquest cas, el mandat democràtic. José Saramago, Premi Nobel de Literatura 1998, alerta: “Pot passar que en un futur no gaire enllà, haguem de preguntar-nos Qui ha signat això per mi? La democràcia és l’única cosa sobre la qual no està permès dubtar.”

Amb total humilitat i amb el suport d’una magnífica obra al darrera, volem posar en escena aquests dubtes, evidenciar i transitar les fronteres que separen els ciutadans de les decisions dels seus governs i reflexionar junts sobre les possibilitats, drets i responsabilitats d’una democràcia real. Escenari i pati de butaques. El teatre com a àgora.

Els actors Jacob Torres i Maria Ribera en un moment d
Els actors Jacob Torres i Maria Ribera en un moment d'assaig

CALENDARI PREVIST

D'acord amb el calendari que ens permeten els drets d'adaptació al teatre de l'obra, preveiem presentar la peça a Barcelona la temporada 2018-2019. Actualment, i com a part de la primera explotació de l'obra produïda gràcies al mecenatge privat i la col·laboració de l'OSIC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya), la peça es presentarà el proper 4 de novembre al Tatrau Teatre de Solsona i a Tarragona el proper 11 de novembre, al Teatre Magatzem en el que seran les primeres funcions de la peça al llarg del territori. Es preveu que l'obra giri arreu de Catalunya la present temporada 2017-2018.

L'EQUIP HUMÀ

El projecte compta amb un equip artístic de primer nivell amb col·laboracions com la del músic Pepino Pascual, l'escenògrafa i figurinista Clàudia Vilà i la coreògrafa Cristina Martí.

El repartiment està encapçalat per Carles Martínez (Premi Ciutat de Barcelona de Teatre 2015), Jacob Torres, Maria Ribera, Xavi Frau i Elena Fortuny.

Aquesta és la tercera producció de la companyia La Danesa ( La distància entre el llamp i el tro, Un disgust danès ).

SUPORT INSTITUCIONAL

Assaig sobre la Lucidesa compta amb la qualificació de projecte d'interès cultural per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A QUÈ DEDICAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

El projecte Assaig sobre la Lucidesa és possible gràcies a donacions privades i el suport de l'OSIC (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) amb les quals hem estat capaços de cobrir una part important del pressupost de la producció, composat fonamentalment per retribucions del treball de l'equip tècnic i artístic. Gràcies al present micromecenatge podrem cobrir les partides referides als materials d'escenografia i vestuari i a petites col·laboracions artístiques, imprescindibles per dotar l'espectacle dels mínims elements materials que mereix.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Andher

    Andher

    más de 6 años

    Aurrera !!

#05 / HEM ACONSEGUIT L'OBJECTIU DE VERKAMI!!!

Fa uns minuts hem assolit l'objectiu de micromecenatge gràcies a la col·laboració i el suport de més de setanta persones.

La nostra propera cita és a Tarragona, aquest dissabte dia 11 de novembre, al Teatre del Magatzem, a les 2030h. Aquesta funció ens permetrà, a més de compartir el nostre treball amb el públic de Tarragona, enregistrar l'espectacle i captar fotografies de la peça de cara a la nova etapa que ara engeguem.

A partir d'ara ens correspon explicar el que hem fet a programadors de sales d'arreu de Catalunya i de Barcelona i Madrid per tal que l'exhibició del treball sigui el més ampla possible.

Estem treballant sense descans perquè així sigui i poder donar-vos notícies molt aviat.

En nom de la companyia i de tot l'equip tècnic i artístic, mil gràcies a tots!!!

#04 / Estrenats!!!

Bon dia a tothom!!!

Ja estem estrenats!!! Mil gràcies al qui vau ser amb nosaltres a l'Espai 104 el passat divendres i als qui ens vau acompanyar a Solsona, dissabte.

Les primeres bosses han començat ja a passejar pels carrers de la ciutat, estem enllestint l'edició limitada del llibre de l'adaptació teatral i ens preparem per a la propera funció, dissabte vinent al Teatre Magatzem de Tarragona.

També volem dir-vos als qui no vau poder assistir a la funció per a micromecenes el dia 3, que ben aviat us comunicarem una nova data (previsiblement abans de Nadal) en la qual farem un nou passe per a programadors i al qual ens encantaria que ens acompanyéssiu. Estem fent molta feina per a assegurar una explotació del projecte que permeti portar-lo arreu del territori.

En nom de la companyia, de nou, un enorme gràcies a tot@s,

#03 / ALERTA!!! AQUEST DIVENDRES PASSE EXCLUSIU PER MICROMECENES A L'ESPAI 104!!!

Falten poques hores per la primera presentació en públic del nostre treball.

Estem a punt d'aconseguir l'objectiu: no dubtis a recordar-ho a amics i coneguts perquè ens acompanyin aquest divendres!!!

I si no pots venir el dia 3, hi ha més maneres de col·laborar amb el projecte, consulta les recompenses que oferim i ajuda'ns a fer-lo possible.

Moltíssimes gràcies en nom de tot l'equip!!!

#02 / Hem assolit l'equador de l'objectiu en només 7 dies!!!

A falta d'encara 33 dies per finalitzar la campanya, ja hem assolit el 50% del nostre objectiu!!!

Aquesta setmana hem començat a realitzar les compres de material escenogràfic i aquest proper mes de feina ens permetrà completar la proposta de vestuari i el disseny de so i llum.

Per fer-ho necessitem la vostra ajuda!!! Difongueu la campanya entre els vostres contactes i fem-ho possible!!!

Milions de gràcies en nom de tot l'equip,

#01 / ATENCIÓ!!! OPORTUNITAT ÚNICA!!!

Assaig sobre la Lucidesa a Barcelona!!!

El proper dia 3 de novembre farem una FUNCIÓ ÚNICA a Barcelona.

LLOC: Espai 104, c/Dr. Trueta, 104 Barcelona

HORA: 21h

ACONSEGUEIX LA TEVA ENTRADA A TRAVÉS DE LES APORTACIONS DE:

15€- Aconseguint també una bossa de roba serigrafiada

30€- Si a més de l'entrada vols endur-te una edició limitada de l'adaptació teatral

Tria una de les opcions i ajuda'ns a omplir la sala!!!

Moltíssimes gràcies en nom de tot l'equip!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies