❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El Camí del Nom, l'itinerari d'un pintor supervivent

El Camí del Nom és el relat personal d’uns esdeveniments inesperats, un itinerari a la recerca de sentit i llibertat. M'hi acompanyeu?

joan colomer valls

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
34
Aportaciones
1.062€
De 1.050€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El camí del nom, l'itinerari d'un pintor supervivent

Durant uns anys vaig fer seguir dos dietaris. En un, apuntava citacions dels llibres que llegia i diversos prensaments i anotacions que em venien. En l’altre, mantenía un cert fil cronològic de fets i anècdotes que trobava significatius o inhabituals.

joan colomer
joan colomer

Quan aquests dos dietaris van prendre un cert gruix, se’m va ocórrer que els podia ajuntar i donar-los una certa forma narrativa. D’aquí va sorgir la idea d’escriure "El Camí del Nom".

Hi he anat treballant de manera intermitent uns quatre anys i, en donar per acabat el llibre, el meu objectiu ha estat poder-lo donar a conèixer.

Per aquest motiu m’ha semblat una bona idea d’iniciar un Verkami i finançar així les despeses d’edició.

Veureu que, si participeu, les recompenses són atractives i crec que us poden agradar.

L'autor

"Nascut en el si d’una família d’artistes, Joan Colomer va començar a pintar de ben jove. Va deixar temporalment l’activitat artística per entrar a la universitat i llicenciar-se en Filosofia i Lletres, secció d’Estètica i Literatura Medieval.

A partir de l’any 1995, coneix els marxants americans Touchstone Fine Art i comença a exposar i viatjar a EEUU, on durant els darrers 20 anys ha mostrat el seu treball de manera constant i regular.

Paral·lelament a la pintura, Joan Colomer imparteix tallers de Pintura a l’Escola d’Art La Fàbrica de Celrà, i és Professor Honorífic de l’Acadèmia d’Art Contemporani de Zheijiang, R. P. De la Xina. També és membre de GRECO, Grupo de Realismo Español Contemporaneo.

La seva pintura poua en la tradició naturalista-figurativa del grans mestres de l’Escola de Barbizon i dels tonalistes americans, per donar-hi una visió personal de caràcter més intimista i simbòlic.

Actualment, la seva obra està representada per una vintena de galeries americanes, entre les quals destaquen: Galerie d’Orsay, Boston. Christopher Clark Fine Art, San Francisco. The Artshop Gallery, Greensboro. Aspen Grove Fine Arts, Aspen. Zantman Galleries, Carmel. Weiler House fine art Gallery, Fort Worth."

Alguns fragments del pròleg (Dra. Rosa Jorba)

"Em vaig formar com a cirurgiana a l'Hospital Universitari de Bellvitge (Universitat de Barcelona), porto més de 25 anys exercint com a especialista en el camp de la cirurgia hepato-bilio-pancreàtica i ara en fa 13 que vaig conèixer l'autor d'aquest llibre.

Quan has d'operar un pacient amb càncer, sobretot si és jove, t’envaeix una sensació d'estar vivint una injustícia i es desperta en tu, més que mai, l'empatia i un sentiment d'angoixa que t'acompanya durant tot el procés.

Quan llegeixo El Camí del Nom me n'adono de tot el que passava pel seu cap i no sóc conscient d'haver-ho sospitat. Ara em sento totalment identificada amb les sensacions i els pensaments de l'autor, perquè ara el conec, però a més a més, perquè jo també he estat a l'altra banda , reclinada a la llitera esperant aquell gest, aquella mirada, aquella paraula.

Aquest llibre parla del càncer, però sobretot, parla de l’amistat, de l'amor i de la mort, dels sentiments i de la naturalesa humana. És un compendi del que ha viscut l'autor durant tots aquests anys, i ens ho descriu, com si estigués pintant una tela en blanc. El càncer és només un pretext per parlar-nos de les emocions, de la por i de la fragilitat, de la soledat i del silenci.

La poesia transpira en cada paràgraf i les reflexions, fruit d'una profunda introspecció i d'una immensa cultura filosòfica i literària, no tenen res a veure amb el càncer, però gràcies a ell, l'autor es despulla i ens regala aquest tresor.

Jo sabia que era un artista, un gran pintor paisatgista, però m'he adonat que, a més, és un poeta, escriptor i pensador. Com a tal, les seves paraules ens remouen els pensaments i cada cop que rellegeixes un paràgraf li trobes nous significats.

Aquest és un llibre que hauria de llegir tothom: pacients, familiars i els que tenim cura dels malalts de càncer. En ell hi trobes les claus per entendre què fa el càncer en la nostra existència i què fem nosaltres per aguantar aquesta mena de tempesta."

Calendari previst

El calendari d'entrega depèn dels editors. Potser un mes després d'acabar la campanya.

+ Info

facebook.com/joancolomerart

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Llj SòNia

    Llj SòNia

    más de 6 años

    Ànims que ja queda poc!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies