❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

"Interès d'Estat": documental de denúncia

Documental de denúncia basat en el capítol 4 del llibre “Interès d’Estat” d’Albert Pont, on s’exposen els interessos empresarials i familiars que hi ha al darrera de la construcció de moltes infraestructures públiques que han provocat una de les majors crisis econòmiques de l’Estat espanyol.

Albert Pont

A project of

Category

Created in

0
seconds
482
Patron
15.330€
From 12.000€
Contribute to the project

Documental de denúncia basat en el darrer llibre d'Albert Pont "Interès d'Estat"

El projecte consisteix en fer un documental de denúncia basat en el capítol 4 del llibre "Interès d’Estat” d’Albert Pont, on s’exposen els interessos empresarials i familiars que hi ha al darrera de la construcció de moltes infraestructures públiques que han provocat una de les majors crisis econòmiques de l’Estat espanyol.

Visitarem els llocs i les persones que ens mostraran com la concepció centralista de l’Estat es porta fins a l’esperpent de veure com el Ministeri de Foment projecta la construcció de la major terminal de contenidors marítims del sud d’Europa a Ciudad Real, i com les inversions de l’Estat estan concebudes per a satisfer les necessitats d’una elit privilegiada.

El documental

L'autor del llibre "Interès d'Estat", Albert Pont, i el comunicador Pere Sánchez, emprendran un viatge que els durà a l'Espanya profunda per conèixer els factors, els projectes i les persones clau que ens revelaran com unes poques famílies maneguen l'Estat a costa dels contribuents i de l'economia productiva.

Visitarem Valladolid, Madrid, alguns Reales Sitios de la Corona Espanyola, el corredor mediterrani al seu pas per Ciudad Real (sic) i les terres del Quixot farcides de projectes faraònics abandonats i envoltats d'especulació, en terres ermes on amb prou feines hi creixen males herbes.

Veurem nombroses infraestructures deficitàries i projectes innecessaris que haurem de rescatar amb diner públic. I com si res no hagués passat, coneixerem els nous projectes del Ministeri de Foment, els interessos empresarials i les trames familiars que s'hi amaguen fent negoci al seu voltat i a costa de sobre endeutar l'Estat que els sustenta.

En definitiva, aquest documental pretén denunciar la cultura del "pelotazo" que envolta moltes empreses de l'IBEX 35 i la pròpia concepció de l'Estat espanyol, perquè Espanya no canviarà per molt que ho vulguem. I tot amb un esperit crític. Perquè, ben mirat, amb les autopistes radials, els trens d'alta velocitat, els aeroports i les infraestructures de les tres candidatures olímpiques de Madrid fent aigües per tot arreu, potser no sigui tan estrany que hi vulguin construir la major terminals de contenidors marítims del Sud d'Europa…

Per a què necessitem la vostra col·laboració

Destinarem els diners a desplaçaments, pernoctacions i dietes, també per als treballs tècnics de la producció del documental.

El director: Pere Sánchez

Responsable creatiu d'Alvent Produccions, (Palma, 1985) és llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i especialitzat en guió i nous formats televisius.

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat com a director, guionista, assessor musical i lingüístic, càmera, editor, redactor i presentador a productores com El Terrat o Gestmusic Endemol, i mitjans com, Ràdio Marratxí, IB3 Televisió o Canal 4 Televisió.

Actualment dirigeix i presenta el programa Cuinam amb Pere Sánchez que s'emet cada setmana a Canal 4 Televisió des de 2013. Rigor periodístic i polivalència per una banda, i creativitat i sensibilitat artística per una altra, són els seus trets professionals més característics.

Ha dirigit "La Sibil·la a Brussel·les" (2016), que narra com aquest cant patrimoni de la humanitat pràcticament conservat només a Mallorca i exportat de nou a alguns altres indrets dels Països Catalans, fou cantat a la Catedral de Brussel·les gràcies a una mobilització de la societat civil.

Ha dirigit "LLorenç Moyà, Dard Brillant" (2016). Documental sobre la vida i obra de l'escriptor i activista cultural, Llorenç Moyà. La història amagada d'un dels autors més prolífics de l'Escola Mallorquina.

Calendari previst

El documental es començarà aquesta segona quinzena de juny treballant al territori. Durant el juliol i bona part de l'agost es farà el muntatge.
Creiem que arribarem al 15 de Setembre per fer l'estrena i entregar les recompenses.

Sobre les recompenses

L'estrena de la pel·lícula es farà en un conegut cinema de Barcelona aproximadament el 15 de setembre.
Respecte al lliurament dels llibres i els vídeos, us demanarem l'adreça un cop acabada la campaña, però també es podrà venir a recollir les recompenses a les oficines del CCN situades al Carrer del Vallespir, 19 - 3a planta - Edifici Octàvia, Sant Cugat (FGC Volpelleres)

+ Informació

www.ccncat.cat
Facebook: Cercle Català de Negocis
Twitter: @CCatalaNegocis

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

14 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • mireia tremoleda

  mireia tremoleda

  over 2 years

  Feu una feina molt valuosa. Coratge i en davant

 • Antoni

  Antoni

  over 2 years

  Antoni

  e-mail. repasstres @hotmail.com

 • Antoni

  Antoni

  over 2 years

  Enhorabuena, a por el nuevo objetivo, vuelvo a contribuir economicamente y me ofrezco personalmente
  por si consideráis que puedo seros de utilidad.
  En caso de que surgiera otra conferencia me gustaría volver asistir.
  Antoni.
  repasstres @hotmail.com
  T-937165611

 • Albert Pont

  Albert Pont
  Author

  over 2 years

  Ja hem aconseguit la fita dels 12.000 € per poder rodar el documental! Moltíssimes gràcies a totes les persones i entitats que heu cregut en aquest projecte i hi heu dipositat la vostra confiança i col·laboració!!

  Encara hi pots contribuir! Ens hem proposat arribar als 15.000€! Tot el que puguem recaptar a partir d’ara anirà destinat a millorar la qualitat tècnica i artística del documental. Això ens permetrà contractar un segon operador de càmera i un especialista en drons que ens oferirà una millor visió de les infraestructures que volem denunciar. També ens permetrà contractar un tècnic de so especialista i poder subtitular els documental a altres llengües per fer-ne la màxima difusió.

  El compromís que tenim tot l'equip de producció és que tots aquells que hi heu contribuït us en sentiu orgullosos quan pugueu veure la feina feta i, sobretot, que esteu més informades. Perquè teniu dret a saber, i sabent, teniu dret a decidir!!

  Moltes gràcies a tots!! Albert Pont

 • Albert Pont

  Albert Pont
  Author

  over 2 years

  La seva pregunta
  “Fóra molt important fer la peli en castellà per poder entrar al públic més desinformat i/o més reticent. El clic es fa pels sentiments i no tan sols per les dades”

  Ho tenim en compte, dependrà del que puguem recaptar, tanmateix farem algunes entrevistes la majoria en castellà, la resta es podria subtitular, però depèn del cost i del temps que triguem, al final d'agost ha d'estar editat.

 • Antoni

  Antoni

  over 2 years

  Vine a una conferencia que diste y quede escandalizado de cosas que desconocía por supuesto contribuyo con el proyecto

 • Albert Pont

  Albert Pont
  Author

  over 2 years

  Moltes gràcies! Estem molt engrescats. És una tasca ingent, però ja ho tenim tot organitzat. Sortim el dia 17 de juliol. Ja tenim el guió acabat i algunes entrevistes programades. Segur que serà una oportunitat per eixamplar la majoria social a favor de la independència!

 • Endavant amb el projecte Albert i CCN espero que pogueu arribar ben endins d'aquestes màfies que han engolit diners a cabassos i mai n'han tingut per alliberar les autopistes catalanes dels "pillatges".

 • Norma Jorba

  Norma Jorba

  over 2 years

  Moltes gràcies, CCN!

 • Albert Pont

  Albert Pont
  Author

  over 2 years

  La quantitat demanada no cobreix el cost total del projecte, vàrem demanar una quantitat a la baixa per garantir l'èxit del Verkami, si se supera la quantitat demanada, no es tornen els diners, ens permetrà no haver de recórrer a altres fonts de finançament com per exemple recursos propis i préstecs de familiars i amics.

  El missatge, el guió i la idea es mantenen, però si obtenim més diners, hi podrem destinar més mitjans tècnics i obtenir un producte de major qualitat, de fet el director està pendent de saber quants diners es recapten perquè segons com farem servir una única càmera per tot o dues.

  També ens agradaria molt poder utilitzar drons que ens oferiran imatges molt més espectaculars i que en principi no estaven pressupostats, fins i tot ens podríem plantejar subtitular-lo en altres llengües, com veieu és un projecte viu i ens haurem d'adaptar a la quantitat que finalment puguem recollir.

#01 / Ja hem aconseguit el mínim, però seguim endavant!!

Ja hem aconseguit la fita dels 12.000 € per poder rodar el documental!

Moltíssimes gràcies a totes les persones i entitats que heu cregut en aquest projecte i hi heu dipositat la vostra confiança i col·laboració!!

Encara hi pots contribuir! Ens hem proposat arribar als 15.000€!

Tot el que puguem recaptar a partir d’ara anirà destinat a millorar la qualitat tècnica i artística del documental. Això ens permetrà contractar un segon operador de càmera i un especialista en drons que ens oferirà una millor visió de les infraestructures que volem denunciar.
També ens permetrà contractar un tècnic de so especialista i poder subtitular els documental a altres llengües per fer-ne la màxima difusió.

El compromís que tenim tot l'equip de producció és que tots aquells que hi heu contribuït us en sentiu orgullosos quan pugueu veure la feina feta i, sobretot, que esteu més informades. Perquè teniu dret a saber, i sabent, teniu dret a decidir!!
Moltes gràcies a tots!!

Albert Pont

10€
87 backers

DVD del documental
+ Aparèixer als crèdits finals

20€
198 backers

DVD del documental
+ Aparèixer als crèdits finals
+ Un exemplar del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont

30€
117 backers

DVD del documental
+ Aparèixer als crèdits finals
+ Un exemplar del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 2 entrades per veure el documental al cinema

50€
46 backers

2 DVD's del documental
+ Aparèixer als crèdits finals
+ Un exemplar del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 2 entrades per veure el documental al cinema

80€
18 backers

2 DVD's del documental
+ Aparèixer als crèdits finals
+ 2 exemplars del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 2 entrades per a l'estrena

150€
13 backers

2 DVD's del documental
+ Aparèixer als crèdits finals
+ 3 exemplars del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 2 entrades per a l'estrena

300€
1 backer

ESPECIAL EMPRESES, ENTITATS...

2 DVD's del documental
+ Aparèixer el logo de l’empresa o entitat en els crèdits inicials com a entitat col·laboradora
+ 2 exemplars del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 2 entrades per a una projecció privada de la pel·lícula previ a l'estrena

400€
10 left (of 10)
CONFERÈNCIA D'ALBERT PONT

Especial per a entitats de la Societat Civil dels Països Catalans

Albert Pont els anirà a fer una conferència abans del 01 d'Octubre 2017
+ 2 DVD's del documental
+ Aparèixer el logo de l’empresa o entitat en els crèdits inicials com a entitat col·laboradora
+ 2 exemplars del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 2 entrades per a una projecció privada de la pel·lícula previ a l'estrena.

500€
2 backers

ESPECIAL EMPRESES, ENTITATS...

4 DVD's del documental
+ Aparèixer el logo de l’empresa o entitat en els crèdits inicials com a entitat col·laboradora
+ 4 exemplars del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 4 entrades per a una projecció privada de la pel·lícula previ a l'estrena

1.000€
0 backers

ESPECIAL EMPRESES, ENTITATS...

8 DVD's del documental
+ Aparèixer com a coproductor del documental amb el logo de l’empresa o entitat en els crèdits inicials
+ 8 exemplars del llibre Interès d'Estat d'Albert Pont
+ 8 entrades per a l'estrena del documental
+ Accés a una projecció privada del documental previ a l'estrena, amb el director i l’equip de rodatge.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings