❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"Interès d'Estat": documental de denúncia

Documental de denúncia basat en el capítol 4 del llibre “Interès d’Estat” d’Albert Pont, on s’exposen els interessos empresarials i familiars que hi ha al darrera de la construcció de moltes infraestructures públiques que han provocat una de les majors crisis econòmiques de l’Estat espanyol.

Albert Pont

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
482
Aportaciones
15.330€
De 12.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Documental de denúncia basat en el darrer llibre d'Albert Pont "Interès d'Estat"

El projecte consisteix en fer un documental de denúncia basat en el capítol 4 del llibre "Interès d’Estat” d’Albert Pont, on s’exposen els interessos empresarials i familiars que hi ha al darrera de la construcció de moltes infraestructures públiques que han provocat una de les majors crisis econòmiques de l’Estat espanyol.

Visitarem els llocs i les persones que ens mostraran com la concepció centralista de l’Estat es porta fins a l’esperpent de veure com el Ministeri de Foment projecta la construcció de la major terminal de contenidors marítims del sud d’Europa a Ciudad Real, i com les inversions de l’Estat estan concebudes per a satisfer les necessitats d’una elit privilegiada.

El documental

L'autor del llibre "Interès d'Estat", Albert Pont, i el comunicador Pere Sánchez, emprendran un viatge que els durà a l'Espanya profunda per conèixer els factors, els projectes i les persones clau que ens revelaran com unes poques famílies maneguen l'Estat a costa dels contribuents i de l'economia productiva.

Visitarem Valladolid, Madrid, alguns Reales Sitios de la Corona Espanyola, el corredor mediterrani al seu pas per Ciudad Real (sic) i les terres del Quixot farcides de projectes faraònics abandonats i envoltats d'especulació, en terres ermes on amb prou feines hi creixen males herbes.

Veurem nombroses infraestructures deficitàries i projectes innecessaris que haurem de rescatar amb diner públic. I com si res no hagués passat, coneixerem els nous projectes del Ministeri de Foment, els interessos empresarials i les trames familiars que s'hi amaguen fent negoci al seu voltat i a costa de sobre endeutar l'Estat que els sustenta.

En definitiva, aquest documental pretén denunciar la cultura del "pelotazo" que envolta moltes empreses de l'IBEX 35 i la pròpia concepció de l'Estat espanyol, perquè Espanya no canviarà per molt que ho vulguem. I tot amb un esperit crític. Perquè, ben mirat, amb les autopistes radials, els trens d'alta velocitat, els aeroports i les infraestructures de les tres candidatures olímpiques de Madrid fent aigües per tot arreu, potser no sigui tan estrany que hi vulguin construir la major terminals de contenidors marítims del Sud d'Europa…

Per a què necessitem la vostra col·laboració

Destinarem els diners a desplaçaments, pernoctacions i dietes, també per als treballs tècnics de la producció del documental.

El director: Pere Sánchez

Responsable creatiu d'Alvent Produccions, (Palma, 1985) és llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i especialitzat en guió i nous formats televisius.

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat com a director, guionista, assessor musical i lingüístic, càmera, editor, redactor i presentador a productores com El Terrat o Gestmusic Endemol, i mitjans com, Ràdio Marratxí, IB3 Televisió o Canal 4 Televisió.

Actualment dirigeix i presenta el programa Cuinam amb Pere Sánchez que s'emet cada setmana a Canal 4 Televisió des de 2013. Rigor periodístic i polivalència per una banda, i creativitat i sensibilitat artística per una altra, són els seus trets professionals més característics.

Ha dirigit "La Sibil·la a Brussel·les" (2016), que narra com aquest cant patrimoni de la humanitat pràcticament conservat només a Mallorca i exportat de nou a alguns altres indrets dels Països Catalans, fou cantat a la Catedral de Brussel·les gràcies a una mobilització de la societat civil.

Ha dirigit "LLorenç Moyà, Dard Brillant" (2016). Documental sobre la vida i obra de l'escriptor i activista cultural, Llorenç Moyà. La història amagada d'un dels autors més prolífics de l'Escola Mallorquina.

Calendari previst

El documental es començarà aquesta segona quinzena de juny treballant al territori. Durant el juliol i bona part de l'agost es farà el muntatge.

Creiem que arribarem al 15 de Setembre per fer l'estrena i entregar les recompenses.

Sobre les recompenses

L'estrena de la pel·lícula es farà en un conegut cinema de Barcelona aproximadament el 15 de setembre.

Respecte al lliurament dels llibres i els vídeos, us demanarem l'adreça un cop acabada la campaña, però també es podrà venir a recollir les recompenses a les oficines del CCN situades al Carrer del Vallespir, 19 - 3a planta - Edifici Octàvia, Sant Cugat (FGC Volpelleres)

+ Informació

www.ccncat.cat

Facebook: Cercle Català de Negocis

Twitter: @CCatalaNegocis

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

14 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • mireia tremoleda

    mireia tremoleda

    más de 6 años

    Feu una feina molt valuosa. Coratge i en davant

  • Antoni

    Antoni

    más de 6 años

    Antoni

    e-mail. repasstres @hotmail.com

  • Antoni

    Antoni

    más de 6 años

    Enhorabuena, a por el nuevo objetivo, vuelvo a contribuir economicamente y me ofrezco personalmente

    por si consideráis que puedo seros de utilidad.

    En caso de que surgiera otra conferencia me gustaría volver asistir.

    Antoni.

    repasstres @hotmail.com

    T-937165611

  • Albert Pont

    Albert Pont
    Autor/a

    más de 6 años

    Ja hem aconseguit la fita dels 12.000 € per poder rodar el documental! Moltíssimes gràcies a totes les persones i entitats que heu cregut en aquest projecte i hi heu dipositat la vostra confiança i col·laboració!!

    Encara hi pots contribuir! Ens hem proposat arribar als 15.000€! Tot el que puguem recaptar a partir d’ara anirà destinat a millorar la qualitat tècnica i artística del documental. Això ens permetrà contractar un segon operador de càmera i un especialista en drons que ens oferirà una millor visió de les infraestructures que volem denunciar. També ens permetrà contractar un tècnic de so especialista i poder subtitular els documental a altres llengües per fer-ne la màxima difusió.

    El compromís que tenim tot l'equip de producció és que tots aquells que hi heu contribuït us en sentiu orgullosos quan pugueu veure la feina feta i, sobretot, que esteu més informades. Perquè teniu dret a saber, i sabent, teniu dret a decidir!!

    Moltes gràcies a tots!! Albert Pont

  • Albert Pont

    Albert Pont
    Autor/a

    más de 6 años

    La seva pregunta
    “Fóra molt important fer la peli en castellà per poder entrar al públic més desinformat i/o més reticent. El clic es fa pels sentiments i no tan sols per les dades”

    Ho tenim en compte, dependrà del que puguem recaptar, tanmateix farem algunes entrevistes la majoria en castellà, la resta es podria subtitular, però depèn del cost i del temps que triguem, al final d'agost ha d'estar editat.

  • Antoni

    Antoni

    más de 6 años

    Vine a una conferencia que diste y quede escandalizado de cosas que desconocía por supuesto contribuyo con el proyecto

  • Albert Pont

    Albert Pont
    Autor/a

    más de 6 años

    Moltes gràcies! Estem molt engrescats. És una tasca ingent, però ja ho tenim tot organitzat. Sortim el dia 17 de juliol. Ja tenim el guió acabat i algunes entrevistes programades. Segur que serà una oportunitat per eixamplar la majoria social a favor de la independència!

  • Josep Casadellà i Turon

    Josep Casadellà i Turon

    más de 6 años

    Endavant amb el projecte Albert i CCN espero que pogueu arribar ben endins d'aquestes màfies que han engolit diners a cabassos i mai n'han tingut per alliberar les autopistes catalanes dels "pillatges".

  • Norma Jorba

    Norma Jorba

    más de 6 años

    Moltes gràcies, CCN!

  • Albert Pont

    Albert Pont
    Autor/a

    más de 6 años

    La quantitat demanada no cobreix el cost total del projecte, vàrem demanar una quantitat a la baixa per garantir l'èxit del Verkami, si se supera la quantitat demanada, no es tornen els diners, ens permetrà no haver de recórrer a altres fonts de finançament com per exemple recursos propis i préstecs de familiars i amics.

    El missatge, el guió i la idea es mantenen, però si obtenim més diners, hi podrem destinar més mitjans tècnics i obtenir un producte de major qualitat, de fet el director està pendent de saber quants diners es recapten perquè segons com farem servir una única càmera per tot o dues.

    També ens agradaria molt poder utilitzar drons que ens oferiran imatges molt més espectaculars i que en principi no estaven pressupostats, fins i tot ens podríem plantejar subtitular-lo en altres llengües, com veieu és un projecte viu i ens haurem d'adaptar a la quantitat que finalment puguem recollir.

#01 / Ja hem aconseguit el mínim, però seguim endavant!!

Ja hem aconseguit la fita dels 12.000 € per poder rodar el documental!

Moltíssimes gràcies a totes les persones i entitats que heu cregut en aquest projecte i hi heu dipositat la vostra confiança i col·laboració!!

Encara hi pots contribuir! Ens hem proposat arribar als 15.000€!

Tot el que puguem recaptar a partir d’ara anirà destinat a millorar la qualitat tècnica i artística del documental. Això ens permetrà contractar un segon operador de càmera i un especialista en drons que ens oferirà una millor visió de les infraestructures que volem denunciar.
També ens permetrà contractar un tècnic de so especialista i poder subtitular els documental a altres llengües per fer-ne la màxima difusió.

El compromís que tenim tot l'equip de producció és que tots aquells que hi heu contribuït us en sentiu orgullosos quan pugueu veure la feina feta i, sobretot, que esteu més informades. Perquè teniu dret a saber, i sabent, teniu dret a decidir!!

Moltes gràcies a tots!!

Albert Pont

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies