❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Ball dels 7 Pecats Capitals petit

El Ball dels 7 Pecats Capitals de Tarragona fa 15 anys i volem incorporar el ball petit al seguici infantil de Santa Tecla. Ens ajudes?

Salvador Fà Vallverdú

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
57
Aportaciones
3.160€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Qui som?

El Ball dels 7 Pecats Capitals és una representació al·legòrica que forma part del Seguici Popular de la ciutat de Tarragona. Aquest ball està documentat als inicis del segle XV i l’Esbart Dansaire de Tarragona, entitat de la que forma part, el va recuperar l’any 2003.

L’Esbart Dansaire de Tarragona, és una entitat cultural que des de l’any 1982 manté una activitat al voltant de la dansa i la cultura tradicional i popular dels països catalans, amb especial atenció a les danses locals. Ha aportat al seguici festiu de Tarragona el Ball de Gitanes, el Ball de Pastorets i el Ball de Cossis, a més del Ball dels 7 Pecats Capitals.

Apart de col·laborar intensament en les festes de Tarragona ha ofert les seves danses arreu dels país, així com altres llocs d’Europa.

Ball dels 7 Pecats Capitals

Aquest ball representa l’eterna lluita entre el bé i el mal escenificada al llarg de la dansa. Tant la música com la coreografia remarca el caràcter més suau i tranquil de les virtuts en contraposició als pecats, que reforcen el seu caràcter provocador amb el pal i els fuets amb els que “castiguen” al públic.

La riquesa iconogràfica del grup és molt important. Les màscares, extretes d’elements decoratius de la Catedral de Tarragona, li donen un aire misteriós i un tret diferencial important respecte la resta d’elements dels seguici.

Tant el vestuari, dissenyat per Nines Sempere, com els motius que el decoren, basats en un estudi de Imma Teixell, també tenen una forta inspiració en la Catedral, a excepció de les pells dels pecats que s’han extret del Pont del Diable. Tot plegat li dona una presència destacada i molt diferenciada del que és habitual en les nostres festes actuals.

Que volem fer?

Ara, en celebrar els 15 anys d’aquesta recuperació, es vol incorporar la versió petita per integrar-la al corresponent seguici petit de la ciutat, on ja hi ha la replica de la major part d’elements del seguici local.

La intenció es poder presentar el nou ball els primers dies de la festa, per tal de participar en la cercavila infantil del 19 de setembre d’enguany. Aquest projecte ja té el vist-i-plau de la Comissió Assessora del Seguici Popular i la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tarragona.

La voluntat es aconseguir una replica el més semblant possible a la versió del ball gran, de manera que la diferència només quedi reflectida en l’edat dels participants. Els artistes que col·laboren en aquesta reproducció són els mateixos que ja han treballat també en la recreació del Ball:

Màscares: Àngels Cantos i José Ramón Álvarez.

Vestuari: M. Àngels Montoliu, Rosita Montijano, M. Rosa Vallverdú, Dolors Masdeu, Pilar Musté, Neus Guerra, Magda Santos, Carme Lladó, Fina Izquierdo, Carme Martínez i Meri Ciurana.

Brodats: Brodats Romeu

Pals pecats: Nando Taló

Vares virtuts: Jordi Borràs

Pell pecats: Manel Enfedaque

Fuets pecats: José Ramón Álvarez, Chus Paredes i Fina Ollé

Amb la col·laboració de tot el grup de Ball dels 7 Pecats Capitals i l’Esbart Dansaire de Tarragona.

Sobre les recompenses

Hem pensat diferents recompenses per agrair la vostra aportació al projecte. Per una banda el material del ball (samarreta, forro polar, mocador o bossa) que no es pot trobar a la venda ja que és exclusiu pels components del grup.

També el llibre d'Arnau Fà on trobareu tota la descripció del ball, el procés de creació, l'origen de la simbologia, els creadors, la música i la coreografia, a part d'altres curiositats.

D'altra banda, hem pensat amb diferents experiències que us poden venir de gust:

  • Poder formar part del grup i sortir amb ell el matí de Santa Tecla, vestit i amb màscara, segur que és una forma divertida de conèixer millor el ball.

  • Opció de participar en el sopar posterior al cercavila de la vigília on hi ha tot el grup i es comenta com ha anat el primer dia de festa.

  • Una altra opció es fer una visita guiada per la Catedral on es podran veure tots els motius que han servit de model per confeccionar les màscares i la resta de la iconografia del ball.

Pels que ens vulguin fer de padrins, tindrem una atenció especial amb ells el dia de la presentació i a més estaran en el programa que es repartirà al mateix acte. També en deixarem constància de forma especial dins la nostra web http://usuaris.tinet.cat/b7pc/

Per recollir les recompenses quedarem al local de l'Esbart Dansaire de Tarragona, plaça del Prim, 6, els dies abans de Santa Tecla. Ens posarem en contacte amb vosaltres per concretar data i hora mitjançant el correu electrònic. Pels casos de les experiències acordarem de forma específica, pel mateix mitjà, els horaris i localitzacions.

A que es destinen les vostres aportacions?

Totes les col·laboracions aniran destinades a la confecció de tot el vestuari, màscares i complements del ball petit.

Com podeu veure, les màscares, els complements, el vestuari i els brodats comporten una despesa important que no podem assumir nosaltres sols. Es per això que us demanem un petit cop de mà per poder fer realitat aquest projecte.

Ens falten 3.000 euros... Ens ajudes?

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Salvador Fà Vallverdú

    Salvador Fà Vallverdú
    Autor/a

    más de 6 años

    En els primers tres dies ja hem assolit una tercera part de l'objectiu. Moltes gràcies als que heu participat! Ara ens queda engrescar a la resta d'amics i coneguts per si els va be donar-nos un cop de mà!

#02 / Objectiu aconseguit!!!

A falta de 44 hores per finalitzar el termini, hem assolit l'objectiu que ens havíem marcat i s'ha recollit el total de 3000€ que ens feien falta per executar el projecte.

Estem molt contents i molt agraïts a totes i tots els que ho heu fet possible.

En breu ens posarem en contacte amb vosaltres per coordinar el lliurament de les recompenses.

Aprofito per convidar-vos a la presentació oficial del ball que tindrà lloc el dia 15 de setembre a les 18 hores al pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona.

Us esperem!!!

#01 / Gràcies a tothom!!!

Moltes gràcies a tothom qui ja ha participat del projecte. Estem molt il·lusionats en poder recollir el que ens hem proposat, que ens permetrà poder enllestir tant la roba com els complements que porta el ball. De moment el segon dia ja estem al 30% i això ens anima molt.

Podeu veure el detall a la web del ball usuaris.tinet.cat/b7pc/ o al nostre facebook i seguir l'evolució del projecte.

Endavant, que segur que entre tots podem fer-ho!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies