❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Francisqueta, la història de la meva àvia.

La història de la meva àvia. Vida singular d’una dona i la seva època. Sento que li devia aquesta memòria a l’àvia.

Montserrat Garcia Ribó

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
56
Aportaciones
1.390€
De 1.300€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Finançament de l'edició del llibre que he escrit explicant l'història de la meva avia:

El meu nom és Montserrat Garcia Ribó, encara que tothom em coneix per Montse Garcia.

Nascuda a Sant Adrià de Besòs el 1946.

Sempre m’ha agradat escriure. A primària, redaccions del tema que fos. A batxillerat de qualsevol fet de vida en feia una història. De jove col·laborava amb articles setmanals al diari “Cercle”. Primer va ser un diari mural de joves i després va passar a ser imprès a nivell de tot el poble. Més tard a la revista “Besòs”. Fins i tot amb una entrevista a Joan Manel Serrat, quan va actuar a l’Ateneu Adrianenc. També disfrutava fent teatre, potser perquè és una altra manera d’explicar històries.

Als 20 anys vaig guanyar un concurs de contes a Barcelona i això em va animar més a escriure relats curts. Tot va quedar aturat amb l’arribada dels fills. Fins que el 1985 vaig quedar finalista en el Concurs Literari de l’Ajuntament de Sant Adrià amb un recull de contes que van ser publicats. I un altre impàs d’anys en que només escrivia per la família i els amics.

El 2007 quedo finalista al concurs del Centre Cívic de Sagrada Família i al de Omnium Cultural de Badalona, sempre amb relats curts. Al 2009 em publiquen un relat al Concurs Literari Ciutat de Tarragona. A la revista “Àrea Besòs” també escric records del Sant Adrià de la meva infantesa.

Fins que el 2015 vaig decidir una aventura en solitari i publico “Retrats amb veu de dona”, un recull de set històries femenines, amb il·lustracions de la meva filla Roser. Va resultar un llibret molt atractiu fet amb molta cura per AT s.l. de Barcelona, del que vaig fer pocs exemplars.

Això va ser un petit tast, perquè del que realment tenia ganes era de recrear-me en la història de la meva àvia. Vida singular d’una dona i la seva època.

L
L'àvia i jo un diumenge de rams

Dipositada en el torn de la Casa d’orfes de Barcelona, el 1891, amb els noms dels pares. Adoptada dues vegades i, per circumstàncies alienes, retornada a la Casa de Caritat. Casada als 18 anys en un matrimoni de conveniència. Dues filles. Els convulsos anys 20. Més tard la guerra i la difícil postguerra. Una vida llarga, fins veure néixer cinc besnéts.

Sento que li devia aquesta memòria a l’àvia, que va deixar forta empremta en la família. M’ha costat recopilar les dades. Només coneixia el que ella ens havia explicat. Després de la mort de la mare, fa poc temps, vam trobar cartes que m’han obligat a refer el relat de tot just acabada la guerra civil. He acabat la història amb la mort de l’àvia el 1980 i un petit afegitó fins l’actualitat.

L’he titulat “Francisqueta”. Així l’anomenava tothom. Vull incloure a l'edició algunes fotos, de jove i de velleta.

Em proposo fer-ne 300 còpies.

A què destinarem les vostres aportacions

Tot el què recollim en aquesta campanya ho dedicarem a l'edició i impressió del llibre.

Sobre les recompenses

Bàsicament la recompensa que tindran els mecenes és un exemplar del llibre. Hi he volgut afegir alguns possibles complements, com ser a la llista, dedicr-vos el llibre o fins i tot adjuntar-vos la còpia d'una recepte de puny i lletra de la pròpia Francisqueta (uns canelons recepta dels Italians del barri del Raval o ella va treballar).

També he pensat en oferir una recompensa especial per a llibreries i biblioteques que inclou una presentació del llibre per part de l'autora.

Calendari previst

El text original ja és a imprempta on l'estan maquetant i fent-ne el disseny. Un cop tinguem el finançament demanarem la impressió de les còpies. pensem que el mes de maig tindrem el llibre editat i podrem començar a repartir-lo.

+ Info

Durant els dies de campanya aniré informant de com evoluciona el projecte des del meu compte de facebook:

Facebook de la Montse

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • aportas72

    aportas72

    casi 6 años

    Un projecte gran, gran!

  • Laia, Berta, Jana, Maria i Toni

    Laia, Berta, Jana, Maria i Toni

    casi 6 años

    Quedarà preciós! Aquest llibre és un homenatge a tota la família! Gràcies mama!

  • Laura Albet Serrano

    Laura Albet Serrano

    casi 6 años

    Amb moltes ganes de llegir-lo, Montse!

  • Xmiranda

    Xmiranda

    casi 6 años

    Tenim moltes ganes de llegir el llibre!

  • albarryparra

    albarryparra

    casi 6 años

    Els Alberts ja hem posat el nostre granet de sorra. Molta sort tieta en aquesta aventura! :)

  • Cesar GAllego Muñoz

    Cesar GAllego Muñoz

    casi 6 años

    Fet, Montse. Esperem amb il·lusió l¡edició del llibre. Petons!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies