❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Fugim de les fronteres, el documental

Fugim de les fronteres marxa a un camp de refugiats de Grècia. A través de tallers artístics volem millorar la qualitat de vida de les persones refugiades. Aquest documental mostrarà la realitat i donarà a conèixer les històries d’aquestes persones.

FUGIM DE LES FRONTERES

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
54
Aportaciones
1.750€
De 800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

No és només un documental. Vol ser un mirall de la realitat que es viu als camps de refugiats a Grècia.

ON: A Grècia

QUAN: A l'Agost

PER QUÈ: Volem mostrar la capacitat que té l'art d'enderrocar fronteres

Imatge cedida per Guillem Trius

Quin és el nostre objectiu?

Volem anar a Grècia i conèixer de primera ma el treball que fa la ONG Open Cultural Center. Un cop estiguem allà col·laborarem amb aquesta ONG així com durem a terme un projecte cultural i teatral per totes les persones que viuen al camp de refugiats.

Volem enregistrar tot aquest procés en un documental per tal de que tothom pugui viure el que nosaltres viurem. Volem despertar consciències i crear empatia.

Aportacions

El nostre objectiu és moure el documental de manera que arribi al màxim nombre de persones possible. Per tal de fer-ho, necessitem disposar del material i equip adequat. Som conscients que el cost general és més alt, però amb les vostres aportacions podrem començar el projecte i així, de mica en mica, seguir desenvolupant-lo mitjançant altres vies de finançament.

A banda de destinar les aportacions a la producció, postproducció i difusió del documental, també les destinarem a proveir-nos del material necessari per a poder dur a terme els tallers culturals que realitzarem a Grècia.

En cas d'obtenir la quantitat desitjada (800€), assegurem la rebuda de les recompenses i la finalització del documental pel mes de Gener de 2018.

Imatge cedida per Guillem Trius

Perquè existeix Fugim de les fronteres?

Imagina que un dia la guerra t'obliga a marxar de casa teva. Imagina que un dia perds la teva casa, els teus records, els teus somnis. Imagina que un dia el teu pare, la teva mare, el teu marit, la teva amiga moren en un atemptat. Imagina que per poder fugir has de posar la vida dels teus fills en perill. Imagina que quan arribes al teu destí ningú et vol, ningú t’obra la porta, ningú t’acull, ningú t’ajuda.

El món hi ha 65 milions de refugiats i refugiades. La meitat són infants.

La problemàtica de les persones refugiades és una problemàtica REAL i Europa no fa res al respecte. Les polítiques conservadores, racistes i xenòfobes són cada cop més presents i més fortes en tota la Unió Europea.

ONG petites, voluntaris i gent amb empenta estan treballant als camps de refugiats, deixant-se la pell dia a dia, creant, construint, educant, animant, estimant, cuidant... amb pocs voluntaris s’ha fet més que 27 països de la unió Europea. El poble ha demostrat que vol acollir.

Quan neix Fugim de les fronteres

El 7 de Maig de 2016 i davant la gran crisis de refugiades Fugim de les Fronteres va dur a terme el seu primer espectacle. Al teatre de Sarrià va acollir 350 persones i va recaptar 3.000 euros que van ser destinats a la ONG Proactiva Open Arms. Després de l’èxit del espectacle, Fugim de les Fronteres es va consolidar com a associació sense ànim de lucre.

El dia 11 de Desembre de 2016 va tenir lloc el segon espectacle de Fugim de les fronteres en el qual es van recaptar 3.000 € que van anar destinats a la ONG Open Cultural. A partir d’aquest moment Fugim de les Fronteres també treu una línia de marxandatge per tal de seguir recaptant diners i així poder millorar les condicions de vida de les persones refugiades.

Imatge cedida per Guillem Trius

Què fem a Fugim de les fronteres?

Fugim de les fronteres és una associació sense ànim de lucre que mitjançant l’art i la cultura col·labora amb les persones refugiades. Nosaltres fem de vehicle, d’intermediaris entre el públic i les ONG. Fem espectacles benèfics per tal de col·laborar amb associacions que treballen en contacte directe amb les refugiades. Utilitzem la dansa, la música, el teatre, la poesia... per conscienciar i despertar.

Qui són les creadores de Fugim de les fronteres?

Andrea: 23 anys. Formada en interpretació, cant i dansa. Actualment està estudiant la carrera de comunicació a la UOC. Forma part de la CIA magatzem d’arts i imparteix classes de teatre i dansa a diferents escoles.

Carla: 25 anys: Formada en interpretació, cant i dansa. Graduada en Comunicació audiovisual per la facultat de comunicació Blanquerna. Imparteix classes de teatre i teatre musical en diferents escoles.

Laia: 25 anys. Formada en dansa clàssica. Graduada en educació infantil i primària a la UB. Actualment treballa com a professora a una escola i com a mestre de Ballet clàssic per infants i joves.

Equip del nostre documental.

Direcció, muntatge i operador de càmera: Marc Benavent.

Ajudant de direcció i operadora de càmera: Berta Martínez

Música: Mireia Zamora

Producció: Fugim de les fronteres

Imatges: Guillem Trius @guillemtrius

Calendari previst

Viatge a Grècia: Agost 2017

Muntatge del documental: Setembre - Octubre - Novembre - Desembre 2017

Producte final: Gener 2018

Entrega de les recompenses: Gener 2018

Voluntaris en el projecte de Grècia

*Andrea Jiménez

Carla Abulí

Laia Borràs

Marc Benavent

Berta Martinez

Alba Albentosa

Marc Albentosa

Carles Pulido

Aina Hernàndez

Marta Jiménez

Gemma París

Judit Julià

Patricia Vaca*

Recompenses

Racisme

“Racisme són les tanques de ceuta i Melilla, Racisme és mirar de reüll a un Manter a la Rambla de Barcelona, Racisme és disparar boles de goma a immigrants mig ofegats a una platja. La solidaritat no té fronteres ni banderes. Hem vist americans manifestant-se als seus aeroports contra la política racista de Donald Trump, Alemanys aplaudint a una estació de tren on arribaven refugiats, Valencians preparant un vaixell per salvar persones. Aquesta lluita no la farem sols, hem de superar les fronteres de les nacions per articular una unió de pobles que vulguin acollir. La diversitat i el mestissatge són valors que sempre sumen. La barreja ens fa millors.” Jordi Évole.

Imatge cedida per Guillem Trius

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Laia Garcia

    Laia Garcia

    casi 7 años

    Bona tarda, sóc Laia i sóc mestra d'anglès i tinc formació en dansa i teatre. Hi hauria alguna possibilitat de formar part del vostre projecte? Moltes gràcies.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies