❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Mirant al meu voltant · tible i sardanes

Xavi Piñol idea, dissenya i promou Mirant al meu voltant · tible i sardanes, una producció que pretén ser un recull de vivències musicals viscudes al llarg dels seus 25 anys com a músic de cobla. Alhora, aquesta vol mostrar la versatilitat i la força del tible, el seu instrument, dins la cobla.

Xavi Piñol

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
70
Aportaciones
2.115€
De 1.950€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

La producció Mirant al meu voltant · tible i sardanes ideada per Xavi Piñol juntament amb Cobla Marinada, consisteix en l’enregistrament d’un disc compacte i la programació de diversos concerts de presentació d'aquest arreu de Catalunya.

Mirant al meu voltant · tible i sardanes s’enregistra els dies 18 i 19 de febrer de 2017 en els estudis 44.1 d’Aiguaviva (Girona). Marc Timón i Barceló és l’encarregat de dirigir la Cobla Marinada en aquest enregistrament.

En aquest participa l’intèrpret Marcel Artiaga (primer mestre de tible de Xavi Piñol) i el grup de percussió Quilombo per enregistrar Batuc de roure! (sardana per a cobla i batucada).

El cd conté Ítram, la sardana basada en el personatge principal de la novel·la El pont dels jueus, de l'escriptor Martí Gironell, que tot just celebra el 10è aniversari de la seva primera edició.

El repertori.

Per assolir l’objectiu de la producció, a la selecció musical d’aquesta trobem, per una banda, títols de sardanes de compositors clàssics, simfònics i populars que mostren la versatilitat i la força del tible dins la cobla. D'altra banda, trobem un recull de sardanes del mateix Xavi Piñol, fruit de la seva activitat compositiva iniciada l’any 2.002.

Sardanes d'autors diversos:

Abraçada de Conrad Saló

Ciutat de l'Hospitalet de Martirià Font

Una sardana de J. Mª Tarridas

Granet de blat de Rafael Ferrer

No te’n vagis amor meu de Josep Serra

Gallardia de Conrad Saló

Carícies de J. Vicens “Xaxu”

Sardanes de Xavi Piñol:

Ítram

Castellar sardanista

Batuc de roure! (la part de batucada ideada per l'Àlex Ventura)

Jana, la tercera Gràcia

Colla Francesc Rubio

Al teu record, Santi

Tret d'enginy

El concert de presentació.

Mirant al meu voltant · tible i sardanes es presenta el dissabte 6 de maig de 2017 a les 18h a la sala gran del centre l'Amistat de Premià de Mar.

El dia abans, 5 de maig a les 19h, es fa una roda de premsa a l’Espai Cultural de El Corte Inglés del Portal de l'Àngel de Barcelona per presentar la producció. En aquesta participarà el periodista Xavier Solà (padrí de la proposta), Marc Timón (director musical de l'enregistrament), Domènec Marmi (responsable del disseny gràfic de la producció), Albert Fontelles- Ramonet (repertorista de la Cobla Marinada). L'acte acabarà amb una representació de músics de la Cobla Marinada per interpretar un parell de fragments musicals.

Al llarg de l'any 2017 hi ha programats diferents concerts relacionats amb aquesta producció: Martorell (octubre), Vidreres (novembre) i altres pendents de confirmació (com els de Badalona, Mataró i Sant Feliu de Codines). Actualemt, l'equip de producció, està treballant amb altres entitats i organitzacions per programar xerrades de presentació del disc dins i fora del territori català.

A què destinarem la teva aportació?

Les aportacions obtingudes les destinarem a fer front les despeses relacionades amb l'edició de 500 exemplars del cd. En el cas de superar l'objectiu inicial, aquestes les destinarem a pagar el cost del disseny gràfic- imatge corporativa de la producció (realitzat per Domènec Marmi) i del seu material audiovisual (realitzat per Fernando J. Martínez).

Les recompenses.

L’equip de producció de Mirant al meu voltant · tible i sardanes crea Dóna la talla!, la campanya d’obtenció de finançament a través del micromecenatge. Per afavorir la seva difusió, i ser també més atractiva, les recompenses s’han anomenat seguint el sistema de tallatge de la roba (quan més gran és l’aportació més gran és la talla d’aquesta).

Al llarg dels 40 dies de la campanya, Xavi Piñol rebrà la col·laboració d'alumnes de l’assignatura de Iniciativa emprenedora que imparteix a Cicles Formatius de Grau Superior, amics, companys de feina i músics de la Cobla Marinada amb l'edició de petits vídeos de promoció i divulgació d’aquesta.

A continuació et detallem les diferents opcions de recompenses que s’ofereixen:

RECOMPENSA TALLA "XXS" amb una aportació de 5€

Aparició del teu nom en el vídeo d’agraïment que es publicarà al mes de juny on s'inclouran els noms de tots els mecenes que han col·laborat en aquest projecte.

RECOMPENSA TALLA "XS" amb una aportació de 15€

Disc Mirant al meu voltant · tible i sardanes signat per Xavi Piñol.
+ Aparició del teu nom en el vídeo d’agraïment que es publicarà al mes de juny on s'inclouran els noms de tots els mecenes que han col·laborat en aquest projecte.

RECOMPENSA TALLA "S" amb una aportació de 30€

Disc Mirant al meu voltant · tible i sardanes signat per Xavi Piñol
+ Disc La música de Nino Rota (Cobla Marinada & Esteve Molero).
+ Aparició del teu nom en el vídeo d’agraïment que es publicarà al mes de juny on s'inclouran els noms de tots els mecenes que han col·laborat en aquest projecte.

RECOMPENSA TALLA "M" amb una aportació de 35€

Disc Mirant al meu voltant · tible i sardanes signat per Xavi Piñol
+ Exemplar de la novel·la El pont dels jueus signat per Martí Gironell, el seu escriptor. Recorda que Mirant al meu voltant · tible i sardanes conté Ítram, la sardana inspirada en el personatge principal d'aquesta novel·la.
+ Aparició del teu nom en el vídeo d’agraïment que es publicarà al mes de juny on s'inclouran els noms de tots els mecenes que han col·laborat en aquest projecte.

RECOMPENSA TALLA "L" amb una aportació de 45€

Disc Mirant al meu voltant · tible i sardanes signat per Xavi Piñol
+ Disc La música de Nino Rota (Cobla Marinada & Esteve Molero)
+ Exemplar de la novel·la El pont dels jueus signat per Martí Gironell, el seu escriptor. Recoda que Mirant al meu voltant · tible i sardanes conté Ítram, la sardana inspirada en el personatge principal d'aquesta novel·la.
+ Aparició del teu nom en el vídeo d’agraïment que es publicarà al mes de juny on s'inclouran els noms de tots els mecenes que han col·laborat en aquest projecte.

RECOMPENSA TALLA "XL" amb una aportació de 135€

Disc Mirant al meu voltant · tible i sardanes signat per Xavi Piñol
+ Disc La música de Nino Rota (Cobla Marinada & Esteve Molero)
+ Exemplar de la novel·la El pont dels jueus signat per Martí Gironell, el seu escriptor. Recorda que Mirant al meu voltant · tible i sardanes conté Ítram, la sardana inspirada en el personatge principal d'aquesta novel·la.
+ Sopar - tertúlia amb el mateix Xavi Piñol.
+ Aparició del nom de l'entitat en el vídeo d’agraïment que es publicarà al mes de juny on s'inclouran els noms de tots els mecenes que han col·laborat en aquest projecte.

RECOMPENSA TALLA "XXL" amb una aportació de 150€

Recompensa dirigida a entitats culturals i a agrupacions sardanistes.

Càpsula formativa La Sardana busca públic on es donen les eines bàsiques i orientacions per fer front al repte d'organitzar una activitat cultural en ple s. XXI.
+ Aparició del nom de l'entitat/programador en el vídeo d’agraïment que es publicarà al mes de juny on s'inclouran els noms de tots els mecenes que han col·laborat en aquest projecte.

Novetat: també es pot programar la xerrada El jovent a la sardana, quina gran preocupació! (reflexions positives entorn la Sardana i la Cobla lluny del pessimisme que sovint envolta aquest àmbit) realitzada amb molt èxit el dimarts 18 d'abril a l'Auditori del Museu de Granollers.

L'entrega de les recompenses.

Les recompenses s'entregaran personalment a partir del dilluns 22 de maig preferiblement en les actuacions programades de la Cobla Marinada. L'entrega, el lloc i la data, també es podrà acordar entre Xavi Piñol i el corresponent mecenes. Si es sol·licita, aquestes s'enviaran per correu postal fent-se càrrec de les despeses d'enviament el mateix mecenes.

El calendari previst de la producció.

L'equip de producció de Mirant al meu voltant · tible i sardanes segueix el següent calendari de treball:

Novembre - desembre '16

Creació i disseny de l’activitat. Disseny de la imatge corporativa de la producció.

Gener - febrer '17

Promoció, enregistrament del cd i realització del making – of.

Març '17

Promoció de la proposta de concert, realització petits vídeos de promoció i recerca de finançament extern.

Abril '17

Promoció de la producció destacant el concert de presentació del disc, enviament informació als mitjans de comunicació especialitzats i realització entrevistes.

Maig '17:

5 de maig: roda de premsa a l’Espai Cultural de El Corte Inglés de Barcelona.

6 de maig: concert de presentació.

A partir del 22 de maig: entrega de recompenses i publicació del vídeo d'agraïment.

A partir del mes de juny '17:

Programació de Mirant al meu voltant · tible i sardanes a diverses poblacions d'arreu de Catalunya. Ja confirmats a Martorell, Vidreres i altres pendents de confirmació (com els de Badalona, Mataró i Sant Feliu de Codines).

+ Info!

Xavi Piñol, músic emprenedor
Xavi Piñol - oficial
Marc Timón
Cobla Marinada
Martí Gironell
Quilombo - percussió

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#11 / Els protagonistes (VII): Quilombo percussió!

Quilombo percussió

Quilombo és un jove grup de percussió de Premià de Mar que ha anat creixent des del 2008, ple d'energia, ritme i, sobretot, ganes de demostrar els fruits del seu treball. Actualment està format per 22 membres amb moltes ganes de continuar omplint els carrers de percussió.

Les seves actuacions es basen en múltiples cançons d'estil lliure creades pel propi grup, tocades amb diferents instruments que es complementen i acompanyades de coreografia. Quilombo fa tot tipus d'actuacions, des de cercaviles, estàtics, concursos, trobades, casaments, etc., els agrada la percussió en totes les seves formes i gaudeixen innovant i buscant la resposta del públic.

Quilombo percussió participa de Mirant al meu voltant · tible i sardanes tot interpretant Batuc de roure!, la sardana d'en Xavi Piñol original per a… leer más

#10 / Una setmana i presentem! Relació d'actes.

Els dies 5 i 6 de maig es presentarà la producció Mirant al meu voltant · tible i sardanes.

A la sortida dels dos actes hi haurà el llibre blanc de Mirant al meu voltant. En aquest, tots els assistents als actes de presentació del cd (i en els diferents concerts i xerrades que s'han programant al llarg d'aquest any) podreu signar i deixar el vostre comentari - dedicatòria que servirà de recordatori un cop finalitzada la producció (inicis de 2018).

Us detallem els actes que hem organitzat:

RODA DE PREMSA. Divendres, 5 de maig a les 19h

Espai Cultural de El Corte Inglés del Portal de l’Àngel de Barcelona

Més info:

http://ambitocultural.es/eventos/mirant-al-meu-voltant-tible-sardanesde-xavi-pinol/

CONCERT DE PRESENTACIÓ. Dissabte, 6 de maig a les 18h

Sala gran de l’Espai l’Amistat de Premià de Mar

Podeu adquirir la vostra entrada en el següent link:

http://www.espailamistat.cat/pl14/espectacles/id790/mirant-al-meu-voltant.htm

Equip de producció.

#09 / Els protagonistes (VI): Gemma Bartolí i Jordi Saura, els textos del cd!

Gemma Bartolí (filòloga i també tiblaire) i Jordi Saura (sabadellenc i reconegut presentador de programes d’àmbit sardanista) col·laboren en la redacció dels textos que podreu llegir a Mirant al meu voltant · tible i sardanes.

La Gemma ha fet la revisió de tots els textos que trobareu redactats en primera persona i en Jordi m'ha donat idees de com enfocar les introduccions de les sardanes No te’n vagis amor meu de Josep Serra, Abraçada de Conrad Saló, Granet de blat de R. Ferrer, Carícies de J. V. "Xaxu", Ciutat de l’Hospitalet de Martirià Font, Gallardia de Conrad Saló i Una sardana de J. M. Tarridas que trobareu en el disc.

A tots dos, moltes gràcies!

Xavi Piñol

Gemma Bartolí (Barcelona, 1991)

És filòloga, oboista i tiblaire. Després d’haver estudiat al Conservatori Professional de… leer más

#08 / Els protagonistes (V): Fernando J. Martínez, realitzador del vídeo promocional.

Fernando J. Martínez, realizador audiovisual

Nascut l’any 1974 a Madrid, on resideix actualment, des de ben jove és atret pel món audiovisual, tot i que les primeres inquietuds el porten a estudiar la carrera de a estudiar la carrera de Filosofia a la Universidad Complutense de Madrid.

Mentre realitza els seus estudis s’embarca en una multitud de curtmetratges i altres treballs de vídeo, que impliquen els seus primers aprenentatges autodidactes. Aquests el porten a d’altres projectes de més envergadura i ambició tot arribant al medi televisiu, on ha desenvolupat gran art de la seva carrera professional realitzant tasques de realitzador, editor i coordinació d’equips.

Paral·lelament, i gràcies a la seva gran afició musical, realitza una gran quantitat de treballs relacionats en aquest àmbit dels que cal destacar els encàrrecs de videoclips rebuts per grups i artistes de talla internacional com Skyclad, GreyDog Legion, Decora, 3N o Kevin Ridley.

leer más

#07 / Els protagonistes (IV): Cobla Marinada i músics convidats.

Cobla Marinada

Guardonada sovint per les seves nombroses produccions de qualitat i innovació (Premi Enderrock 2016 i Premis Capital de la Sardana en diverses ocasions, entre d’altres), actualment la Cobla Marinada és una de les formacions més actives del món sardanista. Participa en la majoria d’aplecs més importants i duu a terme un elevat nombre d’audicions i concerts de sardanes arreu de Catalunya. Fundada l’any 1981, la formació destaca pel seu repertori musical extens, que va des de compositors emblemàtics de la historiografia musical de la cobla fins a compositors contemporanis. La Marinada també destaca pel seu interès per interpretar obres tant de referència com de nova composició.

Sota la direcció musical de Marc Timón, la Cobla Marinada enregistra Mirant al meu voltant · tible i sardanes els dies 18 i 19 de febrer de 2017 a l’estudi de gravació 44.1 d’Aiguaviva (Girona) amb la següent formació:

Flabiol i tamborí: Albert Fontelles-Ramonet

leer más

#06 / Els protagonistes (III): Martí Gironell, escriptor, i "Ítram", la sardana de la novel·la "El pont dels jueus"

La casualitat (o no ...) ha portat que l’escriptor i periodista Martí Gironell i en Xavi Piñol, intèrpret de tible - compositor de sardanes, hagin trobat un important punt en comú en les efemèrides que enguany celebren.

Per una part, Martí Gironell (Besalú, 1971) comença el 2017 amb un conjunt d’activitats relacionades amb el 10è aniversari de la primera edició de El pont dels jueus, la seva primera novel·la que des del març de 2007 n’ha venut més de 100 mil còpies i traduït a diversos idiomes.

D’altra banda, Xavi Piñol (Premià de Mar, 1978) actualment celebra els seus 25 anys com a músic de cobla i intèrpret de tible. Per commemorar-ho, el compositor ha dissenyat la producció Mirant al meu voltant · tible i sardanes en la que s’inclou l’enregistrament d’un disc compacte, concerts de presentació d’aquest i la programació de diverses xerrades de presentació del seu treball dins i fora del territori català.

Una de les novetats de l'enregistrament és Ítramleer más

#05 / Els protagonistes (II): Marc Timón, direcció musical.

Marc Timón, direcció musical.

Marc Timón és un dels compositors catalans més actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d'orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals, amb l’obra simfònica, de cambra, coral, la música moderna i la cobla. Actualment, Timón està instal·lat a Los Angeles creant per a projectes europeus i americans. La seva obra és interpretada a nombrosos països europeus i d’arreu del món. Com a intèrpret i director ha actuat a escenaris tan emblemàtics com ara el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu i L’Auditori de Barcelona, i ha guanyat més d’una cinquantena de premis nacionals i internacionals. A banda de la composició musical, com a periodista i escriptor també conrea la literatura en forma de novel·les, articles i guions per a televisió i cinema.

leer másleer más

#04 / Els protagonistes (I): Domènec Marmi, dissenyador gràfic de "Mirant al meu voltant · tible i sardanes"

Domènec Marmi, dissenyador gràfic i il·lustrador

Neix a Solsona el 1992 i ja des de ben petit comença a tocar la trompeta i a fer dibuixos en qualsevol tros de paper. El 2014 acaba els seus estudis universitaris d’Arts i Disseny a l’Escola Massana, on s’especialitza en Narració Visual, i complementa la seva formació amb un curs de Direcció d’Art a l’escola Àrtidi. En l’àmbit laboral ha deixat la seva empremta al departament de creativitat de l’agència de màrqueting Little Buddha, de Barcelona, i ha creat material pedagògic per a l’organització E-mocional.

També, tot i la seva joventut, ha rebut encàrrecs com ara el programa de la Festa Major de Solsona i el cartell de la 65a edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona.

La seva professió i una altra de les seves passions, la música, s’han trobat treballant en la gràfica de l’Orquestra Barroca de Barcelona i per a la Cobla Marinada.

www.behance.net/DMarmi

leer más

#03 / "Mirant al meu voltant · tible i sardanes", a l'aula d'emprenedoria!

Seguint l’actual tendència de les escoles a crear coneixements a partir de l’experiència desenvolupada a través del treball en projectes, al llarg dels seus mesos de creació, la producció Mirant al meu voltant · tible i sardanes ha entrat a l’aula d’Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE) de la classe de 1r curs del Cicles Formatius de Grau Superior d’Educació Infantil del centre Acadèmia Igualada de la que en Xavi Piñol n’és el professor titular.

Amb Mirant al meu voltant · tible i sardanes els alumnes han pogut treballar de forma pràctica aspectes relacionats amb:

  • El disseny d’activitats.

  • Definició d’objectius.

  • El concepte “Valor afegit”

  • El pla de comunicació.

  • Fonts de finançament de projectes: el micromecenatge.

Per iniciativa pròpia els alumnes han volgut col·laborar a la campanya Dóna la talla! amb l'edició d'aquest fantàstic vídeo!

Gràcies alumnes!

Equip de producció.

#02 / El periodista Xavier Solà apadrina "Mirant al meu voltant · tible i sardanes"

Xavier Solà i Vilaseca apadrina la proposta Mirant al meu voltant · tible i sardanes, dissenyada i produïda pel músic Xavier Piñol juntament amb la Cobla Marinada. Actualment, Solà és el director i realitzador del programa radiofònic La nit dels ignorants 2.0, de Catalunya Ràdio.

El compositor Fèlix Martínez Comín i la seva dona, també compositora, Petita Llunell, van ser qui van aproximar Xavier Solà al món de la sardana. Des d’aleshores, el comunicador ha mostrat el seu interès i estimació per la sardana i la cobla en els seus programes, tots de renom i de molta audiència.

L’objectiu d’aquest apadrinament és promoure Mirant al meu voltant · tible i sardanes en àmbits no habituals al sardanista i, alhora, que sigui una eina més que permeti mostrar la qualitat i la vitalitat de la cobla i la sardana en entorns més amplis i a públics més generalitzats.

Xavier Solà serà present a la roda de premsa de presentació de la producció de Mirant al meu voltant · tible i sardanesleer más

#01 / Només queda un mes pel concert de presentació!

D'aquí UN MES JUST s'estrenarà Mirant al meu voltant · tible i sardanes. Serà el dissabte 6 de maig a les 18h a l' Espai l'Amistat amb una "alineació" de luxe per l'ocasió:

Cobla Marinada

Marc Timón Barceló, direcció musical

Quilombo Percussió

Amics Sardana Premià Mar, organització

Aquest és el repertori que s'interpretarà:

1a part.

Abraçada ...............................Conrad Saló

Granet de blat .......................Rafael Ferrer

Al teu record, Santi! ...................Xavi Piñol

Teresa ......................................Vicenç Bou

Ítram * ........................................Xavi Piñol

2a part.

No te’n vagis amor meu ..........Josep Serra

Il•lusions mai somiades **........ Marc Timón

Unint mans, sempre! .................. Xavi Piñol

Carícies ...................... Josep Vicens “Xaxu”

Batuc de roure! *** ..................... Xavi Piñol

  • Sardana estrena basada en Ítram, el personatge principal de la novel•la

El pont dels jueusleer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies