❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

Restauració del retaule de la Mare de Déu del Roser

Etapa final de la restauració del retaule: Intervenció de consolidació i neteja del sòcol, predel·la, i primer pis (relleus del Naixement i Epifania i escultura de la mare de Déu del Roser.) En aquesta fase també s'inclou tota la documentació de la intervenció amb les seves conclusions.

Category

Created in

0
seconds
12
Pledges
1.390€
From 12.000€
Contribute to the project

Choose your reward


CONSERVACIÓ-RESTAURACIÓ RETAULE DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER

Autor: Agustí Pujol, 1619.

La Parròquia de St. Vicenç de Sarrià ha obert una campanya de mecenatge per cobrir les despeses de la fase final de conservació-restauració del retaule de la Mare de Déu del Roser que durà a terme l'empresa ProArtis.

L’import total de la Intervenció és de 38.115€ IVA inclòs

La data de finalització de la restauració és del 15 d'abril del 2017 per tal de cel·lebrar els quatre segles d'història del retaule.

Seguint la tradició, la Festa Major de Sarrià s’inicia amb una ofrena floral al retaule del Roser que és ja un Bé Cultural no només dins l’àmbit de la parròquia sinó també dins la història i cultura patrimonial del barri de Sarrià. Per aquest motiu es fa una crida al conjunt de Sarrianencs, Ajuntament i entitats del barri, per que col·laborin en l’adequada conservació d’aquest bé cultural.

Des d’un inici, el Departament d’Història de l’art de la Universitat de Barcelona ha recolzat la restauració tractant-se d’un dels retaules més importants de l’artífex Agustí Pujol representant destacat dels inicis del barroc català.

Segons Joan RamonTriadó, Catedràtic d’Història de l’Art de la UB, “un dels escultors més importants de Catalunya i introductor del nou llenguatge barroc fou Agustí Pujol que esdevingué l’artista més important i alhora més innovador del nou llenguatge barroc i iniciador d’una manera escultòrica que va tenir continuïtat "

“Agustí Pujol realitzà el projecte de Sarrià ( 1617) on col·laborà el fuster Sebastià Carbonell i la policromia fou de Joan Basi (...) és per a nosaltres una de les millors obres en talla de relleu…"

Estat de conservació actual de la zona a intervenir

El que més preocupa és l’atac d’insectes xilòfags que afecta la seva estabilitat. A més a més, s’observen diverses fissures i esquerdes amb risc de despreniment i conseqüents pèrdues. De forma generalitzada la capa superficial presenta una acumulació de pols, cera, sutge.

Reportatge de La Vanguardia

Les recompenses que us oferim a canvi de les aportacions

Reproducció a mode de tríptic de les pintures modernistes de la capella de Montserrat a l’església de St. Vicenç realitzada per Adrià Gual i Lluís Pallarés.

Llibre "St. Vicenç de Sarrià Poble i Parròquia" de l’Historiador Jesús Mestre i Godes. Edicions El Mirador- Jaume Gras i Bartrolí. 2011.

Invitació a l' acte del dia 17 febrer del 2017 a l’església de Sant. Vicenç, “Una rosa entre el goig i la passió” 400 anys del retaule del Roser.” Representació de l’Acte Sacramental del Retaule del Roser l’any 1621.


Catàleg Monumental de l’arquebisbat de Barcelona : “ Sant Vicenç de Sarrià 1000 anys d’història. Vol VI /1 A cura de Josep M. Martí Bonet. 1987 Arxiu Diocesà de Barcelona Akribos Edicions

Gravat en planxa fotolitogràfica d'una litografiade "St. Vicenç" a llapis gras original.

Recollida de recompenses

  • Aportacions 20€ + 30€ + 50€ + 60€+ 300€

Els podriem entregar del 01/02/17 al 15/02/17 en horari de despatx parroquial
(dilluns – dimecres i divendres de 17h a 20h ) aportant comprovant.

Adreça Rector Voltà, 5. CP 08034 Barcelona. Telèfon 932030907.

  • Aportacions 150€ + 200€

L'entrada per llista el mateix dia de l'acte aportant comprovant.

  • Els goigs els podriem entregar del 01/02/17 al 15/02/17 en horari de despatx parroquial ( dilluns – dimecres i divendres de 17h a 20h ) aportant comprovant. Adreça Rector Voltà, 5. CP 08034 Barcelona. Telèfon 932030907.

  • Aportacions 500€

Els podriem entregar del 01/04/17 al 01/05/17 en horari de despatx parroquial ( dilluns – dimecres i divendres de 17h a 20h ) aportant comprovant. Adreça Rector Voltà, 5. CP 08034 Barcelona. Telèfon 932030907.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

Cookies help us to offer you the best experience. Settings