❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Natzaret, 40 anys de lluita

Un documental promogut per l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, i realitzat per La Cosecha Producción Audiovisual i La Repartidora.

Raul Belben

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
99
Aportaciones
4.165€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Per què aquest documental?

Aquest any l'Associació de veïns i veïnes del barri de Natzaret compleix 40 anys, sota el lema: "Recuperem Ciutat, per un barri sense fronteres (1976-2016)".

Són 40 anys de lluita veïnal per tal d'aconseguir unes condicions de vida més justes per tots i totes les habitants d'aquest barri. Aquesta lluita no ha estat fàcil, si més no, ens trobem amb un dels barris més castigats i abandonats de tota la ciutat. La seua ubicació formant part dels anomenats "Poblats marítims" en una ciutat que ha donat l'esquena a la mar, no ha fet més que dificultar aquesta voluntat de construir una vida més digna.

Des dels anys 60, conseqüència de la tensió existent amb l'afany d'ampliació del Port de València, fins l'actualitat, Natzaret ha vist perdre els trets identitaris de qualsevol barri pesquer i mariner, allò que tradicionalment els havia proporcionat els recursos materials de la seua existència: la seua platja i la seua horta. Posteriorment, com a conseqüència de l'activitat desmesurada del Port i de la indústria associada (Arlesa, Moiresa, etc), van perdre el dret bàsic a un aire net i unes aigües no contaminades.

Lluny de perdre la dignitat, l'Associació ha sigut un exemple de lluita continuada en el temps, de treball cooperatiu per llevar-se de damunt l'estigma d'un barri que per abandó l'han tingut marginat. En tots aquests anys han patit el soterrament de les vies ferres, la connexió amb el centre de la ciutat, l'aïllament per la Fórmula 1, etc. Però també han alçat amb les seues mans i la seua dignitat el barri que hui habiten: la il·luminació, els passos de vianants, el Centre de Salut, l'Escoleta infantil, el Centre de Música i Dansa, el Centre de Serveis Socials, etc. Tot amb la lluita i l'esforç de tot un barri.

La memòria històrica del moviment veïnal de la ciutat de València és una necessitat urgent. Cal no deixar passar més temps per recollir els testimonis directes d'aquest període. Conèixer la configuració dels moviments veïnals de base, de carrer i de barri, que es van iniciar als anys de transició a la democràcia és una qüestió d'identitat, de justícia i de reconeixement social. Conèixer el seu paper històric per reclamar la seua importància en els moments actuals.

Com fem el documental?

El documental ha sigut promogut per l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret (València), i realitzat per La Cosecha Producción Audiovisual i La Repartidora, amb músiques de Carles Biano i Maria Arnal

El treball documental s’està desenvolupant al barri de Natzaret i el seus voltants, ja que al barri es realitzen tant les entrevistes com tota la presa d'imatges i recuperació de documentació d'arxiu.

A més, estem realitzant una banda sonora col·laborativa, on la banda de música de Natzaret està treballant coordinadament amb professionals de l'escena musical valenciana i catalana coneguts pel seu compromís social, com són Carles Biano i Maria Arnal.

Aquest projecte surt del treball i les reflexions amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, i la constatació de que gran part de la història i de les fonts d'informació sobre aquesta són desconegudes per la majoria de la població.

El treball de documentació i realització consta de diferents parts:

  1. Investigació històrica i anàlisi de fonts secundàries (arxius escrits i visuals de l'Associació i persones particulars del barri)

  2. Realització de diverses entrevistes a protagonistes de la historia del moviment veïnal a Natzaret.

  3. Pressa imatges del barri.

  4. Realització d'una banda sonora pròpia

  5. Edició i muntatge del documental.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions econòmiques aniran destinades als següents conceptes:

  • Despeses de desplaçament i logístiques durant el rodatge

  • Equipament i material tècnic complementari

  • Retribucions rodatge

  • Retribucions muntatge

  • Recompenses i altres despeses de gestió del projecte

La resta d'hores dedicades, materials, col·laboracions i altres despeses les aportem les persones i entitats que participem del projecte.

Sobre les recompenses

Les recompenses consisteixen principalment en una còpia en suport DVD del documental amb tots els extres i una bossa de tela de disseny exclusiu realitzat per l'estudi de disseny Mineral Gràfics.

A més, hi ha una recompensa per a nosaltres molt important, com és la participació en una ruta veïnal guiada pel barri de Natzaret de la mà de membres de l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret. Una ruta que ens permetrà conèixer el barri, la seua història, els seus habitants i les seues lluites.

Finalment, La Cosecha Producción Audiovisual ofereix una recompensa molt especial: la realització d'un retrat audiovisual personal o col.lectiu. Una bona recompensa, amb segell d'autores, adaptable a qualsevol necessitat.

Calendari previst

  • La investigació, gravació d'entrevistes i digitalització de materials ja ha estat realitzada entre gener i juny de 2016.

  • El guió està parcialment elaborat

  • Si aconseguim el finançament, començaríem fase de muntatge entre gener i febrer, amb el que el documental estaria muntat per a març de 2017.

  • L'estrena i l'entrega de recompenses està prevista per a l'abril de 2017.

+ Info

Segueix ací el nostre perfil de facebook

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Consuelo

    Consuelo

    7 años

    Quisiera hacer una colaboración ¿He llegado tarde?

    Hacéis una presentación o fiesta donde se pueda comprar un DVD?

    ¿el barrio de Nazaret, tambien incluye La Punta?

  • mcollpalombi

    mcollpalombi

    7 años

    El DVD tindra subtitols amb angles? Per mi es molt important.

    Gracies

#06 / Projeccció del documental a la Fira Alternativa de València (10 de juny)

Amigues i amics,

Ens fa molta il·lusió anunciar-vos que el proper diumenge projectem el documental en el marc de la Fira Alternativa de València.

Serà el diumenge dia 10 de juny en doble sessió a les 17-00 i a les 19-30 hores. (adjuntem cartell amb programació)

Ací podeu consultar més informació sobre la Fira: http://firaalternativavalencia.com/

A més, també volem anunciar-vos que en unes setmanes penjarem el documental a una plataforma de lliure accés. Arribat el moment, us avisem.

Moltes gràcies per haver col.laborat en fer-ho possible!

Salutacions cordials

#05 / Estrena pública mundial a València

Amigues i amics mecenes,

Ens encanta poder anunciar-vos que ja tenim enllestida la estrena mundial del documental a València el proper dia 6 de març en el marc del cicle de cinema documental sobre defensa del territori, promogut per la campanya "Horta és futur". clic ací per a més info sobre el cicle.

Adjuntem el cartell de la projecció de "Natzaret. 40 anys de lluita" i us convidem a assistir i fer-ne difusió.

projecció documental 6 març
projecció documental 6 març

Aprofitem una vegada més per agrair-vos la vostra col.laboració, i per demanar disculpes una vegada més pel retard en el lliurament de les recompenses, que encara es demorarà unes setmanes. Us informarem properament de les novetats.

Salutacions cordials

#04 / Estrena del documental! demà 29 de desembre.

Hola Mecenes!

Us recordem que el divendres 29 fem l'estrena del documental al barri de Natzaret.

Us esperem a les 19,30h a l'edifici Marazul (C/ Algemesí s/n). Per a qui es vullga quedar després de la projecció hi ha sopar de pa i

porta.

I ja al Gener tindrem les recompenses preparades per a que les replegueu a la llibreria La Repartidora (C/Arquitecte Arnau, 5. Benimaclet). Us avisarem. Recordem que qui no les pugua arreplegar,

ens ho face saber i us les enviarem.

No us preocupeu si no podeu anar demà a l'estrena, perquè més endavant us anunciarem un altra projecció, ja al 2018, estigueu atentes i

atents!!!

Bon any nou!

Salutacions,

#03 / S'apropa l'estrena del documental!!

Benvolguts/-des mecenes,

Primer de tot volem donar-vos les gràcies per la paciència. Han sigut mesos en els que, per diverses raons, avançar el documental ha estat una feina molt difícil. Som molta gent la que formem part de l'equip i no sempre hem pogut coordinar-nos de forma satisfactòria. No obstant, després de la feinada creiem que el resultat paga la pena.

D'altra banda, també tenim bones notícies, el 29 de desembre estrenem el documental a Natzaret!!.

I després de la projecció, l'Associació de Veïns i Veïnes ha preparat un sopar al que esteu convidats/-des.

Altra bona notícia: a partir de gener podreu replegar la bossa i el dvd a la llibreria La Repartidora (Carrer de l'Arquitecte Arnau, 5, Benimaclet -València-). Si hi ha alguna persona que no pot replegar la recompensa, aviseu que us la farem arribar.

Més endavant us comunicarem més informació de l'estrena i el sopar a Natzaret (lloc i hora).

Moltes gràcies per tot.

Salut!

La Repartidora

#02 / Novetats producció "Natzaret. 40 anys d'història"

Amigues i amics,

Després de mesos intensos de treball, en aquest i altres projectes, des de La Repartidora i LA COSECHA Producción Audiovisual, vos informem de que els treballs de muntatge del documental s'allargaran un poc més del previst.

Tenim moltes hores de gravació i molt de material d'arxiu que estem revisant. És molta la informació i els relats que hem recollit i això ens retardarà respecte a les dates inicials que varem anunciar.

No obstant, seguim molt il.lusionats i il.lusionades amb el projecte, i creiem que la espera pagarà la pena.

Ens hem fixat l'objectiu de tenir la versió final del documental per a finals de setembre. Per a aquelles dates, informarem puntualment de les novetats.

Moltes gràcies pel suport, la paciència i l'interès pel projecte. Sense vosaltres res seria possible!

I demanem disculpes pel retard i la falta d'informació aquestes setmanes.

Fins prompte!

#01 / Objectiu aconseguit. Anem a la faena!

Estimats amics,

Estimades amigues,

Després d'unes setmanes d'activitat frenètica, com ja sabeu hem aconseguit arribar als nostres objectius de finançament per poder tirar endavant el documental "Natzaret, 40 anys de lluita".

Volem agrair el suport econòmic que hem rebut per part de 100 persones a través de Verkami, i les mostres de suport, la difusió i l'interès que moltes altres ens heu fet arribar durant aquest temps.

Ara ens toca posar-nos a la feina de producció del documental, que ens ocuparà els propers mesos. Segons el nostre calendari inicial, finals de març és l'objectiu per tenir el documental enllestit, tot i que és probable que es retarde un poc.

En tot cas, entre abril i maig serà quan farem arribar les recompenses als i les mecenes i també quan preveiem la presentació al públic de "Natzaret, 40 anys de lluita".

Seguim en contacte!

Abraçades

La Repartidora

La Cosecha Producción Audiovisual

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies