❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Focus, ús dels videojocs com a eina educativa

A Focus entenem els videojocs com a una eina per treballar diferents aspectes del desenvolupament de les persones. Les relacions grupals, l'autoconeixement, el lideratge, la gestió de les emocions, són alguns dels elements que els videojocs permeten treballar des d'una nova òptica.

pol.llorca

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
77
Aportaciones
4.030€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Focus és un espai d'educació mitjançant els videojocs, en que aquests es converteixen en una eina per poder tractar diversos aspectes de la persona a través d'un context on molts joves dediquen una part considerable del seu temps.

La gamificació és un concepte cada cop més important en la innovació en l'educació, i ha quedat demostrat que els aprenentatges realitzats a través dels videojocs s'extenen a la realitat del jove, de manera que treballar l'aprenentatge a través del joc virtual ofereix un espai amb unes possibilitats que cal aprofitar.

On som?

Ens trobem a Barcelona, al barri de Gràcia, on realitzarem les activitats coescolars i el casal d'estiu. Per les activitats puntuals, ja sigui sessions amb joves o xerrades amb families o equips doncents, ens adaptem al solicitant i ens desplacem pel territori català, o fem ús de les noves tecnologies per poder fer seguiments a distància regulars.

Quines activitats oferim?

Realitzem activitats coescolars, sessions individuals i un casal d'estiu amb els videojocs com a recurs principal, però on s'hi realitzaran activitats sobre tecnologia, sortides i tot tipus de lleure sense tecnologia associada, seguint el concepte de treballar el lleure dels joves des del videojoc, però no convertint-los en l'espai únic d'oci.

Utilitzem dos videojocs en concret, Minecraft i League of Legends, que ens permeten identificar en l'espai de joc d'elements concrets que podem treballar amb els jugadors.

Casal d'estiu

El casal d'estiu va destinat a joves de 9 a 17 anys que vulguin viure una experiència integral de videojocs, realitzar activitats de lleure i sortides temàtiques en grup.

Els horaris d'estiu són de 9:00 del matí a 14:30 del migdia.

El casal es realitzarà la última setmana de Juny (27-1), les tres primeres setmanes de Juliol, i la primera setmana de Setembre (5-9).

Activitats coescolars

Les activitats coescolars s'iniciaran el setembre de 2016, coincidint amb l'inici del curs escolar. Consisteixen en sessions en les quals es combinarà el joc amb l'anàlisi i les valoracions dels jugadors, per tal de poder omplir de contingut el temps de lleure.

Aquestes activitats es faran en grups d’1 o 2 dies setmanals, segons vulgui l’usuari i es faran al llarg d’1h30.

Sessions individuals

Les sessions individuals van destinades a aquells joves o families que hagin experimentat dificultats relacionades amb l'entorn dels videojocs, ja sigui per un possible abús del joc o per un estancament en la situació de dins el joc, en que els educadors i l'assessorament psicològic de Focus donaran solucions concretes a les necessitats plantejades.

El servei d'atenció individual ja està disponible actualment.

A què destinarem les vostres aportacions

Després del període de creació del model educatiu de Focus, volem obrir les portes i realitzar les activitats amb tots aquells joves que tenen ganes de dur els videojocs un pas més enllà i aprofitar-los pel seu propi desenvolupament personal.

Per tal d'aconseguir-ho, les vostres aportacions es destinaran a adquirir el material necessari per poder dur a terme les activitats, des d'ordinadors i monitors a cadires i pissarres on els jugadors dissenyaran grupalment noves estratègies per aconseguir la victòria.

Sobre les recompenses

Amb les recompenses que oferim hem volgut donar la possibilitat d'experimentar la metodologia que oferim amb les nostres activitats, ja sigui a través de demostracions puntuals com a nivell d'inscripció dels joves al casal d'estiu que realitzarem.

L'objectiu és poder oferir un espai d'inclusió on poder treballar les potencialitats i problemàtiques dels videojocs, i poder oferir recursos a aquelles families o equips docents que creguin en el projecte.

Convertir-se en soci de Focus dóna peu a rebre actualitzacions dels nostres serveis, així com estar al dia de totes les activitats puntuals que oferim, amb inscripcions avançades i descomptes en alguns tallers. El preu per convertir-se en soci, un cop acabat el Verkami, serà de 10€.

Les sessions de cinefòrum i de jocs de taula donen dret a entrar a les jornades que organitzarem als vespres al nostre local, on els amants del cinema, les sèries i els jocs de taula podran gaudir un cop al mes dels seus hobbies en companyia, acompanyats de menjar i beguda!

Organitzarem debats específics a Focus pels mecenes que hagin contribuït al projecte, on tractarem temes com la necessitat de posar límits al temps de joc o recursos alternatius més eficaços, els valors que els videojocs permeten treballar i aprendre, i les problemàtiques que el salt generacional pot portar entre pares i fills en el món de les noves tecnologies.

Calendari previst

Focus obrirà portes a finals de maig, moment en que començaran totes les activitats que oferim, tant a nivell puntual en forma de sessións indiviuals com les de caràcter regular, amb les activitats coescolars de tardes i el casal d'estiu.

+ Info

Per acabar, us deixem un seguit d'enllaços que us poden interessar, vinculats a les noves estratègies d'inclusió del joc en l'àmbit educatiu.

Per qualsevol dubte o suggerència, no dubteu a contactar-nos a [email protected]

Entra al web i descobreix-nos!
Ingredients bàsics per a cuinar propostes educatives gamificades

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies