❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Les matemàtiques al Bosc dels Coms

Recurs educatiu audiovisual per a l'escola i la família. Tot els continguts del currículum de matemàtiques en 70 vídeos per a cada cicle, estructurat en blocs i itineraris curriculars. La Zina i el Dr. Pi ens presenten en cada vídeo de forma amena els diferents conceptes matemàtics.

Albert Criado

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
12
Aportaciones
400€
De 2.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Objectius

Amb aquest projecte volem fer arribar a escoles i famílies una visió diferent de les matemàtiques.

Creiem en una altra educació per això estem fent altres recursos. Les pissarres clàssiques estan desapareixent de les escoles. Els alumnes ténen noves formes de consumir mitjans de comunicació. Volem ser part d’aquest canvi introduïnt un canal amb un tema important per a l’escola, com són les matemàtiques.

Per això volem fer cabre tots els continguts de matemàtiques de Primària en petits clips de vídeo. Volem innovar tot relacionant un mitjà clàssic com les titelles i la comèdia amb nous formats com els dels Youtubers per a donar uns continguts feixucs d’una manera més simple i emotiva. Aquest any volem produir 43 vídeos que falten per acabar tot el Cicle Inicial i 29 de Cicle Mitjà. Volem crear l'espai de navegació i les aplicacions per a Tauletes. Compartirem i donarem els recursos als membres d'aquesta comunitat exclusivament aquest any i el que bé per a que els treballin i els testeixin.

L'equip del projecte

Albert Criado REALITZADOR

Mestre i realitzador de recursos multimèdia educatius. Al llarg de la meva carrera he realitzat més de 100 vídeos educatius per a TV3 i el departament d’Ensenyament. Vaig coordinar la creació de diferents interactius al portal Edu365.cat. Vaig ser cap de projecte del portal edu3.cat. Vaig participar en el desenvolupament d’AulaTV3 un projecte innovador de creació conjunta de materials audiovisuals educatius.

Ara fa 5 anys vaig decidir emprendre aquest projecte amb dos amics. Junts hem creat aquest espai d’il.lusió i recursos educatius pels infants. Formo part de la generació de “Barrio Sesamo” i encara em meravello quan veig aquells vídeos de la granota Gustavo o el monstre de les galetes. Suposo que en part d’aqui han nascut els Coms, els personatges del Bosc del Coms.

Merce Pons TITELLAIRE La Zina

Titellaire des de fa 26 anys. He viatjat per milers de teatres de tota Espanya, portant amb il.lusió l’art de les titelles i les seves emocions a milers d’infants. Estic especialitzada en les primeres edats dels infants. M’he construit totes les titelles amb diferents formats i tipus de manipulació.

Vaig crear el personatge de La Zina per al Bosc del Coms. Es una noia que veu la vida amb il.lusió i l’encanta descobrir qué és el qué passa al seu entorn. Va nèixer d’una Alzina, d’aqui prové el seu nom La Zina. Té un caràcter divertit i entremaliat, li agrada jugar amb les paraules i amb tot el que està al seu voltant. Es la protagonista de tots els vídeos fets fins ara que van dirigits als infants de Cicle Inicial.

Fredi Badell ACTOR Dr. Pi

Actor especialitzat en teatre infantil. Fundador de la companyia Catacrac_teatre, ara fa vint anys. Director i productor de moltíssimes obres teatrals. Principalment adaptant obres clàssiques, com Peter Pan, la Ventafocs, etc. a teatre per a públic familiar .

El Doctor Pi es el personatge que represento al Bosc dels Coms. Té un caràcter divertit i amé, que crea molta complicitat amb els joves d’una manera distesa. Això permet presentar continguts més feixucs que es puguin entendre més facilment.

Busquem PROGRAMADOR MULTIMÈDIA

Dins d’aquest projecte busquem un programador de Web i Apps per a que ens desenvolupi l’aplicació i l’espai que farem arribar els centres i persones que ens ajudin per aquest projecte Verkami, així com crear la comunitat que anirà associada. Busquem un perfil interessat en els entorns multimèdia i l'educació primària i que conegui i tingui recursos per a crear espais en HTML5, comunity manager i Apps senzilles per a Tauletes.

Només cal que entri en contacte amb nosaltres [email protected]. Una quarta part dels beneficis d’aquest projecte estarà dedicada al seu treball.

Els continguts

L’estructura dels continguts del projecte segueix la mateixa que la dels currículums de ensenyament de l’estat Espanyol i Catalunya. D’entrada només treballem amb els cicles Inicial i Mitjà.

Cada un d’aquest cicles representa una de les grans unitats del projecte amb 70 vídeos cada una. Dins el cicle estructurem els continguts de matemàtica pels 5 blocs de temes que presenta el currículum: geometria, numeració, mesures, relacions i probabilitat.

Cada bloc a la vegada el dividim en sèries com: les figures planes o la suma i la resta. Aquestes sèries tenen de 6 a 12 vídeos i estan ordenats pel nivell d’aprenentatge.

D’aquesta manera es poden adaptar els continguts del projecte als diferents desenvolupaments curricular que fa cada centre i fins i tot treballar-los d’una manera autònoma.

Els vídeos

Cada vídeo té una durada d’entre 2 i 4 minuts.

  • S’inicia amb una pregunta o presentació del tema.

  • Després es fa el desenvolupament del concepte que volem treballar.

  • Acabem amb una relació amb altres conceptes o amb una referència a la seva aplicació al món real.

Els vídeos de Cicle Inicial estan presentats pel titella de La Zina que sempre ens aporta un to d’íl·lusió i alegria amb els temes que es treballen.

Els vídeos de Cicle Mitjà son presentats pel doctor Pi que aporta un caràcter més humorístic i a la vegada més trascendent al contingut.

Podeu veure alguns vídeos aquí:

Multiplicar i dividir amb els taulers Montessori. Multiplicar i dividir. Cicle Inicial

El cercle i la circumferència Figures planes. Geometria. Cicle Mitjà

Sobre les recompenses

La primera recompensa serà el nostre agraïment pel vostre ajut i el farem en forma de cita en els títols de crèdit dels vídeos. Els vídeos produïts i l'entorn de navegació serà l'altra recompensa que farem arribar a totes les escoles, institucions i particulars que participin, o els particulars poden fer participar a l'escola que vulguin. També editarem un potser amb les taules de Pitàgores que farem arribar a qui participi del projecte. Com a darrera recompensa està el desenvolupament d'un taller sobre construcció de Titelles que anirem a fer a l'escola que vosaltres ens digueu.

Vídeos produïts

Ja estan fets més de la meitat de vídeos del projecte. Per aquest curs volem produir els 43 vídeos que falten per acabar tot el Cicle Inicial i 29 de Cicle Mitjà amb els que només faltaran 38 més per acabar aquest cicle.

Així pel curs 2016-2017 podem oferir el 90 vídeos de Cicle Inicial i els dos principals blocs de Cicle Mitjà amb 52 vídeos.

Entorn de navegació

Volem crear un entorn de navegació únic per a poder anar fàcilment als diferents vídeos. Aquest entorn serà navegable en web. Però també es podrà posar en un ordinador. Així les escoles o particulars els podran tenir al seu ordinador o servidors i no caldrà que es connectin a Internet per tal de visualitzar els vídeos.

Tanmateix volem preparar unes Apps per a que es pugui treballar amb el projecte des de tot tipus de Tauleta. Així doncs farem arribar a les escoles que ens recolzin en el projecte la totalitat de vídeos, l’entorn de navegació i les Apps. Farem una comunitat per a poder fer arribar tots aquest recursos als participants i estaran en exclusiva per a aquesta comunitat el curs vinent i l'altra.

Les taules de multiplicar de Pitàgores

Un dels principals problemes en que es troben els nens i nenes amb l‘àrea de matemàtiques es saber-se les taules de Multiplicar. Hem fet uns vídeos per a donar trucs per a les diferents taules.

Així mateix seguint el mètode Montessori hem recuperat les Taules de Pitàgores per a tenir tots els resultats de les taules en una sola imatge.

Dins aquest projecte volem elaborar un poster i un vídeo amb les taules i un recordatori que ajudi visualment a recordar els trucs i totes les taules de multiplicar. Aquesta serà una de les recompenses per aquells que facin aportacions al projecte.

Taller de titelles

Darrerament estem anant a les escoles fent tallers de titelles. En el taller expliquem els diferents tipus de titelles que existeixen, donem les pautes necessàries per a fer-les, expliquem com es manipulen i mostrem exemples de diferents tipus de titelles.

Aquest taller serà una de les recompenses per als que aportin al projecte.

A què destinarem les vostres aportacions

Tota producció de vídeo te unes despeses obligades de personal. A banda, hem de construir un personatge nou, manteniment dels equips tècnics, despeses del pòster, etc. Un cop pagats impostos i les despeses dels materials, els beneficis seran repartit a parts iguals entre els quatre components de l’equip.

Calendari previst

La preproducció i producció es desenvoluparà els mesos de juny, juliol, agost i setembre del 2016. La posproducció es farà durnat el mesos d'octubre, novembre i desembre del 2017. Les recompenses es lliuraran el primer trimestre del 2017, conforme s'acabin les posproduccions.

+ Info

Podeu trobar més informació al bloc del projecte boscdelscoms.com . A les Xarxes Socials , Twitter, Facebook , Instagram, Pinterest . A Youtube ho podeu trobar amb l'usuari La Zina i la pàgina Bosc dels Coms

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies