❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Guia excursionista Serra de Godall (La regió de les oliveres mil.lenàries)

"Serra de Godall: 7 excursions essencials" és una guia excursionista que també inclou serveis com allotjament, on menjar etc... I que us descobrirà una de les zones agrícoles més boniques i històriques que tenim a Catalunya.

Joan Sánchez Gimeno

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
5
Aportaciones
74€
De 2.100€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

La Serra de Godall, situada al Montsià, a l'extrem sud de Catalunya, està amarada d'història i en un territori de secà, proper culturalment a territoris veïns com el Matarranya o el Maestrat, i que conserva encara part d'una essència de temps passats.

Aquesta petita serra, arrecerada a l'interior de la comarca, entre la serra litoral de Montsià, a llevant, i el magnànim massís dels Ports a ponent, conté un patrimoni natural i agrícola extraordinari, encara que, sovint, força desconegut.

Aquí, podreu trobar l'essència d'aquest mític Montsià dels vells oliverals, dels margallons, de les construccions de pedra en sec...

Sabíeu que la serra de Godall és la casa de l'olivera datada més antiga del món? Sí, de l'època romana! I que la serra conté altres nuclis d'oliverals espectaculars, alguns també mil.lenaris?

Sabíeu que Sant Vicente Ferrer va travessar la serra amb un burret fent cap a la Galera, on té dedicada una petita capella al costat del pont de pedra que servia per a que la Via Augusta salvés el barranc de la Galera?

En l'apartat cultural, podrem gaudir de les pintures rupestres de l'ermita de la Pietat, visitar l'església romànica del llogaret de les Ventalles, o les diferents exposicions lligades al territori que hi han als diferents pobles que envolten la Serra.

Pobles, on podrem també trobar uns productes gastronòmics típics de la cultura ebrenca, com els pastissets, els diferents cocs, o les baldanes d'arròs entre d'altres, i sense oblidar, com no? el conegut oli d'oliva de la DOP de Baix Ebre-Montsià.

Característiques de la Guia.

Les diferents excursions incloses han estat pensades per a cobrir la major part de la serra i dur als caminants a visitar tots els racons i zones rellevants.

Les excursions són d'una mitjana d'uns 10km, distància considerada "ideal" per a excursions matinals d'unes 2,5 o 3h de durada.

Les excursions que trobareu surten des dels nuclis urbans dels diferents pobles del contorn de la serra, pràcticament "sortir de casa i començar a caminar", evitant així els desplaçaments complicats fins el punt de sortida. A més, podem gaudir immediatament dels entorns agrícoles de cada poble.

Els mapes, sense utilitzar "l'última tecnologia", son força acurats, i intenten representar el més exactament possible tots els diferents elements que us trobareu en les diverses excursions, incloent-hi icones, ampliacions, dades longitudinals i de GPS.

La guia també inclou un llistat de serveis de cada poble amb informació d'allotjament, on menjar, botigues de productes de la terra, exposicions.

Aportacions

Les diferents aportacions seran destinades a l'edició de 500 exemplars de la guia i les possibles despeses de distribució, correccions i requeriments legals com l'obtenció del ISBN.

Recompenses

Les diferents recompenses per a els aportadors començaran a ser enviades a partir d'aquest mes de maig del 2016.

Enviaments associacions Si pertanyeu a una mateixa associació i voleu fer diverses aportacions a títol personal, podeu ficar el nom de la vostra associació amb el vostre; així, us faria l'enviament de les recompenses conjuntament, agilitant el procés. A més, a partir de 5 aportacions, s'inclouria el nom de la vostra associació a l'interior de la guia com a col.laboradora.

S'ha de tenir en compte que la guia "Serra de Godall 7 excursions essencials", possiblement, després de la esperada edició, no estigui disponible a les llibreries de fora de l'àmbit comarcal del Baix Ebre i el Montsià, potser alguns pocs exemplars en alguna llibreria especialitzada de Barcelona o Tarragona, però tampoc és segur. Així doncs, us animo a que us feu amb el vostre exemplar o exemplars aquí i pugueu gaudir ja aquesta primavera del preciós àmbit natural i rural del Montsià interior!

Contacte podeu preguntar qualsevol cosa sobre el projecte aquí: [email protected] o mitjançant el dispositiu que teniu abaix.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies