❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

La Pobla de Massaluca d'ahir i d'avui.

Exposició de fotografia a la Pobla de Massaluca que reflecteix els canvis que ha sofert el poble, els seus carrers, les persones que hi eren i les que ja no hi són o l'evolució de les mateixes, des d'una mirada original, superposant fotografies antigues sobre la realitat actual.

Robert Roch

A project of

Category

Created in

0
seconds
32
Patron
385€
From 350€
Contribute to the project

El projecte és fer una exposició de fotografia a la Pobla de Massaluca que reflecteixi els canvis que ha sofert el poble, i també la comarca, les persones que eren i les que ja no hi són o l'evolució de les mateixes des dels segle XX al XXI.
Per tal de mostrar això s'han fet una sèrie de 30 fotografies en les que es superposen unes imatges sobre la realitat actual.

El cost total necessari per a finançar el projecte és per cobrir els costos d'impressió i el suport on es mostraran les fotografies, així com la realització a la impremta dels cartells de l'exposició i uns flyers de comunicació.

Per què l’exposició?

Exacte….aquesta és la pregunta. Però per no respondre encara i crear una mica d’expectació us explico el “com” se'm va acudir fer les fotografies i el “com” es van fer; de fet són respostes senzilles.

Amb la creació del grup del Facebook “la Pobla Massaluca d’ahir” on s’anaven penjant fotografies de llocs i persones de la Pobla de Massaluca d’altres èpoques vaig tenir l’oportunitat d’ensenyar-li a la meva dona, la Marta Mulà, algunes d’aquestes fotografies on apareixien el pare, la mare, els tiets, amics i vilatans del poble quan eren joves, i altres canvis com els carrers del poble sense asfaltar o les cases de pedra i les seves façanes sense arrebossar.

Paral·lelament durant l’exposició del World Press Photo 2011, concurs mundial
de fotografies de premsa, vàrem veure com Amit Sha’al, un fotògraf israelià, havia guanyat un dels premis del World Press amb una sèrie de fotografies superposades.

Així doncs un dia se li va acudir a la Marta, quan estàvem mirant fotos al grup del Facebook “...per què no fas les fotos del grup del Facebook superposant-les amb la realitat?”...i així va ser com va aparèixer la idea de fer les fotografies. Per tant, amb la Marta compartim totalment l'autoria d'aquesta petita obra, ja que a més de tenir la idea, em va acompanyar i ajudar en la composició de cada una de les 200 fotos que vam fer durant alguns ratets dels caps de setmana de Desembre fins Gener, època durant la qual vam estar a la Pobla a l'atenció i cura del meu pare Baldomer Roch que estava malalt i finalment ens va deixar el passat Gener.

Durant aquells dies aprofitàvem quan hi havien visites per casa per sortir i airejar-nos una mica i fer les fotografies. També vàrem haver de solucionar alguns aspectes tècnics com el vent que dificultava la realització, els cotxes en els carrers, la qualitat de la llum en alguns moments del dia així com el poc temps que teníem per fer les fotografies .

Cal a dir, que el fotògraf israelià feia les fotografies amb trípode i per tant aquestes coincideixen perfectament, en canvi nosaltres, les fèiem a plom i intentàvem fer coincidir-ho amb la realitat el màxim possible sense altres mitjans que una mà aguantant la fotografia i l’altra disparant, tasca per altra banda difícil que crec que s’ha de valorar. Si us plau, proveu-ho vosaltres i ja em direu!

Així doncs, explicats els “coms” de les fotografies i tal com pregunta el títol de l’entrada..... per què l’exposició?

Perquè sento PATRIOTISME pel poble, i a més, perquè crec que ens en fa falta una mica, perquè veig com es perden algunes coses i no se n’engeguen d’altres. Perquè entenc que el pes de la demografia és una causa però no n’és l’única, i a
vegades sento aquesta falta d’iniciativa i de patriotisme pel poble i em dol. I
em dol perquè considero que sou gent fantàstica i que sempre em feu sentir com
un més del poble.

Així doncs, crec i n’estic convençut que aquest projecte és necessari i es farà realitat, i que potser el podrem estendre més enllà de les fronteres del nostre estimat poble, a nivell comarcal, i perquè no provincial o autonòmic?

Vull dedicar aquest projecte a la memòria de les persones que han estat entre nosaltres i ara ja no hi són, en especial al meu pare en Baldomer Roch.

Agraeixo el suport a la iniciativa per part de Verkami i a tots els que col·laborareu i fareu possible l’exposició.

Cordialment,
Robert Roch i Marta Mulà

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

3 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • cullerot

  cullerot

  over 7 years

  Hola, Robert, "cullerot" sóc Pau de ca Pinsón! :)

 • Robert Roch

  Robert Roch
  Author

  over 7 years

  Hola Magda, sí que es pot fer, però em semblava més transparent fer-ho via Verkami.

 • magda

  magda

  over 7 years

  La aportació , no es pot fer directament a tu? s'ha de fer per internet?

#10 / Ja tenim dia i hora i cartell de l'exposició

Bé, finalment ja tenim les confirmacions!

La inauguració de l'exposició serà a les 20 hores del dia 11 d'Agost al Casal Municipal de la Pobla. Hi haurà una presentació a càrrec del Ecx. Sr. Joan LLuis Cuadrado, alcalde de la Pobla i nosaltres mateixos i un cocktail de inauguració.

Esteu tots convidats!

#09 / 11, 11, 11, hat trick d'onzes!

Hola a tothom!

Avui és un dia especial! És hora de fer realitat el projecte!..avui, 11 de Juliol, anunciem el dia hora i durada de l'exposició "La Pobla de Massaluca d'ahir i d'avui".

L'Exposició s'inaugurarà el dissabte 11 d'Agost al Casal Municipal de la Pobla de Massaluca i es podrà veure fins el dia 11 de Septembre, diada Nacional de Catalunya. ..Per això hem titulat l'entradadel blog "11,11,11, hat trick d'onzes!"

A més, el dia de l'exposició es publicarà a internet una exposició virtual per a tots aquells que no puguin venir a la inauguració.

Estem esperant la confirmació de qui presentarà l'acte, que començarà a les 20:00 i constarà d'una explicació i un cocktail lleuger.

Seguirem informant!

Robert

#07 / 425 Euros recaptats!!! MOLTES GRÀCIES!!

Finalment el dia de Sant Jordi s'ha tancat la recaptació per al projecte de l'exposició de fotografies. No cal dir-vos una altra vegada lo molt agraït que estem per la col·laboració que heu fet! moltes gràcies a tothom!

Donat a que hem superat el pressupost necessari us anuncio que publicarem una web del projecte. Serà una exposició virtual que es publicarà el dia després de la inauguració de l'exposició física.

Les últimes aportacions i mecenes sou: Rosa Mari Llop, Marta Ferrer, Josep Maria Sabat, Imma Sabat, Sonia Llop, Maria Eugenia Llop i Mari Luz de la Hoz. GRÀCIES!!

Marta i Robert

#06 / 100% RECAPTAT!! ÈXIT TOTAL! MOLTÍSSIMES GRÀCIES!

.......SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!! ho hem aconseguit!!!

Després de les últimes col·laboracions de Fer De León, Josep Alà. Ángel Gutierrez, Pilar Vazquez, Jordi Soriano, Maria José Vilanova i Natalia González hem aconseguit el pressupost necessari mínim.

Us estic molt agraït a TOTS els que heu participat.

També m'han fet arribar directament la seva col·laboració la meva mare Emilia Sunyé, i la Nuri Pallarés.

Aprofito per comentar encara que queden 12 dies per col·laborar i si algú vol adquirir alguna de les fotografies de l'exposició es poden fer aportacions via Verkami fins el dia de Sant Jordi, 23 d'abril. Una vegada es tanqui el període de recaptació el preu de les fotografies serà diferent. D'alguna cosa s'han de beneficiar el mecenes, no creieu?

A partir d'ara, treballarem per decidir quins dies es farà l'exposició i com anirà el muntatge de la mateixa, en tant a la difusió, presentació de l'exposició i impressió de les fotografies.

read more

#05 / aconseguit el 76%! ..vinga que falta poc!

Seguim endavant amb el projecte. Ja falta poquet. Ens hagués agradat arribar a poder montar l'exposició per Setmana Santa, però si no es pot ja buscarem uns dies també especials. Encara tenim 28 dies per recaptar, això ens porta a Sant Jordi, quin dia més bonic per celebrar que ho haurem aconseguit, no?

Gràcies a les aportacions de Carme Ferré, Sònia Barrubés, Toni Roch i Valentí Llop, ja anem al 76%!...moltes gràcies a tots!!!...sou collonuts!

#04 / Afegides 2 fotos més i ja anem al 64%!!!

Avui després de trucar a l'amic Raul Correas i gràcies a ell, hem decidit pujar un parell de fotos més per tal que pugueu veure una mica més del treball fet. En realitat hi ha 30 fotografies, però tampoc es tractava de posar-les totes, seran desvetllades per l'exposició, però sí que és veritat que podem afegir algunes més per anar fent boca.

Per altra banda, ja tenim el 64% del finançament. Moltes gràcies a l'Anna i al Raul per fer pujar la xifra.

Seguim endavant!

Robert

#03 / Ja hem superat el 50%!!!

És una satisfacció veure com en 5 dies el projecte ja és al 58% de consecució!..de debò us agraeixo molt les col·laboracions. Ara ja sé segur que això serà una realitat.

Gràcies als últims mecenes que han fet pujar el marcador: thinline74, Cristina Roda, Max Sunyer, Chal Jiménez, Txell Cervelló, Pau Domènech, Gisela Subirà, Matilde Vidal i a Francesc Mulà.

Seguim endavant!

#02 / seguim endavant!!

Ja tenim el 21% del pressupost aconseguit!...NO hem de parar!...recordeu que per poder obtenir els diners dels mecenes hem de superar el 100% del projecte.

Aquest increment ha sigut gràcies a l'Elsa, el Xesco, la Gemma, la Raquel, la Marta i la Magda! MOLTES GRÀCIES a TOTS!

#01 / som-hi!!

vinga va! arrenca el projecte i ja hem aconseguit el 4%!! què això sigui un èxit! gràcies als primers mecenes!!....Sergi Castells i Bepo Cutrona!

5€
1 backer

Agraïment personal per l'aportació i fer possible l'exposició + Fotografia de l'exposició a triar signada per l'autor mida 10x15

10€
26 backers

Agraïment personal per l'aportació i fer possible l'exposició + Fotografia de l'exposició a triar signada per l'autor mida 15x20

20€
4 backers

Agraïment personal per l'aportació i fer possible l'exposició + Fotografia de l'exposició a triar signada per l'autor mida exposició 20x25

40€
1 backer

Agraïment personal per l'aportació i fer possible l'exposició + Dues fotografies de l'exposició a triar signades per l'autor mida exposició 20x25

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.