❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Broken Heart Story

Mi alma ha desaparecido. Viste minifalda roja. Usa barra de labios roja y nunca sale a la calle sin tacones. He tratado de decirle que es bueno que una mujer sea independiente. Verán, es que soy una escritora política. Pero a Alma no le interesaba en absoluto. Se limitaba a rizarse el pelo.

La PELEONA

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
18
Aportaciones
770€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

QUÈ ÉS BROKEN HEART STORY?

Broken Heart Story és el nou projecte de la companyia de teatre independent La Peleona. Es representarà la Sala Atrium de Barcelona del 27 d'abril al 29 de maig d'aquest any 2016. L'obra és una peça de l'artista finesa Saara Turunen, i ha estat representada a Finlàndia i Lituània amb gran èxit. El nostre espectacle a Barcelona serà dirigit, un cop més, per la mateixa Saara Turunen.

SINOPSI

Broken Heart Story és una història que parla d'art i d’ amor, una irònica exposició doble sobre les pressions que experimenta una artista femenina. Hauria de crear art seriós sobre els grans temes –masculins- o entregar-se al rol de dona que estima? Els personatges principals són una escriptora (amb bigoti), Escritora, i el seu contrari complet, una vanitosa i exuberant dona afamada d’amor (la seva ànima), Alma. Ambdues dones, que no deixen de ser dues cares de la mateixa dona, busquen la felicitat i ser completes a la seva manera, des del seu particular punt de vista però també influenciades per les definicions i expectatives del món que les envolta. Les dues dones prenen consciència que a la vida sovint s’han de prendre decisions doloroses per aconseguir els seus objectius però les preguntes no s’aturen, sempre en sorgeixen de noves i aquest és l’impuls per seguir lluitant i vivint.

Un cor de veus que situa i narra la història, una mare que fica el nas en tot, un pare que simplement deixa fer, una gata que parla, homes que miren fórmula 1, dones que encadenen als seus homes a la butaca d’un teatre, i d’altres personatges, construeixen aquest particular univers poètic i alhora delirant que proposa Broken Heart Story.

L'EQUIP

Fitxa artística

Autoria

Saara Turunen

Traducció

Luisa Gutiérrez Ruiz

Direcció

Saara Turunen

Ajudant de direcció

Eugènia Manzanares

Repartiment

Pepo Blasco

Vero Cendoya

Patricia Mendoza

David Menéndez

Carmela Poch

Carla Torres

Fitxa tècnica

Escenografia

Anna Tantull

Vestuari

Mireia Farré

Il·luminació

Raimon Rius

Espai Sonor

Cesc X. Mor

Producció

Cia. La Peleona

Amb la col·laboració de Nordic Drama Corner

PER QUÈ BROKEN HEART STORY?

L'interès de La Peleona pel treball de Saara Turunen com a autora es remunta a diversos anys enrere. Des del 2008 hem tingut l'oportunitat de participar en el muntatge de dos dels seus textos, Pupputytto (Sala Beckett) i The little jesus (Teatre Lliure).

Broken Heart Story aborda dos temes en els quals ens ve de gust reflexionar per la seva rellevància social. En primer lloc, parla del paper que ocupa la dona en la societat actual. Malgrat les diferències entre la societat finesa i la catalana, el conflicte d'identitat que sofreix la dona a occident, sempre atrapada entre la dualitat de ser l'esposa i mare perfecta i la professional d'èxit en la seva vida laboral, és gairebé un tema universal. Com es compaginen aquests dues vessants és alguna cosa que a dia d'avui segueix sent un repte per a la majoria.

D'altra banda, també ens sembla interessant la qüestió de fons que planteja l’obra i que té a veure amb el paper de l'artista en la societat. De què serveix l'art? Què és el que manté a l'artista amb vida, amb ganes de seguir intentant comunicar alguna cosa?

Saara Turunen utilitza el llenguatge, servint-se d'un vocabulari molt directe farcit de complexes imatges poètiques. L'aparent simplicitat del text fricciona amb l'estripat imaginari que proposa.

Per tot això és pel que ens ve de gust representar Broken Heart Story al nostre país, perquè volem intentar sacsejar la consciència dels nostres espectadors parlant-los d'alguna cosa que per a nosaltres és molt important: l'art i la realització personal de l'individu.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?

La Peleona ja ens hem autoproduït diversos espectacles: L'efecte perfecte, representat al Teatre Eòlia, a la Sala Beckett i al teatre Volksbühne de Berlín i al Teatre Tantarantana; Sota zero, representada també a la Sala Atrium; Una paret blau-cel i La Podrida, representades al Teatre Tantarantana. Broken Heart Story és, fins ara, el nostre projecte més ambiciós. També hem col·laborat amb altres companyies i produccions, per tirar endavant i finançar altres espectacles de companys i companyes de professió.

Per a poder-lo produïr, el projecte compta amb els propis estalvis de la companyia i les persones que la composem, així com, evidentment, el "capital humà" i col·laboracions del nostre equip, i el cop de mà de familiars i amics. Per a aquest projecte, també comptem amb una petita beca de col·laboració del Nordic Drama Corner, que servirà per a despeses bàsiques d'escenografia, vestuari, i altres necessitats de l'esèctacle... però necessitem una mica més d'ajuda! És per això que apostem fort pel CrowFunding i el micromecenatge.

El pressupost del Verkami anirà essencialment destinat a algunes de les despeses de producció, referents a gestoria i seguretat social dels actors, ja que oferir bones condicions de treball és una de les nostres prioritats en un sector tan castigat com és la cultura i, especialment, les arts escèniques. Si sobrepassem l'objectiu dels 3000€, podrem destinar-los a que escenografia, vestuari, material tècnic i, en definitiva, tot el que envolta l'espectacle sigui encara millor! Sempre hi ha despeses i tota ajuda extra és més que ben rebuda. També podrem destinar una part a transport, sala d'assaig, fungibles, distribució, comunicació... i evidentment, a oferir més recompenses!

LES RECOMPENSES

Si aconseguim el nostre objectiu, tan bon punt hagi finalitzat la campanya de Verkami, ens posarem en contacte amb els mecenes per recordar-lis les seves recompenses i per a informar-los de com i quan gaudir-les.

La gran majoria tenen a veure amb assistència a assajos, funcions especials, entrades, obsequis sorpresa, etc. Per tant, podran ser gaudides molt, molt aviat, ja que, com hem informat més amunt, pràcticament hem començat a assajar i l'estrena és el 27 d'abril!

VOLEU SABER MÉS SOBRE Broken Heart Story I SOBRE La Peleona?

Segueix-nos a les xarxes!

Molt aviat començarem a penjar novetats, més informació sobre l'espectacle i l'equip, fotografies dels assajos, i molt més. Així que no dubtis en convertir-te en el nostre voyeur a les xarxes:

A Facebook. CiaLaPeleona

A Twitter. @cialapeleona

A la nostra web. lapeleona.com

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies