❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

L'Òpera a l'Escola

L'Òpera a l'Escola és un projecte artístic i educatiu que posa en marxa l'escola Simeó Rabasa de Martorelles amb la col·laboració i coordinació de La Nave Va Teatre. Projecte pioner a Catalunya en aquest àmbit en la que col·laboren dos artistes. L'espectacle s'estrenarà el 22 d'Abril del 2016

Category

Created in

0
seconds
46
Patron
2.750€
From 2.000€
Contribute to the project

Què és el Projecte de l'Òpera a l'Escola?

El projecte l'Òpera a l'Escola és un projecte artístic i educatiu pioner a Catalunya. L'Escola Simeó Rabasa hem estat triats com a centre pilot per a desenvolupar aquesta experiència durant aquest curs escolar 2015-2016 i estem molt ilusionats!!!

La nostra escola sempre ha apostat per l'art i des de fa més de 20 anys el teatre sempre ens ha acompanyat. Aquest nou projecte de “l’Òpera a l’escola” suposa un nou repte artístic i musical que permetrà els/les alumnes de 5è de primària representar una òpera creada per a ells/es amb la col·laboració de dos ARTISTES professionals externs procedents de la dramatúrgia i direcció artística, i de la composició musical.

Però el projecte va molt més enllà de l'aula de 5è. L'Escola ha emmarcat aquesta proposta d'òpera com a projecte interdisciplinar de centre i això vol dir que tots els alumnes i mestres de l'escola es vinculen al projecte amb activitats paral·leles i complementàries que els perímetran apropar-se al procés creatiu i endinsar-se al món de l'òpera des de diferents angles.

Aquest projecte el portem a terme amb la col·laboració i coordinació de La Nave Va teatre i el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Projecte Innovador

“L’Òpera a l’escola” és molt més que un projecte artístic. Incorpora elements molt innovadors en la seva metodologia i en el seu plantejament pedagògic, permet adquirir competències bàsiques de forma motivadora i enriquidora.

Els artistes venen a l'escola cada setmana i treballen en equip amb els mestres del centre i els alumnes.
Per nosaltres adquireix una especial rellevància el fet que la dramatúrgia i la partitura de l'òpera la creen els artistes, des del material sorgit de la recerca dels nens.

També és important destacar d’aquest projecte la visió de l'art com a agent transformador, composta per tres grans vessants; la social (el nostre rol en el col·lectiu i les necessitats que sorgeixen de l'individu), l'educativa (aprenentatges i descobriments sobre un mateix i les relacions humanes) i l'artística (el canvi de mirada, el despertar de la sensibilitat). Aquestes 3 vessants són les que engegarem en aquest procés, ja que entenem que és indispensable que el procés artístic promogui a l'acció i la reflexió. L'art té com a missió important la d'obrir interrogants que ens replantegin el nostre rol al món i la forma de millorar-lo.

Aquest mateix projecte ja s’ha aplicat a Finlàndia durant més de 3 anys en diferents escoles amb molt d’èxit i l’escola Simeó Rabasa és la primera que el desenvolupa a Catalunya.

Avantatges d'aportar a la campanya

Amb la teva aportació estàs oferint la possibilitat de que els nens i nenes d'aquesta escola visquin una experiència artística més enllà de l'escola.

Primer perquè hauran realitzat tot un procés de creació, assaig i presentació d'un espectacle d'òpera acompanyats per a dos artistes professionals i en segon lloc, perquè l'espectacle sortirà de les parets de l'escola i es presentarà al públic en general.
Igualment aquesta primera experiència de l'escola Simeó Rabasa podria servir com a motor d'inspiració perquè l'art entri amb molta més força i presència a les escoles del nostre país.

El projecte en els mitjans de comunicació

La Vanguardia
www.lavanguardia.com/local/valles-oriental/20151125/30380625408/alumnes-de-l-escola-simeo-rabassa-de-martorelles-participen-en-un-programa-pilot-per-crear-i-interpretar-una-opera.html

Vilaweb

www.vilaweb.cat/noticies/alumnes-de-lescola-simeo-rabassa-de-martorelles-participen-en-un-programa-pilot-per-crear-i-interpretar-una-opera

Qui som

Escola Simeó Rabasa
L'escola Simeó Rabasa és una escola pública de primària d'una sola línia situada al municipi de Martorelles a la comarca del Vallès Oriental. Des de fa més de 20 anys aposta pel teatre fent una aposta clara per la presència de l'art a les aules.

La Nave Va teatre
La Nave Va és una entitat que es crea l’any 2007 amb la finalitat d’utilitzar el teatre com a eina d’aprenentatge i transformació, tot portant el teatre fora del teatre. Des del seu inici ha creat diversos tallers i espectacles de contingut social amb diferents col·lectius i ha participat en projectes teatrals en l’àmbit europeu i nacional.
En l’àmbit educatiu ha realitzat diversos projectes teatrals i de sensibilització per a escoles de primària i secundària. Actualment col·labora amb la campanya Antirumors, la Xarxa per a la No Discriminació i la Igualtat de l’Ajuntament de Barcelona i recentment amb la Campanya de la Fruita a l’escola del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya on ha realitzat 280 representacions del taller teatral NutriShow. A educació secundària, realitza diferents tallers teatrals del sensibilització, entre altres tallers.

Sobre els Artistes

David Martínez, director artístic
Director, actor i pedagog teatral. És llicenciat en interpretació i ha rebut formació de Philippe Gaulier, Antonio Fava, Yoshi Oida, Augusto Boal, etc. i ha realitzat el curs de dramatúrgia de la Sala Beckett. Ha treballat amb la companyia del Teatre Romea, Teatre Lliure, TNC entre d’altres.

Actualment és el president de l’Associació cultural La Nave Va i treballa com expert a diferents projectes europeus. Treballa com a professor associat a la Universitat de Girona i col·labora amb la Universitat Metropolia de Finlàndia i amb la Universitat de Chester del Regne Unit, on actualment preparant un projecte de recerca amb eines teatrals “Beyond the text”, on també col·labora la Universitat de Vic. També ha estat professor de l’Institut del Teatre de Vic i de l’Aula de Teatre de Mataró.

Ha fet d’ajudant de direcció de Manel Dueso a “Restes Humanes sense identificar i l’autèntica naturalesa de l’amor” de Brad Fraser al Mercat de les Flors. Ha fet d’ajudant de direcció d’Àlex Rigola a Suzuki I i II d’Alexei Xipenko al Teatre de Fabià Puigserver. Ha treballat amb directors com Calixto Bieto, Ferran Madico, Ramón Simó, Pitus Fernández i César Oliva.

Ha dirigit espectacles teatrals amb joves i ha estat premiat en diverses ocasions com a director.

Eduardo Diago, compositor

Gran part de la seva producció musical s'emmarca dintre de l'escena. Exemple d'això són les onze òperes de cambra que duu escrites de les quals ha estrenat set: ’Recorregut' (1991, estrenada a Mèxic), ’… y un tablero' (1994), ’Casting' (1995), ’Cecilio in memoriam' (1997), ’Omar el impotente (1998), ’Esquizofrenia' (2000) i ’Buenos días' (2005) sent l'autor del llibret de nou d'elles.
Aquestes obres han participat en diversos festivals com per exemple: 'Acert' (Portugal), 'Festival de Teatre de las Américas de Mèxic', 'Cicle de Música del segle XX', 'Festival d’Òpera de butxaca' i 'Grec' de Barcelona, 'Festival d'Òpera de peto' (Santiago de Compostela), 'Fira de Tàrrega', etc. així com també han estat representades en teatres de tot l'estat.
En el camp de la direcció escènica a més de dirigir les seves òperes, ha dirigit escènicament diverses òperes d'altres compositors i diversos espectacles músic-teatrals i com escriptor, alguns dels seus textos i llibret han estat musicalitzats per altres compositors.

Des de 2004 és vice president de l'Associació Catalana de Compositors (ACC) i des de 2009 és vice president de la Federació d'Associacions Ibèriques de Compositors (FAIC).

Assessor
Aquest projecte compta amb l'assessorament extern de Jorge Raedo, impulsor del projecte de L'Òpera a l'Escola a diferents països i de la plataforma OSA Menor www.osamenor10.blogspot.com.es

A què destinarem les vostres aportacions

Els 2.000€ de les vostres aportacions ens serviran per finançar part de la creació del llibret (text de l'obra de teatre) i la composició de la partitura musical.
El pressupost global del projecte ronda els 10.000€ i estem fent mans i mànigues per aconseguir completar el finançament.
Si aconseguissim recaptar més de l'objectiu previst ens donaria una mica més d'oxigen econòmic per afrontar les despeses i la possibilitat d'editar un bon material gràfic i documental del projecte.

Sobre les recompenses

La recompensa per excel·lència és la funció especial per a tots els nostres mecenes. Serà l'única funció que es farà per al públic general i l'única oportunitat per veure-la. Ja et pots reservar a la teva agenda la data del 22 d'Abril.

Calendari previst

Fase de creació: De Setembre a Desembre 2015
Fase d’assajos: De Gener a Abril 2016
Fase d’exhibió i entrega de les recompenses: 22 Abril 2016

+ Info

www.lanaveva.org
www.operaescolasimeorabasa.blogspot.com
www.facebook.com/lanaveva.teatro

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#02 / PREPARACIÓ DE LES RECOMPENSES

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Durant la setmana vinent rebreu tota la informació en referència a les vostres recompenses. Ho estem preparant per a poder-vos informar fil per randa.

D'altra banda, us informem que els artistes de 5è, la setmana passada van començar els assajos a l'espai teatral de Martorelles, El Celler de Carrancà.

Si voleu seguir totes les informacions de l'evolució del porjecte, us animem a visitar el blog: http://operaescolasimeorabasa.blogspot.com.es/

Això és tot pel moment.

Una abraçada i bon cap de setmana.

Equip Òpera a l'Escola
La Nave Va

#01 / El projecte de l'Òpera a l'Escola als mitjans de comunicació

Benvolguts mecenes,

Us volíem agrair la confiança en el nostre projecte de l'Òpera a l'Escola i animar-vos a que seguiu fent difusió perquè poguem arribar al nostre objectiu.

Recentment els mitjans de comunicació han donat cobertura mediàtica al projecte i estem molt contents.
Aquí us deixem els enllaços:

LA VANGUARDI
http://www.lavanguardia.com/local/valles-oriental/20151125/30380625408/alumnes-de-l-escola-simeo-rabassa-de-martorelles-participen-en-un-programa-pilot-per-crear-i-interpretar-una-opera.html

VILAWEB
http://www.vilaweb.cat/noticies/alumnes-de-lescola-simeo-rabassa-de-martorelles-participen-en-un-programa-pilot-per-crear-i-interpretar-una-opera/

També podeu anar seguint l'actualitat i evolució del projecte al nostre blog:

http://operaescolasimeorabasa.blogspot.com.es/

Moltes gràcies,

Equip del projecte

10€
9 backers

EL MEU GRANET DE SORRA

Aparació del teu nom en el blog del projecte com a mecenes

20€
7 backers

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES

Aparició del teu nom en el blog del projecte com a mecenes
+ 1 entrada per a la funció especial del dia 22 d’Abril 2016

30€
17 backers

JUNTS FAREM EL CIM

Aparició del teu nom en el blog del projecte
+ 2 entrades per a la funció especial del dia 22 d’Abril 2016

40€
4 backers

VULL DONAR SUPORT

3 entradas per la funció especial del 22 d'Abril del 2016

50€
1 backer

ESTIMO LA CULTURA

Aparició del teu nom en les xarxes socials de la companyia, en el blog del projecte i en el pòster de l’espectacle com a patrocinador
+ 2 entrades per a la funció especial del dia 22 d’Abril 2016
+ Foto de l’espectacle signada per a tots els membres de tota la companyia

100€
6 backers

LES EXPERIENCIES DE VIDA

Aparició del teu nom en les xarxes socials de la companyia, en el blog del projecte i en el pòster com a mecenes
+ 4 entrades per a la funció especial del dia 22 d’Abril 2016
+ Assistir a un assaig de l’espectacle
+ Foto de l’espectacle signada per a tots els membres de tota la companyia

300€
1 backer

CAL ARRISCAR PER GUANYAR

Aparició del teu nom en les xarxes socials de la companyia, en el blog del projecte i en el pòster com a mecenes
+ 6 entrades per a la funció especial del dia 22 d’Abril 2016
+ Assistir a un assaig de l’espectacle
+ Agraïments en els crèdits del vídeo-documental i programà de mà

500€
0 backers

HO FAIG PERQUÈ M’AGRADA

Aparició del teu nom en les xarxes socials de la companyia, en el blog del projecte i en el pòster com a mecenes
+ 8 entrades per a la funció especial del dia 22 d’Abril 2016
+ Assistir a un assaig de l’espectacle
+ Agraïments en els crèdits del vídeo-documental i programà de mà
+ Llibret i partitures de l’espectacle

900€
1 backer

M'ENCANTA EL PROJECTE

T’agrada molt el nostre projecte i ens vols donar suport desinteressadament
T’ho agraïrem molt!!!
I a més:
Et donarem entrades per l’espectacle
Una menció d’honor com a mecenes d’or del nostre projecte
Màxima visibilitat del teu recolzament en tots els nostres actes de comunicació
MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!!!!!!!!!

1.000€
0 backers

UN MÓN MILLOR ÉS POSSIBLE

T’agrada molt el nostre projecte i ens vols donar suport desinteressadament
T’ho agraïrem molt!!!
I a més:
Et donarem entrades per l’espectacle
Una menció d’honor com a mecenes d’or del nostre projecte
Màxima visibilitat del teu recolzament en tots els nostres actes de comunicació
MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!!!!!!!!!

Cookies help us to offer you the best experience. Settings