❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Ròmul el Gran

'Ròmul el Gran' és el segon projecte d'Els McGregor Teatre. Després de girar el seu primer espectacle per Catalunya i Espanya, la companyia ara es planteja una reflexió sobre la societat, la humanitat i el poder que s'estrenarà el 7 de gener de 2016 al Teatre Tantarantana de Barcelona.

Els McGregor

A project of

Category

Created in

0
seconds
81
Patron
2.690€
From 2.500€
Contribute to the project

Ròmul el Gran

El projecte és el segon muntatge professional d’ Els McGregor Teatre, una companyia que després de girar el seu primer espectacle Up All Night per Catalunya i assistir a diversos festivals tant a Catalunya com en territori espanyol es planteja un repte ambiciós com ho és portar a escena Ròmul el Gran de Friedrich Dürrenmatt.

El projecte es podrà veure del 7 al 17 de gener de 2016 al Tetre Tantarantana (Barcelona).

En les paraules de Marta Domingo, directora del muntatge, "pretenem, a partir de la comèdia que ofereix el propi autor, fer visibles per a l’espectador les veritats més amargues i reconeixibles dels éssers humans. Volem parlar de la fi d’un món ja inert per l’home, de la necessitat de generar noves vies de construcció social, política i econòmica des d’una honestedat regenadora. Potser cal deixar que caigui tot per canviar, per començar de nou. Per ser millors."

Sinopsi de l'espectacle

Un missatger arriba a palau amb la notícia que tothom temia: els germànics són a punt d’envair l’imperi romà.
Però l’emperador Ròmul no té temps per això: la cria de gallines, la seva gran afició, li ocupa tot el temps. Obstinat a recol·lectar ous, l’emperador obvia totes les seves responsabilitats. L’imperi ha arribat fins a tal punt de deixadesa que no es pot pagar els funcionaris, el repartiment d’alts càrrecs és arbitrari, es malvenen l’art i la cultura a canvi de quatre rals... L’imperi és a punt de col·lapsar. És Ròmul un boig o un visionari?
Resulta que tot forma part d’un pla ordit fa 20 anys. Ròmul pretén enfonsar l’imperi des de dins, un imperi corrupte, violent, tirà, brut de sang, sense humanitat. Quan els germànics arriben, Ròmul espera la seva mort com a culminació dels seus propòsits. Però Odoacre, el cap germànic, té unes altres intencions...

La companyia

El periple d’Els McGregor Teatre comença la primavera de l’any 2013 quan, asseguts en un bar, tres amics -llavors alumnes de l’Institut del Teatre- decideixen crear la seva pròpia versió d' El Somni d’una Nit d’Estiu. L’única premissa inicial era que s’hauria d’escenificar en un parc o en algun espai exterior similar, perquè sentien que la peça així ho demanava.

L’equip creix i també creix l’ambició de la companyia.

Finalment, el muntatge s’estrena l’octubre de 2014 al Festival Shakespeare de
Barcelona amb el títol Up All Night, tot afegint als versos de Segarra percussió i
coreografies, entre d’altres elements. Sota aquesta aposta estètica, però,
l’espectacle pretén traslladar a l’espectador l’interrogant sobre què és l’amor i què fa que ens enamorem, revelant-lo com un sentiment arbitrari i irracional que mostra un ésser humà un pèl boig, incoherent i vulnerable.

Up All Night té una molt bona acollida entre el públic i comença a girar per Catalunya, passant per Mataró, Reus i tornant a Barcelona. El Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro ens convida a competir aquest juliol passat dins el certamen de directors novells AlmagrOff, on estrenem una versió
en castellà del muntatge, i també som seleccionats per participar en la 20a Mostra de Teatre de Barcelona.

Ara l'aventura continua en noves direccions amb un segon projecte que fixa la mirada en Ròmul el Gran de Friedrich Dürrenmatt. Amb l’estrena prevista per al proper mes de gener al Tantarantana, els nostres caparrons ja bullen per donar un vernís d’actualitat a aquesta comèdia, però també per tal d’estirar-la fins a cotes insospitades de teatralitat McGregor.

Si ens vols conèixer més segueix-nos a:
Twitter
Facebook
Instagram

L'equip

Direcció: Marta Domingo
Ajudant de direcció: Meritxell Rodríguez
Escenografia, il·luminació i vestuari: Mariona Signes i Ona Grau
Caracterització: Txus González
Repartiment: Xavier Alomà, Oreig Canela, Boris Cartes, Lara Correa, Oriol Guinart, Lluís Marquès, Andrea Martínez, Eleazar Masdeu, Raül Perales i Laura Riera

Calendari i recompenses

Si aconseguim l’objectiu plantejat, el nostre calendari de producció serà el següent:
-Octubre: primers assajos i plantejament de l’espectacle.
-Novembre i desembre: assajos, elaboració d’escenografia i vestuari, i difusió del projecte.
-Gener: del 7 al 17 de gener, representacions al Teatre Tantarantana (Barcelona).
-Any 2016: bolos de l’espectacle.

Totes les recompenses seran entregades abans de febrer de 2016. Destinarem les vostres aportacions a cobrir les despeses de producció, gestió, escenografia, vestuari i caracterització de l'espectacle.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

2 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Els McGregor

  Els McGregor
  Author

  almost 4 years

  Hola Maria,

  Moltes gràcies per voler-nos ajudar! Si vols col·laborar amb el nostre projecte, pots entrar a la nostra pàgina de Verkami http://vkm.is/romulelgran i, en una franja a l'esquerra, veuràs que hi ha 4 tipus d'aportacions amb les seves recompenses correspondents. Llegeix-les bé i tria la que et faci més patxoca. ´

  Un cop decidida, fes clic sobre el botonet "Aportar" i, des d'allà, les instruccions són molt senzilles. Això sí, et demanaran un número de tarjeta de crèdit o dèbit perquè l'empresa pugui cobrar la quantitat que vulguis aportar.

  Si tens qualsevol altra pregunta, no dubtis a tornar-te a posar en contacte amb nosaltres.

  Una abraçada,

  Els McGregor Teatre.

 • Maria Vallès Garreta

  Maria Vallès Garreta

  almost 4 years

  Què puc fer per ajudar-vos?

#01 / 'Ròmul, el Gran' des de dins: part 1

L'equip de direcció del muntatge, la Marta Domingo i la Meritxell Rodríguez, i l'actor Oriol Guinart, que interpreta el paper de Ròmul, ens parlen de l'obra, el seu autor i la seva vigència avui dia.

10€
15 backers

Agraïments a la nostra web i al programa de mà de l'espectacle
+ Cartell de l'obra signat

20€
42 backers

Agraïments a la nostra web i al programa de mà de l'espectacle
+ Vídeo d'agraïment a les xarxes socials
+ 1 entrada per a la funció prèvia a l'estrena

50€
14 backers

Agraïments a la nostra web i al programa de mà de l'espectacle
+ Vídeo d'agraïment a les xarxes socials
+ Foto amb la companyia
+ 2 entrades per a la funció prèvia a l'estrena

100€
10 backers

Agraïments a la nostra web i al programa de mà de l'espectacle
+ Vídeo d'agraïment a les xarxes socials
+ Foto amb la companyia
+ 2 entrades per a la funció prèvia a l'estrena
+ Assistència a un assaig i col·loqui posterior amb la companyia

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.