2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

Com rutlla el capitalisme dels amiguets? Per què i quan s'ha produït la corrupció? Quina dimensió exacte té? Com opera avui la indústria del frau? Què implica i què falla? I quin és el preu de la impunitat? Quines han estat les dinàmiques, els personatges i els vincles rotatoris entre poder polític i poder econòmic? Quant ens costa encara?

Front la densa omertà, el projecte 'Llums i taquígrafs' és una edició especial –en caixa– d'un necessari Atles de la Corrupció als Països Catalans. En un exercici contra l'oblit dispers planificat, a mode de brúixola resistent i en 4 llibres acompanyats d'un calendari per a l'any 2016, s'hi recull la dimensió detallada de la corrupció, el frau i la impunitat:

[Volum 1] Llums i taquígrafs: Causes, efectes i costos de la corrupció.
[Volum 2] Temps de canalles: Topografia de casos, condemnes i indults.
[Volum 3] Afònics: veus contra el silenci. 30 personalitats opinen críticament.
[Volum 4] Fent fora la màfia: alternatives i guia pràctica de lluita contra la corrupció.
[Calendari] Calendari anticorrupció 2016

CAIXA 4 VOLUMS
Els quatre volums de ‘Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans’ es presentaran dins d’una caixa negra a l’interior de la qual les persones mecenes també hi trobaran, en format desplegable, el Calendari anticorrupció 2016.

Per un atles complert de i contra la corrupció

Llums i taquígrafs és, abans que res, un esforç compartit per posar, precisament, tots els llums i tots els taquígrafs sobre les causes, els efectes i les dinàmiques de la corrupció i el frau als Països Catalans. El 25 de juliol de 2014, l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, confessava en una nota pública que des de finals dels 70 la nissaga disposava de diners amagats a Andorra. La notícia va fer saltar pels aires tot un model elitista, un cicle polític sencer i un règim caduc. Després va arribar la insuficient Comissió d'Investigació sobre Frau Fiscal i Pràctiques de Corrupció Política (CIFEF), que va deixar més preguntes que respostes, més silencis que aclariments i més cortines de fum que tallafocs. La Comissió, però, va operar aleshores com un autèntic mirall que ens desvetllava del cicle viscut. Llums i taquígrafs pretén omplir aquell buit i donar resposta a totes les preguntes sepultades sota l'espesa llei del silenci de l'omertà, avaluant l'anatomia delictiva d'un règim que ens ha demostrar que la corrupció no era del sistema sinó i sobretot el sistema mateix.

Però Llums i taquígrafs és, també, un exercici imprescindible de memòria, com a antídot, i d'alternatives, per a un present i un futurs diferents.Avui, ara i aquí hi ha 605 imputats per corrupció als Països Catalans, 147 investigacions obertes i 700 causes per frau fiscal d'alta volada a Catalunya, així com 2173 procediments en curs arreu de l'Estat. Amb quatre llibres i un mapa, amb totes les lupes posades i els microscopis oberts, Llums i taquígrafs radiografia el capitalisme dels amiguets a casa nostra, mapeja la cartografia del frau i la corrupció als Països Catalans i analitzant l'anatomia de la via catalana a la impunitat de la corrupció.

Quatre volums d'autoria col·lectiva ('Llums i taquígrafs', 'Temps de canalles', 'Afònics' i 'Fem fora la màfia') que quantifiquen, qualifiquen i sistematitzen els centenars de casos de malversació de cabals públics, tràfic d’influències, adjudicacions a dit, suborns i altres irregularitats perpetrades des dels despatxos d’ajuntaments i conselleries d’arreu dels Països Catalans. Burxant en les cinc principals dinàmiques detectades i sovint interrelacionades: el finançament il·legal dels partits polítics; el cicle de la bombolla immobiliària, financera i especulativa; la concertació público-privada; el frau i l'elusió fiscal com a patró de conducta de les elits extractives; i l'economia global del delicte que també colonitza alguns baixos de l'economia catalana. Enmig dels oblits ràpids forçats i la habitual tesi oficial del cas aïllat –des la imprescindible tríada de reconeixement, reparació i garanties de no repetició– el projecte vol recopilar i posar sobre el mapa l'abast d'una xacra que tot ho corca.

La crisi de règim a l’Estat espanyol i el seu impacte als Països Catalans es visualitza en unes altes esferes del poder i en les més altes estructures institucionals directament afectades per la corrupció. Des de la mateixa monarquia; passant per exministres (el 75% dels ministres del darrer govern Aznar han estan investigats o imputats en diverses causes); el tresorer del principal partit polític (Bárcenas); expresidents de comunitats (Matas); membres de governs autonòmics empresonats (Francisco Granados) i condemnats (Munar, Blasco); expresidents de diputacions (Castelló, Lleó); l’expresident de la patronal espanyola (Diez Ferran); dirigents de les caixes d’estalvis (Bankia, Blesa, Rato); dirigents del sindicalisme de concertació (cas ERO andalús o el del dirigent de SOMA-UGT José Ángel Fernandez Villa) fins a empresaris de la construcció (com David Marjaliza o Marcos Martínez) i nombrosos alcaldes i regidors. Així com el 17,58% dels consellers de govern dels Països Catalans que en el període 1980-2014) van ser imputats i vuit d'ells, condemnats. Tota una metàstasi.

Amb tots els noms i tots els mots, així parla Llums i Taquígrafs. Per no oblidar. Del 3% al Mercuri. De Palau a Pretòria. De Palma Arena a la Gürtel. De Filesa a Pallerols. D'Innova a Clotilde. Del cas Treball al les ITV. De Quatrecasas als Carceller. De Suïssa a Lienchenstein. I amb tots els números: 16.000 milions d'euros de frau fiscal català anual, una factura estimada de 40.000 milions d'euros que deixa la corrupció, passant per la cultura de la cobdícia i fins arribar a la ruïna social del paisatge devastat que deixa la crisi.

Són centenars els casos de malversació de cabals públics, tràfic d’influències, adjudicacions a dit, suborns i altres irregularitats perpetrades des dels despatxos d’ajuntaments i conselleries d’arreu dels Països Catalans. Com també innombrables les fortunes que, a l’empara dels governs de torn, han estat indultats o amnistiats després de defraudar a Hisenda. I només l’acció de la societat organitzada, de mitjans lliures i d'alguns jutges tossuts, ha permès dur als tribunals aquests delinqüents de guant blanc. Malgrat sempre operi, finalment, una justícia classista i unes estratègies diletants de defensa que condueixen finalment a la impunitat efectiva i que Llums i taquígrafs també analitza i desmunta críticament.

Un equip en xarxa

Amb l’objectiu de radiografiar la corrupció que ha tingut lloc als Països Catalans des de la Transició ençà, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) -amb el suport de la plataforma Xnet i el Grup de Treball contra la Corrupció a Catalunya- impulsa la present iniciativa pionera. Un projecte en xarxa i en codi obert, en construcció i compartit, amb els apreciats companys i companyes de Xnet –i la seva lluita incansable–, el Grup de Treball contra la Corrupció de Catalunya, una federació cooperativa que aplega esforços; de tants altres periodistes que en aquests 9 mesos de Comissió ens han ajudat a entendre i ens facilitat informació, dades o contactes; i de les imprescindibles acusacions populars socials i veïnals –Barcelona, Sabadell, Reus– que mai han renunciat a la justícia ni s’han resignat davant l’abús i que ens jan ajudat a redactar la guia i directori d'estris, recursos i alternatives en la lluita contra la corrupció. Llums i taquígrafs –per a no oblidar– opera com a un retrovisor de la memòria i dic de contenció, en la lluita inacabada i inacabable contra la corrupció i des d'un compromís en xarxa.

Aquest treball neix a partir de l’estudi sobre la corrupció realitzat els últims anys, de les jornades 'Fem fora la Màfia' de l'abril, de l'experiència concreta de les acusacions populars i també del que ha significat la Comissió d’investigació sobre el Frau i l’Evasió fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política (CIFEF), entre novembre i juliol de 2015. Per part de la CUP, l'equip està conformat pel periodista Àlex Romaguera, en Víctor Reixach, l'Alae Achhab i els exdiputats Isabel Vallet i David Fernàndez. Com a resultat d’aquesta feina, n’ha sortit prèviament la web www.llumsitaquigrafs.cat, que fa una primera aproximació al fenomen de la corrupció i de la qual emanarà part del contingut dels llibrets.

A més recull un ampli ventall d'opinions crítiques sobre el caràcter i dimensió de la corrupció; des de filòsofs com Marina Garcés, Xavier Antich o Santiago Alba Rico; historiadors com Josep Fontana; periodistes com Montse Santolino, Pere Culell, Rafa Burgos, Pere Rios o, de forma pòstuma, Xavier Vinader; economistes com Miren Etxezarreta així com l'exfiscal en cap Jose María Mena o el Síndic de Greuges Rafael Ribó, entre moltes altres.

Finalment, Llums i taquígrafs obre el zoom del capitalisme dels amiguets, des de la constatació que hi ha una altra dimensió de la corrupció, de base politico-econòmica i de caràcter legal o al·legal, que corromp la democràcia, corca l’ètica i bloca les possibilitats de justícia i igualtat social. El rescat bancari, la deutecràcia, les desigualtats creixents, l’ofensiva neoliberal o l’acumulació per despossessió contra una ampla majoria social –formes també de corrompre la democràcia, corcar l’ètica i blocar les possibilitats de justícia i igualtat social– ens recorden, quotidianament, que el capitalisme ha aprés de la màfia tot el que la màfia creia que havia aprés del capitalisme.

L’obra Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans, serà editada cooperativament i amb criteris ecològics conjuntament amb Llibres per la Unitat Popular i Edicions Pol·len, publicada el 9 de desembre d'enguany coincidint amb el Dia Internacional de la Corrupció i constarà de quatre volums:

 1. Llums i taquígrafs. Causes, efectes i costos de la corrupció
 2. Temps de canalles. Topografia de caso als Països Catalans
 3. Afònics. Veus contra el silenci
 4. Fent fora la màfia: guia pràctica contra la corrupció

A part dels llibrets, embolcallats en una caixa de cartró, hi haurà un Calendari anticorrupció 2016 i diverses obres relacionades amb el fenomen com a obsequis.

A què destinarem les aportacions

Les aportacions es destinaran a sufragar part dels cost de la iniciativa, espacialment la la impressió dels llibrets, el Calendari anticorrupció 2016, així com la producció, confecció i edició del tot el material. En línies generals, el pressupost inclou les següents partides:

Impressió llibres: 10.000 euros
Coordinació: 6.000 euros
Tramesa recompenses: 3.000 euros
Maquetació: 2.800 euros
Bolcat web: 2.000 euros
Marxandatge: 2.000 euros
Correcció: 1.600 euros
Disseny infografies: 690 euros
Vídeo: 550 euros
Verkami (5%): 1.500 euros

En total, es contempla un pressupost de 30.000 euros. El projecte es complementa i amplia amb el web www.llumsitaquigrafs.cat, operatiu des de finals de juliol i que vol ser un estri de recerca àgil, una hemeroteca actualitzada i una sistematització continuada dels casos de corrupció.

EL CAPITALISME DELS AMIGUETS

 Etapes del procés

· 20 d‘octubre: llançament de la campanya de micromecenatge
· 30 de novembre: finalització del Verkami
· 9 de desembre: presentació de l’obra i la resta de materials en un acte públic, coincidint amb el Dia internacional contra la Corrupció.

+ Info

llumsitaquigrafs.cat
Twitter: @llumitaquigraf

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(28)

 • Hola. Hi ha nova previsió de data de sortida? merci

  hecha por sergi

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Hem passat Sant Jordi i ja estem a Maig. Quines novetats teniu sobre els terminis?

  hecha por jetep

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Ja ha passat Sant Jordi, sabem res de quan rebrem els llibrets...?

  hecha por Jaume

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Bon dia! Feia temps que no tenia notícies del projecte i he vingut per veure quan estava prevista la publicació. Acabo de veure que pels volts de St Jordi, però no vaig rebre cap notícia. M'he despistat o encara s'han de presentar? Gràcies per tot!

  hecha por agarciallado

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Quina és la situació de l'edició dels llibres?

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • No he rebut encara els llibres, ni cap notificació al respecte. S'han canviat les dates de finalització? Quan s'enviaran?

  hecha por Josep

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Que ens podríeu fer cinc cèntims de l'estat actual del projecte? Ja fa un parell de mesos des de la darrera pregunta i estic encuriosit per quan es publicarà la col·lecció. Merci.

  hecha por debiatan

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Hola! Voldriem saber com està el tema de la recompensa. Les heu enviat? Estan en procés? Moltes gràcies!!

  hecha por pepsi

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Alguna novetat al respecte?

  hecha por jetep

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Hola, voldria saber sobre l'estat del projecte. Gràcies.

  hecha por Miquel

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Bona tarda. Tenim data prevista per tenir els llibres llestos? merci

  hecha por sergi

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Bon dia, No he tingut notícies des que vaig fer l'aportació. Quin és l'estat del projecte? Gràcies!

  hecha por Xènia

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Todavía no he recibido los libros. ¿Tenéis fecha de entrega? ¿Los recibiré?

  hecha por chintobcn

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Hola, sabem alguna cosa de la recompensa??? Gràcies!!

  hecha por pepsi

  "Espereu-nos, estem arribant" Benvolguts i benvolgudes mecenes, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Al final va sortir per San Jordi? M'he canviat de telèfon i possiblement no m'hagueu pogut contactar. Es pot recollir a algun lloc?

  hecha por Yuse

  "Espereu-nos, estem arribant"

  Benvolgut Yuse, 
 d'entrada, mil disculpes un cop més i encara. El retard acumulat en l’edició final del projecte Llums i Taquígrafs –hores d’ara, al 85% de la seva execució– s’ha anat allargant, mes rere mes, respecte els terminis previstos i contra la nostra pròpia voluntat, però ja és a punt de cloure, després d'una llarga elaboració i una reeixida tasca en equip. La feina i l'esforç –comú i cooperatiu i en xarxa– ha merescut molt la pena. Com sabreu perfectament, perquè sou els protagonistes de la iniciativa, el novembre passat va cloure la campanya de micromecenatge per a finançar la primera edició de l'Atles de la Corrupció als Països Catalans, una iniciativa pionera per fer memòria en la lluita contra la impunitat. Tot i que vam anunciar la seva publicació definitiva per al mes de febrer, la voluntat de rigor detallat i d'incorporar els últims fets relatius a casos de corrupció i frau fiscal –i la complexitat que ha comportat–, així com noves reflexions en relació a les alternatives i alguna incidència tècnica menor, hem hagut d'endarrerir la data de finalització del projecte. Us demanen disculpes per aquest retard indesitjat en la nostra tasca, que pivota fonamentalment sobre el treball militant, activista i voluntari. Ara sí, però, que us podem anunciar que l'edició estarà llesta, revisada i preparada durant el mes de juliol, quan enfilarà la impremta. Hem sospesat la possibilitat de remetre abans l’edició digital –a fins de juliol– però ho hem descartat provisionalment, atès que el compromís adquirit és l’obra editada. Tot just començar el setembre rebreu els llibres, farem la presentació amb tots vosaltres i començarem també aleshores una ronda de setze presentacions arreu dels Països Catalans, per a aquelles entitats que vau escollir aquesta opció solidària a través de Verkami. A més, rebreu el calendari, però, en aquest cas, per a l’any 2017. Aprofitem per informar-vos que, rere l'experiència reeixida de Llums i Taquígrafs dels darrers dos anys, hem decidir mantenir aquesta iniciativa de continuada i permanent, sostinguda i sostenible, a través del web i que l'equip de coordinació s'ha constituït com a grup de treball estable en el si de la CUP i en coordinació amb el Grup de Treball contra la Corrupció (GTC). Us demanem disculpes de nou i us agraïm la vostra implicació imprescindible. De fet, aquesta carta és també i sobretot un elogi a la vostra paciència. Si això tira endavant, és gràcies a totes i tots vosaltres. Més llibres, més lliures. 
Equip redactor de "Llums i Taquígrafs" www.llumsitaquigrafs.cat

 • Ens podeu informar de quan i com rebrem llums i taquígrafs? Gràcies

  hecha por marisol veres

  Salutacions. Estem a la recta final de l'edició, que hem hagut d'ajornar per encabir les últimes novetats respecte als casos de corrupció i noves reflexions a l'entorn d'aquest fenomen. Sentim la demora, i podem dir-te que pels volts de Sant Jordi ja els tindrem llestos i els rebràs puntualment. Una abraçada i disculpes pel retard

 • Bon dia i bona hora. Ens podeu dir com està el projecte? Quan tindrem accés als llibres?

  hecha por dolberi

  Salutacions, i disculpes pel retard en la resposta. Estem a la recta final de l'edició, que s'ha allargat per la necessitat d'incorporar els nous casos de corrupció i donar veu a noves reflexions. Esperem tenir-los editats i presentar-los durant la setmana de Sant Jordi. Gràcies per tot, rep una abraçada

 • Bon dia! Com és que no en sé res encara del meu pack (llibrets "Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans" + Calendari anticorrupció 2016) Hauria hagut de rebre un correu? Gràcies i salutacions!

  hecha por Enriketa

  Salutacions i disculpes pel retard en la resposta. Estem a la recta final de l'edició dels llibrets, que amb la voluntat d'encabir els nous casos de corrupció i noves reflexions al voltant del fenomen, he hagut d'enderrerir. Sentim la demora. Els publicarem la setmana de Sant Jordi. Gràcies de nou per la paciència i la comprensió, rep una forta abraçada.

 • Hola. Ens podeu informar quin és l'estat del projecte? Quan estarà enllestit? Gràcies.

  hecha por dolberi

  Salutacions i disculpes pel retard en la resposta. Estem en la recta final de l'edició dels llibrets, que hem hagut d'enderrerir per encabir els nous casos de corrupció i ampliar les reflexions al voltant del fenomen. Sentim aquesta demora. Previem publicar-los la setmana de Sant Jordi. Gràcies per la comprensió i una forta abraçada.

 • Hola!! Sabeu quan s'enviaran finalment els llibres? Jo encara no els he rebut! Gràcies!

  hecha por Enric

  Enric, salutacions i disculpes. Estem en la recta final de l'edició i, després de diverses actualitzacions obligades per l'aparició de nous casos de corrupció i altres qüestions, finalment els treurem per vols de Sant Jordi. Sentim aquesta demora. Gràcies pel teu missatge i la comprensió, una forta abraçada.

 • He arribat 1:30h tard; ¿com ho puc fer per a rebre els quatre llibres si no és a través del Verkami? Felicitats per la feina

  hecha por Guillem

  Salutacions, i gràcies pel teu interès. Els llibres finalment els presentarem en un acte públics a finals de gener i, des de llavors, els podràs trobar a les llibreries. Esperem que t'agradin i, qualsevol cosa, no dubtis en escriure'ns. Una abraçada i gràcies.

 • S'ha acabat el plaç però vull colaborar-hi igualment, hi ha la possibilitat? Veig que heu recollit més diners dels necessaris, entenc que s'hauran de destinar a alguna cosa, com fer més impressions o el que calgui, no podeu reobrir-ho?

  hecha por Pol

  Salutacions, i gràcies pel teu interès. Els llibres els podràs trobar a les llibreries a finals de gener, moment en què els presentarem en un acte públic. Amb els diners sobrants, n'ampliarem el tiratge i la difusió. Gràcies de nou i esperem que els puguis tenir ben aviat.

 • He fet una aportació al projecte. Els 4 llibres s'enviaran a partir del 9 de desembre un cop s'hagin presentat? Gràcies i endavant!

  hecha por EnricAB

  Salutacions, i gràcies per la teva contribució. Finalment, els treurem a finals de gener, i fins llavors, rebreu en pdf una part del tercer volum i el calendari anticorrupció. Hem volgut esperar a completar-lo i polir-lo degudament. Moltes gràcies i sentim aquest petit retard.

 • No és una pregunta, és un neguit. Falten pocs dies i em sembla que falta una quantitat considerable, el projecte és prou important perquè es pugui assolir. Potser cal alguna empenta per difondre'l? Salut

  hecha por Mercè Delgado

  Salutacions! tot el que siguin idees per difondre'l seran d'una gran ajuda. Ens pots escriure a llumsitaquigrafs@cup.cat per si tens qualsevol suggeriment o proposta. N'estarem encantats i podem buscar noves maneres de donar a conèixer el projecte, amb el convenciment que aquestes petites empentes ens permetran assolir l'objectiu. Una abraçada!

 • ola! parabéns pola iniciativa! gustaríame saber se poderiades enviar as recompensas a Galiza, e no caso de que si se habería que pagar os gastos do envío. Molta força i gràcies :)

  hecha por Roi

  Gràcies pel teu missatge. No hi haurà cap problema perquè rebis les recompenses a Galícia. T'ho enviarem amb molt de gust i esperem que siguin del teu grat. Entre totes i tots, podem analitzar i combatre la corrupció perquè no torni a produïr-se mai més, enlloc i contra ningú. Una forta abraçada

 • Fareu autocensura o ho direu TOT? PROU CORRUPCIÓ AL NOSTRE PAÍS...Però no feu descarrilar el Procés de independència per qüestions partidistes: això també és un tipus de corrupció. NO A UNES ELECCIONS ANTICIPADES!! PER RES DEL MÓN!!!

  hecha por Josep Maria Martín Gurguí

  Es tracta de fer una radiografia completa -fins on avui sabem- sobre el fenomen de la corrupció als Països Catalans. Entenem que cal fer memòria en vista a treballar col·lectivament per un nou país sobre bases més justes, ètiques i transperents. Gràcies per la teva observació. Una abraçada

 • Cuando indican Pack de llibrets ¿quieren decir los 4 libros? [V1] Llums i taquígrafs [V2] Temps de canalles (V3] Afònics [V4] Fent fora la màfia.En las opciones que indican pack de llibrets y añaden libros sobre corrupción ¿a que libros se refieren?

  hecha por juan

  Salutacions. A part del pack dels 4 llibrets, en les recompenses de 100 i 300 euros obsequiarem les persones mecenes amb obres ja publicades que tracten la corrupció. Es tractaran de llibres publicats per periodistes que aborden el fenomen des de diferents punts de vista. Aviat anunciarem de quins llibres es tracten. Gràcies per confiar en nosaltres. Una abraçada

 • Bon dia. No es contemplen col.col·laboracions de menys de 30 euros? Gràcies. Na Biners

  hecha por Na Biners

  Salutacions, avui divendres hem obert els donatius de 15 euros, amb què la persona rebrà els quatre llibrets en format digital, el Calendari anticorrupció 2016 i un exemplar del llibre 'Un peu al Parlament'. Gràcies per confiar en nosaltres. Una abraçada!

Si quieres saber más pregúntale al autor

Contra la llei del silenci, llums i taquígrafs

Contra la llei del silenci, llums i taquígrafs

Conseguidos32.655€
de30.000€
100% conseguidos Conseguido!
Edició especial de 4 llibres sobre la corrupció i el frau als Països Catalans: una anàlisi sistematitzada, la cartografia dels principals casos, ampli recull crític de veus expertes en la matèria i guia d'alternatives i estris per fer-hi front col·lectivament.
Edició especial de 4 llibres sobre la corrupció i el frau als Països Catalans: una anàlisi sistematitzada, la cartografia dels principals casos, ampli recull crític de veus expertes en la matèria i guia d'alternatives i estris per fer-hi front col·lectivament.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 29 de Noviembre de 2015.

 
 • Aportando 15€
  115 Mecenas

  Descàrrega digital del pack de llibrets 'Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans' + Calendari anticorrupció 2016 + Llibre 'Un peu al Parlament'

 • Aportando 30€
  486 Mecenas

  Pack de llibrets "Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans"
  + Calendari anticorrupció 2016

 • Aportando 50€
  QUEDAN 135 RECOMPENSAS (DE 300)

  Pack de llibrets "Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans"
  + Calendari anticorrupció 2016
  + Llibre "Un peu al Parlament"

 • Aportando 100€
  QUEDAN 64 RECOMPENSAS (DE 100)

  Pack de llibrets "Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans"
  + Calendari anticorrupció 2016
  + Llibre ‘Un peu al parlament’
  + Tres llibres sobre corrupció.

 • Aportando 300€
  QUEDAN 5 RECOMPENSAS (DE 20)

  Pack de 10 llibrets "Llums i taquígrafs: atles de la corrupció als Països Catalans"
  + 10 calendaris anticorrupció 2016
  + 10 llibres "Un peu al parlament"
  + 5 llibres sobre corrupció
  + Xerrada

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 29 de Noviembre de 2015.

 

Autor/a del proyecto

Foto de Llums i taquígrafs
Llums i taquígrafs
Llums i Taquígrafs és un projecte de: Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d'Esquerres (CUP-AE), Xnet i Grup de Treball contra la Corrupció Leer más
Llums i taquígrafs tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en https://www.llumsitaquigrafs.cat